Αποστολέας Θέμα: Ki-100 TONY 1/48 ARII (για επανένταξη ! )  (Αναγνώστηκε 9254 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ki-100 TONY 1/48 ARII (για επανένταξη ! )
« στις: Δεκεμβρίου 16, 2007, 08:31:40 μμ »
Αφού παιδεύτηκα αρκετά με το Μ113 συμμετέχοντας στο GB3 και αφού αποδείχτηκε ότι δεν το έχω το "αρματικό" μέσα μου, είπα να φτιάξω ένα απλό στην κατασκευή αεροπλάνο, για επανένταξη στην κατηγορία και μέχρι να προμηθευτώ ένα καλό ταχυτροχό και πέσω στα δύσκολα με το stuka.

Έτσι αποφάσισα να φτιάξω το Ki 100 TONY της ARII στην 1/48.

Ιστορική παρουσίαση δεν θα κάνω γιατί το θεωρώ ιεροσυλία να προσπαθήσω να κάνω κάτι τέτοιο μπροστά στον τρόπο που το κάνει αυτό ο φίλος μου ΓΚΟΝΤΟΓΚ, αλλά επειδή κι αυτός είναι Γιαπωνεζάκιας σαν κι εμένα και κατά την συνήθεια που επικρατεί τώρα τελευταία να αφιερώνουν τις κατασκευές τους κάποιοι σε άλλα μέλη του φόρουμ, θα του το αφιερώσω, με την προτροπή να φτιάξει κι αυτός κάποια στιγμή ένα 48άρι.

Λοιπόν, το κιτ της ARII δεν είναι ότι και καλύτερο από άποψη λεπτομέρειας εσωτερικά αλλά εξωτερικά φαίνεται να είναι κάπως καλύτερο. Από εφαρμογή με μια πρώτη ματιά δεν προβλέπονται πολλές δυσκολίες.

Ξεκίνησα από τον κινητήρα ο οποίος ήταν πολύ απλός και κακοφτιαγμένος. Έτσι αφού έβαλα χαλκόσυρμα διαφόρων διαμετρημάτων και έκανα κάποια μικρά σκρατσαρίσματα, τον σουλούπωσα κάπως. Δυστυχώς οι φωτογραφίες από αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν. Μετά τον έβαψα με το ALUMINIUM της HYCOTE και έγινε το πρώτο wash με μαύρο λάδι. Μετά με πολύ αραιωμένο clear blue της ΤΑΜΙΥΑ ακολούθησε δεύτερο wash για αποκτήσει μια υφή οξείδωσης (?) να το πω ?  Εκεί φαίνεται ότι το παράκανα (είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο) φαίνεται κάπως περισσότερο μπλε απ' ότι πρέπει. Μετά ακολούθησε κάποιο στιπιγκαρισματάκι με steel και λίγες σκόνες από ξηρό παστέλ.
Το αποτέλεσμα είναι το παρακάτω :

Αυτή βγήκε λίγο πιο κοντινή και δείχνει κάπως καλύτερος,

Περιμένω  εντυπώσεις και έπεται συνέχεια.....

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
Απ: Ki 100 TONY 1/48 ARII (για επανένταξη ! )
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 16, 2007, 09:11:43 μμ »
Προσεξε γιατι δειχνει σχεδον σαν να ανελκυστηκε απο κανενα βυθισμενο α/φος.
Ετσι κι αλλιως οταν κλεισει η ατρακτος και μπει η ελικα δεν θα φαινονται και πολλα πραγματα αλλα αν αποφασισεις να ανεβεις κλιμακα ή να "ξεβρακωσεις" κανενα μοτερ  -πχ Στουκα- να εισαι λιγο πιο...τσιγγουνης στις φθορες.

Αποσυνδεδεμένος distam

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο Κρήτης
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 16, 2007, 09:14:37 μμ »
Στέλιο πολύ μου αρέσουν οι φθορές σου, ιδιαίτερα αν η μηχανή πάει σε κάποιο εγκαταλελειμμένο Αεροσκάφος  ,είναι  ok

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 16, 2007, 09:17:05 μμ »
Μπραβο Στελαρα επιτελους επιστροφη στο στοιχειο σου.
Ορμα του, ο κινιτηρας ειναι κουκλι αν και οι φωτο δεν βοηθανε στην αναδειξη του, περιμενουμε την συνεχεια.
απο βιβλιογραφεια δεν ξερω τι διαθετεις για το συγκεκριμενο α/φος αλλα εχω ενα Καλο!!!! Γιαπονεζικο της σειρας Famous Airoplanes που ασχολειτε με τον συγγεκριμενο τυπο αλλα και αρετα αλλα με Γιαπονεζικα συμπεριλαμβανομενων και 3 της Momogram με cockpits & interiors .
αν θελεις σφυρα να στα κανω ενα CDακι να στο φερω στο μπαρ του κιτσου.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 16, 2007, 09:20:12 μμ »
Εμπαινε Στελάρα!!!!!
Ωραίος ο κινητήρας!!!

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 16, 2007, 09:23:31 μμ »
Στέλιο πολύ καλό το βάψιμο του κινητήρα1  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 16, 2007, 09:50:37 μμ »
Προσεξε γιατι δειχνει σχεδον σαν να ανελκυστηκε απο κανενα βυθισμενο α/φος.
Ετσι κι αλλιως οταν κλεισει η ατρακτος και μπει η ελικα δεν θα φαινονται και πολλα πραγματα αλλα αν αποφασισεις να ανεβεις κλιμακα ή να "ξεβρακωσεις" κανενα μοτερ  -πχ Στουκα- να εισαι λιγο πιο...τσιγγουνης στις φθορες.

Έχεις δίκιο Μιχάλη, στην φωτο όντως φαίνεται σαν να ανελκύστηκε από τον βυθό, αλλά επειδή είναι τραβηγμένη από πολύ κοντά "διογκώνονται" οι φθορές, από την άλλη ίσως δεν έπρεπε να κάνω στιπιγκ, ή και να βάλω σκόνη απο ξηρό παστέλ. Για τον κινητήρα του stuka θα σας ρωτάω πρώτα και μετά θα πράττω καθώς είναι η πρώτη φορά που θα τολμήσω κάτι τέτοιο, οπότε οι γνώσεις μου είναι μηδενικές στο θέμα.

Στέλιο πολύ μου αρέσουν οι φθορές σου, ιδιαίτερα αν η μηχανή πάει σε κάποιο εγκαταλελειμμένο Αεροσκάφος  ,είναι  ok

Για εγκαταλελειμμένο θα πρέπει να κάνω διόραμα απλά λέω να το κάνω να φαίνεται πολύ πολύ φθαρμένο.

Μπραβο Στελαρα επιτελους επιστροφη στο στοιχειο σου.
Ορμα του, ο κινιτηρας ειναι κουκλι αν και οι φωτο δεν βοηθανε στην αναδειξη του, περιμενουμε την συνεχεια.
απο βιβλιογραφεια δεν ξερω τι διαθετεις για το συγκεκριμενο α/φος αλλα εχω ενα Καλο!!!! Γιαπονεζικο της σειρας Famous Airoplanes που ασχολειτε με τον συγγεκριμενο τυπο αλλα και αρετα αλλα με Γιαπονεζικα συμπεριλαμβανομενων και 3 της Momogram με cockpits & interiors .
αν θελεις σφυρα να στα κανω ενα CDακι να στο φερω στο μπαρ του κιτσου.

Παιδιά δεν σας κρύβω (και λυπάμαι αν αυτό δεν αρέσει τους φίλους τους αρματάδες) αλλά ξαναπιάνοντας αεροπλάνο αισθάνομαι ότι αναπνέω καλύτερα. Και ναι Δημήτρη το θέλω πολύ αυτό το CDάκι γιατί έχω και άλλο ΤΟΝΥ και φυσικά και άλλα Γιαπωνέζικα για φτιάξιμο.

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας σε λίγο θα βάλω φωτο από το εσωτερικό, που εκεί έκανα μια χοντρή πατατιά χωρίς να το θέλω, απλά το ΕΜΕΝΤΑΛ στο κεφάλι μου διογκώνεται  :lol: :lol: :lol:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 16, 2007, 10:12:40 μμ »
θα του το αφιερώσω, με την προτροπή να φτιάξει κι αυτός κάποια στιγμή ένα 48άρι.
Ευχαριστώ! Πλησιάζει η στιγμή για το 48άρι, τρέμετε όλοι!

Οντως η μηχανή δείχνει στη φωτό παραταλαιπωρημένη. Ασε να το ψάξω λίγο, κάτι θυμάμαι οτι για τα Ki-100 πήραν reduction gear boxes ακόμα και από τα σκουπίδια για να φτιάξουν αξιόμαχα αεροσκάφη.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 08:54:40 πμ »
Στελιο πολυ ομορφος ο κινητηρας!!!!
Περιμενουμε την συνεχεια!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 09:27:00 πμ »
Σιγα σιγα.... ολοι αεροπλαναδες γινοσαστε!!! Δεν αντεχετε πουλακια μου?????? Σαν φαγαμε λαχανο???? Αντε να δουμε ποιος θα μεινει τελευταιος και πιστος στα ερπετα και στα πλεουμενα!!!

Τι να κανουμε? Αεροπλανακια=Σκληρο ναρκωτικο!!!! Δυσκολα αντεχει κανεις χωρις δοση!!!!

Δεν θα κρινω τη δουλεια Στελιο, το μονο που θα σου πω, ειναι... Καλοριζικος!!!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Γινεσαι ΔΕΚΤΟΣ!
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 11:02:44 πμ »
Αλέξη  ΠΑΝΤΑ Αεροπλανάς ήμουνα. Απλά στο GB3 ξεστράτισα, για λίγο και δεν θα το ξανακάνω.  ::salut::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 11:10:38 πμ »
...Απλά στο GB3 ξεστράτισα, για λίγο και δεν θα το ξανακάνω.  ::salut::

Δηλαδη ...μας προδωσες????????  :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 11:20:42 πμ »

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:   ::sorry:: ::sorry:: ::sorry:: ::sorry:: ::sorry::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 11:27:58 πμ »

Μπα, όχι. Απλά πήρε μια γεύση από dark side ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 11:33:14 πμ »
Στέλιο καλή συνέχεια με τον Τόνυ. Ξεπέτα τον γρήγορα για να μας χαζέψεις με το Stuka  ::icon_thumright::

... μετά ξέρεις ... άσε την επανένταξη και ξαναέλα στην ... dark side  :lol: :lol: ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ  :twisted: ΟΤΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ....  :twisted: :twisted:

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 11:56:20 πμ »
Στέλιο καλή συνέχεια με τον Τόνυ. Ξεπέτα τον γρήγορα για να μας χαζέψεις με το Stuka  ::icon_thumright::

... μετά ξέρεις ... άσε την επανένταξη και ξαναέλα στην ... dark side  :lol: :lol: ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ  :twisted: ΟΤΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ, ΜΕΤΑ ....  :twisted: :twisted:

Stuka ????? Πολυ σκληρο για να πεθανει!!!!! Αναμενω με αγωνια και ..Γιαμ Γιαμ Γιαμ  ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk::

Αν ξαναφυγει... ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ::admin_power::. Ασε που τα συγκεκριμενα "σκληρά" ειναι ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ και κανουν καλο στην υγεια μας!!!

Διαβολοι ερπεταδες  ::evil4:: ::evil4:: ::evil4:: ::evil4::, μεσα τα κεφαλια στη καζανα! Τελος το διαλειμμα!!!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 12:05:48 μμ »
Εγώ ένα θα σου πω, και όποιον στενοχωρήσω... , κάνε αυτό που σου κάνει κέφι Στελάρα  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 01:31:28 μμ »
Εγώ ένα θα σου πω, και όποιον στενοχωρήσω... , κάνε αυτό που σου κάνει κέφι Στελάρα  :wink:

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι να κάνω Φίλιππο, οι σειρήνες (Nino1970-1) δεν με επηρεάζουν όσο γλυκά κι αν τραγουδούν  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Κοντηβέη όταν αρχίσω το stuka πριν κάνω οτιδήποτε θα ρωτάω εσένα, και όταν το κάνω θα είσαι ο πρώτος που θα το βλέπει και αν μου δίνεις το ΟΚ μόνο τότε θα το ποστάρω. Θα σε τρελάνω στα ΠΜ και στα mail, μέχρι που να μου πεις "Αι σιχτίρ, σε βαρέθηκα".  :lol: :lol: :lol:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 05:40:30 μμ »

Αυτό ακριβώς σκέφτομαι να κάνω Φίλιππο, οι σειρήνες (Nino1970-1) δεν με επηρεάζουν όσο γλυκά κι αν τραγουδούν  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Κοντηβέη όταν αρχίσω το stuka πριν κάνω οτιδήποτε θα ρωτάω εσένα, και όταν το κάνω θα είσαι ο πρώτος που θα το βλέπει και αν μου δίνεις το ΟΚ μόνο τότε θα το ποστάρω. Θα σε τρελάνω στα ΠΜ και στα mail, μέχρι που να μου πεις "Αι σιχτίρ, σε βαρέθηκα".  :lol: :lol: :lol:

ANTEXΩ!  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 07:03:54 μμ »
Συνέχεια με το εσωτερικό. Η απλότις, της απλότητος, ω απλότις, αλλά επειδή όταν κλεισθεί και μπει η καλύπτρα (η οποία κι αυτή είναι χάλια και μονοκόμματη) δεν θα φαίνεται τίποτα, είπα να μην κάνω τίποτα παραπάνω από ένα απλό βάψιμο με το Η 66 της Gunze και λίγο wash. Στο τέλος το πέρασα και με matt βερνίκι της Hum, αλλά κάτι δεν πήγε καλά στην αναλογία διαλυτικού και βερνικιού και δημιουργήθηκαν ασπρίλες.

Ο πίνακας οργάνων ήταν ο χειρότερος που έχω δει μέχρι τώρα για 48άρι. Περάστηκε με μαύρο της Hum και ασημί της ίδιας εταιρίας. Για τα όργανα χρησιμοποίησα ψιλό πινελάκι και διάφορα χρώματα για να γίνει πιο φανταχτερός. Βέβαια αν δεν τρέμανε τα χέρια μου θα γινόταν καλύτερος, αλλά το  ::sofos11:: δεν έρχεται μόνο του.

Είπαμε όταν κλείσει και μπει και η καλύπτρα δεν θα φαίνονται και πολλά και οι ατέλειες θα κρυφτούν.

Πάμε για κλείσιμο τώρα. Ελπίζω να μην έχω πολλά προβλήματα εφαρμογής και να πάει καλά από δω και πέρα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 07:15:34 μμ »
Καλα παει η επανενταξη Στελιο!!! Μια χαρα!!! Γιατρευεσαι ταχυστα!!!

Αντε περαστικά!!!! Οι αεροπλαναδες σε χαιρετουν ...ασωτε!!!

Ευτυχως δεν επαθες και μεγαλη ζημια απο τα ερπετοφαγα!!! Ενας αεροπλανας αρρωσταινει αλλα ποτε δεν πεθαινει!!!

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 07:22:20 μμ »
Ο Αντωνακης (Tony) δεν ηταν ασταρωμενος με το ιδιο ασταρι του Ζερο ?
Δεν κανω παρατηρηση,απορια εκφραζω...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 07:44:04 μμ »
Οι οδηγίες που έχει το κιτ είναι πολύ λιτές και στην γλώσσα τους, αλλά οι οδηγίες από το κιτ της Hasegawa που έχω, δίνουν αυτό το χρώμα, επίσης και από κάποιες φωτό που βρήκα στο ιντερνετ φαίνεται ότι με τέτοιο χρώμα τα έβαφαν. Το μόνο που προβληματίζομαι είναι στο χρώμα των φωλεών των Σ/Π εκεί το μόνο που βρήκα ήταν μια μόνο φωτό από κάποιο ανακατασκευασμένο και φαίνεται να είναι βαμμένο όπως και η κάτω επιφάνεια, ένα ανοιχτό γκρι. Όταν έρθει η ώρα να βάψω τις φωλιές θα το συζητήσω μαζί σας.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 07:47:56 μμ »
Παράθεση

Γιατι βρε LIVERPOOL,εμεις ψυχη δεν εχουμε ? :cry:

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 17, 2007, 07:51:26 μμ »
Παράθεση

Γιατι βρε LIVERPOOL,εμεις ψυχη δεν εχουμε ? :cry:

ΟΧΙ

Tags: