Αποστολέας Θέμα: Ποσα κιτ εχετε ???? Κυριως αφτιαχτα  (Αναγνώστηκε 63298 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
Απ: Ποσα κιτ εχετε ???? Κυριως αφτιαχτα
« Απάντηση #300 στις: Μαρτίου 28, 2011, 01:13:18 μμ »
καλα ρε παιδια δεν εχετε σκεφτει ποτε οτι δεν υπαρχει περιπτοση να φτιαξετε τοοοοοοοοοοοσο κιτ!!ακομα και οταν 8α βγειτε στη συνταξη  και 8α κα8εστε ολη μερα δεν προκειτε να τα προλαβετε ολα!!!!
εγω εχω ναγορασω 5 μηνες μοντελο γιατι εχω ηδη 3 στο στοκ και 2 υπο κατασκευη
στο στοκ εχω: ferrari 360 montena tamiya 1/24
                     porsche 911 gt1 tamiya 1/24
                     μια φορμουλα της revell 1/24

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #301 στις: Μαρτίου 28, 2011, 01:49:43 μμ »
ακομα και οταν 8α βγειτε στη συνταξη  και 8α κα8εστε ολη μερα...
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Nά 'σαι καλά ρε φίλε, με έφιαξες σήμερα. Ακου σύνταξη! Ποιος θα πάρει σύνταξη; Πότε; Και όταν την πάρει μάλλον δεν θα μπορεί να κατουρήσει μέσα στη λεκάνη από το Parkinson, πόσο μάλλον να πιάσει κοπίδι... Και πες οτι πήρε σύνταξη, είναι και κάτω των 90, πόσο θα αντέξει να ζήσει με τα ψίχουλα της σύνταξης; Σε 2-3 μήνες το πολύ θα έχει χαιρετήσει το μάταιο τούτο κόσμο.

καλα ρε παιδια δεν εχετε σκεφτει ποτε...
Πιστεύεις εσύ πως ο μοντελιστής που, σαν και εμένα, έχει στοκάρει ένα μεγάλο δωμάτιο, σκέφτεται ποτέ την ώρα που αγοράζει; Ή πως σκέφτεται γενικώς;

Αλλά δείτε το και θετικά. Σε 20-30 χρόνια από τώρα, τότε που οι τρέχοντες παλαβοί στοκαδόροι θα αρχίσουμε να τα κακαρώνουμε ::pop::, σκεφτείτε τι χαμός έχει να γίνει στα παζάρια της IPMS. Κόλαση! ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
« Απάντηση #302 στις: Μαρτίου 28, 2011, 01:54:23 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #303 στις: Μαρτίου 28, 2011, 02:00:36 μμ »
ακομα και οταν 8α βγειτε στη συνταξη  και 8α κα8εστε ολη μερα...
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Nά 'σαι καλά ρε φίλε, με έφιαξες σήμερα. Ακου σύνταξη! Ποιος θα πάρει σύνταξη; Πότε; Και όταν την πάρει μάλλον δεν θα μπορεί να κατουρήσει μέσα στη λεκάνη από το Parkinson, πόσο μάλλον να πιάσει κοπίδι... Και πες οτι πήρε σύνταξη, είναι και κάτω των 90, πόσο θα αντέξει να ζήσει με τα ψίχουλα της σύνταξης; Σε 2-3 μήνες το πολύ θα έχει χαιρετήσει το μάταιο τούτο κόσμο.

καλα ρε παιδια δεν εχετε σκεφτει ποτε...
Πιστεύεις εσύ πως ο μοντελιστής που, σαν και εμένα, έχει στοκάρει ένα μεγάλο δωμάτιο, σκέφτεται ποτέ την ώρα που αγοράζει; Ή πως σκέφτεται γενικώς;

Αλλά δείτε το και θετικά. Σε 20-30 χρόνια από τώρα, τότε που οι τρέχοντες παλαβοί στοκαδόροι θα αρχίσουμε να τα κακαρώνουμε ::pop::, σκεφτείτε τι χαμός έχει να γίνει στα παζάρια της IPMS. Κόλαση! ::glossa::

Εγώ θα τα πάρω μαζί μου!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #304 στις: Μαρτίου 28, 2011, 02:05:56 μμ »
εχετε δει τους Φαραώ.... εγω κάτι τέτοιο σκέφτομαι να ζητήσω..... ελπιζω να με φτάνει οικογενειακος...... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #305 στις: Μαρτίου 28, 2011, 02:15:32 μμ »
πάντως έχετε ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ μόνο σε μοντέλα (!) τί να πούμε για όλα τα υπόλοιπα  :roll:.....εγώ έχω στόκ 4-5 φιγούρες και θα κάνω παραγγελία καμιά 10αριά ακόμα αλλά θα τις κάνω σχεδόν όλες στα επόμενα 2-3 χρόνια. Η παγίδα που πέφτετε (μπορεί να το θέλετε κιόλας  :mrgreen: ) είναι στα άφτιαχτα ότι ξεκινάτε κάτι και ενδιάμεσα για να μή περιμένετε ξεκινάτε και άλλο και μετά και άλλο και μαζεύονται καμιά 20αριά μισοφτιαγμένα....υπομονή παιδιά μοντελισμό κάνουμε ένα-δυο μοντέλα ας το παλέψουμε κανα 3μηνο και ας περιμένουμε 1-2 μέρες απο κάθε πράξη δε χάλασε και ο κόσμος  και μετά πάμε στις επόμενες φάσεις (εγώ πχ. κάνω ένα αστάρωμα και το πιάνω την επόμενη μέρα)

Όσον αφορά τα 10-15 ίδια μοντέλα, εδώ πάει η φράση "ʼββυσος η ψυχή του...μοντελιστή"  :mrgreen:
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #306 στις: Μαρτίου 28, 2011, 02:22:05 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος StavreasGR

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #307 στις: Μαρτίου 28, 2011, 02:22:25 μμ »
ειναι θεμα των εμπειριών του καθενός
κάποτε (πριν 20 +) χρόνια, τα μοντέλα ήταν δυσεύρετα στην Ελλάδα,
οπότε μας έχει μέινει το κουσούρι απο τότε.
πάντως κάθε φορά που βλέπω μια αγγελία του τύπου ..."ζητείται το τάδε κιτ, παρακαλώ βοηθήστε"
ιδίως άμα έχω το επίμαχο κιτ...με πιάνει μια ευχαρίστηση !!!

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #308 στις: Μαρτίου 28, 2011, 02:35:14 μμ »
Perasame apo montelistiki peina sinadelfi giauto tora stokaroume (psixologia tou anthropou vlepis).
Sorry gia ta Greeklish eimai sitn doulia :(
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #309 στις: Μαρτίου 28, 2011, 02:44:34 μμ »
μετα απο ολα αυτα που διαβαζω εδω και μερες στο τοπικ
ειμαι ο μονος που δεν εχω ουτε ενα μοντελο για στοκ  :( :(

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #310 στις: Μαρτίου 28, 2011, 04:28:11 μμ »
Kαλα,ετσι και ανοιξει κανεις θεμα ποσα κιτ εχετε στις βιτρινες σας εχει να πεσει τρελο γελιο! :lol:

Kαλα ε!!!
Δημητρη ΣΗΜΕΡΑ ετοιμαζομουνα να το ανοιξω αυτο το θεμα.
Να το κανω; Ή θα κλαψουμε πολυ; :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ::glossa:: ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #311 στις: Μαρτίου 28, 2011, 04:58:35 μμ »
Θα το κανω.... το βραδυ  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #312 στις: Μαρτίου 28, 2011, 05:36:26 μμ »
Θα το κανω.... το βραδυ  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
υπόσχεση ή απειλη????????   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #313 στις: Μαρτίου 28, 2011, 09:41:17 μμ »
Πιστευω το ανεξηγητο στοκαρισμα οφειλεται σε διαφορες αιτιες. π.χ.
1) Η revell βγαζει ενα μοντελο σημερα και σταματαει την παραγωγη του μετα απο 6 μηνες...και οποιος προλαβε, προλαβε. Ειναι να μην τρεξεις να αγορασεις???  :mrgreen:
2) Ετσι οπως παει η κατασταση της Ελλαδας...μπορει να μην αγοραζω μοντελα στο μελλον, θα εχω ομως μεγαλη καβατζα.  ::glossa::  Οποτε  αυτος που θα εχει μεγαλο στοκ θα ικανοποιει το ενδιαφερον του στο μοντελισμο.
3) Εχει ξεφυγει (για τους περισσοτερους απο εμας) η εννοια ''στοκαρω για να τα φτιαξω καποτε'' και ισχυει περισσοτερο ''στοκαρω γιατι ειμαι συλλεκτης και για να χαζευω τα sprues''. Απειρες οι ωρες που προσωπικα χαζευω την λεπτομερεια σε ενα κιτ που πολυ πιθανον να μη φτιαξω ποτε. Επισης ποτε δεν κοβω κομματια απο τα πλαισια εαν δεν ξεκινησω ενα κιτ. Αμα εισαι συλλεκτης τα κρατας σαν καινουρια. :mrgreen:
4) Η κυρά εαν μαθει τα ποσά που ξοδευονται στον μοντελισμο...::haushalt_001:: ...οποτε οσο πιο γρηγορα στοκαρεις και αποκτησεις ολη τη λιστα των κιτ που θες (ναι εγω εχω αναλυτικοτατη λιστα με μοντελα επι ποσες φορες θελω το καθενα, βελτιωτικα και χαλκομανιες...αντε κι ενα sill-air  :mrgreen:) τοσο πιο γρηγορα θα χαλαρωσεις απ'την γκρινια της, θα μοντελαρεις με τα υπαρχοντα μοντελα, σκεπτομενος οτι εκλεισες τις αγορες σου, και πλεον θα ξοδευεις τα λεφτα σου σε κρεμες περιποιησης και καλλυντικα για την κυρά, εχοντας την ησυχια σου εξασφαλισμενη...μεχρι να βγει ενα καινουριο καλουπι καποιου κιτ. :twisted: :twisted: :twisted:
5) Παρασυρεσαι απο τους διπλανους σου. Εαν βλεπεις τον mmaker να εχει 15 ιδια κιτ, λες, ''γιατι να μην φτιαξω κι εγω το F-104 σε ολες τις παραλλαγες που φορεσε σε ολον τον κοσμο?'' :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Φευγω για το μοντελομαγαζο...(Γιωργο αν θες να σε απαλλαξω απο μερικα κιτ  :mrgreen:)
Παραδειγματα που πρεπει να αποφευγονται επισης  :arrow:  ::webmaster:: ::webmaster:: ::webmaster:: ::alarm::http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=195578&hl=f-16  ::alarm::
6) Δεν σκεφτομαι την συνταξη για να μοντελαρω ασυστολα, ελπιζω οτι θα μου κατσει το τζοκερ και θα μου δωσει καμποσο ελευθερο χρονο  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
7) Εαν ποτε , λεω αν, θεωρηθει σαν ειδος πολυτελειας ο μοντελισμος, πρακτικα θα ειμαστε πλουσιοι με τοσο στοκ :!: :!: :!:

Υποψιν, εχω περιπου 120 μοντελα μονο στην 1/72, μολις 2 στην 1/48, 1 στην 1/24 και 2 στην 1/700 και 1/1200 αντιστοιχα, αλλά χώρο στο σπιτι καθολου!!!
Καποια στιγμη θα βαλω και φωτογραφια  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος checkyour6

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • YOU 'RE GOING NOWHERE JERRY....
« Απάντηση #314 στις: Μαρτίου 28, 2011, 09:44:19 μμ »
To παραπανω κειμενο με περιγραφει γυρω στο 95% φιλε Νωντα, δεν εισαι ψυχολογος ε????  :wink:
ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙΤ Α/ΦΩΝ. ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 4/2/15 ->
http://www.modelclub.gr/market/index.php?page=user&action=pub_profile&id=167

Αποσυνδεδεμένος Nα-τα-πουμε?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #315 στις: Μαρτίου 28, 2011, 09:58:59 μμ »
ειναι θεμα των εμπειριών του καθενός
κάποτε (πριν 20 +) χρόνια, τα μοντέλα ήταν δυσεύρετα στην Ελλάδα,
οπότε μας έχει μέινει το κουσούρι απο τότε.
Αυτο ομως δεν εξηγει γιατι το ιδιο φαινομενο της ντουλαπιασης εμφανιζεται και στο εξωτερικο που δεν συνεβαινε κατι τετοιο πριν 20 χρονια.

Για μενα δυο ειναι οι αιτιες:
1)Παλιμπαιδισμος:Οι ενηλικες μοντελιστες(ελληνες και μη)ξεδινουν για το οτι δεν ειχαν οοοοοολα τα αεροπλανακια,τρενακια,αυτοκινητακια κλπ οταν ηταν σποροι.
2)Θυματα της διαφημισης:Χαζευοντας κατι παρουσιασεις σε wing masters και τα ρεστα,και παροτι ξερουμε τι δουλεια χρειαζεται για να βγει ενα τετοιο μοντελο(εδω υπεισερχεται και ο παλιμπαιδισμος ομως),τα ακουμπαμε και ονειρευομαστε οτι το τελειο μοντελο ειναι προ των πυλων.

Αποσυνδεδεμένος Nα-τα-πουμε?

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #316 στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:00:31 μμ »
μετα απο ολα αυτα που διαβαζω εδω και μερες στο τοπικ
ειμαι ο μονος που δεν εχω ουτε ενα μοντελο για στοκ  :( :(
Εισαι ο καλυτερος του χωριου,και δεν κανω πλακα.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #317 στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:19:18 μμ »
Το "στοκάρισμα" απο μόνο του είναι μια μορφή ενασχόλησης με τον μοντελισμό... Ενα μοντέλο σε "ταξιδεύει" νοερά, είτε φτιαγμένο, είτε στο κουτί του αμοντάριστο! Το "ταξιδι" είναι που μετράει, όχι η Ιθάκη! :wink:
Αναμφισβήτητα υπάρχει και το λεγόμενο "κατοχικό σύνδρομο" του να αγοράζουμε κάτι φοβούμενοι οτι δεν θα το βρίσκουμε μετά...
Στα σύν πάντως του "στοκαρίσματος" για μένα είναι και η υποστήριξη των καταστημάτων του χώρου... Aν οι 300-500 νοματαίοι που είμαστε, αγοράζαμε ένα κίτ κάθε 3μηνο ή χρόνο, πόσα μοντελάδικα πιστεύετε θα υπήρχαν? Μετά δεν θα γκρινιάζατε ότι πρέπει να φέρνεις τα πάντα απο εξωτερικό? :roll:

Παράλληλα θεωρώ πολύ αποδοτικότερο (κατα κάποιο τρόπο) να ξοδεύεις σε στοκάρισμα κίτ, απο το π.χ. να αλλάζεις κινητό κάθε εξάμηνο! Το κίτ θα έχει πάντα μια αξία ενώ το κινητό απλά θα πάει για πέταμα! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #318 στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:21:31 μμ »
Το "στοκάρισμα" απο μόνο του είναι μια μορφή ενασχόλησης με τον μοντελισμό... Ενα μοντέλο σε "ταξιδεύει" νοερά, είτε φτιαγμένο, είτε στο κουτί του αμοντάριστο! Το "ταξιδι" είναι που μετράει, όχι η Ιθάκη! :wink:
Αναμφισβήτητα υπάρχει και το λεγόμενο "κατοχικό σύνδρομο" του να αγοράζουμε κάτι φοβούμενοι οτι δεν θα το βρίσκουμε μετά...
Στα σύν πάντως του "στοκαρίσματος" για μένα είναι και η υποστήριξη των καταστημάτων του χώρου... Aν οι 300-500 νοματαίοι που είμαστε, αγοράζαμε ένα κίτ κάθε 3μηνο ή χρόνο, πόσα μοντελάδικα πιστεύετε θα υπήρχαν? Μετά δεν θα γκρινιάζατε ότι πρέπει να φέρνεις τα πάντα απο εξωτερικό? :roll:

Παράλληλα θεωρώ πολύ αποδοτικότερο (κατα κάποιο τρόπο) να ξοδεύεις σε στοκάρισμα κίτ, απο το π.χ. να αλλάζεις κινητό κάθε εξάμηνο! Το κίτ θα έχει πάντα μια αξία ενώ το κινητό απλά θα πάει για πέταμα! :mrgreen:
Μακράν το καλύτερο ποστάρισμα για το συγκεκριμένο θέμα (εύγε Νικόλα  :wink:::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #319 στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:39:32 μμ »
Και για να συμπληρώσω τον Νίκο, όσοι σκέφτεστε μόλις πληρώνετε κάτι: Με αυτά τα λεφτά αγόραζα "χ" κιτ είστε σε καλό δρόμο  :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #320 στις: Μαρτίου 28, 2011, 10:47:22 μμ »
Και για να συμπληρώσω τον Νίκο, όσοι σκέφτεστε μόλις πληρώνετε κάτι: Με αυτά τα λεφτά αγόραζα "χ" κιτ είστε σε καλό δρόμο  :mrgreen: :mrgreen: :wink:
... τον δρόμο που οδηγεί σε αναζήτηση αποθήκης μόνο για το στόκ! :lol:

Αποσυνδεδεμένος mikegr_F.T.T

• IPMS 1185
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΛΕΣΒΟΣ-ΑΘΗΝΑ
  • CARPE DIEM!!!
« Απάντηση #321 στις: Μαρτίου 29, 2011, 03:40:39 μμ »

X1000  Μπράβο ρε Νίκο... Επιτέλους...  ::handshake:: ::handshake:: ::handshake:: ::handshake:: ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #322 στις: Μαρτίου 29, 2011, 04:25:00 μμ »

Ακριβέστερη τοποθέτηση επί του ζητήματος δεν μπορούσε να γίνει.  :lol: :lol: :lol:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #323 στις: Μαρτίου 29, 2011, 04:50:37 μμ »
Ο Νικος ηταν σαφης και πληρης.
Χ 10000 αν κα ιαποφευγω το στοκαρισμα για ...το στοκαρισμα.
Εγω ειμαι υπερ του "φερτο τωρα που το βρηκα γιατι ποιος ξερει αν και ποτε θα το ξαναβρω  :twisted:"
Ετσι εχω μικρο αποθεμα....καμια 100στη  ::glossa::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #324 στις: Μαρτίου 29, 2011, 05:37:37 μμ »
Γρίφος: όποιος στοκάρει, δεν στοκάρει :roll:

Tags: