Καλημέρα συνάδελφοι

Σήμερα θα δείτε τα επόμενα βήματα της κατασκευής για τις πόρτες του 212.
Στο τελευταίο ποστ μου είχα σταματήσει στην κατασκευή της εσωτερικής επένδυσης της δεξιάς πόρτας.
Πάμε λοιπόν να δείτε τα επόμενα στάδια

Για την πετούγια χρησιμοποίησα χάλκινο σύρμα απο καλώδιο και με λίμες και ντουκόχαρτα τις έφερα στη μορφή που έπρεπε.
Κόλλησα στη μεση του κορμού τη γλώσσα της κλειδαριάς και έτοιμη-->

Και την τοποθέτησα στην πόρτα βάζοντας πρόχειρα και τα τζάμια για να δω αν εμποδίζει η πετούγια την κίνηση του συρόμενου τζαμιού, αλλα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ήταν όλα εντάξει-->

Για τους μεντεσέδες έφτιαξα έναν απο φύλλο πλαστικού και μετά έκανα καλούπι με σιλικόνη και έβγαλα αντίγραφα απο ρητίνη για να ειναι όλοι ίδιοι-->

Κόλλησα με Logo τους μεντεσεδες στις θέσεις τους και έφτιαξα και τις ροζέτες για τις πετούγιες απο φύλλο αλουμινίου-->

Πρόσθεσα και το κομμάτι στην άτρακτο στην πλευρά που ειναι οι μεντεσεδες απο φύλλο πλαστικού γιατί στο κιτ ήταν ίσιο άρα λάθος-->

Πέρασα ενα χέρι αστάρι και έφτιαξα και τη θήκη για τους χάρτες απο αλουμινόφυλλο.
Και ενα μέτρο σύγκρισης με τη λεπίδα της X-Acto-->

Μέχρι εδώ όλα πήγαν καλά οπως βλέπετε

Έλα όμως που όταν πήγα να βάλω την πόρτα στην άτρακτο ήρθε το εγκεφαλικό

Ο Μelpas το είχε επισημάνει στην αρχή του ποστ μου και είχε απόλυτο δίκιο

Βρέθηκε κιτ τις Heller, που να μη σπάει τα "@#$@#$", όποιου προσπαθεί να το φτιάξει? Μακάρι... Καλή αρχή φίλε μου...
Η κολόνα στην δεξιά πλευρά είχε κλίση προς τα εμπρός 1,5 mm

Mετα απο σκέψη αποφάσισα να κόψω τελείως την κολόνα απο την επάνω πλευρά και κατά τα 3/4 απο την κάτω και ευτυχώς προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία

-->

Αφού ηρέμησα με αυτό το πρόβλημα στοκάρισα τα κοψίματα και τοποθέτησα την πόρτα στη θέση της.
Kαι η δεξιά πόρτα έτοιμη τοποθετημένη και πλήρως λειτουργική-->

Αυτά για σήμερα συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ