Αποστολέας Θέμα: BEDFORD QL 3TON (ITALERI 1/35)  (Αναγνώστηκε 12631 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
BEDFORD QL 3TON (ITALERI 1/35)
« στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 02:34:52 πμ »
Το όχημα άρχισε να κατασκευάζεται το 1939 από τους Βρετανούς. Το παρήγαγαν σε διάφορες εκδόσεις, το συγκεκριμένο ήταν 4Χ4 και είχε σχεδιαστεί για να μεταφέρει το πυροβόλο Μ-1, ώστε να μην μπορεί να αναγνωριστεί, αφού το μετέφεραν σκεπασμένο στην καρότσα. Από το 1941-1945 κατασκευάστηκαν 52.245 τέτοια οχήματα.

Το κιτ είναι παλιό με αρκετό flash και pinmarks. Προς το παρόν έχει κατασκευαστεί το μεγαλύτερο μέρος του κιτ, το οποίο βάφω με τον πρώτο μου αερογράφο -infinity- και με ακρυλικά χρώματα. Με έχει παιδέψει λίγο το γκρουπάρισμα της κατασκευής, καθώς με τα πινέλα μου δεν αντιμετώπιζα ιδιαίτερα προβλήματα σειράς βαψίματος...  :roll:

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Η συνέχεια περιλαμβάνει ολοκλήρωση και συναρμολόγηση σε ένα κομμάτι, φθορές, και λέρωμα... γενικά ότι έμαθα και δεν έμαθα θα το εφαρμόσω...άντε να δω πως θα καταλήξει...  :oops:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: BEDFORD QL 3TON (Italeri 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 05:05:50 πμ »
Ε ρε γλέντια! Κατ' αρχήν καλορίζικο το εργαλείο και καλά βαψίματα. Τώρα περιμένω με αγωνία τι θα δουν τα ματάκια μας πάλι από σένα...

Τα καθίσματα μου αρέσουν πάρα πολύ. Επίσης οι φθορές στην καμπίνα είναι πολύ όμορφες. Με ξενίζει λίγο όμως το χρώμα της σκουριάς στις σούστες της ανάρτησης. Από αντίστοιχες εικόνες που έχω σαν πιτσιρικάς τις θυμάμαι μαύρες και ενίοτε γρασαρισμένες και μαύρες...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 07:37:28 πμ »
Φίλε μου Φίλλιπε καλημέρα και καλή αρχή  ::icon_thumright::  Εξαιρετικό το "κοκπιτ" του Bedford  ::eusa_clap:: Μ' αρέσουν οι "φθορές" που δεν είναι κραυγαλέες αλλά τόσο όσο πρέπει (κατ' εμέ)........ Επίσης παρατηρώ οτι έχεις "καθαρίσει' εξαιρετικά τα κομμάτια πλαστικού απο το "φίλμ" και τα "γαζιά" απο το καλούπι.....έχω ακριβώς το ίδιο κιτ σε ενα "πεθαμενί" πρασινο-μαύρο πλαστικό και ΞΕΡΩ  :evil: πώς είναι τα κομμάτια του κιτ...... Μπράβο πολύ καλή δουλειά  ::icon_thumright::
 Τώρα εάν θέλεις την δική μου γνώμη, πρωτού "κλείσεις" το μοτέρ (και ΜΟΝΟ εάν θέλεις να φαίνεται) καλά είναι να "περάσεις" ενα "χοντρό" wash με αραιωμενο μαύρο + καφέ (σαν νερό περίπου) όλο το μοτέρ + πολλαπλή εξάτμισης  :wink: Βλέπεις τα μοτέρια "φτύνουν" πολύ λάδι το οποίο καίγαν κιόλας...... Όπως είπε και ο Γιώργος, πολύ καλά έβαψες "σκουριασμένα" τα "φύλλα" των αναρτήσεων, τώρα όμως πέρασε τα με το ίδιο wash και αυτά όπως το μοτέρ  :wink:
 Εξαιρετική και η τάπα του ρεζερβουάρ  ::icon_thumright::
Προβλέπω οτι θα 'βγεί" καταπληκτικό μοντέλο  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 10:34:30 πμ »
Εξαιρετικό θέμα Φίλιππε! ::icon_thumright::

Να επισημάνω και εγώ αυτό που είπε ο Γιώργος... ποτέ δέν έχω δεί σκουριασμένες σούστες ακόμα και σε παρατημένο απο 20ετίας όχημα... πολύ περισσότερο άξονες μετάδοσης! Ούτως ή άλλως όλα τα χαμηλά μέρη θα πρέπει να είναι τόσο σκονισμένα που δέν θα διακρίνεται χρώμα... :wink:

Επίσης έχω την εντύπωση πως ο κινητήρας δέν ήταν αλουμινένιος... γι'αυτό και θα πρέπει να βαφτεί. Το ερώτημα τώρα είναι με τί χρώμα... Έχω δεί μπλέ, κόκκινους, κίτρινους :mrgreen: σπανίως μαύρους... Μπορεί να βοηθήσει κανείς?

Θα το κάνεις Ελληνικό?

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 11:44:58 πμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου.  ::eusa_clap::

Στο σασί και στον κινητήρα σας φαίνονται περίεργα κάποια χρώματα και είναι φυσικό γιατί δεν έχω τελειώσει. Όπως λέει και ο Παναγιώτης θα γίνει έντονο wash στον κινητήρα και τις σούστες ώστε να μαυρίσουν, επίσης και οι άξονες θα σκουρίνουν πολύ και όλο το κάτω θα φάει πολύ σκόνισμα.  ::icon_thumright::

Νίκο δεν νομίζω ότι θα το κάνω ελληνικό, δεν έχω βρει και κάποιο reference...  :oops:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 01:31:47 μμ »
Μεγιά το εργαλείο Φίλιππε και "καλοτάξιδο"!

Πολύ όμορφες οι λεπτομέρειες ακόμη και σε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο, δείχνει ότι θα βγεί κάτι καλό. Μόνο και μόνο η υπομονή σου να καθαρίσεις τα κομμάτια (δεν το έχω δει ποτέ αλλά φαντάζομαι) είναι αξιέπαινη.

Καλή συνέχεια στο βρώμισμα!

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 01:39:16 μμ »
Διαφορετική προσέγγιση απο οτι ξέραμε μέχρι τώρα απο εσένα Φιλίπ, βάφω με αερογράφο και κολλάω... Χμμ.. Καθαρή δουλειά ακούγεται...

Η καμπίνα μετά τα wash θα βγεί κούκλα και κοίτα να αφήσεις καμία πόρτα ανοιχτή! Απλά νομίζω οτι οι λεβίεδες των ταχυτήτων ειχαν μαύρη "κατάληξη", το ασημένιο μου θυμίζει αλουμινένιο μοχλό απο σπόρ αμάξι..

Αν εφαρμόσεις οτι έμαθες και δεν έμαθες τοτε θα δούμε ενα πανέμορφο μοντέλο..

Α! και μπράβο που κρατάς την σημαία διότι εχουμε να δούμε πόστ καμία 10αρια μέρες απο αρματικό μοντέλο....

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 03:39:00 μμ »
Πανέμορφο το chipping στην καμπίνα. Μπράβο Φίλιππε
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 05:32:20 μμ »
Πάνο, Γρηγόρη και Γιώργο και εγώ μαζί σας, πιστεύω να βγεί στο τέλος κάτι καλό.  :roll:
 ::arrowred:: Γρηγόρη, οι οδηγίες της Italeri, δίνουν για το εσωτερικό μία και μόνη οδηγία... και αυτή αφορά την κατάληξη των λεβιέδων...chrome silver...αλλά και εγώ στο βάθος του μυαλού μου, λόγω ηλικίας... έχω την εικόνα να είναι χρωμιομένοι ή από το πολύ πιάσε-πιάσε να είναι το μέταλο καλογυαλισμένο...
αν πάντως πρέπει να γίνουν μαύροι, αυτό είναι εύκολο...  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 05:32:29 μμ »
Πανέμορφο και το chipping στην καμπίνα είναι πρώτο.
Μπράβο Φίλιππε. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 06:14:12 μμ »
Φίλιππε καλορίζικο το εργαλείο (ξέρεις αυτό που φτύνει  :lol: χρώμα, εννοώ).

Πολύ ωραία η κατασκευή σου, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχεις ακόμα πολύ δουλειά και φθορά να του ρίξεις, οπότε δεν θα πω κάτι άλλο για σούστες άξονες κλπ. Ο κινητήρας τώρα από όσο γνωρίζω από τους ʼγγλους  :evil: :evil: :evil: :evil:  (εμένα ο δικός μου βλέπε Mini με άφησε σήμερα και έτρεχα με την ΕΛΠΑ) χωρίς να είναι όμως 100% σίγουρο, συνήθως έπαιζε ή σκούρο πράσινο-λαδί, ή μαύρο και σίγουρα όχι αλουμινένιο. Οπότε εσύ ρίχτου ή κανένα σκούρο γκρι ή μαύρο & τράβα του τόσο πολλή "μπίχλα" από λάδια και σκόνες ώστε να μην διακρίνει κανείς στο τέλος τι χρώμα είναι καν  :wink: :mrgreen:

Βρε Wildcat !!!!  :shock: :shock: τι βόμβα μας αμόλησες και μας παρατάς σύξυλους;;; Υπήρχε Ελληνικό QL??? Είχαμε ποτέ τέτοια;;;  :shock: :shock: Υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία, πληροφορίες, φωτό;;;;;

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 06:17:59 μμ »
Φίλιππε εξαιρετικό το ''καμιόνι'', αν λάβεις δε υπόψη και την παλαιότητα του καλουπιού, τότε μπράβο... ::eusa_clap::
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 06:50:56 μμ »
Φοβερη δουλεια φιλε μου Φιλιππε!!!! Το chipping τρομερο!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 07:55:53 μμ »
Μπραβο ρε Φιλλίπ,καλη αρχη! ::icon_thumright::
Ευτυχως που εισαι κι εσυ και κουνιεται λιγο το αρματικο ΒΠΠ!! :roll: :roll:
Οσο για τους λεβιεδες και τον κινητηρα,αυτο που ειπαν και τα παιδια μου ακουγεται καλο και σωστο...
Δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο... :roll:
Παρε ομως λιγες φωτο απο opel blitz walkaround(πανω κατω ολα τα οχηματα τις ιδιες φθορες εχουν) για να δεις το κατω μερος και τις σουστες..
Εχε υπ'οψη σου οτι αυτες οι φωτο ειναι απο δυο λειτουργικα μεχρι και σημερα Οπελ,που σημαινει οτι οι φθορες και η σκουρια ειναι πολλαπλασιες απο αυτες που θα ειχε ενα οποιοδηποτε οχημα το 41-45.
Δες ομως λιγο τα σημεια που θα σκουριασεις αλλα και αυτα που θα γρασαρεις :wink:

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Ξεραμενη λασπη...σκονη και σκουρια!!!
Στο στοιχειο μας οι αρματαδες!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ελπιζω να βοηθησα! :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 08:01:13 μμ »
Βρε Wildcat !!!!  :shock: :shock: τι βόμβα μας αμόλησες και μας παρατάς σύξυλους;;; Υπήρχε Ελληνικό QL??? Είχαμε ποτέ τέτοια;;;  :shock: :shock: Υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία, πληροφορίες, φωτό;;;;;

Χρησιμοποιήθηκε απο την Ελληνική ταξιαρχία στη Βόρειο Αφρική και ήταν ακριβώς όπως και τα εγγλέζικα (με το πυροβόλο δηλαδή :mrgreen: )
Υπάρχουν και φωτογραφίες τις οποίες θα ανεβάσω μόλις τις βρώ... :oops:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 08:09:17 μμ »

Ξεραμενη λασπη...σκονη και σκουρια!!!
Στο στοιχειο μας οι αρματαδες!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ελπιζω να βοηθησα! :wink:
Εσύ τι λες;;;;; να βοήθησες ή όχι;;;
Μία φωτό 1000 λέξεις, πόσο μάλλον που εδώ έβαλες αρκετές. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Οπότε σούστες λίγη σκουριά και μαύρες, άξονες σκουριασμένοι, μηχανή μάλλον πρασινό-λαδί,(έτσι Νικόλα;;;) ωραίο μου ακούγετε και προχωρώ.
 ::arrowred::Νικόλα, Συμεών, Στράτο και Περικλάρα ευχαριστώ φίλοι μου  ::salut::
 ::arrowred:: Αγριόγατε  :?: :?: :?: γιά βάλε φωτό μήπως και το καταφέρω.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 08:19:33 μμ »
Φιλλιπς,( :mrgreen:) αν προσεξεις στην πρωτη και τριτη φωτο,οι αναρτησεις ειναι βαμενες αρχικα στο χρωμα του οχηματος(οχι μαυρες!),με σκουρια στις διαφορες εσοχες και chipping σε bare metal οπου τριβεται! :wink:
Wildcat,ΨΑΞΕ!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 08:21:10 μμ »
Μαστρο Φιλλπε ειναι καταπληκτικο! Θα γινει πολυ ομορφο. Το μπλοκ (σωμα) του κινητηρα βαφεται γκρι,το σασμαν αστο ετσι οπως ειναι αλλα λερωσε το παρα πολυ και το καπακι των εκκεντροφορων (εκει που ειναι η ταπα λαδιου) βαφεται μαυρο Α! αν το καπο ειναι ανοιχτο η αν φενεται η μηχανη βαλε και κανα μπουζοκαλωδιο να το φχαριστηθουμε Α! βαλε και κανα κολαρο  απο το ψυγειο νερου στη μηχανη :mrgreen:
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 08:43:19 μμ »

Χρησιμοποιήθηκε απο την Ελληνική ταξιαρχία στη Βόρειο Αφρική και ήταν ακριβώς όπως και τα εγγλέζικα (με το πυροβόλο δηλαδή :mrgreen: )
Υπάρχουν και φωτογραφίες τις οποίες θα ανεβάσω μόλις τις βρώ... :oops:

Μου φαινεται χρησιμοποιηθηκαν και απο τους Εγγλεζους στην κρητη,καπου ειχα δει μια φωτο αλλα δεν ειμαι σιγουρος :roll:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 09:53:38 μμ »
Λοιπόν η φωτογραφία εντοπίσθει στο 1/99 τεύχος των νέων της IPMS σελ.33 :twisted:
Δυστυχώς δέν μπορώ να την "ανεβάσω" για ευνόητους λόγους...

Απεικονίζει 2 Portee 6 pdr (ένα Austin Κ5 και ένα Bedford QL) που χρησιμοποιούνται ως ελκυστήρες αντιαρματικών πυροβόλων των 17 λιβρών. Φέρουν 2χρωμη παραλλαγή και η Ελληνική τους ταυτότητα πιστοποιείται απο τα σήματα με την κεφαλή της Αθηνάς και τον αριθμό (Ε17?Σ για το Bedford) στα φτερά. Παράλληλα υπάρχει και ο αγγλικός αριθμός στις πόρτες (L469886? για το Bedford πάλι).

Κατασκευαστικά/χρωματικά δέν αλλάζει τίποτε, μόνο τα σήματα θα πρέπει να προσθέσεις!
Εμπρός λοιπόν!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 10:02:23 μμ »
Γιατι να υπαρχει προβλημα με την φωτο? :roll:
Αφου αναφερεις την πηγη και το ποσταρισμα της ειναι for discussion purposes only...υπαρχει προβλημα με το copyright?
Ρωταω γιατι δεν ξερω ρε παιδια!! :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 10:10:28 μμ »
καλή συνέχεια φίλιππε,
κάντο οπωσδήποτε Ελληνικό
για τη φωτό απο την IPMS,
προτείνω να τη σηκώσεις εδώ αλλά με watermark που θα υποδεικνύει την προέλευση της.
(πχ. NEA IPMS Ελλάδος, 1/99)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 10:14:39 μμ »
Μάλλον έχεις δίκιο... Ώς πηγή αναφέρεται ο Ε.Λ.Ι.Α. (χωρίς καμιά αναφορά στο τί σημαίνουν τα αρχικά)
Μήπως να γράψω αυτό?

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 10:16:09 μμ »
γράψτο όλο μαζί:
"ΕΛΙΑ μέσω IPMS Ελλαδος / ΝΕΑ 1/99"
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 03, 2007, 10:18:22 μμ »
Μάλλον έχεις δίκιο... Ώς πηγή αναφέρεται ο Ε.Λ.Ι.Α. (χωρίς καμιά αναφορά στο τί σημαίνουν τα αρχικά)
Μήπως να γράψω αυτό?

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο...

Tags: bedford ql