Αποστολέας Θέμα: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΟΧΙ?  (Αναγνώστηκε 19191 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
Απ: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 24, 2007, 08:16:55 μμ »
Παράθεση
Αρχικά δεν πιστεύω οτι τα μοντέλα μου είναι ποιοτικά τόσο που να είναι για δημοσίευση.

Κακώς το πιστευεις! Αυτό μπορείς αυτο κάνεις και αυτή είναι η ομορφιά του. Ξέρεις πόσα μοντέλα που τα θεωρούσανε οι κατασκευαστες τους "μπαζα" αποδείχθηκαν κλασεις καλύτερα από τα φαβορί ή τα προς δημοσίευσην παραγγελία???
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Ελειψα ένα ΣΚ απο το φόρουμ για μπανάκι και μου πιάσατε τα "αγαπημένα" θέματα: η κακιά IPMS Ελλάδος και τα κακά Ελληνικά μοντελιστικά περιοδικά. Για το πρώτο απάντησα αλλού. για το δεύτερο, καλά τα λέτε όλοι αλλα μόνο ο gkontog και ο CROW έπιασαν το ζήτημα και 2-3 αλλοι το πλησίασαν. Οι λοιπόι το χαβά τους.
1. Θα τους απαντήσω με ερώτηση. Πόσοι απο αυτούς που παραπονούνται έχουν στρώσει κ...λο για να γράψουν ένα αρθρο, μια κριτική για κάτι νέο που αγόρασαν ή να τρέχουν στα τέσσερα άκρα της Αθήνας να φωτογραφίζουν step by step? Ας απαντήσουν με ονόματα και όχι ψευδώνυμα.
Δεν υπάρχει κόσμος να γράψει πάρτε το χαμπάρι. Οχι ότι δεν υπάρχουν καλοί μοντελιστές. το αντίθετο μάλιστα. Χρόνος δεν υπάρχει.
2. Η σύγκριση με τα ξένα περιοδικά είναι άδικη. Διότι οι εν λόγω εξαιρετικοί κύριοι είναι full time επαγγελματίες. Και με άλλα κονέ. Κι εγώ και όλοι σας εάν είχαμε απο πίσω την Tamiya, τη Dragon κλπ. και όχι τον ...αντιπρόσωπο τους στην Ελλαδίτσα (και αν) και ένα μαμάτο εκδοτικό οίκο θα κάναμε παπάδες και τρελλές πωλήσεις. Δεν φταίει ο Ελληνικός τύπος.
3. Το μοναδικό περιοδικό που κυκλοφορεί κάνει προσπάθειες. Και ξένους καταξιωμένους δημοσιεύει όποτε μπορεί και εδώ ψάχνει συνεργάτες. Απλά δεν βρίσκει πολλούς. Πέρυσι απηύθηνε ανοικτή πρόσκληση, στους συμμετέχοντες στην τότε έκθεση της IPMS, να γράψουν άρθρο επι πληρωμή για το μοντέλο που είχαν κατεβάσει στην έκθεση, για κάτι έτοιμοδηλαδή και όχι κατασκευή κατα παραγγελία. ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν.
4. Εχετε φαγωθεί με τον κυριούλη με τα ξύλινα. ξεχνάτε ότι αυτό είναι μοντελισμός στην πραγματικότητα. Απλό αγνό ξύλο να το κάνεις "κάτι" υπο κλίμακα. H συναρμολόγηση των multimedia kits που αγοράζουμε σήμερα (πλαστικό + ρητίνη + αλουμίνιο + μπρούτζος + βινύλιο + ακρυλικό + μέταλλο +κυανακρυλική ++++), που το μέτρησαν/καλουπάρησαν/δοκίμασαν 100 γιαπωνεζογερμανοκινεζοαμερικανοί σχεδιαστές μοντέλων, είναι μοντελισμός αλλά μην αφορίζουμε τα άλλα. Στο κάτω κάτω, δεν σου αρέσει, μην το αγοράσεις ή εαν το αγόρασες μην το ξαναπάρεις για αντίδραση. Για ναμην παρεξηγιέμαι: τον κύριο με τα ξύλινα, ούτε που τον γνωρίζω.
5. Το περιοδικό που βγάζει η IPMS Ελλάδος, παλαιότερα σε έντυπο και τώρα σε CD/pdf, φυσικά και είναι περιοδικό. Και απο τα καλύτερα του είδους στο ιστορικό κομμάτι, ιδίως στην Ελληνική θεματολογία. Θα το αμφισβητήσει κανείς? Ακόμη και τη σημερινή εποχή που εκθειάζουμε το διαδίκτυο, συνεχίζει να μας δίνει πράγματα που δεν βρίσκονται εύκολα. ένα απλό παράδειγμα, πρόσφατο το τεύχος με τα Ελληνικά VBL στο Αφγανιστάν, παλαιότερο, τα δεκάδες άρθρα για παλιά Ελληνικά αεροσκάφη. Εδώ θα "κολλήσω" και το βιβλίο που είχε εκδόσει για τα Ελληνικά Α/Φ. "Ευαγγέλιο" όταν βγήκε. έκτοτε πολλοί το αντέγραψαν. Λίγοι παραδέχονται ότι το συμβουλεύτηκαν.
Αυτά για την ώρα.
Καλά μοντέλα και ...αναμονή για το επόμενο τεύχος των Νέων της IPMS....
Σ.Σ.   

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 25, 2007, 07:43:55 πμ »
Ωραία αυτά που λές, αλλά μοιάζουν δικαιολογίες. Δεν μπορούμε μια ζωή να θεωρούμαστε φτηνά υποκατάστατα των Ελίτ Ξένων??? Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο.

Προσωπικά ξεκίνησα την συζήτηση, με γνώμονα πώς θα μπορούσε ο υπάρχον περ. τύπος να βελτιωθεί και να μας δώσει την ικανοποιήση που μας έδιναν αντιστοιχα του παρελθόντος, Εληνικά πάντα. Αν μπορούσαν τότε που οι δυνατότητες του DTP, ήταν μιρμήγκια μπροστά στο σήμερα, αν μπορούσαν τότε που οι μοντελιστές ήταν 60% λιγότεροι του σήμερα, αν μπορούσαν τότε που οι συνεργάσιες ήταν ελάχιστες, γιατί σήμερα να είμαστε σε αυτό το χάλι?

Το ξεκαθάρισα από το πρωτο ποστινγ, εδω(κάνε το κόπο και κάνε μια πιο προσεκτική ανάγνωση), δεν -πρέπει- να συγκρίνουμε με το Ξένο, για τους λόγους που πολύ απλά ανέφερες και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

Επειδή όμως πιστεύω και επιμένω και χτυπιέμαι, ότι υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης και μάλιστα πολλές χωρίς να "μπει" μέσα η έκδοση, κάτι πρέπει να γίνει. Απλά οι επιλογές και η νοοτροπία πρέπει να ξαναπέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Δεν αποτελώ σε καμία περιπτωση ένας αφελέστατος καταναλωτής. Θέλω αυτό που πληρώνω, να ανταποκρίνεται σε αυτό που παίρνω. Θέλω να Ενημερώνομαι Ελληνικά γιατί δεν ξέρω Ανγκλέζικα!. Θέλω και έχω να δίνω 6 ευρώ, αλλά δεν μου περισευουν τα 9 για ένα ξένο. Μακάρι να μην υπήρχε το παρελθον να συγκρίνω και ισως το βούλωνα. Ελα ντε που υπάρχει??? ....και λέω Γιατι???? ρε γαμώτο!

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 25, 2007, 09:36:36 πμ »
 ::arrowred::Για τον Ram!!!
Πολύ καλή η ιδέα σου για ένα e-magazine του M.C.
O Melpas, θα μας πει αν μπορεί τεχνικά να συγχωνευθει στο start page. Ισως έτσι, ανοίξουμε τα μάτια και βάλουμε τα ποδια σε ένα παπούτσι σε μερικούς. Να βγαίνει ένα περιοδικό, μηνιαίο ή διμηνιαίο με το στήσιμο όπως θα το ήθελαν οι περισσότεροι από εμάς. και με διαφημίσεις μέσα!

Δεν νομίζω ότι υπάρχει σε αντιστοιχο site, έξω! Εγώ μέσα είμαι. Συμφωνώ.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Απ: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠ
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 25, 2007, 09:50:05 πμ »
Μακάρι να μην υπήρχε το παρελθον να συγκρίνω και ισως το βούλωνα. Ελα ντε που υπάρχει??? ....και λέω Γιατι???? ρε γαμώτο!

Εγώ πάλι, αν και «περιοδικοφάγος»,  δεν έπαιρνα ποτέ περιοδικά μοντελισμού, δεν τα είχα ανακαλύψει;;; πάντως τώρα εδώ και 6 μήνες αγοράζω το μοναδικό ελληνικό που κυκλοφορεί...Ένα θα σας πω: ο 11χρονος γιός μου κάθε φορά γυρίζει και μου λέει: Βρε μπαμπά δεν έχει και τίποτα να διαβάσουμε, το ξεφύλλισα και το παράτησα, όλο για φιγούρες έχει...

Η εντύπωση που μου δίνει είναι ότι απλά βγαίνει για να βγεί, καθώς δεν υπάρχει ελληνικός ανταγωνισμός, σου λέει όλο και θα το αγοράσει αυτό το αγοραστικό κοινό που πεινάει για κάτι ελληνικό...
Κρίμα είναι, δεδομένου ότι ο περιοδικός τύπος σε άλλα εξειδικευμένα θέματα είναι υψηλής ποιότητας  ως επί το πλείστον.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
 ::arrowred:: Αλέξη Κοντηβέη
ʼλέξη υπάρχει ένα παλιό ρητό των αγγλοσάξωνων μηχανικών - ακροστοιχίδα για την ακρίβεια- το
ΚISS. Δεν σημαίνει φιλάκι ούτε βέβαια το παλαιό συγκρότημα. Προέρχεται απο την φράση "Κeep it simple stupid". Ωραίο το όραμα σου για κανονικό e-magazine αλλά μην μπαίνεις στα βαθιά κατευθείαν. Ξεκίνα απο κατι απλούστερο που να μπορείς να το διαχειριστείς και κατασκευάσεις σε σχετικά περιορισμένο χρόνο - ή αν θες καλύτερα σε πεπερασμένο χώρο - ωστε να νιώθεις ευχάριστα και να μην αγωνιάς για ποιότητα και χρόνους. Γιατί χρόνο ελεύθερο εμεις οι ενήλικες δεν εχουμε και τόσο πολύ. 

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
::arrowred:: Αλέξη Κοντηβέη
ʼλέξη υπάρχει ένα παλιό ρητό των αγγλοσάξωνων μηχανικών - ακροστοιχίδα για την ακρίβεια- το
ΚISS. Δεν σημαίνει φιλάκι ούτε βέβαια το παλαιό συγκρότημα. Προέρχεται απο την φράση "Κeep it simple stupid". Ωραίο το όραμα σου για κανονικό e-magazine αλλά μην μπαίνεις στα βαθιά κατευθείαν. Ξεκίνα απο κατι απλούστερο που να μπορείς να το διαχειριστείς και κατασκευάσεις σε σχετικά περιορισμένο χρόνο - ή αν θες καλύτερα σε πεπερασμένο χώρο - ωστε να νιώθεις ευχάριστα και να μην αγωνιάς για ποιότητα και χρόνους. Γιατί χρόνο ελεύθερο εμεις οι ενήλικες δεν εχουμε και τόσο πολύ. 
To the point, as usual! ::proskino::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 25, 2007, 10:13:54 πμ »
Συμπαθεστατε Μασκοφορε  ::iconairforce::φίλε μου!!!

Το όραμα δεν έχει ορια!!! Επειδή φαίνεσαι προσγειωμένο μοντέλο, άσε με να οραματίζομαι!!!   ::bioliicon::

Ανθρωπάκι είμαι, δεν αποτελώ απειλή! Άσε με λοιπόν να ζω στο mycosmos.gr Μη μου δίνετε σημασιά!!!!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
Επειδή φίλε Αλέξη,
σε βρίσκω πολύ επιθετικό και απόλυτο με το θέμα
και επειδή παραβλέπεις την ουσία αυτών που έγραψα παραπάνω και επικεντρώνεσαι σε αυτό που σε "συμφέρει",
σε προκαλώ ευθέως και δημόσια:
μάζεψε (συγκέντρωσε) σε παρακαλώ τη μοντελιστική ύλη που εσύ νομίζεις καλή με τα κριτήρια σου
και αναλαμβάνω να στη φτιάξω εγώ, αφιλοκερδώς και με τις δικές σου υποδείξεις,
e-book (.pdf) ή Cd-magazine (html/.htm),
να το μοιράσεις στον κόσμο, και έπειτα να ακούσουμε τις απόψεις του κόσμου για το...΄
όραμα σου.
ειλικρινά εύχομαι να βγω ψεύτης και να αναγκαστώ δημόσια να πω ότι είχες δίκιο για όσα "σέρνεις" στα ελληνικά μοντελιστικά περιοδικά.
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Την δέχομαι την προκληση, αλλά θα πρέπει να απάντήσω.

Με βρίσκεις επιθετικό. Σωστά. Δεν είμαι αμυντικός.
Με βρίσκεις απόλυτο. (που και σε ποιο θέμα προκύπτει, να λέω οχι, αυτό είναι το σωστό και μόνο έγω δίκιο και κανείς άλλος???)

Με κρίνεις και το σέβομαι.
Σκοπός του φορουμ είναι η ανταλλαγή απόψεων. Σωστές ή λάθος, ουτε εσυ ουτε εγω ειμαστε ΙΚΑΝΟΙ, να τις κρίνουμε. Με ποια κριτήρια θεωρουμε τι είναι σωστο και τι είναι λάθος???. Πες μου.

Λες παραβλέπω την ουσία. Η ουσία για σενα είναι άλλη, για μένα άλλη. Απ' ό,τι φαίνεται. Τουλάχιστον το δέχεσαι αυτό?? Και επί αυτών των -ουσιών- άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν.

Με βάση αυτά που λες, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και να μη ξεσικωνόμαστε. Αυτό είναι το πιάτο, όποιος θέλει τρώει όποιος θέλει το αφήνει.
Το να πεις τις απόψεις σου δεν σημαίνει οτι απαιτέις να επιβληθούν. Όπως θα κουβέντιαζα μαζί σου σε ένα τραπεζάκι του καφέ την ιδια κουβέντα κάνουμε και εδω. Εκτός αν μου ξεφευγει κάτι και θα πρέπει να εναρμονιστώ με συγκεκριμένους κανόνες, θέσεις. Αν το φόρουμ εδω δεν αποτελεί ελευθερη διακίνηση ιδεων, συγνώμη δεν θα πάρω φίλε μου. Το έχω ξαναπεί και άλλη φορά. Δεν έχει ανάγκη το M.C. από μένα για να γίνει καλύτερο ή χειρότερο.

Σου επέβαλα κατι???? Να μου το πεις. Απαίτησα να γίνει κάτι με το ζόρι??? Να μου το πεις και αυτό. Λεώ μπουρδες??? Αυτό είναι το μορφωτικό μου και κοινωνικό επίπεδο, τι να κάνουμε??

Τώρα αν θεωρείς τα e-magazine, κτλ αποτελούν σαχλαμάρες για να περναει η ώρα μας, είναι άποψη σου. Την σέβομαι. Συζήτηση γίνεται. Αν από το σύνολο θεωρηθεί ότι υπάρχει ελπίδα και τρόπος ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, θα προσπαθήσουμε.

Αν εσυ θεωρήσεις ότι πρέπει να "συνετιστώ" και να περιοριστώ μόνο στο λεώ μπράβο στις εξαιρετικές δουλειές, το κάνω αλλά δυστυχώς είμαι ανήσυχο πνευμα. (έστω και αντιλογίας)

Γιατί θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη???? Διαγωνισμό κάνουμε, ή έχουμε τίποτα να χωρίσουμε? Πες αυτά που θέλεις και εισεπραξε τις διαφωνίες ή τις συμφωνίες και των άλλων. Απλά πράγματα.

Μπορείς να πεις εγώ είμαι ευχαριστημένος και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξει κάτι. Σε ποια εποχή ζούμε, και πρέπει να μονομαχουμε για να αποδέιξουμε την διαφορετικότητα μας?

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Να παρέμβω λέγοντας ότι επιθετικός ή όχι, τουλάχιστον ο Αλέξης μπορεί να έχει και μια γνώμη παραπάνω γιατί είναι δυνατός παίκτης στο μοντελιστικό ταμπλό. Αλοίμονο σε μας που έχουμε γνώμη για τα πάντα αλλά δεν σταυρώνουμε ίσια πινελιά...

Αλήθεια αν πήγαινα φωτογραφίες και έτοιμο γραμμένο (και τσεκαρισμένο) άρθρο σε περιοδικό τί αντιμετώπιση θα είχα;
Μήπως θα έπαιρνα πόδι πριν μπω λόγω... πινελάτου; Τί κόμπλεξ και αυτό που έχω...

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 25, 2007, 11:27:40 πμ »
Δεν είμαι δυνατός παίχτης σε κανένα μοντελιστικό ταμπλο. Αυτό μπορώ να κάνω, αυτό κάνω. Και δεν κατηγόρησα ούτε κορόιδεψα κανεναν για την δουλειά του. Μοντελάρω για την πάρτη μου και μόνο. Όλοι ακόμα και ο πιο "αδύνατος"- άπειρος είναι σεβαστος και υπολογίσιμος μόνο και μόνο γιατί προσπαθεί. Δεν θα σεβαστω αυτόν που τα παρατάει και απογοητεύεται ευκολα. (άποψη μου)

Δεν είναι το ζήτημα να έχω λόγο παραπάνω για μένα. Απόψεις λέω. Λόγο έχεις και συ Γιάννη μου. Και όσοι μας διαβάζουν. Το ίδιο. Εγώ πιστεύω στην ισότητα μας. Και στην ομόνοια μας. Μια γροθια πονάει πιο πολύ από μια δαχτυλιά.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Αλήθεια αν πήγαινα φωτογραφίες και έτοιμο γραμμένο (και τσεκαρισμένο) άρθρο σε περιοδικό τί αντιμετώπιση θα είχα;
Μήπως θα έπαιρνα πόδι πριν μπω λόγω... πινελάτου; Τί κόμπλεξ και αυτό που έχω...
θες να έρθω να αρχίσω να σε κουτουλάω σα ρινόκερος; Τα δικά σου μοντέλα;!;!;! Δηλαδή άμα ΔΕΝ πεις οτι είναι πινελάτο θα το καταλάβει κανείς; Και άμα πάρεις πόδι με χαζοδικαιολογίες, βγες εδώ και κάνε τους ρόμπα! Αλλά αν δεν το κάνει κανείς, τότε δεν πρέπει να κατηγορούμε τα περιοδικά...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Mη λέμε για τον Γιάννη, μόνο. Υπάρχει και ο Μένιος. Εγώ τα κατεβάζω τα πτυχία. Αν δεν το διάβαζα (και ακόμα δεν το πιστευω) ότι είναι πινελατοι θα έλεγα Badger 150.

Eισαστε οι καλυτεροι όλοι ρε παιδιά. Οι ευκαιρίες δεν έχουν δοθεί ακόμα να συνειδοποιηθεί η αξία σας. Σας θαυμάζω και χαίρομαι κάθε φορά που βλέπω Greek name έξω.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Ο δάσκαλος Δρ. Μενέλαος είναι ίσως ο λόγος που συνεχίζω το άθλημα...
 Spam off γιατί το τσακίσαμε και αυτό το θέμα...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
Απ: Απ: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠ
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 25, 2007, 03:50:03 μμ »

Με κρίνεις και το σέβομαι.
Σκοπός του φορουμ είναι η ανταλλαγή απόψεων. Σωστές ή λάθος, ουτε εσυ ουτε εγω ειμαστε ΙΚΑΝΟΙ, να τις κρίνουμε. Με ποια κριτήρια θεωρουμε τι είναι σωστο και τι είναι λάθος???. Πες μου.
Λες παραβλέπω την ουσία. Η ουσία για σενα είναι άλλη, για μένα άλλη. Απ' ό,τι φαίνεται. Τουλάχιστον το δέχεσαι αυτό?? Και επί αυτών των -ουσιών- άλλοι συμφωνούν, άλλοι διαφωνούν.
Με βάση αυτά που λες, θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι και να μη ξεσικωνόμαστε. Αυτό είναι το πιάτο, όποιος θέλει τρώει όποιος θέλει το αφήνει.
Το να πεις τις απόψεις σου δεν σημαίνει οτι απαιτέις να επιβληθούν. Όπως θα κουβέντιαζα μαζί σου σε ένα τραπεζάκι του καφέ την ιδια κουβέντα κάνουμε και εδω. Εκτός αν μου ξεφευγει κάτι και θα πρέπει να εναρμονιστώ με συγκεκριμένους κανόνες, θέσεις. Αν το φόρουμ εδω δεν αποτελεί ελευθερη διακίνηση ιδεων, συγνώμη δεν θα πάρω φίλε μου. Το έχω ξαναπεί και άλλη φορά. Δεν έχει ανάγκη το M.C. από μένα για να γίνει καλύτερο ή χειρότερο.
Σου επέβαλα κατι???? Να μου το πεις. Απαίτησα να γίνει κάτι με το ζόρι??? Να μου το πεις και αυτό. Λεώ μπουρδες??? Αυτό είναι το μορφωτικό μου και κοινωνικό επίπεδο, τι να κάνουμε??
Τώρα αν θεωρείς τα e-magazine, κτλ αποτελούν σαχλαμάρες για να περναει η ώρα μας, είναι άποψη σου. Την σέβομαι. Συζήτηση γίνεται. Αν από το σύνολο θεωρηθεί ότι υπάρχει ελπίδα και τρόπος ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, θα προσπαθήσουμε.
Αν εσυ θεωρήσεις ότι πρέπει να "συνετιστώ" και να περιοριστώ μόνο στο λεώ μπράβο στις εξαιρετικές δουλειές, το κάνω αλλά δυστυχώς είμαι ανήσυχο πνευμα. (έστω και αντιλογίας)
Γιατί θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη???? Διαγωνισμό κάνουμε, ή έχουμε τίποτα να χωρίσουμε? Πες αυτά που θέλεις και εισεπραξε τις διαφωνίες ή τις συμφωνίες και των άλλων. Απλά πράγματα.
Μπορείς να πεις εγώ είμαι ευχαριστημένος και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αλλάξει κάτι. Σε ποια εποχή ζούμε, και πρέπει να μονομαχουμε για να αποδέιξουμε την διαφορετικότητα μας?
Δεν είμαι δυνατός παίχτης σε κανένα μοντελιστικό ταμπλο. Αυτό μπορώ να κάνω, αυτό κάνω. Και δεν κατηγόρησα ούτε κορόιδεψα κανεναν για την δουλειά του. Μοντελάρω για την πάρτη μου και μόνο. Όλοι ακόμα και ο πιο "αδύνατος"- άπειρος είναι σεβαστος και υπολογίσιμος μόνο και μόνο γιατί προσπαθεί. Δεν θα σεβαστω αυτόν που τα παρατάει και απογοητεύεται ευκολα. (άποψη μου)
Δεν είναι το ζήτημα να έχω λόγο παραπάνω για μένα. Απόψεις λέω. Λόγο έχεις και συ Γιάννη μου. Και όσοι μας διαβάζουν. Το ίδιο. Εγώ πιστεύω στην ισότητα μας. Και στην ομόνοια μας. Μια γροθια πονάει πιο πολύ από μια δαχτυλιά.

sorry φιλε,
είπα εγώ ή εννόησα κάτι απο τα παραπάνω?
εγώ μια απλή απάντηση σου έδωσα - την άποχη μου για το τι φταίει
και πρότεινα να σε βοηθήσω να υλοποιήσεις την πρόταση-άποχη σου.
τίποτε άλλο.
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Kοίτα Σταυρο,
Συνομίληκοι είμαστε και σου μιλώ όπως θα σου μιλούσα ακριβώς αν σε έιχα και με είχες μπροστά μου. Κρίνοντας από το υφος σου, το μόνο που μπορεί να καταλάβει το φτωχό μυαλό μου, είναι ότι κάτι από αυτά που έχω γράψει σε πείραξε ή σε εξόργισε. Ποιο απ' όλα? Η κριτική θέση μου έναντι στον υπάρχοντα μοντ. περιοδικό τύπο??? Μα νομίζω ότι ήμουν και είμαι ξεκάθαρος. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Κακό είναι αυτό??? Με το ζόρι πρέπει να αποδεχθώ μια ενημέρωση που πιστεύω ότι έχει τα περιθώρια βελτίωσης?
Τώρα ανοίγοντας το θέμα, είπα τα εξης (Σελ. -1-)
Παράθεση
Όπως δηλώνει και ο τίτλος του θέματος, θα προτείνω να ξεκινήσουμε όλοι μας μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την εικόνα του, κάνοντας προτάσεις και ρίχνοντας στο τραπέζι ιδέες.

Σκοπός είναι όχι η κακόπιστη κριτική αλλά να τα βάλουμε κάτω, και να δώσουμε μια οριστική θέση για το πως θα ήθελε πραγματικά ο Ελληνας μοντελιστής το περιοδικό του, ένα περιοδικό που στοιχίζει 6 Ευρω. Καλά αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με την σχέση τιμής, απόδοσης και ποιότητας???

Δεν είναι ό,τι πληρώνεις παιρνεις. Αυτό είναι σίγουρο. Μήπως να ανατρέξουμε 20 χρόνια πίσω στο παλιό και εξαιρετικό ΜΟΝΤΕΛΟ των 90 σελίδων που για να το διαβάσεις ήθελες μια βδομάδα???

Όποια επιλογή έχουμε σήμερα, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ????

Θα ήθελα να διαβάσω και τις δικές σας απόψεις, χωρίς να πέσουμε στην παγίδα συγκρίσεων με ξένα.

Αυτό ήταν το ζητούμενο μου. Προτάσεις. Και απόψεις ειπώθηκαν. Και προτάσεις έγιναν. Κάποιες μπορούν να υλόποιηθούν, άλλες όχι. Δεν κρατάω τα ηνία των εκδόσεων, ούτε μπορώ να επιβάλω στο Μ.C. να υλοποιήσει κάτι. (άλλωστε σε αυτό, οι υπευθυνοι δεν έχουν πάρει θέση).

Τώρα. Οι προθέσεις είναι καλόπιστες. Πως ξεφυγε, και οι προτάσεις - δηλώνουν και αποχή ::noidea::, δεν το καταλαβαίνω ειλικρινά. Δηλαδή τι θα πω στο RAMFIGHTER, που εκείνος πρότεινε την ιδέα για e-magazine. Κάτσε φτιάξτο??? Αν μέσα σε δυο τρεις μέρες μέσα από μερικά ποστ, μπορούσαν να αλλάζουν ώς δια μαγείας όλα μας τα προβλήματα, θα χόρευα τσιφτετέλι σε γαίδαρο!!!.

Και δεν πιστευω ότι αν ήμασταν σε ένα τραπέζι (όπως όσοι έχετε την δυνατότητα να το κάνετε στις συναντήσεις σας) θα λέγαμε διαφορετικά πράγματα. Μακάρι να μπορούσα να συμμετέχω LIVE, αλλά δυστυχώς δεν έχω την ευκαιρία αυτή άμεσα. Κάποια στιγμή θα εμφανιστώ και ελπιζω να μη με περιμένει καμια σουβλα για να τσικνίσετε ::tanzen_009::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Εχετε αναρωτηθεί αν το μοναδικό ελληνικό περιοδικό μπορεί να βρει 5-6 άρθρα το μήνα;
Αν κρίνω από τη δικιά μου εμπειρία πρέπει να είναι δύσκολο να βρει και αυτά τα 3 που βάζει.
Δεν δικαιολογώ κανέναν και δεν υποστηρίζω κανέναν. Κάνω όμως σε όλους την ερώτηση: Αν σας ζητούσε να γράψετε ένα άρθρο και να στείλετε ένα μοντέλο θα το κάνατε; Για μένα πάντως η απάντηση δεν είναι εύκολη...

Θα πάρω θέση ως συντάκτης σε περιοδικό. Ο χρόνος που θέλεις για να γράψεις ένα άρθρο των 1200 λέξεων, δηλαδή 5 με 6 σελίδες στο περιοδικό, είναι από μία μέχρι δύο μέρες. Ανάλογα πάντα με το αντικείμενο που έχεις να γράψεις. Πχ εγώ γράφω για βελτιωμένα αυτοκίνητα. Τα δεδομένα μου είναι τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, το οδηγικό μέρος (όταν το οδηγώ), οι μετρήσεις επιδόσεων και οι φωτογραφίες. Αν έχω όλα αυτά συγκεντρωμένα, μέσα σε δύο μέρες έχω έτοιμο το άρθρο, το οποίο θέλει μία μέρα για να διορθωθεί από την επιμελήτρια ύλης και περίπου δύο ώρες για να στηθεί από το ατελιέ.
Για να μπω τώρα και στα χωράφια του συγκεκριμένου περιοδικού, αν το μοντέλο είναι έτοιμο και φωτογραφημένο, για να γράψεις ένα κείμενο (έχοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα στοιχεία συγκεντρωμένα) πάνω από τρεις μέρες δεν νομίζω να χρειάζονται. Ειδκά όταν πρόκειται για μία έκθεση που πέρα από τις 100 λέξεις που θα γράψεις για εισαγωγή, όλο το υπόλοιπο είναι σκέτες λεζάντες. Τέτοια κείμενα, που έχουν μόνο λεζάντες εγώ τα γράφω σε δύο ώρες το max.
Το τι γίνεται όμως όταν έχεις ένα απείραχτο κιτ στο κουτί του που πρέπει να κατασκευάσεις, είναι ένα άλλο θέμα.

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Yποθέτω οτι το προγραμματίζεις για τις επόμενες εκδόσεις. Εκτός αν προλάβει και τελειώσει τελευταία στιγμή πριν κλεισει η ύλη και ξενυχτησει το ατελιέ και οι φιλματζιδες να έχουν έτοιμα τα φιλμ για το τυπογραφείο.
Συμβαίνουν και αυτά στις εκδόσεις. Και στις μικρές και στις μεγάλες. Ειδικά αν το θέμα καιει... τρεχάτε ποδαράκια μου!!!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
Για να διευκρινησω κάτι.
Οταν  πρότεινα το e-magazine και το ανεβασμα/κατέβασμα του με δωρεάν συνθηματικό, είχα στο μυαλο μου να παραθέσω μία εφικτή και οικονομική λυση ειδικά για άτομα που δεν συναντιώνται αλλά επικοινωνουν μεσω υπολογιστών. Ήταν μία καθαρά τεχνοκρατική προσέγγιση : Ειχα αυτά τα δεδομένα, αυτούς τους περιορισμούς αυτές τις δυνατότητες και κάποιες εμπειρίες απο διόργανωσης έκθεσης, κατασκευής πραγματικών και ψηφιακών εντύπων, οπότε κατέληξα σε αυτή την πρόταση.

Η συναισθηματική μου προσέγγιση είχε αναφερθεί προηγουμενως και δεν πρόκειται να την αλλάξω: Δεν με ελκύει η ιδέα περιοδικού του modelclub και εφόσον το ίδιο θεμα το διαβάζω και κυριολεκτικά το ζώ στην εξελικτική του πορεία, διανθισμένο με σχόλια και παρατηρήσεις (συχνά εκτός θεματος που τις λατρεύω) ειλικρινα δεν βλέπω το λογο για να διαβάσω μετά το άρθρο, ποσο μάλλον να συμμετάσχω στην κατασκευή του περιοδικού.

Δεν βγάζω την ουρά μου, απλά δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο σχέδιο.
Υ.Γ. Το μεσημέρι διάβασα στην τύχη ένα μοντελο του 1994. Περισσότερα θέματα ναι, κείμενα μικρά και όχι καλά ανεπτυγμένα τα περισσότερα απο αυτά. Σίγουρα κρίνω τώρα διαφορετικά,  εχοντας διαβάσει πολλά περιοδικά.
Απο την αλλη ενα ελληνικό μοντελιστικό περιοδικό, πρέπει να έχει άρθρα και θέματα κορυφαία, ή ένα θεμα μαγνήτη και τα υπολοιπα μετρια - βατά εαν θέλετε- και ανακλυκλώσιμα για να έλκονται συνεχώς νέοι στον μοντελισμό?

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
... είναι ότι κάτι από αυτά που έχω γράψει σε πείραξε ή σε εξόργισε. Ποιο απ' όλα? Η κριτική θέση μου έναντι στον υπάρχοντα μοντ. περιοδικό τύπο??? Μα νομίζω ότι ήμουν και είμαι ξεκάθαρος. Δεν είμαι ευχαριστημένος. Κακό είναι αυτό??? Με το ζόρι πρέπει να αποδεχθώ μια ενημέρωση που πιστεύω ότι έχει τα περιθώρια βελτίωσης?

φίλε Αλέξη,
δεν με πείραξε  κάτι συγκεκριμένο.
απλά αυτή τη γκρίνια την έχω και έχουμε ακούσει πολλές φορές και κουράστηκα.
και δεν θέλουμε επιπλέον να δούμε την αλήθεια ή την πραγματικότητα.
τελικά έχουμε τον μοντελιστικό τύπο που μας αξίζει, εφόσον δεν κάνουμε πράξη, ότι μπορούμε για να τον βελτιώσουμε και μάλιστα πολλές φορές γινόμαστε ακόμη και μέρος του προβλήματος.
θα επιμείνω. τα μοντελιστικά άρθρα τα γράφουν μοντελιστές και μετά αρχίζει η αλυσίδα μέχρι να φτάσει το περιοδικό στο έντυπο.
το πρόβλημα είναι στην αρχή.
δεν υπάρχουν μοντελιστές να γράψουν.
καλοί μοντελιστές υπάρχουν αλλά δεν έχουν χρόνο / όρεξη / ευχέρεια στο γράψιμο και τόσα άλλα ... και δεν γράφουν άρθρα γι αυτά που φτιάχνουν.
διαφωνείτε απο αυτή την πραγματικότητα που περιγράφω?
απο εκεί ξεκινά το πράγμα.
δεν γράφονται άρθρα,
δεν υπάρχει ύλη κ.ο.κ.
να μην πω για το άλλο θέμα των νέων μοντέλων.
νομίζετε υπάρχει οργανωμένος μηχανισμός να τροφοδοτεί τα ελληνικά περιοδικά με νέα μοντέλα για να παρουσιάζονται?
ελάχιστοι είναι οι εισαγωγείς ή οι εταιρείες που βοηθούν σε αυτό τον τομέα.
επανέρχομαι, στο ίδιο ερώτημα που ξαναέθεσα παραπάνω.
πόσοιαπο αυτούς που παραπονιούνται φτιάχνουν μοντέλα και πόσοι έχουν γράψει κάποιο κείμενο για αυτά προκειμένου να "πάει" προς δημοσίευση?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος thanosmen

• IF IT'S OPEN, IT'S SCRATCHBUILT...
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: ΑΙΓΙΟ
  • Dare you challenge the Dark side???
Ελειψα ένα ΣΚ απο το φόρουμ για μπανάκι και μου πιάσατε τα "αγαπημένα" θέματα: η κακιά IPMS Ελλάδος και τα κακά Ελληνικά μοντελιστικά περιοδικά. Για το πρώτο απάντησα αλλού. για το δεύτερο, καλά τα λέτε όλοι αλλα μόνο ο gkontog και ο CROW έπιασαν το ζήτημα και 2-3 αλλοι το πλησίασαν. Οι λοιπόι το χαβά τους.
1. Θα τους απαντήσω με ερώτηση. Πόσοι απο αυτούς που παραπονούνται έχουν στρώσει κ...λο για να γράψουν ένα αρθρο, μια κριτική για κάτι νέο που αγόρασαν ή να τρέχουν στα τέσσερα άκρα της Αθήνας να φωτογραφίζουν step by step? Ας απαντήσουν με ονόματα και όχι ψευδώνυμα.
Δεν υπάρχει κόσμος να γράψει πάρτε το χαμπάρι. Οχι ότι δεν υπάρχουν καλοί μοντελιστές. το αντίθετο μάλιστα. Χρόνος δεν υπάρχει.
2. Η σύγκριση με τα ξένα περιοδικά είναι άδικη. Διότι οι εν λόγω εξαιρετικοί κύριοι είναι full time επαγγελματίες. Και με άλλα κονέ. Κι εγώ και όλοι σας εάν είχαμε απο πίσω την Tamiya, τη Dragon κλπ. και όχι τον ...αντιπρόσωπο τους στην Ελλαδίτσα (και αν) και ένα μαμάτο εκδοτικό οίκο θα κάναμε παπάδες και τρελλές πωλήσεις. Δεν φταίει ο Ελληνικός τύπος.
3. Το μοναδικό περιοδικό που κυκλοφορεί κάνει προσπάθειες. Και ξένους καταξιωμένους δημοσιεύει όποτε μπορεί και εδώ ψάχνει συνεργάτες. Απλά δεν βρίσκει πολλούς. Πέρυσι απηύθηνε ανοικτή πρόσκληση, στους συμμετέχοντες στην τότε έκθεση της IPMS, να γράψουν άρθρο επι πληρωμή για το μοντέλο που είχαν κατεβάσει στην έκθεση, για κάτι έτοιμοδηλαδή και όχι κατασκευή κατα παραγγελία. ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν.
4. Εχετε φαγωθεί με τον κυριούλη με τα ξύλινα. ξεχνάτε ότι αυτό είναι μοντελισμός στην πραγματικότητα. Απλό αγνό ξύλο να το κάνεις "κάτι" υπο κλίμακα. H συναρμολόγηση των multimedia kits που αγοράζουμε σήμερα (πλαστικό + ρητίνη + αλουμίνιο + μπρούτζος + βινύλιο + ακρυλικό + μέταλλο +κυανακρυλική ++++), που το μέτρησαν/καλουπάρησαν/δοκίμασαν 100 γιαπωνεζογερμανοκινεζοαμερικανοί σχεδιαστές μοντέλων, είναι μοντελισμός αλλά μην αφορίζουμε τα άλλα. Στο κάτω κάτω, δεν σου αρέσει, μην το αγοράσεις ή εαν το αγόρασες μην το ξαναπάρεις για αντίδραση. Για ναμην παρεξηγιέμαι: τον κύριο με τα ξύλινα, ούτε που τον γνωρίζω.
5. Το περιοδικό που βγάζει η IPMS Ελλάδος, παλαιότερα σε έντυπο και τώρα σε CD/pdf, φυσικά και είναι περιοδικό. Και απο τα καλύτερα του είδους στο ιστορικό κομμάτι, ιδίως στην Ελληνική θεματολογία. Θα το αμφισβητήσει κανείς? Ακόμη και τη σημερινή εποχή που εκθειάζουμε το διαδίκτυο, συνεχίζει να μας δίνει πράγματα που δεν βρίσκονται εύκολα. ένα απλό παράδειγμα, πρόσφατο το τεύχος με τα Ελληνικά VBL στο Αφγανιστάν, παλαιότερο, τα δεκάδες άρθρα για παλιά Ελληνικά αεροσκάφη. Εδώ θα "κολλήσω" και το βιβλίο που είχε εκδόσει για τα Ελληνικά Α/Φ. "Ευαγγέλιο" όταν βγήκε. έκτοτε πολλοί το αντέγραψαν. Λίγοι παραδέχονται ότι το συμβουλεύτηκαν.
Αυτά για την ώρα.
Καλά μοντέλα και ...αναμονή για το επόμενο τεύχος των Νέων της IPMS....
Σ.Σ.   

:arrow: Σταύρο
Λοιπόν, για να έχουμε καλό, ρώτημα...φίλε Σταύρο.
Απάντηση στο 1: Το όνομά μου το ξέρετε όλοι.
Απάντηση στο 2: Ο ελληνικός ειδικός μοντελιστικός τύπος μπορεί να κάνει και να μας δώσει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από αυτά που μας δίνει, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.
Απάντηση στο 3: Το μοναδικό ελληνικό μοντελιστικό περιοδικό, αντί να έχει ΜΟΝΟ φωτογραφίες από διάφορα happenings (έχω γράψει σχετικά και μάλλον δεν σου άρεσαν), ξένα how-to άρθρα του J. Laverty π.χ. και φιγούρες, θα μπορούσε να κινείται στα επίπεδα παλιότερων ελληνικών εντύπων - συμπεριλαμβανομένου και του ιδιου - που πραγματικά ήταν ευχαρίστηση να τα διαβάζεις και ρώταγες κάθε μέρα τον περιπτερά. Η λύση "δε σου αρέσει, μην το αγοράζεις" απευθύνεται σε εφησυχασμένους - για να το πω ευγενικά. Όποιος ΘΕΛΕΙ κάτι πραγματικά, προσπαθεί να το κατακτήσει, δε χώνει την κεφάλα του στην άμμο και προσποιείται ότι όλα είναι καλά.
Απάντηση στο 4: Μάλλον δεν έχεις καταλάβει το ντόρο με τον...κυριούλη με τα ξύλινα, ο οποίος είναι όντως φανταστικός μοντελιστής κλπ. ΑΠΛΑ, δε συμφωνούμε το περιοδικό να αφιερώνει το 60% της ύλης του σε κάτι που οι περισσότεροι ίσως δεν ασχολούνται καθόλου. Ένα από τα πράγματα επίσης που με σιχτίρισαν στο συγκεκριμένο άρθρο  - αλλά και σε άλλα, όπως έχω ήδη γράψει - είναι οι φωτο τύπου "Δημόσιες Σχέσεις" (ο χ με τον ψ κτλ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο με τον Χρ. Αποστολόπουλο και τους κ.κ. της...IPMS : Θα επανέλθω!)
Απάντηση στο 5: Εδώ μάλλον θα συμφωνήσω.
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ: το ελληνικό περιοδικό δεν είναι απαραίτητα τόσο κακό, απλά θέλει βελτίωση στα πάντα και επαναπροσδιορισμό στόχων. Όσο για την IPMS τι να πω...απλά ΑΠΑΞΙΩ!!!!!!!!!!!!!!!!! Αλήθεια, αν διάβασες αυτά που έχω γράψει,και απ' ό,τι βλέπω είσαι και μέλος (IPMS 228), όπως ζήτησες ονόματα στο ερώτημα 1, μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις το όνομα του γραμματέα της IPMS το 2004 για τους λόγους που έχω ήδη αναφέρει???????????????

Welcome to the Dark side of the Force...

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
 ::arrowred::Σταυρο. Σε ευχαριστώ που στο τελευταίο ποστ, ήσουν σαφής. Τώρα κατάλαβα τι και πως των θέσεων σου. Τωρα αν με βρίσκεις σύμφωνο. Σε άλλα ναι, άλλα όχι. Δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω την κλίμακα των συζητήσεων που έχουν γίνει παλαιότερα για το θέμα. Είναι αυτοονόητο. Αν εν αγνοία μου ξανάγινα κουραστικός επαναθιγοντας την γρίνια επί πιεστηριόυ, τότε σε αυτό το σήμείο θα ζήτήσω μια συγνώμη.
Αν πάλι μια υπενθύμιση ή μια επαναπροσπάθεια, για το ζήτημα μας όφέλησε ξυπνώντας αντιδράσεις, τότε καλώς έγινε.

::arrowred::Ρam, φίλε νομίζω ότι θεώρησες ότι πήγα να σου ρίξω ευθύνες. Λάθος. Έριξες με κάποιο σκεπτικο μια ιδέα. (άσχετα αγανάκτησης σου)
Πειράζει που το θεώρησα μια καλή περίπτωση??? Για μάς όλους??? Μπράβο σου αξίζει και όχι πονηρές σκέψεις.

Αυτά. Ειρήνη Αμήν!

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΩΝΙΔΑΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γη των Ατρειδών
  • ΕΛΛΑΣ
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα στους φίλους συφορουμίτες σχετικά με τα μοντελιστικά περιοδικά στην Ελλάδα.

Φίλοι μου έχετε σκεφθεί ποτέ πως αυτοί που στήνουν το περιοδικό μπορεί απλά να κάνουν κάτι μέτριο μόνο και μόνο γιατι δεν είναι αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπι για να βγεί το περιοδικό;
Μήπως έχουν κάποιο αφεντικό πάνω από το κεφάλι τους που είναι εντελώς αδαής με τον χώρο και απλά δίνει εντολές; 
Μήπως εκείνοι δεν θα ήθελαν να βελτιωθεί το περιοδικό και να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ καλά άρθρα για όμορφες δουλειές, που σαφώς έχουμε στην χώρα μας και μάλιστα αξιοζήλευτες, ώστε να βγεί κάτι καλό;

Πως να το κάνουν όμως όταν παίρνουν εντολές και δέχονται περικοπές στις προτάσεις τους από τα αφεντικά;

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Δεν έχεις άδικο, Λεω.
Μπορεί να ισχύουν και αυτά που λες. Αλλά αν ισχύουν μιλάμε για ...κατάντια!!!

Tags: