Μῆνιν ἄειδε θεὰ Πηληϊάδεω gkontog
οὐλομένην, ἣ μυρί᾿ ερπυστρίοις ἄλγε᾿ ἔθηκε...Κάπως έτσι θα ξεκίναγε. αν υπήρχε, η Ερπυστριάδα, η μάχη του gkontog με τις ερπύστριες. Και θα εξηγήσω στη συνέχεια...
Αρχικά κολλήθηκαν οι ρόδες. Εγινε μία μικρή μάχη για να είναι όλες σωστές ως προς το πήγμα και το έδαφος αλλά τελικά κάτι κατάφερα.
Στη συνέχεια σκέφτηκα οτι για να βοηθηθώ στην τοποθέτηση των ερπυστριών καλό θα ήταν οι κινητήριοι τροχοί να περιστρέφονται. Ελα όμως που με το χρώμα έμπαιναν πολύ σφιχτοί!. Η λύση ήρθε από την ίδια την πραγματικότητα:

Γράσο! Οπως και στην 1/1. Στη δεξιά φωτό επίσης βλέπετε και τη μοναδική χρησιμότητα των κομματιών του Gladiator της Pavla.
Συνέχεια με παράνοια. Λοιπόν, οι ερπύστριες που δίνονται με μήκη και μονά κομμάτια στην 1/72 είναι η μεγαλύτερη απάτη μετά τον NASDAQ! Αρχικά να πω πως η εφαρμογή των κομματιών της Revell ήταν απίστευτη, στη δεξιά φωτογραφία έχω ενώσει μήκη και 12 μονά τμήματα ερπύστριας και κυριολεκτικά δεν διακρίνονται διαφορές

ΑΛΛΑ, για να μπορέσει η ερπύστρια να ακολουθήσει τις καμπύλες των τροχών πρέπει τα 4 δοντάκια να λυγίσουν προς τη φορά καμπής της ερπύστριας σε όλα τα μονά κομμάτια. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, σε όλα τα 24 μονά κομμάτια, σύνολο 96 δοντάκια μικρότερα από 1mm πάνω σε κομμάτια μικρότερα από 1cm

Τέλος πάντων, με εκτεταμένη χρήση τρυφερών εκφράσεων κάτι κατάφερα. Μου έχουν μείνει τα τελευταία 3 στον εμπρόσθιο τροχό και πάπαλα. Φυσικά μένει ολόκληρη η άλλη πλευρά

Αυτά για την ώρα, νεώτερα το βραδάκι αν δεν το έχω σπάσει στην πορεία... Αλήθεια, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κόλπο για τις ερπύστριες ή όλοι όσοι φτιάχνουν 72άρια άρματα καταλήγουν serial killers;