Αφού παιδεύτηκα αρκετά με το Μ113 συμμετέχοντας στο GB3 και αφού αποδείχτηκε ότι δεν το έχω το "αρματικό" μέσα μου, είπα να φτιάξω ένα απλό στην κατασκευή αεροπλάνο, για επανένταξη στην κατηγορία και μέχρι να προμηθευτώ ένα καλό ταχυτροχό και πέσω στα δύσκολα με το stuka.
Έτσι αποφάσισα να φτιάξω το Ki 100 TONY της ARII στην 1/48.

Ιστορική παρουσίαση δεν θα κάνω γιατί το θεωρώ ιεροσυλία να προσπαθήσω να κάνω κάτι τέτοιο μπροστά στον τρόπο που το κάνει αυτό ο φίλος μου ΓΚΟΝΤΟΓΚ, αλλά επειδή κι αυτός είναι Γιαπωνεζάκιας σαν κι εμένα και κατά την συνήθεια που επικρατεί τώρα τελευταία να αφιερώνουν τις κατασκευές τους κάποιοι σε άλλα μέλη του φόρουμ, θα του το αφιερώσω, με την προτροπή να φτιάξει κι αυτός κάποια στιγμή ένα 48άρι.
Λοιπόν, το κιτ της ARII δεν είναι ότι και καλύτερο από άποψη λεπτομέρειας εσωτερικά αλλά εξωτερικά φαίνεται να είναι κάπως καλύτερο. Από εφαρμογή με μια πρώτη ματιά δεν προβλέπονται πολλές δυσκολίες.
Ξεκίνησα από τον κινητήρα ο οποίος ήταν πολύ απλός και κακοφτιαγμένος. Έτσι αφού έβαλα χαλκόσυρμα διαφόρων διαμετρημάτων και έκανα κάποια μικρά σκρατσαρίσματα, τον σουλούπωσα κάπως. Δυστυχώς οι φωτογραφίες από αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν. Μετά τον έβαψα με το ALUMINIUM της HYCOTE και έγινε το πρώτο wash με μαύρο λάδι. Μετά με πολύ αραιωμένο clear blue της ΤΑΜΙΥΑ ακολούθησε δεύτερο wash για αποκτήσει μια υφή οξείδωσης (?) να το πω ? Εκεί φαίνεται ότι το παράκανα (είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο) φαίνεται κάπως περισσότερο μπλε απ' ότι πρέπει. Μετά ακολούθησε κάποιο στιπιγκαρισματάκι με steel και λίγες σκόνες από ξηρό παστέλ.
Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω :

Αυτή βγήκε λίγο πιο κοντινή και δείχνει κάπως καλύτερος,

Περιμένω εντυπώσεις και έπεται συνέχεια.....