Nάμαι πάλι, ο μεταμεσονύκτιος μοντελιστικός σας εφιάλτης

Λοιπόν, για να σταθεί όρθιο το ρημαδο Β-25 απαιτεί το βάρος που βλέπετε στις κάτωθι φωτογραφίες (πολύ το γουστάρω αυτό το κάτωθι!). Υπάρχει και από ένα ψαράδικο βαρύδι σε κάθε ατρακτίδιο κινητήρα.

Αφού το ακούμπησα στο μοντέλο και βρήκα και χώρο να το στριμώξω ανακάλυψα οτι το σύστημα προσγείωσης είχε την τάση να ψιλολυγίζει. Πήρα τις ρόδες και τις τοποθέτησα πρόχειρα και είχαν μια ωραία γωνία κάμπερ, σαν κάτι παλιά αγωνιστικά! Συμπέρασμα, χώρο για το μολύβι έχω, το μοντέλο δεν το αντέχει

Συμπέρασμα δεύτερο, πρέπει να φτιάξω κάτι σα σκαλωσιά για να στηρίξω το πίσω μέρος ώστε να δείχνει αληθοφανές το όλο σύνολο. Εχει κανείς καμμιά φωτογραφία με τίποτα ανάλογο; Κάπου έχω δεί αλλά η μνήμη μου είναι για τα μπάζα.
Πάει αυτό, πάμε για τον πυργίσκο των πολυβόλων. Εκανα κάτι όνειρα να βάλω πολύ πράμα μέσα, μέχρι και τους σάκους συλλογής για τους κάλυκες αλλά τελικά σε έναν δακτύλιο διαμέτρου 11mm ελάχιστα έως και τίποτα δεν θα είναι διακριτό στο τέλος. Και επειδή είμαι πρακτικός άνθρωπος (διάβαζε τεμπέλης του κερατά) αποφάσισα να παραμείνω στα απαραίτητα και ορατά. Ετσι στον άξονα του πυργίσκου πρόσθεσα μία μικρή τριγωνική βάση όπου θα μπει το ποδηλατοκάθισμα του πολυβολητή, το οποίο βαμμένο leather Humbrol 62 θα διακρίνεται από πάνω και θα κάνει και ωραίο contrast.

Στα πολυβόλα πρόσθεσα ταινίες τροφοδοσίας από αλουμινόφυλλο, κουτιά πυρομαχικών στον πάτο και ανάμεσά τους ένα κομμάτι πλαστικό που θα βαφτεί μαύρο με μερικά άσπρα κουμπιά, θα πάρει και ένα τζαμάκι από διαφανές πλαστικό και θα είναι το σκοπευτικό της Bendix. Και λίγα λόγια παρακαλώ!

Αυτάααααα. Θα σας παιδέψω εκ νέου αύριο. Α να μην το ξεχάσω, από έγχρωμες φωτογραφίες ο πύργος της Bendix ΔΕΝ ήταν interior green αλλά κάποιο αρκετά πιο σκούρα πράσινο. Αποφάσισα (ύστερα από 1.75sec σκέψης) να τον βάψω εσωτερικά το Humbrol 30. Και για του λόγου το αληθές δείτε και μόνοι σας: