Kαλησπέρα συμφορουμίτες
Λέγομαι Στράτος, είμαι 37 ετών και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στη Μ.Ε. Ασχολούμαι με το υπέροχο αυτό χόμπυ από 20ετίας. Δυστυχώς λόγω ποικίλων υποχρεώσεων (σπουδών, μεταπτυχιακού, στρ. υποχρεώσεων, γάμου κ.λ.π., ων αριθμός ουκ έστιν) εγκατέλειψα πρακτικά το χόμπυ. Και λέγοντας πρακτικά εννοώ ότι δεν κατασκεύαζα μοντέλα. Από τηνάλλη όμως διάβαζα όλο τον σχετικό μοντελιστικό τύπο,ελληνικό και ξένο. Οτιδήποτε στρέφονταν γύρω από σύγχρονα στρατιωτικά θέματα έπεφτε στην αντίληψη μου(σύγχρονα MBTs). Επίσης κάποιες φορές απευθυνόμουν σε γνωστούς μοντελιστές του χώρου (Έλληνες και ξένους) για να μου κατασκευάσουν κάποιο άρμα. Καλό αυτό ,αλλά πολυέξοδο και επικίνδυνο. Εδώ και τρία χρόνια (2004) ασχολούμαι και πάλι ενεργά με το χόμπυ, πρακτικά και θεωρητικά.
Κατασκευάζω εδώ και 1 χρόνο, ένα μοντέλο. Πρόκειται για το Τ55 ''ENIGMA''. Είμαι στα τελειώματα, και όταν μάθω να στέλνω εικόνες μέσω mail, θα σας στείλω κάποιες, από τα στάδια κατασκευής και από το έτοιμο μντέλο.
Ως βάση για το συγκεκριμένο άρμα χρησιμοποίησα το εξαιρετικό κιτ της Tamiya για το Τ55 Α (item 35257),επίσης το πολύ καλό και ε'υκολο στο χειρισμό κιτ ρητίνης της Accurate armour, και ερπύστριες από την modelkasten. Το κιτ το προμηθεύτηκα από την ίδια την εταιρεία η οποία περιλαμβάνει τον συγκεκριμένο τύπο άρματος στην κατηγορία των combi μοντέλων της.Το συγκεκριμένο κιτ διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας μπεζ ρητίνη και λίγα φωτοχαραγμένα κομμάτια. Στο στάδιο αυτό της κατασκευής με βοήθησε πολύ το εργαλείο της Mission Models,Etch Mate 3C (MMEM3C), το οποίο αγόρασα από την Accurate armour έναντι του ποσού των 40 λιρών. Ακριβούτσικο αλλά θαυμάσιο εργαλείο, που βοήθησε όσο τίποτε άλλο εμένα τον άσχετο, που δεν ήξερα καν τι ήταν τα φωτοχαραγμένα κομμάτια στα κιτ.Το άρμα αυτό το λατρεύω γιατί έχει όμορφο παρουσιαστικό και δρα ακόμα ως κύριο άρμα στους στρατούς πολλών χωρών ( αν δε με απατά η μνήμη μου το φυλλάδιο της Tamiya αναφέρει ότι το εν λόγω άρμα υπηρετεί στους στρατούς περίπου 80 χωρών).