Συνέχεια σημερα με την βελτιωση του radiator στα πτερυγια ψυξης και ανακατασκευης καλυπτρας.Η βελτιωση αφορά την περιπτωση που θα φορεθουν ανοιχτα τα πτερυγια ψυξης. Αν μπει η δευτερη επιλογη με κλειστα, (στεκει εν στασει), δεν ειναι αναγκαια καποια επιπλεον βελτιωση.
Οταν ειναι ανοιχτα τα πτερυγια, διακρινεται ενα κουρμπαριστό δαχτυλιδι πισω απο το ογκωδες ψυγειο, όπου εφαρμοζουν τα κλειστρα και στυλιδια κινησης των πτερυγιων.
Μια μεθοδος κατασκευης (εξυπνη κι ευκολη) ειναι του Νικολα. Η μονη διαφορά ειναι οτι δημιουργει κωνικο δακτυλιο, κι οχι κουρμπαριστό. Κανενα νοημα ομως αφου ελαχιστα διακρινεται η διαφορά οταν κλεισουμε, οποτε αναλογα διαλεγετε και κατασκευαζετε.
Στην δικη μου περιπτωση, χρησιμοποισα ενα σφιγχτηρα απο βακελιτη ενός πορτατιφ, ο οποιος με καταλληλη διαμορφωση μου εδωσε το σχημα που ηθελα.
Εβαλα τις πατουρες που ηθελα και εκανα τις οπες οπου περνανε τα στυλιδια κινησης.
Ταυτοχρονα αφαιρεσα τα πτερυγια που εδινε η Τρομπετα και επανω στον δακτυλιο εβαλα νεα πτερυγια απο αλουμινοφυλλο. Διαμορφωθηκαν, μπηκαν οι βασεις και ...έτοιμο!!!!

Κατόπιν, προχωρησα στην ανακατασκευη ολης της καλυπτρας. Σαφως και δεν υπάρχει λογος να πειράξει κανεις την καλυπτρα του κιτ, επ ουδενι. αφου δεν εχει κανενα προβλημα και ειναι μια χαρά.
Στην περιπτωση του Θοδωρα, ειχα τα εξης προβληματα.....
Μετά το κλεισιμο της ατρακτου, ο φιλος μου πηρε καποια ....κιλά παραπάνω! Με αποτελεσμα τα κομματια της καλυπτρας του κιτ να εχουν 3 χιλιοστα κενο απο την εφαπτομενη και ειχα σκαλοπατι!!!!
Ο δευτερος λογος ηταν οτι λογω των μεταλλικων καλυμματων του κινητηρα, οπτικά έπρεπε να ...κλεψω το ματι και λιγο προς τα πισω ωστε να μην ξεχωριζουν σαν μυγα μεσα στο γαλα οι διαφορετικές επιφανειες.... Οποτε μια τσαλακωμενη φυσικα επιφανεια καλυπτρας θα "εδενε απολυτα" το γενικο συνολο μεταξυ μια αλφαδιασμενης πλαστικης επιφανειας με την μεταλλικα φυσική οψη της προσωψης.
Ετσι εχοντας οδηγο την καλυπτρα του κιτ, φτιαξαμε το συνολο και οταν ερθει η ωρα της βαφης θα δεθει στο γυαλι της.

Επιπλεον εφτιαξα με πολυ ψιλο ατσαλόσυρμα, τη παγοπαγιδα του αλεξινεμιου, αφου την εχω δει σε αρκετα του ανατολικου μετωπου. Πολλες φορές παρεμεινε χωρις να αφαιρεθει, στην μετακομιση καποιων αεροσκαφων προς τα εσωτερικά της επιστροφης.

Αυτά για σημερα κι ευχαριστω παντα για τον χρονο σας

Στο επομενο επεισόδιο....δεν θα δειτε ΤΙΠΟΤΑ.Επισημα με αυτό το ποστ, ολοκληρωθηκε το ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ κομματι της ιστοριας και αποσυρεται για συναρμολογηση των στοιχειων, συμπληρωματα, και τελικά φινιρισματα ωστε να παει με τσαμπουκα στο βαφειο.
Εδω θελω να συμπληρωσω τα εξης. Επι 3 μηνες στα παρασκηνια, οδηγηθηκα σε ενα αγωνα δρομου, ωστε να τεκμηριωσω μεχρι την παραμικρη βιδα, αλλα και πολυ περισσοτερο το καμουφλαζ του συγκεκριμενου. Με την προυποθεση οτι εχουμε το Wr.N. : 601090, θα χρησιμοποιουθουν οι οδηγιες του 5ου Group βαφης της Fieseler για την σειρά 600981 - 601110. (μια μικρη αραδα σε ενα ογκωδες αρχειο πληροφοριων). Δηλαδη ψιλος στ' άχυρα για να καταλαβετε!!!
Αυτα και σας ευχαριστω για την συντροφια σας! (νεωτερα σε μερικές εβδομαδες παλι)!