Χαίρομαι που σας άρεσει όπως και εμένα και ταυτόχρονα από τις απαντήσεις σας παίρνω κουράγιο για να συνεχίσω την κατασκευή χωρίς να βαριέμαι.
Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο που διαθέσατε για να δείτε το μοντέλο μου.

Οσον αφορά τις λεπτομέριες του βαψίματος και των φθορών:
ʼρχικά έβαψα όλο το μοντέλο (επάνω και κάτω επιφάνειες) με το light grey σαν αστάρι. Αφού διορθώθηκαν οι μικροατέλειες (τρίψιμο-στοκάρισμα-τρίψιμο, τοπικά στις περιοχές που εντοπίστηκε πρόβλημα) ξαναπεράστηκε πάλι με το light grey στα σημεία που υπήρχε το πρόβλημα.
Στη συνέχεια, αφού οριοθέτησα την παραλαγή με ένα μαλακό μολύβι ζωγραφικής χρώματος ανοιχτού γκρι (
ίσα- ίσα να φαίνεται το ίχνος στην επιφάνεια του μοντέλου) ξεκίνησα να ψεκάζω την παραλλάγή free-hand, από το ποιο ανοιχτό χρωμα (tan) προς το ποιο σκούρο (dark green) στο τέλος. Βέβαια όπως θα έχετε ήδη δει δεν μπόρεσα να πετύχω το κοφτό σβήσιμο της παραλλαγής που ήθελα , όπότε μασκάρα στο όριο της παραλλαγής με κάτι σαν blue - tac (το αναφέρω έτσι, για να συνενοηθούμε) και ξαναέβαψα.
Για τις φθορές αραίωσα το κάθε χρώμα με 10-30% light grey: δηλαδή tan + light grey
medium green +light grey
dark green+light grey
και ψέκασα τα πάνελ του μοντέλου με αυτό το μίγμα υπερβολικά όμως αραιωμένο και με πολύ χαμηλή πίεση έτσι ώστε να μην καλύψει τελείως το υπόστρωμα.
Σε μερικά σημεία ψέκασα με smoke της ταμιγια στο σημείο που ενώνονται τα πάνελ και γιαυτό φαίνονται λίγο ποιο σκούρα.
Τα χρώματα της παραλλαγής είναι enamel Model Master.
Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σας αν όχι εδώ είμαι