Αποστολέας Θέμα: 30ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2011)  (Αναγνώστηκε 100734 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: 30ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2011)
« Απάντηση #1025 στις: Δεκεμβρίου 10, 2011, 07:32:22 μμ »
Ωραία λοιπόν, ας το ξεκινήσω εγώ:

Στις περισσότερες εκθέσεις (σίγουρη εξαίρεση μπορώ να σκεφτώ μόνο το Τέλφορντ) ισχύει το ΟΡΕΝ. Έχουμε ήδη συζητήσει πως με το σύστημα αυτό, η "ανταγωνιστική" Έκθεση, μετατρέπεται σε "συναγωνιστική", ή αν προτιμάτε "αγωνιστική". Στην 30η Έκθεση, ίσχυσαν (εν πολλοίς) τα ίδια κριτήρια που είχαν ισχύσει και στην 29η. Αλήθεια είναι ότι σε κάποιες κατηγορίες, οι κριτές ήταν "φειδωλοί" ενώ σε άλλες, πιο "ανοιχτοχέρηδες". Αυτό όμως είναι θέμα των ίδιων των κριτών και σαφώς κρύβει και υποκειμενικότητα (ακόμα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε αθλήματα, όπως η γυμναστική και οι καταδύσεις, που έχουν κριτική επιτροπή, υπάρχουν αρκετές φορές, τρελλές διακυμάνσεις στις βαθμολογίες)

Το παραπάνω όμως, δεν αναιρεί, το ότι φέτος, έφτασαν (στα δικά μου αφτιά τουλάχιστον) ΠΟΛΥ λιγότερα παράπονα από άλλες χρονιές. Πιστεύω ότι αυτό έγινε ακριβώς γιατί μοντέλα που λίγο πολύ ήταν ισάξια, βραβεύτηκαν με ισάξια βραβεία.

Τέλος, θα θυμίσω ένα κομμάτι από την ομιλία του κ. Δρίζου στην απονομή της περσινής έκθεσης (με σύστημα: χρυσό - ασημένιο - χάλκινο - έπαινοι): Ο κ. Δρίζος είπε ότι στην κατηγορία "Ιδιοκατασκευές - μετασκευές στρ/κων οχημάτων" όλα τα μοντέλα που βραβεύτηκαν, συγκεντρωσαν βαθμολογία χρυσού, αλλά λόγω του ισχύοντος συστήματος, δόθηκε μόνο ένα χρυσό, ένα ασημένιο ένα χάλκινο και έπαινοι.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αν και περσι ίσχυε το ΟΡΕΝ, θα είχαν βραβευτεί όλα με χρυσό!!! Ποιό σύστημα λοιπόν, απέδωσε καλύτερα "τα του Καίσαρος"

Συνοψίζοντας, η απάντησή μου στο ερώτημα του Νίκου, είναι: ΝΑΙ!!!! Είμαστε ευχαριστημένοι. Εννοείται ότι εδώ είμαστε, να συζητήσουμε και τυχόν αντίθετες απόψεις  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #1026 στις: Δεκεμβρίου 10, 2011, 08:16:37 μμ »
μαλλον χανουμε το νοημα του μοντελισμου τωρα....αλλα τι να λεμε.....
του χρονου.... θα υπαρχουν και προσμιξεις....
χρυσο 24καρατια... χρυσο 18 καρατια.....χρυσο 1 κερατια.... αδαμαντινα μεταλια... μπουτζινα...τσιγκινα...χαλκινα.... ορυχαλκινα...χαρτινα τινατινουχα.... επιτιτανιουχα... ... κοκκαλινα... πλασικα... οικολογικα (μεταφραστε το οπως θελετε... οι-κωλο-γικα ή οικου-λογικά) best of show... best of unknown.... best of the best.... best of the crest..... best of all best... best of my ass.... επισης εναν ορχυ αδαμαντινο (αυτο θα το παρω εγω) οπως και αλλες κατηγοριες... που θα ικανοποιουν ολους τους συμετεχοντες... νιωθωντας οτι κανενας δεν αδικηθηκε...
 παιδια...σοβαρα... βαρεθηκα να ακουω για το γαιτανακι των μεταλιων και πως διδονται.
νομιζω οτι πρεπει να δωσουμε προσοχη σε οργανωτικα προβληματα (ώστε να γίνει μια ακομη πιο πετυχημενη εκθεση) και οχι κριτικων και αν δυσαρεστηθηκαν καποιοι..... ξυδακι...και ας ειναι πιο καλοι την επομενη χρονια.
πραγματικα ελεος.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #1027 στις: Δεκεμβρίου 10, 2011, 08:19:39 μμ »
ακομη κατι παραπανω..... η πρωτοτυπια εχει χαθει.... ώστε να βλπεπουμε και κατι πιο διαφορετικο....
αλλα τι να πω....
λοιπον περιμενω αντιδρασεις τωρα..... για να μην δωσω καμια σημασια τι θα πουνε.... χαχαχαχαχαχαχαχαχα

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #1028 στις: Δεκεμβρίου 14, 2011, 04:44:36 μμ »
Παράθεση
μαλλον χανουμε το νοημα του μοντελισμου τωρα....αλλα τι να λεμε.....
του χρονου.... θα υπαρχουν και προσμιξεις....
χρυσο 24καρατια... χρυσο 18 καρατια.....χρυσο 1 κερατια.... αδαμαντινα μεταλια... μπουτζινα...τσιγκινα...χαλκινα.... ορυχαλκινα...χαρτινα τινατινουχα.... επιτιτανιουχα... ... κοκκαλινα... πλασικα... οικολογικα (μεταφραστε το οπως θελετε... οι-κωλο-γικα ή οικου-λογικά) best of show... best of unknown.... best of the best.... best of the crest..... best of all best... best of my ass.... επισης εναν ορχυ αδαμαντινο (αυτο θα το παρω εγω) οπως και αλλες κατηγοριες... που θα ικανοποιουν ολους τους συμετεχοντες... νιωθωντας οτι κανενας δεν αδικηθηκε...
 παιδια...σοβαρα... βαρεθηκα να ακουω για το γαιτανακι των μεταλιων και πως διδονται.
νομιζω οτι πρεπει να δωσουμε προσοχη σε οργανωτικα προβληματα (ώστε να γίνει μια ακομη πιο πετυχημενη εκθεση) και οχι κριτικων και αν δυσαρεστηθηκαν καποιοι..... ξυδακι...και ας ειναι πιο καλοι την επομενη χρονια.
πραγματικα ελεος.

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Απλά δεν υπάρχεις!Τέλειο!!

Εμένα γιατί η σκρατσιά μου δεν πήρε χρυσό,εεεε....;;;
Δε θα σας ξαναπαίξω,είστε κακοί....  :mrgreen: :mrgreen:

Σοβαρά τώρα,σωστή η προτεραιότητα που δίνεις,εξάλλου η προκήρυξη είναι σαφής σε όλα (συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου κρίσης και βράβευσης).Ως εκ τούτου όταν πας και εκθέτεις θεωρείται δεδομένο ότι αποδέχεσαι τους κανονισμούς.
Να συμπληρώσω ότι δε γίνεται να κράζεις το σύστημα αξιολόγησης όποτε δε σου έκανε το χατήρι να πάρεις μέταλλο.Δηλαδή έκθεμά μου που στην IPMS πήρε χάλκινο και στον Πήγασο χρυσό πρέπει να με βάλει σε σκέψεις και να ταλαιπωρώ το μυαλό μου για το πως έγινε...;Με τίποτα.Μου άρεσε/δε μου άρεσε εμένα;Αυτό με νοιάζει και προχωράω παρακάτω.

Γόνιμη θεωρώ τη συζήτηση σε οργανωτικά και λειτουργικά θέματα όπως ο φίλος dive είπε παραπάνω.Εγώ κατέβηκα από Θεσσαλονίκη με αιματηρές οιμονομικές θυσίες και πέρασα τόσο καλά που αρχίζω να αποταμιεύω από τώρα για του χρόνου ώστε να είμαι ακόμα πιό άνετος και να περάσω ακόμα καλύτερα.Αυτό μετράει για μένα και γι'αυτό χαίρομαι αυτό το χόμπυ.

ΥΓ. Τώρα αν του χρόνου η σούπερ-ντούπερ σκρατσιά μου με τα 250 φύλλα φωτοχαραγμένων και την τελευταία λέξη της μόδας σε τεχνικές τύπου: (modulation-τζουτζουκέισον κλπ) δεν πάρει χρυσό,θα τα βάψω μαύρα και θα σταματήσω το χόμπυ,σας προειδοποιώ...!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #1029 στις: Δεκεμβρίου 14, 2011, 05:10:34 μμ »

Γόνιμη θεωρώ τη συζήτηση σε οργανωτικά και λειτουργικά θέματα όπως ο φίλος dive είπε παραπάνω.Εγώ κατέβηκα από Θεσσαλονίκη με αιματηρές οιμονομικές θυσίες και πέρασα τόσο καλά που αρχίζω να αποταμιεύω από τώρα για του χρόνου ώστε να είμαι ακόμα πιό άνετος και να περάσω ακόμα καλύτερα.Αυτό μετράει για μένα και γι'αυτό χαίρομαι αυτό το χόμπυ.

Ελα, έλα και θα περάσουμε καλάαααααααααααα! 
::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::
 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #1030 στις: Ιανουαρίου 30, 2012, 07:21:40 μμ »

το τεύχος 28 του περιοδικού μας είναι εξ΄ολοκλήρου αφιερωμένο στον 30ο Διαγωνισμό
αναζητείστε το στην εκδήλωση της πίτας (11/2/2012)
 ::salut::
Σ.Σ.

Tags: