Αποστολέας Θέμα: Albatros W4 Eduard 1/48  (Αναγνώστηκε 40098 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
Απ: Albatros W4 Eduard 1/48
« Απάντηση #200 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 02:14:05 μμ »
Δημήτριε "άγια" τα χεράκια σου, πολύ όμορφη δουλειά στις ξύλινες επιφάνειες & στις χαλκομανίες. Αναμένω με αγωνία την συνέψεια (για να παίρνω ιδέες)  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Σε ευχαριστω ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #201 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 02:15:07 μμ »
"ʼγιε Δημήτριε" μεγάλη η χάρη σου  ::pop:: πραγματικά φίλε μου έχεις κάνει ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ και φοβερή δουλειά.  ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #202 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 05:03:59 μμ »
Μητσάρα άντε μπράβο πήρες φόρα! Εξαιρετική δουλειά τι να λέμε..  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Οι χαλκομανίες έκατσαν τέλεια! ::icon_thumright:: Χρησιμοποίησες καθόλου βελτιωτικό και τι?

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #203 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 05:35:26 μμ »
 ::danseuse:: ::danseuse:: ::danseuse::...αντε ρε Μήτσο!!!...μην μας ξαναφήσεις σε τέτοια αναμωνή!!!..αφου το ξέρεις οτι περιμένουμε πως και πως να ποστάρεις φωτό!!... ::icon_thumright::δώσε μας λεπτομέρειες για το θέμα εφαρμογής χαλκομανιών κλπ...

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #204 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 07:20:51 μμ »
Δημήτρη ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ  :shock: :shock: :shock: :shock: Respect  ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #205 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 07:29:58 μμ »
Καλά... τόσο καιρό μόνο αυτό έκανες ??????????   ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Δημητράααακη, Δημητράααακη.... γίνεται όμορφο αεροπλανάααακι  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #206 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 11:54:26 μμ »
Σε παρακολουθώ καιρό και βλέπω με χαρά ότι προχωράει πολύ όμορφα  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #207 στις: Ιανουαρίου 31, 2009, 11:05:24 πμ »
Δημήτρη, ωραία δουλειά, χαίρομαι που το βλέπω να προχωράει και να γίνεται κουκλί!
Καλή συνέχεια, κοντεύεις...   ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #208 στις: Ιανουαρίου 31, 2009, 12:14:17 μμ »
Δεν περιμενα και τιποτες αλλο.Απολαμβανο καθε βημα φιλε Δημητρη.
Τασος

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #209 στις: Ιανουαρίου 31, 2009, 12:57:21 μμ »
Παιδες σας ευχαριστω παρα πολυ ολους σας για τα καλα σας λογια. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Γιαννη οπως φαινετε και στην φωτο με τον παγκο μου χρησημοποιησα το Micro Set της Microscale  αλλα αυτο που βοηθησε πραγματικα στο να καθησουν ομορφα ηταν οτι για παρα πολη ωρα την πατουσα την χαλκομανια με μια χαρτοπετσετα στα σημεια που ειχε εγκλοβιστει αερας και προσπαθουσα να μεταφερω τις φουσκαλες προς τα εξω απο την χαλκομανια μεχρι να εξαφανιστουν  τελειως.
Θαναση για να πω την αληθεια απεφευγα να πω λεπτομεριες για να μην σας σπασω τα νευρα με την γκρινια μου για τα ατελειωτα προβληματα που μου βγαινουν συνεχεια σε αυτην την κατασκευη. Στο τελος θα με βαρεθειτε και μενα και αυτο. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Π.χ οι χαλκομανιες ναι μεν καθησαν ωραια αλλα στα σημεια που επρεπε να τριμαρω εκει που τελειωνει η χαλκομανια και αρχιζει το ξυλινο μερος ειχα κανει την βλακεια να βαλω ταινια μασκαρισματος και να την κοψω επειτα με τον κοφτη κατα μηκος ωστε να βγει ισια, ελα ομως που δεν υπολογισα το σκαλοπατι που θα δημιουργηθει και θα ειναι η χαλκομανια ανασηκομενη. Θα μου πειτε και τι εγινε βαλε λιγο νερακι και ξανακολα την, ελα ομως οτι η χαλκομανιες ειναι φτιαγμενες στον υπολογιστη και το νερακι εχει την ταση να περναει στα χρωματα και να τα ξεβαφει, 1) σφαλμα, στην απογνωση μου χρησημοποιησα το Liquid decal film της Microscale το οποιο ναι μεν κολησε την χαλκομανια χωρις να ξεβαψει τα χρωματα της αλλα γ@μισε το ακρυλικο βερνικη και τα λαδια και το ακρυλικο υποστρωμα και βγηκε μεχρι το πλαστικο
σε λιγα σημεια ευτυχως αλλα οπως και να το κανουμε το να διωρθωνεις μια ζημια δημιουργοντας μια αλλη δεν ειναι οτι καλυτερο για την ψυχολογια ενος μοντελιστη.
Οπωτε αντε παλι διορθωματα στα διωρθοματα, αντε και να ξαναβαψουμε τις χαλκομανιες απο πανω για να εξαφανιστουν τα γραμματα απο το χαρτι της εταιρειας, αλλα ελα παλι που δεν υπολογισα οταν εβαψα ασπρη την επιφανεια (γιατι ειπαμε ηταν διαφανες το χαρτι της χαλκομανιας) σε σχεση με τα φτερα που ειχα κανει prisading με το 36622 με αποτελεσμα να ειναι πιο φωτεινα τα χρωματα της ατρακτου σε σχεση με αυτα των φτερων  :evil: οποτε επρεπε να φτιαξω καινουργια χρωματα για να τα ταιριαξω....... α συν οτι με τα αλεπαλλyλα γκλος βερνικια που ειχα περασει συν το weathering ειχαν κιτρινησει ελαφρος.

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #210 στις: Ιανουαρίου 31, 2009, 01:08:29 μμ »
Τελος παντων φτανει να μην σας πρηζω αλλο αυτο δεν ειναι μοντελο ειναι της Αρτας το γεφυρι, ξερεται "ολη μερις το χτυζανε το βραδυ γκρεμιζοταν",
Πανω σε αυτο θα ηθελα να πω οτι αυτο που φταιει τελικα ειναι η εληψη πειρας δηλαδη η ελειψη μοντελιστικων ωρων στα χερια μου και αυτο φαινετε διαρκος σε καθε βημα μου.
Οπως και να εχει εχω πισμοσει και με τον ενα τροπο η τον αλλο θα το τελειωσω θελει δεν θελει. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #211 στις: Ιανουαρίου 31, 2009, 11:56:23 μμ »
Οπως και να εχει εχω πισμοσει και με τον ενα τροπο η τον αλλο θα το τελειωσω θελει δεν θελει. ::salut:: ::salut::

::eusa_clap:: Έτσι, έτσι! Γερά και δυνατά, δε θα αφήσουμε το πλαστικό να μας νικήσει!

Δημήτρη σε καταλαβαίνω για τα μπρός και πίσω βήματα αλλα είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις! Το μοντέλο αν και δύσκολο με το ξύλο και σήματα φαίνεται πανέμορφο!
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #212 στις: Φεβρουαρίου 01, 2009, 08:12:40 μμ »
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ P.C   Ο Ρ Ε Σ Τ Η Σ. :D

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #213 στις: Φεβρουαρίου 01, 2009, 08:40:48 μμ »

τι λε ρε παληκαράλι!!!!! :shock:...καταφερες να βρεις p.c. και να σε έχουμε κοντά μας;!....τετοιο κοσμοιστορικό γεγονός προμηνείη οτι και ο Μήτσος θα τελειώσει επιτέλους το Albatros!...Ορέστη καλος ήλθες!!!!! ::salut::....(sorry για το σπαμ!)

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #214 στις: Φεβρουαρίου 01, 2009, 08:51:52 μμ »

τι λε ρε παληκαράλι!!!!! :shock:...καταφερες να βρεις p.c. και να σε έχουμε κοντά μας;!....τετοιο κοσμοιστορικό γεγονός προμηνείη οτι και ο Μήτσος θα τελειώσει επιτέλους το Albatros!...Ορέστη καλος ήλθες!!!!! ::salut::....(sorry για το σπαμ!)

Προκειμενου να εχουμε και τον Ορεστακο στην παρεα χαλαλι και το σπαμ ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #215 στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 02:18:23 πμ »
Πές μου ότι είχαμε και Ελληνικά Α' ΠΠ με ξύλινες γυμνές επιφάνειες, και ότι υπάρχει σχετικό κιτ στην 1/48, να σας κάνω χωρίς πολλά-πολλά το επόμενο GB διπλανο-τριπλάνα... Υπομονή, επιμονή και κουράγιο...

Αποσυνδεδεμένος Ορεστης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #216 στις: Φεβρουαρίου 11, 2009, 07:59:19 μμ »
Δημητρη, φωτο φιλε φωτο, για να τρελαθουμε λιγο.

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #217 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 08:51:55 μμ »
Μικρο up date :

οπως καταλαβατε το αεροπλανο μπηκε στο βαφειο για βερνικι γκλος, της Gunze που περασαν καμια δεκαπενταρια μερες και ακομα δεν στεγνωσε. :evil:

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #218 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 09:11:29 μμ »
ρε Μήτσο, όλα σε σένα συνβαίνουν ρε μ@αμώτο;!....πάντως και το χρώμα και η υφή του ξύλου με το γιαλισματάκι της μου άρεσε πολύ!... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #219 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 09:13:12 μμ »
Καλά, τι να λέμε... Σχεδόν μυρίζεις το ξύλο! Απίστευτη δουλειά, δε χορταίνω να βλέπω. Αντε, βάλε μια γκαζιά να το δούμε στην έκθεση τελειωμένο!

οπως καταλαβατε το αεροπλανο μπηκε στο βαφειο για βερνικι γκλος, της Gunze που περασαν καμια δεκαπενταρια μερες και ακομα δεν στεγνωσε. :evil:
Παρκετίνη φίλε μου, παρκετίνη! Τζάμπα, με το πινελάκι, θαύμα δουλειά, στέγνωμα σε σκληρότητα τσιμέντου σε 24 ώρες. Κάνε μια δοκιμή, θα με θυμηθείς!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #220 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 09:18:33 μμ »

Παρκετίνη φίλε μου, παρκετίνη! Τζάμπα, με το πινελάκι, θαύμα δουλειά, στέγνωμα σε σκληρότητα τσιμέντου σε 24 ώρες. Κάνε μια δοκιμή, θα με θυμηθείς!

...ακόμη και όταν η επιφάνεια έχει στρωθεί σε αυτό τον βαθμό με λάδια, μπορείς να στρώσεις παρκετίνη και να στρώσει άφοβα και μάλιστα με πινέλο;!!! :shock:...πες μας ρε Γιώργο!...μην μας κρατας στα σκοτάδια! :x

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #221 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 09:21:10 μμ »
Καλά, τι να λέμε... Σχεδόν μυρίζεις το ξύλο! Απίστευτη δουλειά, δε χορταίνω να βλέπω. Αντε, βάλε μια γκαζιά να το δούμε στην έκθεση τελειωμένο!

Μακαρι ρε Γιωργη γιατι εχω τρελαθει εβαλα τις χαλκομανιες και μεταλα και δεν μπορουσα να το πιασω.
Για πες ρε φιλε ( και ολοι σας εννοειτε) θελω να ππερασψ σατινε βερνικι την ατρακτο αλλα πιο πολυ προς το γυαλυστερο, τα φτερα τις επανω επιφανειες ματ προς το σατινε και τις κατω επιφανειες των φτερων επισης αλλα λιγο πιο γυαλιστερες απο τις επανω. Τι βερνικια προτεινετε και αν μπορω να κανω μιξη γκλοσ και ματ :?:

• Scale 1/48
  • *
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #222 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 09:36:13 μμ »

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #223 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 10:00:48 μμ »

Αυτό του είπα κι εγώ προχθές, αλλά το ζητούμενο είναι αν μπορεί να βάλει παρκετίνη τώρα. Μήπως επειδή δεν έχει στεγνώσει το Gunze γίνει καμιά ζημιά.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #224 στις: Φεβρουαρίου 16, 2009, 11:28:21 μμ »
Οριστε η δική μου βέβηλη προσπάθεια για απομίμιση ξύλου στο παλιό Albatros D.Va της Eduard στην 1/72. Αρχικά Humbrol 63 και μετά με τη σειρά παρκετίνη με πινέλο, 24 ώρες στέγνωμα, λάδια κόκκινα-κίτρινα-καφέ, 72 ώρες στέγνωμα, παρκετίνη με πινέλο, 24 ώρες στέγνωμα, σήματα, παρκετίνη με πινέλο και τέλος.

Η ίδια διαδικασία και στην έλικα. Το σκάσιμο που αχνοφαίνεται έγινε τυχαία, οπότε λέω πως και καλά έκανα το ταλαιπωρημένο βερνίκι που αρχίζει να ξεφλουδίζει από την έλικα. Απάτηηηηηηηηηηηηηη!

Τώρα στην περίπτωση του Gunze, δε νομίζω πως θα ήταν φρόνιμο να βάλεις από πάνω παρκετίνη. Αστο να στεγνώσει 100% και μετά βάλε άφοβα. Και μην το ξαναχρησιμοποιήσεις πάνω από λάδια...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: