Αποστολέας Θέμα: Η πιο περιεργη καταρριψη στον Β' Π.Π.  (Αναγνώστηκε 3130 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
Η πιο περιεργη καταρριψη στον Β' Π.Π.
« στις: Ιουνίου 24, 2007, 10:06:31 μμ »
Ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα βρισκοντας αυτο εδω: http://surfcity.kund.dalnet.se/belgium_dufossez.htm
Καταρριψη Γερμανικου BF-109 απο Βελγικο Fairey Fox!!!!!!!!!!!!
Οποιος αλλος εχει βρει κατι παρομοιο ας το στειλει.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Η πιο περιεργη καταρριψη στον Β Π.Π.
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 24, 2007, 11:40:29 μμ »
Γιατί σου κάνει εντύπωση; Πολλές καταρρίψεις πέτυχαν και τα διπλάνα Gladiators και τα ιταλικά CR32 και CR42. Μάλιστα πάνω από την Αιθιοπία το 1941 ήρθαν αντιμέτωπα για τελευταία φορά διπλάνα εναντίον διπλάνων, Gladiators εναντίων Fiat CR42.

Σχετικά παράξενη είναι και η φερόμενη ως τελευταία κατάρριψη του Β ΠΠ. Ενα P-61 (Lady in the dark) κυνήγησε τη νύχτα της 15ης προς την 16η/08/1945 ένα Ki-43 ο πιλότος του οποίου έχασε τον έλεγχο σε χαμηλό ύψος και κατέπεσε στην θάλλασσα. Αλλα παράξενη περίπτωση ήταν από ένα F6F-5N το οποίο πλησιάζοντας τον χώρο περιπολίας του δοκίμασε τα πολυβόλα του και κατέρριψε ένα G4M το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή πετούσε αόρατο στο σκοτάδι κάπου 150m μπροστά από το Hellcat :shock:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 24, 2007, 11:51:34 μμ »
Εχω διαβάσει και μια κουφή κατάρριψη ακόμα:
Ενα P-38 σε αποστολή βομβαρδισμού, φορτωμένο με 2 βόμβες, κυνηγήθηκε από ένα Zero,σε χαμηλό ύψος πάνω από την θάλλασα.Ο πιλότος του το είδε στον καθρέφτη του καιγια να μπορέσει να τα βγάλει πέρα στην αερομαχία, έριξε τις βόμβες του στη θάλλασα.Ο πίδακας νερού που σήκωσαν χτύπησε το Zero,που βρισκόταν ακριβώς από πίσω του και ο Γιαπωνέζος χάνοντας τον έλεγχο του αεροσκάφους του έπεσε στη θάλλασα!!! :shock:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:02:09 πμ »
Eχω διαβάσει στο βιβλίο αεροπορικές γκάφες οτι σε επιδρομη αμερικανικών βομβαρδιστικών στο Πλοέστι, ρουμανικό gladiatior κατέρριψε αμερικανικό B-24 :!:

::spam_emoticon::
Δεν είναι WWII, ούτε ακριβως κατάρριψη. Σε παλιά πτήση το έχω διαβάσει, μήπως το άρθρο της εξέλιξης του F-86 :?:
καλά καλά δεν θυμαμαι τον τύπο του αεροσκάφους. Πιλότος δοκιμών σε δοκιμαστική πτήση κανει δοκιμη πυρυβόλων - δηλαδή μια ριπή σε άνοδο σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό. Τα πυροβόλα βάλλουν καλώς, αναφέρει και οριζοντιώνει. Μετά απο λίγο δέχεται την .....ΡΙΠΗ ΤΟΥ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:12:57 πμ »
Eχω διαβάσει στο βιβλίο αεροπορικές γκάφες οτι σε επιδρομη αμερικανικών βομβαρδιστικών στο Πλοέστι, ρουμανικό gladiatior κατέρριψε αμερικανικό B-24 :!:

Δεν είναι WWII, ούτε ακριβως κατάρριψη. Σε παλιά πτήση το έχω διαβάσει, μήπως το άρθρο της εξέλιξης του F-86 :?:
καλά καλά δεν θυμαμαι τον τύπο του αεροσκάφους. Πιλότος δοκιμών σε δοκιμαστική πτήση κανει δοκιμη πυρυβόλων - δηλαδή μια ριπή σε άνοδο σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό. Τα πυροβόλα βάλλουν καλώς, αναφέρει και οριζοντιώνει. Μετά απο λίγο δέχεται την .....ΡΙΠΗ ΤΟΥ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Εχω στοιχεία για την περίπτωση ενός F-111 το οποίο εκτέλεσε βολή με υπερηχητική ταχύτητα, έκανε ελιγμό και πέρασε μέσα από τα βλήματα που μόλις είχε εξαπολύσει... Ψάχνω να βρω το σχετικό pdf.

Και γιατί λες οτι δεν είναι κατάρριψη; Είναι και παραείναι! Κάτι σαν αυτογκόλ!!!

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: Απ: Η πιο περιεργη καταρριψη στον Β Π.Π.
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:21:12 πμ »

Εχω στοιχεία για την περίπτωση ενός F-111 το οποίο εκτέλεσε βολή με υπερηχητική ταχύτητα, έκανε ελιγμό και πέρασε μέσα από τα βλήματα που μόλις είχε εξαπολύσει... Ψάχνω να βρω το σχετικό pdf.

Και γιατί λες οτι δεν είναι κατάρριψη; Είναι και παραείναι! Κάτι σαν αυτογκόλ!!!

Μα είναι δυνατόν αυτό?Τα βλήματα είχαν αρχική ταχύτητα ίση με αυτή του αεροπλάνου και μετά
ίση με αυτή του αεροπλάνου συν αυτή από την εκπυρσοκρότηση του εκρηκτικού τους.ʼρα πως
το αεροπλάνο πέρασε μέσα από την ριπή?
Ίσως να τα λέω λάθος αλλά μου φένεται παράξενο και δεν μπορώ να το πιστέψω.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:24:14 πμ »

Μα είναι δυνατόν αυτό?Τα βλήματα είχαν αρχική ταχύτητα ίση με αυτή του αεροπλάνου και μετά
ίση με αυτή του αεροπλάνου συν αυτή από την εκπυρσοκρότηση του εκρηκτικού τους.ʼρα πως
το αεροπλάνο πέρασε μέσα από την ριπή?
Ίσως να τα λέω λάθος αλλά μου φένεται παράξενο και δεν μπορώ να το πιστέψω.
Δεν είναι πράξενο αν σκεφτείς οτι τα βλήματα μετά την ευθεία φάση της τροχιάς τους κλίνουν προς τα κάτω και καταλήγουν στη γη. Ετσι αν κάνω nose up, εκτελέσω βολή ευθεία και έχω αρκετή ταχύτητα (και είμαι και γκαντέμης!!!) προφταίνω μπροστά μου τα βλήματα την ώρα που πάνε προς τα κάτω...

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:43:32 πμ »
Θεωρητικα παντα...μου θυμιζει εκεινη την παπατζα που λεγανε οτι ενα Ελληνικο Φαντομ ελουσε με καυσιμο εμα Τουρκικο 104...αν ειναι δυνατον...ουτε σε ταινια...
Μπορει να αναφερθηκαν ετσι για να καλυφτει ισως καποια "γκαφα"...ποτε δεν ξες...αλλα μου ακουγονται απλα...ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!!

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:46:32 πμ »
Απιστευτη καταρριψη θελετε??
Desert Storm F-15E Strike Eagle vs Mi-24 Hind (i think)
weapon????
LANTIRN & GBU-12 !!!!

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:49:34 πμ »
εγω θυμαμε που λεγανε για καταριψη ελικοπτερων Gazelle απο αεροσκαφος της συμμαχιας στο πρωτο πολεμο του κολπου...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:57:14 πμ »
       Να μην ξεχάσουμε τον μπάρμπα με την καραμπίνα που "κατέριψε" το stealth  στο Ιρακ.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 25, 2007, 12:58:41 πμ »
       Να μην ξεχάσουμε τον μπάρμπα με την καραμπίνα που "κατέριψε" το stealth  στο Ιρακ.

Apache ηταν :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
    • http://acig.org
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 25, 2007, 01:02:28 πμ »
Απιστευτη καταρριψη θελετε??
Desert Storm F-15E Strike Eagle vs Mi-24 Hind (i think)
weapon????
LANTIRN & GBU-12 !!!!

Παράθεση
14Feb91 335TFS/4TFW R.Bennet D.Bakke F-15E/89-0487 GBU-10 Hughes 500 IrAF
http://www.acig.org/artman/publish/article_217.shtml
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 25, 2007, 01:04:38 πμ »
Kαι ισραηλινό A-4 skyhawk εχει καταρίψει Mig-15 με απλές ρουκέτες αέρος-εδάφους.
Αλλά εδώ μιλαμε για τον 2ο παγκοσμιο πόλεμο. Επειδή δεν είμαι σχετικός με την περίοδο ουτε καλός στις ιστορίες, ποιός καλός παραμυθάς που αρχίζει και τελιεώνει σε g το όνομα του θα διηγηθεί την ιστορία της καταρριψης 9 συμμαχικών αεροσκαφών την ημερα της D-DAY απο ΕΝΑ FW-180 , το οποίο στην συνέχεια βύθισε ένα αποβατικό ριχνοντας του την δεξαμενή καυσίμου του? Νομίζω είναι και εξώφυλλο σε κιτ της ACADEMY.

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 25, 2007, 01:12:25 πμ »
14Feb91 335TFS/4TFW R.Bennet D.Bakke F-15E/89-0487 GBU-10 Hughes 500 IrAF
http://www.acig.org/artman/publish/article_217.shtml
[/quote]

Σωστο...γι αυτο εγραψα και το i think... ;-)

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 25, 2007, 02:25:46 πμ »
Γιατί σου κάνει εντύπωση; Πολλές καταρρίψεις πέτυχαν και τα διπλάνα Gladiators και τα ιταλικά CR32 και CR42. Μάλιστα πάνω από την Αιθιοπία το 1941 ήρθαν αντιμέτωπα για τελευταία φορά διπλάνα εναντίον διπλάνων, Gladiators εναντίων Fiat CR42.

Σχετικά παράξενη είναι και η φερόμενη ως τελευταία κατάρριψη του Β ΠΠ. Ενα P-61 (Lady in the dark) κυνήγησε τη νύχτα της 15ης προς την 16η/08/1945 ένα Ki-43 ο πιλότος του οποίου έχασε τον έλεγχο σε χαμηλό ύψος και κατέπεσε στην θάλλασσα. Αλλα παράξενη περίπτωση ήταν από ένα F6F-5N το οποίο πλησιάζοντας τον χώρο περιπολίας του δοκίμασε τα πολυβόλα του και κατέρριψε ένα G4M το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή πετούσε αόρατο στο σκοτάδι κάπου 150m μπροστά από το Hellcat :shock:
Για τα Gladiators και Fiat δεν μου κανει καμμια εντυπωση,οταν μαλιστα ερχοντουσαν αντιμετωπα.
Ισως δεν το διευκρινησα σωστα,αλλα οταν μιλουσα για πιο περιεργη καταρριψη εννοουσα απο τεχνολογικης αποψης.
Οπως πχ το Fairey Fox που ανεφερα θεωρητικα δεν θα ειχε καμμια τυχη αντιμετωπο με το BF-109.

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 25, 2007, 02:41:26 πμ »

Oι Ρουμανοι ποτε δεν ειχαν Gladiators.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 25, 2007, 07:50:45 πμ »
Ηλία γίνεται.
Εάν ένα αεροσκάφος με μεγάλη ευελιξία και μικρή ταχύτητα απώλεισς στήριξης μπορεί να ελίσεται συνεχώς όταν το καταδιώκει ένα πιο γρήγορο σκάφος, να βγαίνει συνεχώς από τα σκοπευτικά του και στο τέλος με ένα απότομο ελιγμό να βρεθεί στην ουρά του και να το καταρίψει!!!
Για δες κατά σοβιετική ένωση μεριά και κάποια αεροσκάφη που δεν ήταν καν μαχητικά...

Tags: