0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Eχω διαβάσει στο βιβλίο αεροπορικές γκάφες οτι σε επιδρομη αμερικανικών βομβαρδιστικών στο Πλοέστι, ρουμανικό gladiatior κατέρριψε αμερικανικό B-24 Δεν είναι WWII, ούτε ακριβως κατάρριψη. Σε παλιά πτήση το έχω διαβάσει, μήπως το άρθρο της εξέλιξης του F-86 :καλά καλά δεν θυμαμαι τον τύπο του αεροσκάφους. Πιλότος δοκιμών σε δοκιμαστική πτήση κανει δοκιμη πυρυβόλων - δηλαδή μια ριπή σε άνοδο σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό. Τα πυροβόλα βάλλουν καλώς, αναφέρει και οριζοντιώνει. Μετά απο λίγο δέχεται την .....ΡΙΠΗ ΤΟΥ
Παράθεση από: ramfighter στις Ιουνίου 25, 2007, 12:02:09 πμEχω διαβάσει στο βιβλίο αεροπορικές γκάφες οτι σε επιδρομη αμερικανικών βομβαρδιστικών στο Πλοέστι, ρουμανικό gladiatior κατέρριψε αμερικανικό B-24 Δεν είναι WWII, ούτε ακριβως κατάρριψη. Σε παλιά πτήση το έχω διαβάσει, μήπως το άρθρο της εξέλιξης του F-86 :καλά καλά δεν θυμαμαι τον τύπο του αεροσκάφους. Πιλότος δοκιμών σε δοκιμαστική πτήση κανει δοκιμη πυρυβόλων - δηλαδή μια ριπή σε άνοδο σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό. Τα πυροβόλα βάλλουν καλώς, αναφέρει και οριζοντιώνει. Μετά απο λίγο δέχεται την .....ΡΙΠΗ ΤΟΥ Εχω στοιχεία για την περίπτωση ενός F-111 το οποίο εκτέλεσε βολή με υπερηχητική ταχύτητα, έκανε ελιγμό και πέρασε μέσα από τα βλήματα που μόλις είχε εξαπολύσει... Ψάχνω να βρω το σχετικό pdf.Και γιατί λες οτι δεν είναι κατάρριψη; Είναι και παραείναι! Κάτι σαν αυτογκόλ!!!
Μα είναι δυνατόν αυτό?Τα βλήματα είχαν αρχική ταχύτητα ίση με αυτή του αεροπλάνου και μετά ίση με αυτή του αεροπλάνου συν αυτή από την εκπυρσοκρότηση του εκρηκτικού τους.ʼρα πως το αεροπλάνο πέρασε μέσα από την ριπή?Ίσως να τα λέω λάθος αλλά μου φένεται παράξενο και δεν μπορώ να το πιστέψω.
Να μην ξεχάσουμε τον μπάρμπα με την καραμπίνα που "κατέριψε" το stealth στο Ιρακ.
Απιστευτη καταρριψη θελετε??Desert Storm F-15E Strike Eagle vs Mi-24 Hind (i think) weapon????LANTIRN & GBU-12 !!!!
14Feb91 335TFS/4TFW R.Bennet D.Bakke F-15E/89-0487 GBU-10 Hughes 500 IrAF http://www.acig.org/artman/publish/article_217.shtml
Γιατί σου κάνει εντύπωση; Πολλές καταρρίψεις πέτυχαν και τα διπλάνα Gladiators και τα ιταλικά CR32 και CR42. Μάλιστα πάνω από την Αιθιοπία το 1941 ήρθαν αντιμέτωπα για τελευταία φορά διπλάνα εναντίον διπλάνων, Gladiators εναντίων Fiat CR42.Σχετικά παράξενη είναι και η φερόμενη ως τελευταία κατάρριψη του Β ΠΠ. Ενα P-61 (Lady in the dark) κυνήγησε τη νύχτα της 15ης προς την 16η/08/1945 ένα Ki-43 ο πιλότος του οποίου έχασε τον έλεγχο σε χαμηλό ύψος και κατέπεσε στην θάλλασσα. Αλλα παράξενη περίπτωση ήταν από ένα F6F-5N το οποίο πλησιάζοντας τον χώρο περιπολίας του δοκίμασε τα πολυβόλα του και κατέρριψε ένα G4M το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή πετούσε αόρατο στο σκοτάδι κάπου 150m μπροστά από το Hellcat