Πιστευω το ανεξηγητο στοκαρισμα οφειλεται σε διαφορες αιτιες. π.χ.
1) Η revell βγαζει ενα μοντελο σημερα και σταματαει την παραγωγη του μετα απο 6 μηνες...και οποιος προλαβε, προλαβε. Ειναι να μην τρεξεις να αγορασεις???

2) Ετσι οπως παει η κατασταση της Ελλαδας...μπορει να μην αγοραζω μοντελα στο μελλον, θα εχω ομως μεγαλη καβατζα.

Οποτε αυτος που θα εχει μεγαλο στοκ θα ικανοποιει το ενδιαφερον του στο μοντελισμο.
3) Εχει ξεφυγει (για τους περισσοτερους απο εμας) η εννοια ''στοκαρω για να τα φτιαξω καποτε'' και ισχυει περισσοτερο ''στοκαρω γιατι ειμαι συλλεκτης και για να χαζευω τα sprues''. Απειρες οι ωρες που προσωπικα χαζευω την λεπτομερεια σε ενα κιτ που πολυ πιθανον να μη φτιαξω ποτε. Επισης ποτε δεν κοβω κομματια απο τα πλαισια εαν δεν ξεκινησω ενα κιτ. Αμα εισαι συλλεκτης τα κρατας σαν καινουρια.

4) Η κυρά εαν μαθει τα ποσά που ξοδευονται στον μοντελισμο...

...οποτε οσο πιο γρηγορα στοκαρεις και αποκτησεις ολη τη λιστα των κιτ που θες (ναι εγω εχω αναλυτικοτατη λιστα με μοντελα επι ποσες φορες θελω το καθενα, βελτιωτικα και χαλκομανιες...αντε κι ενα sill-air

) τοσο πιο γρηγορα θα χαλαρωσεις απ'την γκρινια της, θα μοντελαρεις με τα υπαρχοντα μοντελα, σκεπτομενος οτι εκλεισες τις αγορες σου, και πλεον θα ξοδευεις τα λεφτα σου σε κρεμες περιποιησης και καλλυντικα για την κυρά, εχοντας την ησυχια σου εξασφαλισμενη...μεχρι να βγει ενα καινουριο καλουπι καποιου κιτ.

5) Παρασυρεσαι απο τους διπλανους σου. Εαν βλεπεις τον mmaker να εχει 15 ιδια κιτ, λες, ''γιατι να μην φτιαξω κι εγω το F-104 σε ολες τις παραλλαγες που φορεσε σε ολον τον κοσμο?''

Φευγω για το μοντελομαγαζο...(Γιωργο αν θες να σε απαλλαξω απο μερικα κιτ

)
Παραδειγματα που πρεπει να αποφευγονται επισης
http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=195578&hl=f-16 
6) Δεν σκεφτομαι την συνταξη για να μοντελαρω ασυστολα, ελπιζω οτι θα μου κατσει το τζοκερ και θα μου δωσει καμποσο ελευθερο χρονο

7) Εαν ποτε , λεω αν, θεωρηθει σαν ειδος πολυτελειας ο μοντελισμος, πρακτικα θα ειμαστε πλουσιοι με τοσο στοκ

Υποψιν, εχω περιπου 120 μοντελα μονο στην 1/72, μολις 2 στην 1/48, 1 στην 1/24 και 2 στην 1/700 και 1/1200 αντιστοιχα, αλλά χώρο στο σπιτι καθολου!!!
Καποια στιγμη θα βαλω και φωτογραφια