Αποστολέας Θέμα: S.O.S Air Compresor  (Αναγνώστηκε 4657 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
S.O.S Air Compresor
« στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 01:13:00 πμ »
Παιδιά S.O.S το παλιό κομπρεσεράκι (ιδιοκατασκευή απο μοτεράκι ψυγείου με σωλινάκια υψιλής, βαλβίδα ανακούφισης, ρυθμιστή πίεσης και αφυγραντήρα) τα εύτισε τελίος (πάνε και 7-8 χρόνια απο τότε που το εύτιαξα) και φτύνει λάδια τρελά που περνάνε και απο τον αφυγραντήρα :cry:  :cry:  :cry:

''ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ'' είπα αλλά όταν άκουσα τιμές μου πέσανε οι κάλτσες!!! :cry:  :cry:  :cry:

Προτείνω λοιπόν ομαδική αγορά Compresor, όχι mercedes :lol:  :lol:  :cry: ,για να μας κάνουνε και καλλυτερη τιμή και να πάρουμε με το κέρδος κανένα κιτ!!!

Περιμένω συμετοχές μπάς και βάψω και κανένα απο τα έτοιμα που περιμένουν!!!!

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 01:20:17 πμ »
χμμμ
με ενδιαφερει και εμενα η συγκεκριμενη ομαδικη αγορα! :mrgreen:  :D
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 10:05:19 πμ »
Είναι πολύ καλή ιδέα και αξίζει να την προωθήσετε και κυρίως να την πραγματοποιήσετε. Είχε προταθεί και κανά 5μηνο πριν όταν ήθελα να πάρω εγώ κομπρεσέρ, αλλά λόγω μη ενδιαφέροντος άλλων από την παρέα μας, τελικά έκανα την αγορά μόνος μου... :?

• Scale 1/35
  • *
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 02:45:27 μμ »
και τελικά ποιο πήρες Κωνσταντίνε??? και πόσο σου πήγε???

Εγώ σκέφτομαι για ένα silair 15 ή 20 αλλά σε αυτό που δεν με διαφώτισαν ιδιαίτερα είναι για τους διαφορετικούς τύπους του κάθε κομπρεσέρ!

Μου είπαν ότι το silair 15 βγαίνει σε δυο τύπους, και τα δυο είναι με φιάλη αποθήκευσης απλά το ένα (φτηνό) έχει βαλβίδα ανακούφισης και το μοτέρ λειτουργεί συνεχώς γεμίζοντας τη φιάλη που αδειάζει από την βαλβίδα ανακούφισης όταν δεν τραβάμε αέρα από τον αερογράφο. Το άλλο (ακριβό) γεμίζει τη φιάλη και το μοτέρ σταματάει με πρεσοστάτη όταν γεμίσει, όταν πέσει κάτω από κάποιο επίπεδο η πίεση ξαναπαίρνει μπροστά το μοτέρ

Το SA20 που είναι ακόμα πιο ακριβό είναι ίδιο στην λειτουργία με το ακριβό SA15.

Αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει ακόμα περισσότερο γιατί και αυτά που έγραψα δεν ξέρω αν ισχύουν απόλυτα

Εγώ ενδιαφέρομαι για ένα κομπρεσέρ όχι συνεχούς λειτουργίας (για το θόρυβο) οπότε μάλλον θα χρειαστώ μεγάλη φιάλη αποθήκευσης και πρεσοστάτη διακοπής του μοτέρ

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 03:24:45 μμ »
Άρα θες το ακριβό 15άρι σαν και αυτό που έχω εγώ.
Θα συζητήσουμε το Σαββατο και από κοντά
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 03:50:46 μμ »
Νικο καβαλα το ΤDM και ανεβα αυριο πανω.Θα μας βρεις στα μαγαζια η στο καφε απεναντι απο τον Λαροζα.Μαζευομαστε περιπου 12-1.

• Scale 1/35
  • *
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 04:02:11 μμ »
ok θα τα πούμε αύριο όλοι απο κοντά!!!

Τώρα που είπες TDM.. το βγάζει ρε σείς σε κιτ καμία εταιρία ή μόνο απο τα έτοιμα κυκλοφορεί? Άντε να φτιάξουμε και τίποτα άλλο εκτός απο άρματα :D  :D  :D

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 04:11:15 μμ »
Δε νομιζω να βγαινει.θα κοιταξω ομως Ιαπωνια μηπως υπαρχει τιποτα απο την Aoshima.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 04:14:16 μμ »
Ε ρε τι έχει να γίνει αύριο!!!!
Γνωστοί είσαστε Μητσάκκο με το Νίκο? :wink:
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 04:16:01 μμ »
αν έχεις το 850 κατι γίνεται...
http://www.diecast-models-and-toys.co.uk/Yamaha.html
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 04:19:26 μμ »
Παράθεση από: Nikos Tsitsos
και τελικά ποιο πήρες Κωνσταντίνε??? και πόσο σου πήγε???

Εγώ σκέφτομαι για ένα silair 15 ή 20 αλλά σε αυτό που δεν με διαφώτισαν ιδιαίτερα είναι για τους διαφορετικούς τύπους του κάθε κομπρεσέρ!

Μου είπαν ότι το silair 15 βγαίνει σε δυο τύπους, και τα δυο είναι με φιάλη αποθήκευσης απλά το ένα (φτηνό) έχει βαλβίδα ανακούφισης και το μοτέρ λειτουργεί συνεχώς γεμίζοντας τη φιάλη που αδειάζει από την βαλβίδα ανακούφισης όταν δεν τραβάμε αέρα από τον αερογράφο. Το άλλο (ακριβό) γεμίζει τη φιάλη και το μοτέρ σταματάει με πρεσοστάτη όταν γεμίσει, όταν πέσει κάτω από κάποιο επίπεδο η πίεση ξαναπαίρνει μπροστά το μοτέρ

Το SA20 που είναι ακόμα πιο ακριβό είναι ίδιο στην λειτουργία με το ακριβό SA15.

Αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει ακόμα περισσότερο γιατί και αυτά που έγραψα δεν ξέρω αν ισχύουν απόλυτα

Εγώ ενδιαφέρομαι για ένα κομπρεσέρ όχι συνεχούς λειτουργίας (για το θόρυβο) οπότε μάλλον θα χρειαστώ μεγάλη φιάλη αποθήκευσης και πρεσοστάτη διακοπής του μοτέρ

Ότι ανέφερες για τον 15 το μικρό ισχύει και νομίζω ότι ισχύει και για τον ακριβότερο με τον πρεσοστάτη. Για τον 20άρι δεν έχω ιδέα... Ο δικός μου πήγε στα 295 αν θυμάμαι καλά, αλλά είναι καλό μηχάνημα με απροβλημάτιστη λειτουργία... Κάνε ένα τσεκ στα site των μοντελάδικων να δεις ίσως κάποια αλλάγη στις τιμές ή αν περάσεις από εκει ρώτα τους. Δε νομίζω ότι θα έχει αλλάξει κάτι πάντως...

• Scale 1/35
  • *
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 04:29:52 μμ »
Έχω το 850 αλλά το πιο παλιό 95 μοντέλο!!! Άσε που αυτό είναι ετοιματζίδικο και δεν τα γουστάρω καθόλου :evil:  :evil:  :evil:

Έχουνε βγάλει και άρματα τώρα σε ετοιματζίδικα (1/72 - 1/35 & 1/32)
Μα καλά είναι σοβαροί???
Τα παίρνει κανείς αυτά???

Ο Crow πρέπει να ξέρει τον αδερφό μου... Εγώ μέχρι χτες δεν ήξερα ότι ο αδερφός μου έχει φίλο μοντελιστή και επειδή αυτός είναι πολύ μπουνταλάς για να ασχοληθεί με κάνα μοντέλο (μόνο να τραβάει καμιά φώτο είναι) είχε ξεχάσει ακόμα και να μου το πει!!!! :D

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 04:44:03 μμ »
Έχουνε βγάλει και άρματα τώρα σε ετοιματζίδικα (1/72 - 1/35 & 1/32)
Μα καλά είναι σοβαροί???
Τα παίρνει κανείς αυτά???

Ω ναι.... :lol:
Αν δεις τα Dragon,που τα έχεις δει,θα αναθεωρήσεις με το βάψιμο που έχουν.
Στέκονται άνετα σε συλλογή,έχουν υπέροχη βάση με κάλλυμα,μπορείς με ελάχιστη δουλειά να φτιάξεις κανα τεράστιο διόραμα με πολλά άρματα,και προπάντων είναι 3 € πιο ακριβά απο τα άφτιαχτα...!
Πρέπει να έχω 4-5...
Γιώργος   

• Scale 1/35
  • *
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 05:25:15 μμ »
Καλά πως σου πήγε η καρδιά να το πάρεις έτοιμο??? :D  :D  :D

ΑΑΑΑ νομίζω έχεις χαλάσει και από αρματάς έχεις καταντήσει συλλέκτης :D  :D  :D  :lol:  :lol:  :lol:

Εγώ αν δεν μυρίσω κόλλα - στόκο - κομενο πλαστικό κλπ δεν μπορώ!
Σκέψου να κάτσεις τώρα να το βελτιώσεις να το βάλεις ωραία ωραία σε ένα διόραμα και να βγει super, μετά δεν θα σε καίει που αυτό δεν είναι αποκλειστικά δικό σου δημιούργημα????

Για να πω και του στραβού το δίκιο έχω και εγώ μια συλλογή από καμιά δεκαριά 43άρια μεταλλικά ferrarάκια συλλεκτικά αλλά είναι αλλιώς γιατί αυτά δεν υπάρχουν και σε κιτ!!! :D  :D  :D

Πλάκα κάνω.. πιστεύω ότι είναι καλή λύση για τους μη βαρεμένος όπως εγώ :D  :D  :D

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 05:39:43 μμ »
Χαχαχα...τα πήρα αφού είχα ήδη σταματήσει να φτιάχνω άρματα!
Το κακό είναι ότι δεν έχω πάρει τα τελευταία δυνατά κιτ και μεθαύριο που θα με πιάσει πάλι μούρλα με άρματα,θα την πατήσω...
Γιώργος   

• Scale 1/35
  • *
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 06:31:19 μμ »
Να σε μπριζώσω λίγο ακόμα τώρα???? :evil:  :evil:  :evil:

Αύριο που θα βρεθούμε Ιπποκράτους θα σου κάνω δώρο το Nashornακι της Dragon θα το φτιάξεις μέχρι τέλος Ιανουαρίου και θα έρθεις να πάμε μαζί Τ&T να τα σηκώσουμε όλα και να μείνουν οι Άγγλοι ΜΑΛ....ΕΣ!!!! :D  :D  :D

• Scale 1/35
  • *
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 11, 2005, 07:22:46 μμ »
Άρα το έχεις ακόμα το μικρόβιο δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα!!! :D  :D  :D  Λέω και εγώ έτοιμα μοντέλα!!!! (ΠΡΟΚΑΤ) :lol:  :lol:  :lol:

Κοίτα κιβώτια ή θα τα φτιάξω scratch ή θα πάρω καλούπι από διάφορα παλιά κιτ ή after (Τα έχω κάνει και τα 3 και είναι το ίδιο καλά πάνω κάτω)

Οι φιγούρες είναι άλλη ιστορία (πονεμένη)
Ευτυχώς που ο Mig έχει κυκλοφορήσει κάποια σετάκια στην 72 γιατί για πραγματικά καλές φιγούρες θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις 76άρες (MMS-MILICAST-AB κλπ) παντός αυτό που δεν γλυτώνεις με τίποτα είναι το ξήλωμα της τσέπης σου!$$$ :D  :D  :D

Πες μου σε ΠΜ το επίθετο σου γιατί σκέψου αύριο ένα τρελό στην Ιπποκράτους να λέει στους περαστικούς: "μήπως είδατε τον Γιώργο τον mmaker, τον Crow από Πετρούπολη, τον Κώστα το σουγιά και το Πέτρο τον τσατσάρα?????" :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Scale 1/35
  • *
Re: S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 11, 2005, 02:28:41 πμ »
Παιδιά S.O.S το παλιό κομπρεσεράκι (ιδιοκατασκευή απο μοτεράκι ψυγείου με σωλινάκια υψιλής, βαλβίδα ανακούφισης, ρυθμιστή πίεσης και αφυγραντήρα) τα εύτισε τελίος (πάνε και 7-8 χρόνια απο τότε που το εύτιαξα) και φτύνει λάδια τρελά που περνάνε και απο τον αφυγραντήρα :cry:  :cry:  :cry:

''ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ'' είπα αλλά όταν άκουσα τιμές μου πέσανε οι κάλτσες!!! :cry:  :cry:  :cry:

Προτείνω λοιπόν ομαδική αγορά Compresor, όχι mercedes :lol:  :lol:  :cry: ,για να μας κάνουνε και καλλυτερη τιμή και να πάρουμε με το κέρδος κανένα κιτ!!!

Περιμένω συμετοχές μπάς και βάψω και κανένα απο τα έτοιμα που περιμένουν!!!!

Τι θα γίνει θα μαζευτούμε 2-3 να πάρουμε κανα φτινό κομπρεσέρ τώρα με το δώρο η θα πάω να τα χώσω για τα καλά???? :cry:

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 11, 2005, 02:52:40 μμ »
Εγω μαζι σου αλλα πρεπει πρωτα να δωσω αυτο που εχω γιατι δεν λεει να δωσω αλλα 300 βαλε για κομπρεσερι. Ειχα δωσει 200 το καλοκαιρι  :cry: Ειδες τι γινετε αμα εισαι ανημερωτος?

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 19, 2006, 01:32:22 μμ »
Η απόλυτη λύση στο πρόβλημα κομπρεσερ:

Πίεση εξόδου μέχρι 10 bar. Θέλει 1 λεπτό λειτουργείας για να γεμίσει. Μετά τον πας όπου θες και βάφεις με τις ώρες.

Κόστος: 100Ε
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
S.O.S Air Compresor
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 19, 2006, 02:11:55 μμ »
Χαχα αυτο ειναι τερας ρε σι.Οντως θα βαφεις με τις ωρες ομως. :twisted:

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Tags: