Αποστολέας Θέμα: T-55 "ENIGMA"  (Αναγνώστηκε 10494 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
T-55 "ENIGMA"
« στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 06:05:55 μμ »
Kαλησπέρα συμφορουμίτες

Λέγομαι Στράτος, είμαι 37 ετών και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στη Μ.Ε. Ασχολούμαι με το υπέροχο αυτό χόμπυ από 20ετίας. Δυστυχώς λόγω ποικίλων υποχρεώσεων (σπουδών, μεταπτυχιακού, στρ. υποχρεώσεων, γάμου κ.λ.π., ων αριθμός ουκ έστιν) εγκατέλειψα πρακτικά το χόμπυ. Και λέγοντας πρακτικά εννοώ ότι δεν κατασκεύαζα μοντέλα. Από τηνάλλη όμως διάβαζα όλο τον σχετικό μοντελιστικό τύπο,ελληνικό και ξένο. Οτιδήποτε στρέφονταν γύρω από σύγχρονα  στρατιωτικά θέματα έπεφτε στην αντίληψη μου(σύγχρονα MBTs). Επίσης κάποιες φορές απευθυνόμουν σε γνωστούς μοντελιστές του χώρου (Έλληνες και ξένους) για να μου κατασκευάσουν κάποιο άρμα. Καλό αυτό ,αλλά πολυέξοδο και επικίνδυνο. Εδώ και τρία χρόνια (2004) ασχολούμαι και πάλι ενεργά με το χόμπυ, πρακτικά και θεωρητικά.

Κατασκευάζω εδώ και 1 χρόνο, ένα μοντέλο. Πρόκειται για το Τ55 ''ENIGMA''. Είμαι στα τελειώματα, και όταν μάθω να στέλνω εικόνες μέσω mail, θα σας στείλω κάποιες, από τα στάδια κατασκευής και από το έτοιμο μντέλο.

Ως βάση για το συγκεκριμένο άρμα χρησιμοποίησα το εξαιρετικό κιτ της Tamiya για το Τ55 Α (item 35257),επίσης το πολύ καλό και ε'υκολο στο χειρισμό κιτ ρητίνης της Accurate armour, και ερπύστριες από την modelkasten. Το κιτ το προμηθεύτηκα από την ίδια την εταιρεία η οποία περιλαμβάνει τον συγκεκριμένο τύπο άρματος στην κατηγορία των combi μοντέλων της.Το συγκεκριμένο κιτ διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας μπεζ ρητίνη και λίγα φωτοχαραγμένα κομμάτια. Στο στάδιο αυτό της κατασκευής με βοήθησε πολύ το εργαλείο της Mission Models,Etch Mate 3C (MMEM3C), το οποίο αγόρασα από την Accurate armour έναντι του ποσού των 40 λιρών. Ακριβούτσικο αλλά θαυμάσιο εργαλείο, που βοήθησε όσο τίποτε άλλο εμένα τον άσχετο, που δεν ήξερα καν τι ήταν τα φωτοχαραγμένα κομμάτια στα κιτ.Το άρμα αυτό το λατρεύω γιατί έχει όμορφο παρουσιαστικό και δρα ακόμα ως κύριο άρμα στους στρατούς πολλών χωρών ( αν δε με απατά η μνήμη μου το φυλλάδιο της Tamiya αναφέρει ότι το εν λόγω άρμα υπηρετεί στους στρατούς περίπου 80 χωρών).       
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
Απ: T 55 "ENIGMA"
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 06:23:55 μμ »
Καλος ηρθες στην μοντελιστικη παρεα μας Στρατο.....ενα χρονο φτιαχνεις το ατιμο εεεε.....ανυπομονουμε να δουμε της φοτο απο το πολυ ενδιαφερον αρμα σου.Οσο για τησ φοτο σου μπορεισ να τησ κανεις Uoload μεσο photobucket.com .Μικρινες ομος προτα με photoshop.
Αυτα απο εμενα....σου ευχομε καλη διαμονη.

Λουκας ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 06:33:17 μμ »
Καλως μας ήρθες και απο εμένα Στράτο, με τον καιρό θα δείς οτι η μοντελιστική σου δράση θα αυξηθεί κατα πολύ μέσω του forum...

Ιδιαίτερα μας χαροποιεί που σου αρέσουν τα ερπυστριοειδή μιάς και είμαστε λιγότεροι σε σχεση με τους ιπτάμενους  :mrgreen:

Σχετικά με το πως ανεβάζεις φώτο μπορείς να βρείς ενα ποστ του moderator με το όνομα Μelpas και να κλικάρεις την υπογραφή του (κατω απο το κείμενο), εκει θα βρείς οδηγίες για τον τρόπο..

Αναμένουμε τα μοντέλα σου και ότι θέλεις εμείς εδώ είμαστε..  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 06:55:21 μμ »
Καλώς ήρθες στην παρέα μας και φρόντισε να στείλεις σύντομα φωτογραφίες.     :wink:   ::salut::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 07:03:42 μμ »
Φίλοι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, προσπαθώ να εξοικοιωθώ με αυτά τα ρημάδια τα Photobucket.com, ΙmageΙhachk.us.κ.λ.π
 Από κινητό είοναι εύκολο να κατεβάσω φωτογραφίες ;
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 07:08:29 μμ »
Λογικά το κινητό σου θα πρέπει να εχει ενα cd για να εγκαταστήσεις στο pc σου καθώς και ένα καλώδιο USB... Ετσι περνας τις φώτο του κινητου σου στο pc σε εναν φάκελο που δημιουργείς στο αρχείο "οι εικόνες μου"..

Μετά ακολουθείς τις οδηγίες του Melpa.. Μπορείς να το κάνεις λοιπόν με το κινητό σου αλλα η ποιότητα της photo θα είναι κακή... Παρόλα αυτά, δεν μας χαλάει να δούμε το μοντέλο σου έστω και απο κινητό  :)

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 07:13:52 μμ »
Παιδιά προσπαθώ μέσω Photobucket.com γιατί οι φωτογαρφίες είναι πολύ όμορφες καθώς τις έχει τραβήξει επαγγελματίας φωτογράφος από σχετικό με τη φωτογραφία περιοδικό
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 08:59:34 μμ »
Αντε ακόμη?  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2007, 09:56:12 μμ »
Καλώς ήρθες φιλε μου και καλα μοντέλα.

Για να σε διευκολύνω, μπορείς να στείλεις  τις φώτο με ενα e-mail σε μενα και τις ανεβάζω εγω ;)

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2007, 02:45:33 πμ »
Πάτα στην υπογραφή μου, στην εικόνα και ακολούθησε τις οδηγιές.... Καλώς ήρθες και γρήγορα τις φώτο...

Αποσυνδεδεμένος Nick the G

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2007, 03:22:27 πμ »
Καλώς ήρθες Στράτο και από μένα  ::salut::  ::salut::
 Και τώρα ....  ::eetsmakelijk:: φωτό, φωτό, φωτοοοοοοό !!!!!
ʼντε να πέσει λίγο οφθαλμόλουτρο ......  :D

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2007, 07:57:43 μμ »
http://s225.photobucket.com/albums/dd93/Strat1970/

Φίλοι, ελπίζω να βγήκαν οι φωτογραφίες. Αν ναι, θα ακολουθήσει πλήρης αναφορά των πεπραγμένων.
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2007, 08:06:10 μμ »
Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες βέβαια είναι "ευγενική χορηγία" ενός πολύ καού φίλου φωτογράφου από κάποιο περιοδικό φωτογραφίας.

Ελπίζω να σας αρέσει το αποτέλεσμα, άλλωστε 1 1/5 χρόνος είναι αυτός. Βέβαι δεν δούλευα και καθημερινά. Εκτός αυτού είχα προμηθευτεί το ίδιο κιτ εις διπλούν από την Accurate armour για ευνοήτους λόγους.ʼλλωστε και ο ''πολύς'' Phill Stutkinskas είχε απόθεμα από αρκετά Panzers IV για την εκπληκτική δουλειά του. Τι λέω όμως ο αφελής...υπάρχει σύγκριση με τον ''μάστορα''. Έκαστος στο είδος του...

Ευχαριστώ. 
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 12:37:35 μμ »
Πάνω που μας ξεσήκωσες, μας χαλάς... Είναι πολύ μικρές οι φώτο... Δώσε τις μεγάλες, γιατί μείναμε με το ξυλάκι στο χέρι, και ψάχνουμε για το σουβλάκι...

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 04:20:46 μμ »
Kαλησπέρα και πάλι

Μήπως ατές είναι καλλίτερες;
Στράτος Μαυρουδής

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 04:26:05 μμ »
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 04:43:04 μμ »
Γεια σου Στράτο και καλώς ήλθες.
ακόμη μικρές φαίνονται οι φωτό.
δοκίμασε και στο photobucket.com μήπως είναι καλύτερα.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 04:58:23 μμ »
Εμένα τώρα μου εμφανίζονται μια χαρά οι φωτό.... Πολύ καλή και καθαρή δουλειά ως τώρα!!!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 05:00:58 μμ »
Παίδες έχω αλλοφρονήσει,έχω τρελαθεί...<center>
<a href="http://i225.photobucket.com/albums/dd93/Strat1970/T55ENIGMA.jpg" target="_blank">
[/url]
</center>
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 05:16:38 μμ »
Μια χαρα φαινονται στην πρωτη σελιδα οι φωτογραφιες σου οπως και απο το link του Photobucket!!
Εξαιρετικη δουλεια Στρατο!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ιδιως στις σωληνωσεις φαινεται η καθαρη και συμμετρικη δουλεια που εχεις κανει!! ::icon_thumright::
Συγχαρητηρια!(και καλως ηρθες :wink:)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 05:19:55 μμ »
Πάρα πολύ καλή δουλειά Στράτο!!!!!!
Περιμένω το βάψιμο πως και πως!!!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 06:23:58 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Στράτο δέξου πολλά συγχαρητήρια και από μένα. Χαλάλι ο 1 1/2 χρόνος δουλειάς, γιατί βλέπω ότι ο κόπος σου κυριολεκτικά έχει πιάσει τόπο. Να προσθέσω όπως και τα άλλα παιδιά ότι μου αρέσει πολύ η συστηματική - σχολαστική όσο και προσεκτική - καθαρή δουλειά που κάνεις. Αφού μάλιστα από ότι κατάλαβα είσαι και λάτρης του "μεγάλου" Phill, δεν μένει παρά να περιμένω με ανυπομονησία κι εγώ τα επόμενα στάδια της κατασκευής του πραγματικά πανέμορφου αυτού άρματος. 
Καλή συνέχεια ...   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 07:46:18 μμ »
Καλώς ήρθες Στράτο και μπράβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ελπίζω να μην μας αφήσεις στα κρύα του  ::shower:: και να δούμε σύντομα βαψίματα-φθορές κλπ γιατί διαισθάνομαι ότι θα τρίβουμε τα ματάκια μας.
 ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 07:49:17 μμ »
Καταπληκτικό :!:
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2007, 08:34:25 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ ΠʼΡΑ ΠΟΛΥ για τα καλά σας λόγια. Είμαι καταυποχρεωμένος.Ξέρω πολύ καλά ότι μπήκα σε έναν χώρο φιλόξενο και φιλικό. Το σκέφτηκα πολύ να γραφτώ, μιας και για πολλά χρόνια ήμουν ΄΄ανενεργός΄΄μοντελιστικά και μόνον περιστασιακά ενημερωνόμουν για το χόμπι διαβάζοντας και συγκεντρώνοντας γνώσεις από εξαίρετους φίλους μοντελιστές. Αυτά όμως μέχρι χθες, γιατί από αύριο θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω όσο πληρέστερα μπορώ το κατασκευαστικό μέρος του άρματος αυτού που είναι το αγαπημένο μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν λατρεύω και τα ''παπάκια'' ή τα αιλουροειδή...

Προτού αναφερθώ αναλυτικά- όσο μπορώ- στην κατασκευή του εν λόγω κιτ, θα ξεκινήσω από την βιβλιογραφία, η οποία σημειωτέον είναι απαραίτητη όταν ασχολούμαστε με τις μετασκευές στρατιωτικών οχημάτων. Η ιερά βίβλος για το Τ54-Τ55 είναι κατά την άποψή μου το θαυμάσιο βιβλίο της vanguard, ''Modelling the T 55 MBT'', των N.Cortese, G. Davidson και S. Bwyer (20). Το σημαντικό όμως με το βιβλίο αυτό δεν είναι μόνον τα δύο καταπληκτικά μοντέλα ενός Τ 54 του στρατού της Συρίας (1976), και ενός Τ55 του Ρωσικού στρατού, αλλά το κεφάλαιο reference books για το Τ 55, όπου ο επίδοξος μοντελιστής είναι σε θέση να βρει ό,τι θελήσει - και αυτό το εννοώ- που αφορά στο συγκεκριμένο άρμα καισ τις παραλλαγές του. Το δεύτερο βιβλίο που χρησιμοποίησαήταν το 102 της σειράς  New Vanguard Series  για τα Τ54- Τ55 που έδρασαν από το 1944 μέχρι και το 2004. Συγκεκριμένα στο πρώτο μοντελιστικό βοήθημα -λυσάρι θα έλεγα - βρήκα έξυπνες μοντελιστικές τεχνικές (tech tips) που μου έλυσαν τα χέρια, όπως για παράδειγμα, όταν θρυμματίστηκε στα χέρια μου λίγο πριν το τέλος της κατασκευής η ερπύστρια της modelkasten, με τη βοήθεια μιας καρφίτσας και κυανοακρυλικής κόλλας μεσαίας πυκνότητας για να μην τρέχει (Jettak της Denso από γνωστό μοντελάδικο της
 Ιπποκράτους) κατάφερα να την κολλήσω σε δευτερόλεπτα σε μεγάλα μήκη για να την παλαιώσω αργότερα. Με τον ίδιο τρόπο κολλήθηκε πάνω στο άρμα μετά την παλαίωση - όπου μου ξαναξεκόλλησε - και ούτε ''γάτα ούτε ζημιά''.

Φίλοι σας κούρασα με την πολυλογία μου. Αύριο ή μεθαύριο θα επανέλθω δριμύτερος με τα πρώτα στάδια κατασκευής αυτού του φοβερού κιτ ρητίνης της Accurate armour.

ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Στράτος Μαυρουδής

Tags: t-55 enigma