Αποστολέας Θέμα: Η νέα Λεοπάρδαλη του Ε.Σ.  (Αναγνώστηκε 12813 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
Απ: Η νέα Λεοπάρδαλη του Ε.Σ.
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 09:10:54 πμ »
Καλημέρα φίλοι μου.

δεν έχω ξεχάσει να κάνω κάποιο update της κατασκευής, αλλά τι update να κάνεις όταν έχεις κολλήσει στην αναπαράσταση των συγκολλήσεων του πίσω τμήματος του πήγματος :twisted: :twisted: :twisted:

Και φανταστείτε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή, βάλτε στα υπόψη τις υπόλοιπες συγκολλήσεις του πήγματος και του πύργου, καθώς και την αναπαράσταση των αντιολισθητικών επιφανειών, οπότε καταλαβαίνετε τι ακολουθεί στο μέλλον ::prioniicon:: ::mastigoma:: ::Guillotine::

Το μοντέλο έχει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει σε αποδεκτά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, επίπεδα.

Οφείλω να ομολογήσω πώς ο αρχικός ενθουσιασμός για το κιτ έχει εξανεμιστεί και δεν φταίει το γεγονός ότι τα ελληνικά άρματα έχουν τη δική τους προσωπικότητα, αλλά στις ελλείψεις του κιτ.

Αυτά για την ώρα, πάω να χώσω το κεφάλι μου σε καμιά τρύπα να συνέλθω!!!!!!!!!!!!!!!
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 09:14:16 πμ »
Μη σε παίρνει από κάτω... Το δικό μου Leo Περίμενε 1 χρόνο για να τελειώσει, και δεν ήθελε και μετατροπές...Μόνο βάψιμο...

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 02, 2007, 09:46:20 πμ »
Μη σε παίρνει από κάτω... Το δικό μου Leo Περίμενε 1 χρόνο για να τελειώσει, και δεν ήθελε και μετατροπές...Μόνο βάψιμο...

Τι να με πάρει από κάτω, που μετά το Leo 2Α6HEL σε 1/35, θα πάω στην ΕΛΒΟ να κατασκευάζω σε 1/1 :lol: :lol: :lol: :lol:

Ασε που μέχρι να το τελειώσω θα έχει βγει το Leo 3A8HEL ::lol18:: ::lol18::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Panzer Leader

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 11:07:09 μμ »
LEO2HEL(L)  UBER ALLES
Ένας είναι ο σκοπός σου, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ. Πολέμα για τα ιδανικά σου, πολέμα για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 03:08:00 μμ »
Φίλοι μου μετά από πολύ μα πάαααααααρα πολύ καιρό κατόρθωσα να προχωρήσω λίγο το γατάκι μου :mrgreen:

Προκαταβολικά να ζητήσω συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, μιας και τώρα διαπίστωσα ότι βγήκαν λίγο σκοτεινές... :oops:

Το μικρό μέχρι στιγμής update αφορά την τροποίηση του πύργου του άρματος. Όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν κατά τη διαδικασία των τροποποιήσεων στοκαρίστηκαν με τον πράσινο στόκο της Squadron, ο οποίος τρίφτηκε διαδοχικά με ντουκόχαρτο 400, 800 και 1.000 βαθμών.
Αρχικά πάρτε μία πανοραμική του πύργου, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής

Η κατασκευή βρίσκεται στον πύργο, όπου άλλαξα όλο το εμπρός τμήμα με το κουτί στο κέντρο, το οποίο είναι διαφορετικό στο HEL και τοποθέτησα ΦΠ στο κενό που δημιουργήθηκε από την αφαίρεση του τμήματος αυτού.

Επίσης, τα κουτιά αποθήκευσης εκατέρωθεν των θυρίδων του πύργου στα ελληνικά είναι λίγο μεγαλύτερα και διαφορετικά σε σχήμα από αυτά του κιτ. Οπότε και εδώ έγινε το αναγκαίο κόψε-ράψε και με ΦΠ έχει φτιαχτεί το βασικό σχήμα του κουτιού της δεξιάς πλευράς (έχει δουλειά ακόμα, αλλά το δύσκολο κομμάτι έγινε :wink:) και μένει να φτιαχτεί το αριστερό. Να σημειώσω ότι και εδώ χρειάστηκε να φτιάξω τη λεπτομέρεια που αφαιρέθηκε, αλλά χρησιμοποίησα τα αντίστοιχα κομμάτια από το Leo 2A5 KWS της Italeri (έχει κανιβαλιστεί ολόκληρο :!:)...τέτοια μαζόχα είμαι :mrgreen:

Εδώ φαίνεται το έτοιμο κουτί αποθήκευσης, πρόχειρα τοποθετημένο...για τις ανάγκες της φωτογράφησης

...και το κουτί μόνο του

Επίσης, αντικατέστησα το κουτί του ΣΕΠ με αυτό του Italeri (Τι τράβηξε και ακόμα τραβάει αυτό το κιτ  ::prioniicon::), αφού θεωρώ ότι έχει καλύτερη λεπτομέρεια από του Hobby Boss

Τέλος, ξεκίνησα την αφαίρεση της αντιολισθητικής επιφάνειας του πύργου, μιας και νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας.

Λίαν συντόμως ακολουθεί αστάρωμα των στοκαρισμένων και τροποποιημένων τμημάτων, για να ελεγχθούν τυχόν ατέλειες.
Περιμένω τα σχόλιά σας

Λοιπόν, ::mastigoma:: ::sterb121:: ::tsekouri:: με  αλύπητα... :mrgreen:
 ::salut::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 05, 2009, 11:30:55 πμ »
Φίλοι μου μετά από πολύ μα πάαααααααρα πολύ καιρό κατόρθωσα να προχωρήσω λίγο το γατάκι μου Mr. Green

Προκαταβολικά να ζητήσω συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών, μιας και τώρα διαπίστωσα ότι βγήκαν λίγο σκοτεινές... Embarassed

Το μικρό μέχρι στιγμής update αφορά την τροποίηση του πύργου του άρματος. Όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν κατά τη διαδικασία των τροποποιήσεων στοκαρίστηκαν με τον πράσινο στόκο της Squadron, ο οποίος τρίφτηκε διαδοχικά με ντουκόχαρτο 400, 800 και 1.000 βαθμών.
Αρχικά πάρτε μία πανοραμική του πύργου, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής

Η κατασκευή βρίσκεται στον πύργο, όπου άλλαξα όλο το εμπρός τμήμα με το κουτί στο κέντρο, το οποίο είναι διαφορετικό στο HEL και τοποθέτησα ΦΠ στο κενό που δημιουργήθηκε από την αφαίρεση του τμήματος αυτού.

Επίσης, τα κουτιά αποθήκευσης εκατέρωθεν των θυρίδων του πύργου στα ελληνικά είναι λίγο μεγαλύτερα και διαφορετικά σε σχήμα από αυτά του κιτ. Οπότε και εδώ έγινε το αναγκαίο κόψε-ράψε και με ΦΠ έχει φτιαχτεί το βασικό σχήμα του κουτιού της δεξιάς πλευράς (έχει δουλειά ακόμα, αλλά το δύσκολο κομμάτι έγινε Wink) και μένει να φτιαχτεί το αριστερό. Να σημειώσω ότι και εδώ χρειάστηκε να φτιάξω τη λεπτομέρεια που αφαιρέθηκε, αλλά χρησιμοποίησα τα αντίστοιχα κομμάτια από το Leo 2A5 KWS της Italeri (έχει κανιβαλιστεί ολόκληρο  :!:)...τόσο μαζόχας είμαι :mrgreen:

Εδώ φαίνεται το έτοιμο κουτί αποθήκευσης, πρόχειρα τοποθετημένο...για τις ανάγκες της φωτογράφησης

...και το κουτί μόνο του

Επίσης, αντικατέστησα το κουτί του ΣΕΠ με αυτό του Italeri (Τι τράβηξε και ακόμα τραβάει αυτό το κιτ :!: :twisted:, αφού θεωρώ ότι έχει καλύτερη λεπτομέρεια από του Hobby Boss

Τέλος, ξεκίνησα την αφαίρεση της αντιολισθητικής επιφάνειας του πύργου, μιας και νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας.

Λίαν συντόμως ακολουθεί αστάρωμα των στοκαρισμένων και τροποποιημένων τμημάτων, για να ελεγχθούν τυχόν ατέλειες.

Τα σχόλια ευπρόσδεκτα ::icon_thumright::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 05, 2009, 12:05:21 μμ »
Για να δουμε τι θα δουμε.Δωσε πολλες φωτος για να εχουμε βοηθεια στις δικιες μας κατασκευες.Καλη δυναμη και υπομονη φιλε
Τασος

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 05, 2009, 12:09:00 μμ »
Εννοείται φίλε μου ::icon_thumright::
Ασε, πολύ κόψε-ράψε, ειδικά ο πύργος τρώει πολύ πριόνι!
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 13, 2009, 08:16:47 μμ »
Καλή επιτυχία συνάδελφε ::salut::. Περιμένω εναγωνίως τα επόμενα... επεισόδια γιατί και μόνο που σκέφτομαι τί αυτοσχεδιασμούς θα αναγκαστώ να κάνω στο δικό μου HEL(L!) με πίανει σύγκρυο!

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 08:26:53 πμ »
Πράγματι, θέλει αρκετή δουλειά για να βγει ένα σωστό HEL, αλλά αξιζει τον κόπο :wink: Αν και δεν είμαι και πολύ των μετατροπών, μου αρέσουν μέχρι στιγμής. Απλά δουλεύω στο μοντέλο όταν έχω τρομερή όρεξη και μόνο, για να μην γίνει καμιά μαμακία :wink:
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 10:35:47 πμ »
Δεν ξερω πως θα σου φγει (εύχομαι ετσι όπως το θες) άλλα αυτό που θαυμάζω είναι η μεθοδικότητα σου
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 12:02:02 μμ »
Σ' ευχαριστώ, χωρίς οργάνωση εργασιών θα πελαγώσω (αν και δεν πιστεύω ότι εδώ μέσα υπάρχουν τέρατα μεθοδικότητας). Και εγώ πιστεύω ότι θα μου βγει όπως το έχω στο μυαλό μου ::salut::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 12:47:18 μμ »
Μεγάλες δουλειές ξεκίνησες Κώστα, πρόσεξε μόνο μην κολλήσεις με τις μετατροπές, γιατί μετά δεν υπάρχει γυρισμός  :mrgreen: Πάντως κάνεις ωραία δουλειά μέχρι τώρα, καλό κουράγιο για τη συνέχεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 01:20:32 μμ »
Ράβε ξήλωνε καλά πας και εσύ. ::glossa::
Καλή συνέχεια Κώστα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 01:43:53 μμ »
Αφού μπήκα στο χορό...θα χορέψω (με σας που έμπλεξα :mrgreen:)
 :arrow: Νίκο, μεγάλες δεν λες τίποτα!
 :arrow:Συμεών, από ράβε ξήλωνε άλλο τίποτα. Μετά από αυτό πάω για σχεδιαστής της KMW!!!
Σας ευχαριστώ
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 04:57:27 μμ »
Λοιπόν, έχοντας προχωρήσει λίγο είπα να σας δείξω μερικές φωτό ακόμα

Μια γενική του πύργου

το δεξί κουτί αποθήκευσης του πύργου κολλήθηκε στη θέση του και μένει να του προσθέσω τις λεπτομέρειες:

σειρά έχει η θωράκιση πίσω από το ΣΕΠ, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται στα παρακάτω στάδια:

το κουτί είναι έτοιμο, αλλά δεν πρόλαβα να βγάλω φώτο :oops:

Αυτά για σήμερα, θα επανέλθω σύντομα ::icon_thumright::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 05:01:32 μμ »
ωραίοσσσσς
τις λεπτομέρειες του κουτιού  με τι θα τις κάνεις? θα δείξεις αν θες ενα στεπ μπαϊ στεπ?
καλή συνεχεία
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 05:18:28 μμ »
ωραίοσσσσς
τις λεπτομέρειες του κουτιού  με τι θα τις κάνεις? θα δείξεις αν θες ενα στεπ μπαϊ στεπ?
καλή συνεχεία

Με φύλλο πλαστικού μάλλον ::dontknow::
Και ως προς το βήμα προς βήμα κατασκευή, θα το προσπαθήσω ::icon_thumright::
Σ΄ ευχαριστώ ::salut::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Ni_Kos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki - Milano
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 05:31:47 μμ »
Κωστάκη βλέπω το κόλλησες το ... μικρόβιο κι εσύ και τα φύλλα πλαστικού δίνουν και παίρνουν   :mrgreen:

Μπράβο κάλα το πάς   ::eusa_clap::  Καλή συνέχεια και υπομονή !!!
Nikolas Kostoulas

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #69 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 07:40:55 μμ »
Έχεις πολύ κουράγιο και όρεξη για να ασχοληθείς με αυτό το project :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια και από μένα.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #70 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 08:02:06 μμ »
Mια και είσαι στον πύργο ίσως να σου φανούν χρήσιμες :

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #71 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 02:18:52 μμ »
Κωστάκη βλέπω το κόλλησες το ... μικρόβιο κι εσύ και τα φύλλα πλαστικού δίνουν και παίρνουν   :mrgreen:

Μπράβο κάλα το πάς   ::eusa_clap::  Καλή συνέχεια και υπομονή !!!

Σ΄ευχαριστώ ::salut:: Για το μικρόβιο παίρνω...αντιβίωση, αλλά δεν μπόρεσα στο Λέο 2 να τη γλιτώσω :mrgreen:

Έχεις πολύ κουράγιο και όρεξη για να ασχοληθείς με αυτό το project :!:
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια και από μένα.
 ::icon_thumright::

Να΄ σαι καλά. Όσο για την όρεξη...μετά από 1 χρόνο το ξανάπιασα ::icon_thumright::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #72 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 02:50:57 μμ »
 :arrow:ΛΟΧΙΑΣ(ΤΘ). Σε ευχαριστώ, με βοηθούν πολύ οι φωτογραφίες σου, είναι ένα σημείο που χρειάζομαι επιπλέον φωτογραφίες (Δώσε πράμα στο Λεό σου :mrgreen:)
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #73 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 09:07:07 μμ »
Φίλε Κώστα πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  Ο πύργος θέλει πολύ δουλειά πράγματι  :!: :!: :!: Κάπου το 'χω ξεκινήσει και 'γώ και τώρα είμαι στο κλείσιμο πύργου - πήγματος.....Αν δείς στο θέμα που 'χω ανοίξει θα δείς κάποιες λεπτομέρειες στο πίσω μέρος του πύργου που θέλουν αρκετή δουλειά.....Απο φώτο εχω όσες θέλεις και μάλιστα "φωτίζουν" ολες τις απαραίτητες αλλαγές και λεπτομέρειες.....δύσκολο να στις πώ με λόγια....αλλά με ενα p.m. μπορώ....βασικά τώρα που το σκέφτομαι, μιας και είναι απόλυτα ελληνικό θέμα μήπως οι Κοι διαχειριστές θέλουν να "ανεβάσω" όσες φώτο έχω (με watermark ομως) ώστε να το κάνουν sticky θέμα για όσους ενδιαφέρονται  :?: :?: :?: Εχω και φώτο εσωτερικού αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να δημοσιευτούν.......καταλαβαίνετε ελπίζω την "λεπτότητα" του θέματος (φαίνονται πάρα πολλά ηλε/κα όργανα και άλλες λεπτομέρειες που καλό είναι να μην φανούν "δημόσια")....

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #74 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 09:08:32 πμ »
Πράγματι, ο πύργος θέλει την περισσότερη δουλειά για το ελληνικό γατάκι
Παναγιώτη το έχω δει το θέμα σου και είναι πολύ καλό ::icon_thumright::
Εχω και εγώ αρκετές φωτο (και δικές σου :mrgreen:), αλλά χρειάζομαι κι άλλες και κυρίως για τα κουτιά αποθήκευσης και του κλιματισμού στο πίσω μέρος του πύργου. Βασικά θέλω κυρίως να δω τα σημεία και τον τρόπο ανάρτησής τους στον πύργο, τη διαμόρφωση των κουτιών κλπ, οπότε ότι έχεις ευπρόσδεκτο ::eusa_pray:: ::please::

Και 2 ερωτησούλες-παρακλήσεις:
1. που βρήκες ΡΕ με τις γρίλιες στον κλιματισμό (άνω μέρος) που είδα στο δικό σου;
2. βρήκα στο ιντερνετ ρητινένιους εκτοξευτές καπνογόνων με τις βάσεις τους που έχουν και το λογότυπο της KMW, από την MR Models. Εδώ φέρνει κανείς κιτ της εταιρίας αυτής;

Περιμένω πμ
Ευχαριστώ ::salut::
Ψυχή βαθιά!

Tags: