Συνάδελφοι καλησπέρα σας

Ευχαριστώ πάρα πολυ για τα σχόλια σας

Και να με συγχωρήσετε για την καθυστέρηση απάντησης στα μηνύματα σας

Η κατασκευή του 212 προχωρεί κανονικά αλλα όπως έχω ξαναπεί με αργούς ρυθμούς.
Σήμερα θα σας παρουσιάσω πως κατασκεύασα τις μπροστινές πόρτες του 212.
Όπως θα έχετε παρατηρήσει στα προηγούμενα πόστ έχω κόψει της πόρτες απο την άτρακτο, και επειδή δεν μου άρεσαν αυτές του κιτ αποφάσισα να τις φτιάξω απο την αρχή, δείτε λοιπόν την προσπάθεια μου βήμα βήμα

Πόρτες κυβερνήτη συγκυβερνήτη ΑΒ-212ASW
Απο φύλλο πλαστικού έκοψα το επάνω πλαίσιο της πόρτας και χάραξα τα σημεία που θα πρέπει να μπουν τα τζάμια-->

Τρύπησα τις γωνίες που ειναι κυκλικές και αφαίρεσα τα σημεία των τζαμιών ώστε να μείνει μόνο ο σκελετός της πόρτας-->

Για το κάτω πλαίσιο της πόρτας που ειναι καμπύλο έφτιαξα ενα μίνι κουρμπαδόρο για να μπορέσω να κουρμπάρο με πιο ακρίβεια το πλαστικό-->

Μετα το τρίτο πέρασμα ήρθε στο σημείο καμπυλότητας που ήθελα-->

Κόλλησα το κομμάτι στο επάνω πλαίσιο για τα τζάμια και η πρόσοψη της πόρτας ειναι έτοιμη-->

Παμε τωρα στην εσωτερικη πλευρα της πορτας.
Έφτιαξα το τελάρο της εσωτερικής πλευράς και το τρύπησα στα σημεία που ειναι η κλειδαριά-->

Και το κόλλησα στην εσωτερική πλευρά αφήνοντας περιμετρικά 0,5mm περιθώριο-->

Έφτιαξα και τους οδηγούς για το συρόμενο τζαμί χρησιμοποιώντας για καλούπι διαφανή ζελατίνη η οποία δεν εχει φόβο να κολλήσει με τη χρήση της υγρής κόλας-->

Έκλεισα το κάτω σημείο με φύλλο πλαστικού και στοκάρισα τους οδηγούς του συρόμενου τζαμιού για να αναπαραστήσω το πάχος που έχουν τα εσωτερικά πλαίσια της πόρτας-->

Στην μπροστινή πλευρά της πόρτας έκλεισα το κενό και άνοιξα της τρύπες πρώτα με τρυπάνι 1mm και μετά με μια φρέζα προσαρμοσμένη στον ταχυτροχό έκανα της τρύπες οβάλ όπως ειναι και στο πραγματικό-->

Η κατασκευή που σας περιέγραψα αφορούσε τη δεξιά πόρτα το ελικοπτέρου η οποία εχει λίγη δουλίτσα ακόμα για να τελείωση.
Για να πάρετε όμως μια ιδέα πως θα ειναι τελειωμένη σας δείχνω τη αριστερή η οποία ειναι στη φάση του ασταρώματος-->

Αυτά προς το παρών.
Η συνέχεια της κατασκευής για τις πόρτες πολυ σύντομα

Σας ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας