Αποστολέας Θέμα: ΑΒ-212 ΑSW 1/48  (Αναγνώστηκε 29891 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
Απ: ΑΒ-212 ΑSW 1/48
« Απάντηση #150 στις: Μαΐου 14, 2008, 02:29:59 μμ »
Πολυ καλα μεχρι τωρα.Μπραβο ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #151 στις: Μαΐου 14, 2008, 04:29:42 μμ »
τα εχουν πει ολα οι συναδελφοι,το μονο που μπορω να κανω ειναι απολυτη σιωπη και να θαυμασω το μεγαλο progect σου!!!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #152 στις: Μαΐου 14, 2008, 05:11:11 μμ »
Συνονόματε εκπληκτική δουλειά!  :shock: :shock: :shock:

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Αιακος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγινα
« Απάντηση #153 στις: Μαΐου 15, 2008, 10:57:36 πμ »
χμ!!! και λειτουργικές πόρτες... :shock:
Μου φαίνεται ότι το αεράκι του Σαρωνικού δίνει έμπνευση και επιδεξιότητα...
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φίλιππε είχα υποσχεθεί λειτουργικές τις πόρτες αν θυμάσαι  :wink:
Γιαννη μου, καρφι για κατασκευαστικο αρθρο στο site μας παει αυτο οταν με το καλο το ολοκληρωσεις ::eusa_clap::
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΘΗΡΙΟ ::eusa_clap:: ::salut::
Σ'ευχαριστω πολυ Λάμπρο  ::salut::
Εχει πάρα πολυ δουλειά μεχρι να τελειώσει.
...δεν σχολιαζω γιατι σε καθε post με φωτο απο την κατασκευη πρεπει να σκεφτομαι και διαφορετικο σχολιο.... :mrgreen: :mrgreen:......
..ανυπομονω για το επομενο ''επεισοδιο''.... :wink: :wink:
Ευχαριστώ STARFIGHTER το επόμενο επεισόδιο πολυ σύντομα ::salut::
Παρα πολυ καλη δουλεια. Πραγματικα μοντελαρα. Συνεχισε ετσι  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright::
Ευχαριστώ felix θα συνεχίσω  ::salut::
Κρίμα που δεν διατίθενται ηρεμιστικά μαζί με το ποστ!
Πάντως, πραγματικά ο καλύτερος τρόπος να αρχίσεις τη μέρα σου! Μόλις ξύπνησα κι είναι το πρώτο πράγμα που είδα! ::eusa_clap::
Ευχαριστώ Skywarp ::salut::
Πολυ καλα μεχρι τωρα.Μπραβο ::eusa_clap::
Τασος ::salut::
Τασο σε ευχαριστω πολυ  ::salut::
τα εχουν πει ολα οι συναδελφοι,το μονο που μπορω να κανω ειναι απολυτη σιωπη και να θαυμασω το μεγαλο progect σου!!!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Σε ευχαριστω πολυ Λευτερη  ::salut::
Συνονόματε εκπληκτική δουλειά!  :shock: :shock: :shock:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ευχαριστω συνονόματε  ::salut::
Γιάννη,απλά το καλύτερο 212 που έχω δει ποτέ!!!
Μου αρέσει ιδιαίτερα η μεθοδικότητα σου και η βήμα-βήμα με φωτό,κατασκευή σου!
Γκρι ή μπλε θα το κάνεις? Προσωπικά τέτοια μοντελάρα,θα την έκανα με κλειστά μάτια ΠΝ-21... :wink:
Γιώργο δεν ξερω αν ειναι το καλύτερο 212 αλλα όσο μου επιτρέπουν η δυνατότητες μου θα το προσπαθήσω  :roll:
Μπορεί δεν ξερω ορισμένες φορές να γίνομαι κουραστικός με την αναλυτική κατασκευή μου αλλα προσπαθώ να δείξω όλη τη διαδικασία ώστε οποίος θέλει να το φτιάξει να εχει μια βοήθεια.
Απο την αρχή που το ξεκίνησα για ΠΝ-21 το είχα αποφασίσει  με την παλιά βαφή Engine Grey FS 16081 ::arrowred::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #154 στις: Μαΐου 15, 2008, 07:01:57 μμ »
Αν μπορείς να γίνεις περισσότερο κουραστικός γίνε για να μπορούμε και εμείς να χαζεύουμε ακόμη περισσότερο την εξαιρετική κατασκευή σου :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Αιακος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αιγινα
« Απάντηση #155 στις: Μαΐου 21, 2008, 09:19:34 πμ »
Καλημέρα συνάδελφοι  ::salut::

Σήμερα θα δείτε τα επόμενα βήματα της κατασκευής για τις πόρτες του 212.
Στο τελευταίο ποστ μου είχα σταματήσει στην κατασκευή της εσωτερικής επένδυσης της δεξιάς πόρτας.
Πάμε λοιπόν να δείτε τα επόμενα στάδια :arrow:

Για την πετούγια χρησιμοποίησα χάλκινο σύρμα απο καλώδιο και με λίμες και ντουκόχαρτα τις έφερα στη μορφή που έπρεπε.
Κόλλησα στη μεση του κορμού τη γλώσσα της κλειδαριάς και έτοιμη-->
Και την τοποθέτησα στην πόρτα βάζοντας πρόχειρα και τα τζάμια για να δω αν εμποδίζει η πετούγια την κίνηση του συρόμενου τζαμιού, αλλα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ήταν όλα εντάξει-->
Για τους μεντεσέδες έφτιαξα έναν απο φύλλο πλαστικού και μετά έκανα καλούπι με σιλικόνη και έβγαλα αντίγραφα απο ρητίνη για να ειναι όλοι ίδιοι-->
Κόλλησα με Logo τους μεντεσεδες στις θέσεις τους και έφτιαξα και τις ροζέτες για τις πετούγιες απο φύλλο αλουμινίου-->
Πρόσθεσα και το κομμάτι στην άτρακτο στην πλευρά που ειναι οι μεντεσεδες απο φύλλο πλαστικού γιατί στο κιτ ήταν ίσιο άρα λάθος-->
Πέρασα ενα χέρι αστάρι και έφτιαξα και τη θήκη για τους χάρτες απο αλουμινόφυλλο.
Και ενα μέτρο σύγκρισης με τη λεπίδα της X-Acto-->
Μέχρι εδώ όλα πήγαν καλά οπως βλέπετε  8)
Έλα όμως που όταν πήγα να βάλω την πόρτα στην άτρακτο ήρθε το εγκεφαλικό ::brancard::
Ο Μelpas το είχε επισημάνει στην αρχή του ποστ μου και είχε απόλυτο δίκιο  :arrow:
Βρέθηκε κιτ τις Heller, που να μη σπάει τα "@#$@#$", όποιου προσπαθεί να το φτιάξει? Μακάρι... Καλή αρχή φίλε μου...
Η κολόνα στην δεξιά πλευρά είχε κλίση προς τα εμπρός 1,5 mm  :evil:
Mετα απο σκέψη αποφάσισα να κόψω τελείως την κολόνα απο την επάνω πλευρά και κατά τα 3/4 απο την κάτω και ευτυχώς  προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία  :D -->
Αφού ηρέμησα με αυτό το πρόβλημα στοκάρισα τα κοψίματα και τοποθέτησα την πόρτα στη θέση της.
Kαι η δεξιά πόρτα έτοιμη τοποθετημένη και πλήρως λειτουργική-->

Αυτά για σήμερα συνάδελφοι σας ευχαριστώ πολύ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #156 στις: Μαΐου 21, 2008, 09:31:07 πμ »
Αυτά τα πράγματα Giovanni είναι για τον χειμώνα  :mrgreen: :mrgreen:

Τι μας τα βάζεις τώρα, που σφίγγουν και οι ζέστες. Αντε να ηρεμήσουμε μετά... :roll: :roll:

Στην πόρτα τα έχεις βάλει όλα? Εγώ θέλω να κλειδώνει κιόλας μην μας το κλέψει και κανένας.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Περιμένουμε την συνέχεια  :wink:

Μ-2  ::salut:: ::salut:: ::salut::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
« Απάντηση #157 στις: Μαΐου 30, 2008, 09:21:21 πμ »

Ασε μας ρε Γιαννη, καλοκαιριατικα!!! Καλα στα λεει ο Μ1!!!! Ποσταρε καμια τουριστριουλα και αστο για τα κρυα του χειμωνα, να βαζουμε ενα ποτηρακι ουισκακι, μπινελικια, και να καθομαστε στον Υπολογιστη να χαζευουμε και να βραζει το αιμα μας!!!!

Είπε ο γάιδαρος....

Αφου σας είπα, σε κλίμακα 1/1 υπάρχουν έτοιμα! Αλλά δεν θέλετε, θέλετε το δικό σας 1/1!

Τί? 1/48 είναι? Μπα... δεν το πιστεύω!

Tags: ab-212