Ωραία λοιπόν, ας το ξεκινήσω εγώ:
Στις περισσότερες εκθέσεις (σίγουρη εξαίρεση μπορώ να σκεφτώ μόνο το Τέλφορντ) ισχύει το ΟΡΕΝ. Έχουμε ήδη συζητήσει πως με το σύστημα αυτό, η "ανταγωνιστική" Έκθεση, μετατρέπεται σε "συναγωνιστική", ή αν προτιμάτε "αγωνιστική". Στην 30η Έκθεση, ίσχυσαν (εν πολλοίς) τα ίδια κριτήρια που είχαν ισχύσει και στην 29η. Αλήθεια είναι ότι σε κάποιες κατηγορίες, οι κριτές ήταν "φειδωλοί" ενώ σε άλλες, πιο "ανοιχτοχέρηδες". Αυτό όμως είναι θέμα των ίδιων των κριτών και σαφώς κρύβει και υποκειμενικότητα (ακόμα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε αθλήματα, όπως η γυμναστική και οι καταδύσεις, που έχουν κριτική επιτροπή, υπάρχουν αρκετές φορές, τρελλές διακυμάνσεις στις βαθμολογίες)
Το παραπάνω όμως, δεν αναιρεί, το ότι φέτος, έφτασαν (στα δικά μου αφτιά τουλάχιστον) ΠΟΛΥ λιγότερα παράπονα από άλλες χρονιές. Πιστεύω ότι αυτό έγινε ακριβώς γιατί μοντέλα που λίγο πολύ ήταν ισάξια, βραβεύτηκαν με ισάξια βραβεία.
Τέλος, θα θυμίσω ένα κομμάτι από την ομιλία του κ. Δρίζου στην απονομή της περσινής έκθεσης (με σύστημα: χρυσό - ασημένιο - χάλκινο - έπαινοι): Ο κ. Δρίζος είπε ότι στην κατηγορία "Ιδιοκατασκευές - μετασκευές στρ/κων οχημάτων" όλα τα μοντέλα που βραβεύτηκαν, συγκεντρωσαν βαθμολογία χρυσού, αλλά λόγω του ισχύοντος συστήματος, δόθηκε μόνο ένα χρυσό, ένα ασημένιο ένα χάλκινο και έπαινοι.
Αντιλαμβανόμαστε ότι αν και περσι ίσχυε το ΟΡΕΝ, θα είχαν βραβευτεί όλα με χρυσό!!! Ποιό σύστημα λοιπόν, απέδωσε καλύτερα "τα του Καίσαρος"
Συνοψίζοντας, η απάντησή μου στο ερώτημα του Νίκου, είναι: ΝΑΙ!!!!
Είμαστε ευχαριστημένοι. Εννοείται ότι εδώ είμαστε, να συζητήσουμε και τυχόν αντίθετες απόψεις

ΔΚ