Update:Από σχέδια που μου εξασφάλισε ο φίλτατος gkontog (ευχαριστώ πολύ) και που χωρίς τα οποία θα ήταν αδύνατη οποιαδήποτε βελτίωση, φαίνονται οι δεσμίδες των σφαιρών προσαρμοσμένες στα κουτιά πίσω από το κάθισμα του πιλότου. Αναζητώντας κάποιο υλικό για να αναπαραστήσω τις δεσμίδες, έπεσε το μάτι μου (και μετά άρχισε να τρέχει μέσα στο σαλόνι και το κυνηγούσα, τελικά το έπιασα λίγο πριν πέσει από το μπαλκόνι στα "μπαλκόνια" διερχόμενης νεαράς υπάρξεως) στο κομμάτι που φαίνεται δεξιά στην πρώτη φωτό και που δεν ξέρω τι είναι, μη με ρωτήσετε. Μου το έδωσε ένας φίλος που το βρήκε στο υπόγειο του σπιτιού του παπού του. Πάντως είναι από μολύβι και άρα μαλακό. Κατά τα λοιπά είναι φαρδύ και χοντρό αλλά οι ραβδώσεις μου κάνανε γι' αυτό που ήθελα (ούτως ή άλλως δεν θα φαίνονται πολύ) οπότε έκοψα, έτριψα, έβρισα αλλά τελικά έβγαλα τα κομμάτια που φαίνονται αριστερά, τα οποία στη συνέχεια έβαψα με brass και τους έκανα wash όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτό:

Στη συνέχεια σχολήθηκα με τον πίνακα οργάνων για τον οποίο η HiPM δίνει photoetced κομμάτι και τη γνωστή ζελατίνα, καθώς και ένα κομμάτι από πλαστικό για την γνωστή μέθοδο σαντουιτς. Το πλαστικό κομμάτι τρίφτηκε για να λεπτύνει και στο πίσω μέρος κολλήθηκαν κυλινδρικά κομμάτια πλαστικού για αναπαράσταση των κουτιών των οργάνων και τρυπήθηκε το καθένα για να περαστούν αργότερα καλωδιώσεις. Στη συνέχεια ακολουθήθηκε η γνωστή διαδικασία σάντουιτς αφού προηγουμένως το P/E κομμάτι και το πλαστικό βάφτηκαν μαύρα και τα όργανα άσπρα. Ακολούθησε στεγνό πινέλο και αφέθηκε στην άκρη για να περαστούν σε επόμενη φάση καλωδιώσεις και να κολληθεί στο ταβάνι της καλύπτρας. Δεν με ενοχλεί που οι τρύπες δεν είναι ακριβώς στι κέντρο μιας και με τόσα καλώδια που θα περάσουν δεν θα φαίνεται τίποτα:

Παράλληλα με τα παραπάνω και ενώ περίμενα να στεγνώσουν χρώματα κλπ, κόλλησα τα δύο κομμάτια της "ατράκτου" και το πίσω οριζόντιο πτερύγιο. Η εφαρμογή στην άτρακτο ήταν απαράδεκτη και έπρεπε να διαλέξω που ήθελα το σκαλοπάτι. Τελικά επέλεξα την κάτω πλευρά. Ακολούθησαν αρκετά χέρια στοκαρίσματος, τριψίματος και βρισίματος και τελικά είχα ένα αποδεκτό αποτέλεσμα. Μένει να ξαναχαραχθούν οι γραμμώσεις που χάθηκαν στη διαδικασία.

Ακολούθησε η κατασκευή και το βάψιμο-φθορά-κόλληση της πλαϊνής κονσόλας ενώ προστέθηκε και μια μανέτα από το spares box μιας και η HiPM δεν έδινε τίποτα. Επίσης, στο μπροστίνό μέρος όπου έχουμε τις εξαγωγές των πολυβόλων, ανοίχτηκαν τρύπες κάτι ιδιαίτερα δύσκολο διότι τα κομμάτια αυτά έχουν κλίση για να ακολουθούν την κλίση της καλύπτρας και ήταν πολύ εύκολο να ξεφύγει το τρυπανάκι. Για να αποφύγω ατυχήματα, ανοίχτηκαν στην αρχή τρύπες με χειροκίνητο pin vise και τρυπανάκι 0,8 και στη συνέχεια διαμορφώθηκαν τα ανοίγματα με ταχυτροχό και φρεζούλες.

Επόμενη βελτίωση ήταν το πολυβόλο MG17 που έπρεπε να μπει στη θυρίδα που είχα ανοίξει. Στην αρχή, κατασκευάστηκε από λεπτό φύλλο πλαστικού ένα κουτί για να υπάρχει "δάπεδο" κάτω από το πολυβόλο. Δεν με ενδιέφερε η αρτιότητα της κατασκευής αφού στην ουσία θα φαινότανε μόνο λίγο. Βάφτηκε με RLM02, του έγινε wash με raw umber λάδι και κολλήθηκε κάτω από την ανοικτή θυρίδα. Το MG17 προήλθε από το FW190 A5 της Eduard, βάφτηκε με gun metal του έγινε στεγνό πινέλο με silver και κολλήθηκε στη θέση του. Τέλος, το καπάκι της θυρίδας έγινε από λεπτό φύλλο χαλκού που πατήθηκε πάνω στο κλειστό καπάκι του άλλου πολυβόλου, κόπηκε, λιμαρίστηκε βάφτηκε από μέσα με RLM02 και από έξω με RLM66, γίνανε στεγνά πινέλα και wash και κολλήθηκε κια αυτό στη θέση του. Επίσης, προστεθήκαν στο πολυβόλο και κάποιες καλωδιώσεις από λεπτό χαλκόσυρμα:

Ακολούθησαν και οι κολλήσεις των υπόλοιπων κομματιών στο πάτωμα του cockpit, γίνανε κάποιες προσθήκες καλωδιώσεων και έτοιμο το πάτωμα!!!!!
Η κατασκευή ψεκάστηκε με matt βερνίκι για να ισορροπήσουν οι τονικότητες και τώρα είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, το τεράστιο διαφανές κομμάτι. Θα μασκαριστεί εσωτερικά, θα προστεθεί σκελετός, θα βαφτεί, θα μπούνε τα υπόλοιπα κομμάτια στα πλαϊνά και αν όλα πάνε καλά θα κλείσει το διαφανές κομμάτι στο επόμενο update.
Συγνώμη για το μεγάλο post, να και μερικές φωτό από το τελειωμένο πάτωμα του cockpit:

Υ.Γ. Θα ήθελα τη γνώμη και τη βοήθειά σας όσο αφορά το εξής:
Στην επόμενη φωτό έχουν σημειωθεί 3 παράθυρα που πρέπει να είναι μονοκόματα αλλά δίνοντας η HiPM δύο κομμάτια (αριστερό-δεξί), θα φαίνεται η ένωση στο κέντρο και είναι το λιγότερο αντιαιασθητικό. Αυτό στο οποίο κατέληξα μετά από πολύ σκέψη είναι το εξής (μπρρρρρ!!! με πιάνει τρόμος όταν το σκέφτομαι):
Να κόψω τα αντίστοιχα κομμάτια και να προσθέσω δικά μου από φύλλο διαφανούς πλαστικού.
Εάν έχετε κάποια καλύτερη και πιο ανώδυνη για τα νεύρα μου λύση θα χαρώ να μου την πείτε.
Σας ευχαριστώ