Αποστολέας Θέμα: Beobachtungwaggen auf Lorraine (f)  (Αναγνώστηκε 3384 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Beobachtungwaggen auf Lorraine (f)
« στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 07:40:02 μμ »
 Αφού τελείωσα το ιταλικό stug μου, το επόμενο στον πάγκο είναι το Beobachtungwaggen auf Lorraine (f). Τί είναι όμως αυτό  :?: Πρόκειται για μια γερμανική μετατροπή επάνω στο γαλλικό Lorraine, που σκοπός του ήταν η επιτήρηση των βολών του πυροβολικού ή η εύρεση στόχων γιαυτό.
 Το κιτ τώρα είναι της γαλλικής Ironside. Μέσα στο κουτί βρίσκουμε το Lorraine σε πλαστικό (η Ironside το είχε κυκλοφορήσει πρίν την RPM σε πλαστικό) καθώς και την υπερκατασκευή + νέα "μύτη" σε ρητίνη πολύ καλής ποιότητας  :shock:

Το μεγάλο μειονέκτημα του κιτ της Ironside είναι οτι οι ερπύστριες σε μερικά σημεία δίνονται κομμάτι κομμάτι. Αυτό σε συνδιασμό οτι είναι μικροσκοπικές αλλά και του οτι οι κινητήριοι τροχοί έχουν τεράστια "δόντια"....... έχουν σαν αποτέλεσμα την "πατάτα" που έκανα και 'γώ  :oops: :oops: :oops: Ελπίζω οτι με το λασπούριασμα τους στο τέλος θα τις κρύψω  :oops: :oops: :oops:
 Το κιτ δίνει την δυνατότητα να φτιάξει κάποιος 1 απο τις 2 παραλλαγές του άρματος. Την "early", δλδ χωρίς πλευρικές "ποδιές" και το "σαμαράκι" με τα φώτα πορείας που έδρασε στην κατεχόμενη Ευρώπη, ή την "late" που είχε και πλευρικές "ποδιές" αλλά και "σαμαράκι" + φώτα που έδρασε στην Ρωσσία.

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
Απ: Beobachtungwaggen auf Lorraine (f)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 07:47:51 μμ »
έτσι που έχεις βάλει  μπρος σε βλεπω μέχρι το μαρτιο  να εχεις κάνει ακόμα 10 μοντέλα-παράξενα -διαμάντια

ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ :lol: :lol:    ::icon_thumright::
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 07:50:17 μμ »
Σ' αυτό το μοντέλο δεν θα πω και δεν θα σχολιάσω τίποτα.

Για παρατηρήσεις μου να διαβάζεις αυτά που σου έγραψα στα προηγούμενα.

::icon_antegeia:: ::icon_antegeia:: ::icon_antegeia::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 07:52:47 μμ »
Αντε πάλι!!! δεν προλαβαίνουμε να απαντήσουμε στο ένα, τσουπ ξεπετάγεται άλλο. :shock: Θα μας αφήσετε ρεεεεεεε να μοντελάρουμε και εμείς;
Τώρα που πήρες φόρα νομίζω οτι και αυτό θα γίνει κουκλί

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 08:57:34 μμ »
Αχ βρε Παναγιώτη... Λίγο πιο υπομονετικός να ήσουν θα γλύτωνες πολλές κακοτοπιές... Και εγώ πιστεύω ότι θα σωθεί, αλλά θα χρειαστεί πολύ λάσπη...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 09:50:26 μμ »
Αντε πάλι! Ritinophilus Grigorus! Ρε κάτσε να ησυχάσουμε που πήρες φόρα σαν αλυσιδωτή αντίδραση. Πότε ανασαίνεις ρε Παναγιώτη;

Να σου προτείνω κάτι; Βάλε κλαδιά στο μπροστά μέρος, και καλά παραλλαγή που ούτως ή άλλως είναι απαραίτητα για ένα  όχημα με τέτοια αποστολή. Φρόντισε τα κλαδιά να καλύπτουν οπτικά τις ερπύστριες. No cat, no damage!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 09:58:10 μμ »
Μπορείς να δοκιμάσες να ξεκολλήσεις προσεκτικά τα πέδιλα και να τα ξανακολλήσεις.
Η λάσπη δύσκολα θα καλύψει τα στραβοκολλήματα!
Προτιμότερο σε χιόνι... :wink:
Μια άλλη λύση είναι μια μικρή βασούλα όπου το Lorraine θα έχει χώσει την μούρη του μέσα σε θάμνους και θα παρατηρεί πίσω απ αυτούς...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 10:10:52 μμ »
Μια άλλη λύση είναι μια μικρή βασούλα όπου το Lorraine θα έχει χώσει την μούρη του μέσα σε θάμνους και θα παρατηρεί πίσω απ αυτούς...
::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολύ πιο ρεαλιστικό θα έλεγα από τα κλωνάρια που πρότεινα...

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 11:00:26 μμ »
Mονο απο τους τίτλους καταλαβαίνω οτι το πόστ είναι δικό σου... Ο Κώστας έχει δίκιο πάντος, απο την γκ#$λα σου να βάψεις βιάζεσαι στην κατασκευή.. Σγα,σγά βρε (δεν βλέπεις εμένα που δεν κάνω τίποτα  :oops: :oops: )

Αντε πάμε να δούμε.. Α.. και να σε πω, πριν το βάψεις αν θές να κάνουμε ενα meeting να σε πω ενα κολπάκι καινούργιο  :wink:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 01:39:03 πμ »
Φίλοι μου καλημέρα. Πέρα της "βιασύνης" = "τσαπατσουλάδας" μου  :oops: :mrgreen: σ' αυτό το αρματάκι (όπως και το Renault UE) οι ερπύστριες είναι "μανίκι"....... Ο οδοντοτός κινητήριος τροχός είναι "εκτός" κλίμακας και αναγκαστικά πρέπει να "φάς" τα "δόντια". Έτσι τα πέδιλα δέν έχουν που να "κουμπώσουν". Ok άμα ήταν μεγάλα τύπου Pz IV θα "έμπαιναν" το ενα "μέσα" στο άλλο και θα γινόταν "αλυσίδα", αλλά εδώ είναι μικροσκοπικά και δεν γίνεται αυτό  :evil: :evil: Γιαυτό υπόψην, όποιος φίλος "πιάσει" Renault UE ή Lorraine ΠΡΟΣΟΧΗ στις ερπύστριες........δεν ξέρω για το νέο UE της Tamiya  :!:
Μπορείς να δοκιμάσες να ξεκολλήσεις προσεκτικά τα πέδιλα και να τα ξανακολλήσεις.
Φίλε Γιώργο ευτυχώς το κιτ "δίνει" καμμιά 15αριά extra πέδιλα, οπότε αυτή τη λύση θα ακολουθήσω. Ίσως, τώρα θυμήθηκα εναν ιταλό που έφτιαχνε ενα CV, κολλήσω απο την μέσα πλευρά των πέδιλων, λεπτό συρματάκι ώστε να κάνω πιο εύκολα την "αλυσίδα"  :roll: :roll:
Αντε πάλι!!! δεν προλαβαίνουμε να απαντήσουμε στο ένα, τσουπ ξεπετάγεται άλλο.
Αντε πάλι! Ritinophilus Grigorus! Ρε κάτσε να ησυχάσουμε που πήρες φόρα σαν αλυσιδωτή αντίδραση. Πότε ανασαίνεις ρε Παναγιώτη;
Να φανταστείτε οτι postάρω μόνο τα ρητηνένια.....συνάμα φτιάχνω και 2-3 πλαστικά  :wink: :wink: Τώρα στο βαφείο έχω καμμιά 5-6 άρματα και 2 phantoms για το group No6  :mrgreen: :mrgreen: Όλη μέρα κάθομαι και δεν έχω τί να κάνω....οπότε μοντελάρω σχεδόν 4 ώρες το πρωί και 2-3 το βράδι.....απο Μάρτιο ούτε κοπίδι δεν θα μπορώ να πιάνω  :wink:
 Γρηγόρη άντε φιλαράκι....έλα για μοντελοσυζήτηση και καφεδάκι........ξέρεις την "υπόγα"  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 10:06:19 πμ »
Όλη μέρα κάθομαι και δεν έχω τί να κάνω....
Παναγιώτη, όποτε χρειαστείς βοήθεια μη διστάσεις καθόλου ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 11:03:30 πμ »
Καλά τελειώματα και με αυτό Πάνο  ::icon_thumright::
Όσο για την λάσπη στην ερπύστρια, η "ζημιά" είναι πολύ ψηλά επί του κινητήριου (ακριβώς στην καμπύλη), οπότε θα είναι αφύσικο να έχει καθίσει τόση λάσπη στο συγκεκριμένο σημείο, το αυτό για τα χιόνια. 
Οπότε ή κλαδιά ή διώρθωση είναι η γνώμη μου.  ::salut::

"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 04:43:47 μμ »

Να φανταστείτε οτι postάρω μόνο τα ρητηνένια.....συνάμα φτιάχνω και 2-3 πλαστικά  :wink: :wink: Τώρα στο βαφείο έχω καμμιά 5-6 άρματα και 2 phantoms για το group No6  :mrgreen: :mrgreen: Όλη μέρα κάθομαι και δεν έχω τί να κάνω....οπότε μοντελάρω σχεδόν 4 ώρες το πρωί και 2-3 το βράδι.....απο Μάρτιο ούτε κοπίδι δεν θα μπορώ να πιάνω  :wink:
 Γρηγόρη άντε φιλαράκι....έλα για μοντελοσυζήτηση και καφεδάκι........ξέρεις την "υπόγα"  :wink:

Θέλω να έρθω μια μέρα ρε π... να διαπιστώσω με τα μάτια μου αν όλα αυτά είναι αλήθεια  :x :x :x

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 05:41:01 μμ »
Λοιπόν λοιπόν.......οι αρπύστριες "πήγαν" σφαίρα σήμερα το πρωί για αλλαγή, μιάς και εντάξει μπίχλα αλλά πόση  :!: :!: :!: Αφού ξανακόλλησα τις "κουρμπάτες" ερπύστριες, με το κόλπο του σύρματος, σειρά είχε το βάψιμο.
 Απο φώτο ελάχιστα πράγματα και όσες βρήκα ασπρόμαυρες  :evil: Ψάχνοντας στην βιβλιοθήκη μου στα βιβλία, "μπάμ" είδα στην "ντάνα" με τα άφτιαχτα ρητινένια, οτι έχω και δεύτερο ίδιο κιτ με άλλο εξώφυλλο  :shock: :shock: Καμουφλάζ τελείως διαφορετικό απο τα συνηθισμένα γερμανικά  :shock: :shock: Ισχύει όμως ή ο καλλιτέχνης της Ironside το "εμπνεύστηκε"  :?: :?: Τότε στο special τεύχος του γαλλικού Steel Masters (Αύγουστος 1999) για τα γαλλικά τεθ/να του Β' Π.Π., είδα οτι πολλά άρματα που υπηρετούσαν κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο είχαν αυτή την παραλλαγή, τυπική για τα δάση τύπου Αρδεννών κτλ... ʼρα ίσως την υιοθέτησαν και οι γερμανοί  :roll: Τώρα ίσως η μεγαλύτερη "πατάτα" είναι οτι έκανα τον τύπο "late" δλδ Ρωσσία αλλά με καμουφλάζ που φαίνεται σε τύπο "early" δλδ Ευρώπη  :roll: :roll: :roll: Πάντως "πατάτα" ή όχι μου άρεσε σαν παραλλαγή μιας και 'ξεφεύγει" απο τα συνηθισμένα γερμανικά.

το αρχικό χρώμμα είναι το Italian sand Yellow της Lifecolor, ενώ το "ανοιχτό" πράσινο το Field Grey της Tamiya (το οποίο μετά "ανοίχτηκε" με λίγο άσπρο). Τα "πατζαβούρια" έγιναν με πινέλο και το Dark Forrest Green της Model color. Εγιναν τα wash και chipping και μετά σκόνισμα με Light Dust του Mig.
Το κάτω μέρος απλά βάφτηκε και θα "δουλευτεί" αργότερα.....αφού πιώ κανα καφέ πρώτα  :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 05:41:59 μμ »
Θέλω να έρθω μια μέρα ρε π... να διαπιστώσω με τα μάτια μου αν όλα αυτά είναι αλήθεια  :x :x :x
όποτε θέλεις έρχεσαι  :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 05:50:15 μμ »
Θα ήθελα πολύ να βγάλεις φώτος το στοκ σου για να πάθουμε και εμείς την πλάκα μας :!:
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 05:50:46 μμ »
Ωπ, να το και αυτό σχεδον έτοιμο!!!
Θα το βάλεις σε βάση, έτσι???????????????????????????

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 06:05:15 μμ »
Θα ήθελα πολύ να βγάλεις φώτος το στοκ σου για να πάθουμε και εμείς την πλάκα μας :!:
 :wink:
Να το βγάλω φώτο  :?: :?: :?:
Ωπ, να το και αυτό σχεδον έτοιμο!!!
Θα το βάλεις σε βάση, έτσι???????????????????????????
"Μπάμ - μπάμ"  :mrgreen: :mrgreen: Όλα κάποια στιγμή θα μπούνε σε βασούλες.......προς το παρόν είναι στην βιτρινούλα τους  :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 06:07:36 μμ »
Περιμένωωωωωω.......................
 :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 06:21:38 μμ »
 :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 06:31:52 μμ »
Πανούληηηη!!  :shock: Η παραλλαγή πολύ πετυχημένη! ::icon_thumright:: Μαμάτο βγαίνει!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Είναι πολλά τα άβαφα λέμεεεεε  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 07:08:28 μμ »
Μοντελάκιαααααα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
στην τελευταία φώτο τα κουτιά χωρίς εικόνες είναι η 1 Dora  :wink:
 Αυτά είναι τα μισά περίπου του στόκ, τ' άλλα μισά είναι στο άλλο εργαστήριο (τώρα δεν μπορώ να πάω να το φωτογραφίσω λόγο απόστασης)........

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 07:37:58 μμ »
Α εντάξει με έπεισες... δεν θα έρθω γιατί δεν θα μπορώ να κυκλοφορήσω εκεί μέσα, χώρια που θα κινδυνεύω να μου έρθουν όλες αυτές οι ντάνες στο κεφάλι....  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 07:45:49 μμ »
1. Ταχύτατος Παναγιώτη και σε αυτό  :shock: αλλά και η παραλλαγή πολύ ενδιαφέρουσα  ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: (δεν την έχω ξαναδεί)
2. Έχουν περάσει 2 μήνες από τότε που είχα έρθει στο μαγαζ... ε! στο εργαστήρι σου, σα να μου φαίνεται ότι αυξήθηκε και άλλο το στόκ;;;
Ρε συ Παναγιώτη όλο το φόρουμ να πέσει με τα μούτρα να μοντελάρει τρελά το στοκ σου  :roll: και δεν θα το προλάβει σ΄αυτή τη ζωή  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 23, 2008, 07:46:37 μμ »
Αφήστε με για ένα χρόνο εκεί μέσα και ότι έχει σε Dragon και Tamiya θα το έχω έτοιμο!

Tags: