Φίλε Melpa σίγουρα προσωπικά θα προτιμούσα το Marder αν και πιο παλιό σαν κατασκευή. Το BMP-3 ναι μεν είναι πολύ καλό αλλά δεν παύει να είναι ρωσικό = προβλήματα συντηρήσεως-ανταλλακτικά

δες λοιπά σοβιετικά στρατιωτικά συστήματα εκτός του S-300, ναι είναι σύγχρονο του -1 αλλά δεν παύει να είναι "απόγονος" του -1 κυρίως στο πήγμα του = προβληματικός χώρος στρατιωτών πίσω, οχι η έκδοση PV που είναι η τελευταία και αξιοπρεπής. Βέβαια το πυροβόλο του είναι ανώτερο του Marder και διαθέτει περισσότερους πυραύλους (strela νομίζω

. Το Marder όμως απο την άλλη, ακόμα και το -Α1, είναι πολύ ταχύτερο, όπως είπα έχει πολλά universal ανταλλακτικά, το πυροβόλο του είναι "συμπαθητικό".....λένε οτι αποδίδει καλύτερα απο εκείνο του LAV-25, 1 αλλά milan ή tow που έχουμε Δόξα τω Θεό αρκετά αποθέματα,.....έχω δεί στο γερμανικό περιοδικό "German Militar Fahrzeuge" να το "κουβαλάει" chinookα αναρτημένο και απο τις δύο "δέστρες" του = οπότε φανταστείτε λίγο 71η Α/Μ ΤΑΞ με VBL + Marder

και τέλος όσο και αν δεν είναι ευρέως γνωστό πάραααα πολλοί "οίκοι" κάνουν μετατροπές επάνω στο πήγμα του όπως η Swiss EcoIndustriale (αυτή που έφτιαξε το LAV-25) και τοποθετεί νέο πύργο με 2x20mm Bofors + 4 x stingers σε πύργο στύλ μινι Gepard αλλά και η Cadillac Motors που βάζει νεο πύργο με λειόκανο πυροβόλο (νομίζω 75αρι

Παναγιώτης
Υ.Γ. Σε λύση ανασυγχρονισμού των Μ-113 δεν το συζητώ καν

Πολύ καλό το παπάκι αλλά πάει πια ξεπεράστηκε ανεπιστρεπτί.....οτι και να κάνεις όσο και να το θωρακίσεις, να το εξοπλίσεις είναι "παλαιάς σχολής". Σκεφτείτε μόνο Βιετνάμ και RPG's.....και οι "σύμμαχοι" μας απέναντι έχουν αποθήκες και αποθήκες απο δαύτα τα πυραυλάκια.....