Αποστολέας Θέμα: Bv-141B 1/48 HiPM ΤΕΛΟΣ!!!!  (Αναγνώστηκε 19966 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
Bv-141B 1/48 HiPM ΤΕΛΟΣ!!!!
« στις: Ιουλίου 14, 2007, 09:58:11 μμ »
Θα προσπαθήσω να κατασκευάσω ένα από τα πιο ανορθόδοξα αεροσκάφη που σχεδιάστηκαν και πέταξαν ποτέ. Το BV141 ήταν η πρόταση της Blohm & Voss σε διαγωνισμό του RLM για αναγνωσιστικό αεροσκάφος. Τον διαγωνισμό τελικά κέρδισε η Focke Wulf με το Fw189 αλλά το BV141 εντυπωσίασε με τα πολύ καλά πτητικά του χαρακτηριστικά και παρά το γεγονός ότι η B&V έχασε το διαγωνισμό ανέπτυξε ορισμένα αεροσκάφη προπαραγωγής και κατάφερε να αποσπάσει παραγγελία μερικών αεροσκαφών για αξιολόγηση.

Το κιτ είναι short run με όλα τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα κιτ του είδους. Στις παρακάτω φωτό φαίνονται τα sprues, το τρομακτικό διαφανές κομμάτι (τα χάπια μου) και ένα δείγμα από στοκαρίσματα για τα βουλιάγματα (στην έλικα) που υπάρχουν σε σχεδόν όλα τα κομμάτια και που καθυστερούν σημαντικά την κατασκευή (τα ίδια βουλιάγματα στην έλικα υπάρχουν και από την άλλη πλευρά!).

Να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό τον gkontog για το υλικό που μου διέθεσε και που βοηθάει τρομερά στο project.

Η πρόοδός μου έως τώρα αφορά κάποιες βελτιώσεις στο πάτωμα του cockpit, άνοιγμα της μιας θυρίδας πολυβόλων για να μπει ένα MG17 βάψιμο επιμέρους κομματιών και τα τελειωμένα καθίσματα...

Αυτά προς το παρόν...
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Lucas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cochem
Απ: BV141-B 1/48 HiPM
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 14, 2007, 10:31:24 μμ »
Πιο παράξενο αεροπλάνο δεν έχω ξαναδεί.Πάντως η δουλειά που έχεις κάνει έως τώρα είναι παρα πολύ ωραία ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Lucas

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 14, 2007, 11:01:16 μμ »
Το πιλοτήριο θα γίνει πολύ "μάχιμο"  :wink: ::icon_thumright::

Οσες περισσότερες φώτος τόσο καλύτερα  :mrgreen:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 15, 2007, 12:35:41 πμ »
Ωρε πράμα που έχουμε να δούμε! Εμπαινε Γιάννη και στέλνε φωτό.

Το κάθισμα μου αρέσει πολύ. Τις ζώνες τι χρώμα τις έβαψες;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 15, 2007, 02:14:41 πμ »
Παιδιά ευχαριστώ!
Ευχηθείτε μου καλή τύχη και υπομονή διότι θα τα χρειαστώ και τα δύο.

Γιώργο, οι ζώνες είναι έτοιμες βαμμένες από σετάκι της eduard και θα ακολουθήσει και η σχετική φθορά τους για να εξομοιωθoούν με τα υπόλοιπα μέρη του cockpit.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 15, 2007, 11:09:47 πμ »
Καλη αρχη και καλη συνεχεια φιλε μου!!!!!!!!!!!!!!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 15, 2007, 06:33:48 μμ »
Καλή δύναμη Γιάννη στο τόσο πρωτότυπο θέμα σου ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 15, 2007, 06:38:55 μμ »
Γιάννη,βλέπω διαλέγεις "δυνατά" θέματα!
Προβλέπω εντυπωσιακότατο μοντέλο!!!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 15, 2007, 07:22:30 μμ »
Περικλή, Γιάννη και Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 15, 2007, 07:42:50 μμ »
Φίλε Γιάννη καλή αρχή σε αυτό το παράξενο και πρωτότυπο θέμα. Κρίνοντας από τις φωτογραφίες των μοντέλων σου το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό!

Καλή συνέχεια!!!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 15, 2007, 08:13:39 μμ »
...η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται  ::eusa_clap::
πολύ ωραίο και πρωτότυπο  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 15, 2007, 08:22:01 μμ »
Περιμένουμε φωτογραφίες απο το πρωτοτυπότατο μοντελάκι! Καλή συνέχεια
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 16, 2007, 09:55:43 πμ »
Μπράβο ρε Γιάννη!!  ::salut:: Πολύ ωραίο θέμα!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Σε περιμένει πολύ δουλειά βλέπω αλλά αξίζει τον κόπο. Έχω και μια ιδιαίτερη λατρεία στην Blohm & Voss  8), οπότε περιμένω με λαχτάρα την συνέχεια!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 16, 2007, 11:46:32 πμ »
...αυτα τα γερμανικα τα ''περιεργα'' ειναι ολα τα λεφτα......οντως αξιζει τον κοπο.. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 16, 2007, 05:40:21 μμ »
Θεωρώντας ότι δε μασάς από τέτοιες, απλές δυσκολίες περιμένω να του πετάξεις τα μάτια έξω από τη βελτίωση και την ποιότητα κατασκευής... ʼντε και καλή αρχή...

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 16, 2007, 05:48:04 μμ »
Παναγιώτη, Φίλιππε, Βασίλη, Γιάννη, Γιάννη και Κώστα:

σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση και τα καλά σας λόγια!   ::salut:: ::salut::

Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 18, 2007, 10:42:47 μμ »
Update:
Από σχέδια που μου εξασφάλισε ο φίλτατος gkontog (ευχαριστώ πολύ) και που χωρίς τα οποία θα ήταν αδύνατη οποιαδήποτε βελτίωση, φαίνονται οι δεσμίδες των σφαιρών προσαρμοσμένες στα κουτιά πίσω από το κάθισμα του πιλότου. Αναζητώντας κάποιο υλικό για να αναπαραστήσω τις δεσμίδες, έπεσε το μάτι μου (και μετά άρχισε να τρέχει μέσα στο σαλόνι και το κυνηγούσα, τελικά το έπιασα λίγο πριν πέσει από το μπαλκόνι στα "μπαλκόνια" διερχόμενης νεαράς υπάρξεως) στο κομμάτι που φαίνεται δεξιά στην πρώτη φωτό και που δεν ξέρω τι είναι, μη με ρωτήσετε. Μου το έδωσε ένας φίλος που το βρήκε στο υπόγειο του σπιτιού του παπού του. Πάντως είναι από μολύβι και άρα μαλακό. Κατά τα λοιπά είναι φαρδύ και χοντρό αλλά οι ραβδώσεις μου κάνανε γι' αυτό που ήθελα (ούτως ή άλλως δεν θα φαίνονται πολύ) οπότε έκοψα, έτριψα, έβρισα αλλά τελικά έβγαλα τα κομμάτια που φαίνονται αριστερά, τα οποία στη συνέχεια έβαψα με brass και τους έκανα wash όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτό:

Στη συνέχεια σχολήθηκα με τον πίνακα οργάνων για τον οποίο η HiPM δίνει photoetced κομμάτι και τη γνωστή ζελατίνα, καθώς και ένα κομμάτι από πλαστικό για την γνωστή μέθοδο σαντουιτς. Το πλαστικό κομμάτι τρίφτηκε για να λεπτύνει και στο πίσω μέρος κολλήθηκαν κυλινδρικά κομμάτια πλαστικού για αναπαράσταση των κουτιών των οργάνων και τρυπήθηκε το καθένα για να περαστούν αργότερα καλωδιώσεις. Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η γνωστή διαδικασία σάντουιτς αφού προηγουμένως το P/E κομμάτι και το πλαστικό βάφτηκαν μαύρα και τα όργανα άσπρα. Ακολούθησε στεγνό πινέλο και αφέθηκε στην άκρη για να περαστούν σε επόμενη φάση καλωδιώσεις και να κολληθεί στο ταβάνι της καλύπτρας. Δεν με ενοχλεί που οι τρύπες δεν είναι ακριβώς στι κέντρο μιας και με τόσα καλώδια που θα περάσουν δεν θα φαίνεται τίποτα:

Παράλληλα με τα παραπάνω και ενώ περίμενα να στεγνώσουν χρώματα κλπ, κόλλησα τα δύο κομμάτια της "ατράκτου" και το πίσω οριζόντιο πτερύγιο. Η εφαρμογή στην άτρακτο ήταν απαράδεκτη και έπρεπε να διαλέξω που ήθελα το σκαλοπάτι. Τελικά επέλεξα την κάτω πλευρά. Ακολούθησαν αρκετά χέρια στοκαρίσματος, τριψίματος και βρισίματος και τελικά είχα ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Μένει να ξαναχαραχθούν οι γραμμώσεις που χάθηκαν στη διαδικασία.

Ακολούθησε η κατασκευή και το βάψιμο-φθορά-κόλληση της πλαϊνής κονσόλας ενώ προστέθηκε και μια μανέτα από το spares box μιας και η HiPM δεν έδινε τίποτα. Επίσης, στο μπροστίνό μέρος όπου έχουμε τις εξαγωγές των πολυβόλων, ανοίχτηκαν τρύπες κάτι ιδιαίτερα δύσκολο διότι τα κομμάτια αυτά έχουν κλίση για να ακολουθούν την κλίση της καλύπτρας και ήταν πολύ εύκολο να ξεφύγει το τρυπανάκι. Για να αποφύγω ατυχήματα, ανοίχτηκαν στην αρχή τρύπες με χειροκίνητο pin vise και τρυπανάκι 0,8 και στη συνέχεια διαμορφώθηκαν τα ανοίγματα με ταχυτροχό και φρεζούλες.

Επόμενη βελτίωση ήταν το πολυβόλο MG17 που έπρεπε να μπει στη θυρίδα που είχα ανοίξει. Στην αρχή, κατασκευάστηκε από λεπτό φύλλο πλαστικού ένα κουτί για να υπάρχει "δάπεδο" κάτω από το πολυβόλο. Δεν με ενδιέφερε η αρτιότητα της κατασκευής αφού στην ουσία θα φαινότανε μόνο λίγο. Βάφτηκε με RLM02, του έγινε wash με raw umber λάδι και κολλήθηκε κάτω από την ανοικτή θυρίδα. Το MG17 προήλθε από το FW190 A5 της Eduard, βάφτηκε με gun metal του έγινε στεγνό πινέλο με silver και κολλήθηκε στη θέση του. Τέλος, το καπάκι της θυρίδας έγινε από λεπτό φύλλο χαλκού που πατήθηκε πάνω στο κλειστό καπάκι του άλλου πολυβόλου, κόπηκε, λιμαρίστηκε βάφτηκε από μέσα με RLM02 και από έξω με RLM66, γίνανε στεγνά πινέλα και wash και κολλήθηκε κια αυτό στη θέση του. Επίσης, προστεθήκαν στο πολυβόλο και κάποιες καλωδιώσεις από λεπτό χαλκόσυρμα:

Ακολούθησαν και οι κολλήσεις των υπόλοιπων κομματιών στο πάτωμα του cockpit, γίνανε κάποιες προσθήκες καλωδιώσεων και έτοιμο το πάτωμα!!!!!
Η κατασκευή ψεκάστηκε με matt βερνίκι για να ισορροπήσουν οι τονικότητες και τώρα είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, το τεράστιο διαφανές κομμάτι. Θα μασκαριστεί εσωτερικά, θα προστεθεί σκελετός, θα βαφτεί, θα μπούνε τα υπόλοιπα κομμάτια στα πλαϊνά και αν όλα πάνε καλά θα κλείσει το διαφανές κομμάτι στο επόμενο update.

Συγνώμη για το μεγάλο post, να και μερικές φωτό από το τελειωμένο πάτωμα του cockpit:

Υ.Γ. Θα ήθελα τη γνώμη και τη βοήθειά σας όσο αφορά το εξής:
Στην επόμενη φωτό έχουν σημειωθεί 3 παράθυρα που πρέπει να είναι μονοκόματα αλλά δίνοντας η HiPM δύο κομμάτια (αριστερό-δεξί), θα φαίνεται η ένωση στο κέντρο και είναι το λιγότερο αντιαιασθητικό. Αυτό στο οποίο κατέληξα μετά από πολύ σκέψη είναι το εξής (μπρρρρρ!!! με πιάνει τρόμος όταν το σκέφτομαι):
Να κόψω τα αντίστοιχα κομμάτια και να προσθέσω δικά μου από φύλλο διαφανούς πλαστικού.
Εάν έχετε κάποια καλύτερη και πιο ανώδυνη για τα νεύρα μου λύση θα χαρώ να μου την πείτε.

Σας ευχαριστώ

Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 18, 2007, 11:14:19 μμ »
...έπεσε το μάτι μου (και μετά άρχισε να τρέχει μέσα στο σαλόνι και το κυνηγούσα, τελικά το έπιασα λίγο πριν πέσει από το μπαλκόνι στα "μπαλκόνια" διερχόμενης νεαράς υπάρξεως)...
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Αίσχος ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε! Εχω πεθάνει!

Λοιπόν, στο μοντέλο. Εχω μείνει κάγγελο (και τι κάγγελο!). Γιάννη έχεις ταλέντο, μέχρι τώρα μου αρέσει πάρα πολύ. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τώρα για την καλύπτρα δε βλέπω άλλη λύση, εκτός να μασκάρεις και "δημιουργήσεις" εκεί ένα πλαίσιο με το βάψιμο. Αν αποφασίσεις να αρχίσεις να κόβεις, μάλλον πρέπει να την ξεκολλήσεις, να κόψεις και να την ξανακολλήσεις γιατί φοβάμαι ότι η κόλληση δεν θα αντέξει την ταλαιπωρία του τρύπα-κόψε-λίμαρε. Πάντως μιλάμε για πολύ δουλειά αν το ξεκινήσεις...

Αλλη λύση: Τρίψε την ένωση να μην φαίνεται εξωτερικά και φτιάξε μία vac καλύπτρα με μήτρα την καλήπτρα του μοντέλου. Τώρα για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ και δε νομίζω ποτέ να το καταφέρω, αλλά έχω ακούσει οτι γίνετε. Αν κάποιος άλλος συνάδελφος έχει εμπειρία...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 18, 2007, 11:35:45 μμ »
Γιώργο, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις συμβουλές σου...

Τώρα για την καλύπτρα δε βλέπω άλλη λύση, εκτός να μασκάρεις και "δημιουργήσεις" εκεί ένα πλαίσιο με το βάψιμο.
Αυτό προς το παρόν το έχω αποκλείσει γιατί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αν αποφασίσεις να αρχίσεις να κόβεις, μάλλον πρέπει να την ξεκολλήσεις, να κόψεις και να την ξανακολλήσεις γιατί φοβάμαι ότι η κόλληση δεν θα αντέξει την ταλαιπωρία του τρύπα-κόψε-λίμαρε. Πάντως μιλάμε για πολύ δουλειά αν το ξεκινήσεις...

Γιώργο η καλύπτρα δεν είναι κολλημένη. Αναλυτικότερα, αυτό που σκέφτομαι στη θεωρία είναι να κόψω τα αντίστοιχα μέρη πριν την κολλήσω, μετά να κολλήσω/στοκάρω/τρίψω την καλύπτρα και ακολούθως να βάλω από πολύ λεπτό πλαστικό ή Ρ/Ε κάποιες "πατούρες" εσωτερικά στον σκελετό και τέλος (αφού το μοντέλο έχει τελειώσει), να μετρήσω/κόψω/τρίψω τα διαφανή πλαστικά και να τα κολλήσω έτσι ώστε να καθήσουν πάνω στις "πατούρες που θα έχω βάλει πριν (λίγο εφιαλτικό μου "ακούγεται" τώρα που το έγραψα αλλά νομίζω ότι είναι εφικτό).

Αλλη λύση: Τρίψε την ένωση να μην φαίνεται εξωτερικά και φτιάξε μία vac καλύπτρα με μήτρα την καλήπτρα του μοντέλου. Τώρα για να είμαι ειλικρινής, εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ και δε νομίζω ποτέ να το καταφέρω, αλλά έχω ακούσει οτι γίνετε. Αν κάποιος άλλος συνάδελφος έχει εμπειρία...
Αυτό το έχω ήδη δοκιμάσει με την καλύπτρα πρόχειρα κολλημένη με άσπρη κόλλα αλλά είναι τέτοιο το μέγεθός της που δεν βγαίνει καλό το κομμάτι. Αν πάλι κάνω vacform μόνο το τμήμα αυτό της καλύπτρας που έχει το πρόβλημα (αυτό στις δοκιμές βγαίνει κάπως καλούτσικο), θα πρέπει να το έχω αποφασίσει από πριν και να έχω αφαιρέσει τα σχετικά κομμάτια για να μπει το vacform, πράγμα που επίσης με αγχώνει βλέποντας το "τέρας".

Ευχαριστώ πολύ πάντως.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 19, 2007, 02:06:33 πμ »
Κουκλί βγαίνει το κόκπιτ Γιάννη!
Ενδιαφέρουσες οι δεσμίδες και εκπληκτικής αληθοφάνειας οι ζώνες!
Για την καλύπτρα,αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω απ τις φωτό,είναι η καμπυλότητα που έχουν τα συγκεκριμένα σημεία και αν είναι εφικτό να βγουν αντίστοιχα από ζελατίνα,με απλό καμπύλωμα χωρίς να χρειάζεται vac.
Αν γίνεται με απλό καμπύλωμα,ακόμη καλύτερα!
Τώρα για τον τρόπο,προτείνω το εξής.
Κόψε ταινία μασκαρίσματος και κόλλα την στα σημεία της καλύπτρας.
Κόψε την ταινία στο σχήμα που θες αλλά να ξεπερνάει το διαφανές τμήμα της καλύπτρας.
Ταυτόχρονα με το κόψιμο του σχήματος της ταινίας πάνω στην καλύπτρα,χάραξε πιο έντονα τα συγκεκριμένα σημεία ώστε να φαίνεται πιο εύκολα που θα κόψεις την καλύπτρα αργότερα.
Χρησιμοποιώντας την ταινία σαν πατρόν και αφού κολλήσεις τα κομμάτια της ταινίας μετά σε ζελατίνα,κόψε την ζελατίνα στο ίδιο σχήμα.
Καλύτερα η ζελατίνα να είανι σχετική χοντρή για να μην φαίνεται άσχημα με το υπόλοιπο διαφανές.
Επίσης τα κομμάτια ταινίας και κατά συνέπεια ζελατίνας καλύτερα να είναι μεγαλύτερα απ τα παράθυρα ώστε να τα υπερκαλύπτουν και να στοκαριστούν πιο εύκολα!
Κόβεις το διαφανες στα ήδη χαραγμένα σημεία,και κολλάς με σχετικά δυνατή κόλλα την ζελατίνα στα κομμένα και καθαρισμένα κομμάτια.
Στοκάρεις και είσαι έτοιμος! :wink:

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 19, 2007, 08:50:19 πμ »
.....A Ψ Ο Γ Ο......... ::salut:: ::salut::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 19, 2007, 09:15:44 πμ »
Ευχαριστώ παιδιά, στ' αλήθεια μου δίνετε κουράγιο!  ::icon_thumright::
Γιώργο (mmaker) είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ιδέα σου, σ' ευχαριστώ.
Θα την επεξεργαστώ και θα αποφασίσω!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 19, 2007, 09:39:19 πμ »

Μπράβο Γιάννη, έχεις κάνει καταπληκτικό βάψιμο στο πιλοτήριο. ::icon_thumright::
Εγώ στη θέση σου θα έκοβα τα κομμάτια που έχεις τσεκάρει και θα τα αντικ/σα με λεπτή διαφανή ζελατίνα. Θα σε βοηθήσουν περισ/ερο στα κοψήματα τα δύο μισά τμήματα της καλύπτρας. Πιστεύω ότι είναι η ευκολότερη και η ποιό ανώδυνη λύση 8). Καλή συνέχεια.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 19, 2007, 09:47:14 πμ »
Γιάννη εύχομαι κάποια στιγμή να αγγίξω την ποιότητα της δουλειάς σου! Τρομερά αληθοφανές το cockpit! Νιώθεις έτοιμος να καθίσεις!  :shock:

Για την καλύπτρα φυσικά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη (να ένας διακριτικός τρόπος να πεις ότι είσαι άσχετος!  :mrgreen:)  αλλά δε σε φοβάμαι, κάτι θα βρεις να κάνεις και θα μας κουφάνεις πάλι!

Φτου φτου μην σε ματιάσω όπως λέει και η γιαγιά μου!!Αναμένω την συνέχεια...   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 19, 2007, 10:19:30 πμ »
To πιλοτήριο φαίνεται τουλάχιστον μια κλίμακα πιο πάνω  ::icon_thumright::

Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Tags: bv-141