Αποστολέας Θέμα: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΟΧΙ?  (Αναγνώστηκε 19093 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
Μετά από πολύ σκέψη και επικοινωνία με αρκετό κόσμο, αποφάσισα να ανοίξω ένα θεμα σημαντικό αλλά ώς συνήθως περνάει στα ψιλά των αντιδράσεων μας.

Όπως δηλώνει και ο τίτλος του θέματος, θα προτείνω να ξεκινήσουμε όλοι μας μια προσπάθεια να βελτιώσουμε την εικόνα του, κάνοντας προτάσεις και ρίχνοντας στο τραπέζι ιδέες.

Σκοπός είναι όχι η κακόπιστη κριτική αλλά να τα βάλουμε κάτω, και να δώσουμε μια οριστική θέση για το πως θα ήθελε πραγματικά ο Ελληνας μοντελιστής το περιοδικό του, ένα περιοδικό που στοιχίζει 6 Ευρω. Καλά αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με την σχέση τιμής, απόδοσης και ποιότητας???

Δεν είναι ό,τι πληρώνεις παιρνεις. Αυτό είναι σίγουρο. Μήπως να ανατρέξουμε 20 χρόνια πίσω στο παλιό και εξαιρετικό ΜΟΝΤΕΛΟ των 90 σελίδων που για να το διαβάσεις ήθελες μια βδομάδα???

Όποια επιλογή έχουμε σήμερα, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ????

Θα ήθελα να διαβάσω και τις δικές σας απόψεις, χωρίς να πέσουμε στην παγίδα συγκρίσεων με ξένα.

μετακινηθηκε στη σωστη ενοτητα

admin
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος thanosmen

• IF IT'S OPEN, IT'S SCRATCHBUILT...
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: ΑΙΓΙΟ
  • Dare you challenge the Dark side???
Φίλε Αλέξη

το ξέρεις καλά - όπως και όλοι μας, βέβαια - ότι στην περίπτωση αυτή, ταιριάζει το motto τόσο της Ford (Ask for more) όσο και της Tim-Wind (Θέλω περισσότερα)!!!!!!!!!
Δική μου γνώμη, πάντως, ότι η σύγκριση και κριτική με βάση τον ξένο ειδικό τύπο δεν είναι κακή. Έχοντας υπάρξει επί σειρά ετών συνδρομητής στα μεγαλύτερα ξένα μοντελιστικά περιοδικά, έχω να πω ότι δυστυχώς είμαστε και στον τομέα αυτόν, πολύ πίσω. Με βάση τα ελληνικά δεδομένα, τι έχουμε??? Ένα περιοδικό με καλές πρώτες σελίδες (νέα - κριτικές μοντέλων), αρκετά καλές μόνιμες στήλες, αλλά το θέμα είναι ότι πλέον το συγκεκριμένο περιοδικό πάιζει μόνο του στο χώρο - πράγμα πολύ κακό - χωρίς αντίπαλο και δε μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες εξελίξεις...Γιατί να διαβάζω π.χ. για θέματα άμεσα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το καινούριο Α-7 της Trumpeter πρώτα σε ΟΛΑ τα ξένα περιοδικά, να βλέπω και άρθρα με κατασκευές και εδώ να αργούμε μήνες ολόκληρους...
Ένα άλλο που πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα είναι η θεματολογία. Όλα τα ξένα περιοδικά έχουν τουλάχιστον 5 - 7 θέματα (όπως άλλωστε παλιά το ΜΟΝΤΕΛΟ, το ΜΟΝΤΕΛ ΚΙΤ - το θυμάται κανείς??????? - ο SUPER ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗΣ, το MODELLING στην αρχή του - για το αχαρακτήριστο MODEL TIME τι να πει κανείς...). Ειδικά τον τελευταίο χρόνο πάντως το MODEL EXPERT αναλώνεται σε πάρα πολλές αναλογικά φωτογραφίες από διαγωνισμούς και εκθέσεις ενσωματώνοντας ένα άρθρο φιγούρας σε κάθε τεύχος και από 'κει και πέρα ό,τι προκύψει. Η νοοτροπία και η μεθοδολογία διαφέρουν πολύ σε σχέση με τα ξένα περιοδικά. Θα μπορούσα να γράψω πολλά για τον τρόπο παρουσίασης και κατασκευής μοντέλων, μιας και γνωρίζω προσωπικά τον chief editor του Tamiya Model Magazine International, αλλά...ας αναλωθούμε στα δικά μας για ακόμα μια φορά. Θα επανέλθω με την πρώτη ευκαιρία.
Από την ποιότητα των φωτογραφιών δε μπορώ να πω ότι έχω παράπονο - είναι ευρωπαϊκού επιπέδου -, τα ένθετα είναι πολύ καλά, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να γίνει επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων όσον αφορά στη θεματολογία.   

Welcome to the Dark side of the Force...

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Μην το πας μακριά (εποχή μοντέλου, modelling κλπ) αρκεί να δεις και να συγκρίνεις μεταξύ τους τα 10 πρώτα τεύχη του εν λόγο περιοδικού ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: (είναι και το μοναδικό) με τα 10 τελευταία :? :? :?..... ʼλλο περιοδικό θα νομίζεις ότι είναι!

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Απ: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 22, 2007, 06:03:15 μμ »
Θα γυρίσουν όμως να σου πούνε την κλασσική γνωστή πάντα καραμέλα. Το χαρτί παίρνει αυξηση 10% το χρόνο, ανεβαίνουν τα εκτυπωτικά, δεν μπορούμε να δαπανήσουμε αυτά που δίνουν οι ξένοι, λίγες διαφημίσεις κτλ

Το θέμα είναι. Καλά το χαρτονέ εξώφυλλο. Καλά οι 70 σελίδες. Μεσα εκεί τι μπορεί να γίνει ώστε να μην υπάρχουν οι πιο πάνω δικαιολογίες. Επι της ουσίας φίλε Θάνο.

Να παρουσιάζεται δυο φόρες το ίδιο Θεμα (στα Decal Icarus F-4, αναφέρομαι) ????
Τεράστιες άχρηστες μοντελιστικά φωτογραφίες.
Για μένα πέρα από την θεματολογία είναι η κακή εκμετάλευση του χώρου. Με πιο σωστή σχεδίαση του Post editing, θα χωρούσαν άνετα και άλλα 3 βασικά θέματα.

Χαίρομαι που λες την άποψη σου, και μάλιστα χωρίς μισόλογα. Ας δούμε και οι υπόλοιποι τι θα πουνε? Μη σου πω να ξαναπείς όσα έγραψες για την IPMS στο καλωσόρισμα. Και αυτό σχετικό είναι.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Το Model Expert έχω την εντύπωση πως χρησιμοποιεί πολύ βαρύ χαρτί και παγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο.
Δεν ξέρω τι έχουν στο νου τους οι εκδότες αλλά κρίνωντας από παλαιότερα περιοδικά και από σύγχρονα ξένα
ένα πιο ελαφρύ χαρτί θα ήταν καλύτερο οικονομικά και πρακτικά.
Πραγματικά θα ήθελα να γνωρίζω τον λόγο που επιλέγουν το χαρτί αυτό.

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Δεν θέλει μυαλό φιλε μου!!!!!

Απλό είναι και το λέω ΔΗΜΟΣΙΩΣ. Και ας με διαψευσει αν μπορει κάποιος. Το εξωφυλλο είναι 200 γρ, χωρίς πλαστικοποιήση κα τα εσωτερικά 90 ή 115 γρ. Με 70 σελίδες περιοδικό δεν βγαίνει αν δεν δείχνει και λίγο ογκο και Βάρος ανάμεσα σε αλλα περιοδικά. Πως θα δικαιολογηθούν τα 6 ευρωπουλα!!!

Με 6 ευρώ αγοράζεις μια Πτηση
Με 3,5 ευρώ ένα Φοκους των 126 !! σελίδων. Διαβάζεις μέχρι να βγει το επόμενο.

Μη κρυβόμαστε. Ειμαι συνδρομητής και αυτό γιατί το περιοδικό ερχότανε στο νησί μετά από 15 μέρες!!! Θέλω να υποστηρίξω το χόμπυ μας και όσους ζουν απο αυτό. Μοντελοκατάστημα είναι αυτό, περιοδικο  κτλ. Αλλά και αυτά πρέπει να μας σεβαστούν και να μας αντιμετωπίσουν ώς τους καλύτερους μοντελιστές στο κόσμο, τόσο από τις ποιότητες που προσφερουμε όσο από με τις συνθήκες που εξασκούμε το άθλημα!  Είναι ανάγκη να δίνουμε χρήματα αλλά να αξίζει κάθε τι που αγοράζουμε. Φανταστείτε να σταματούσαν όλοι να αγοράζανε από Ελληνικά καταστήματα και να διαβάζανε Ελληνικά περιοδικά? Τι θα γινότανε τότε??? Ποιος θα έφταιγε???

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 22, 2007, 08:28:49 μμ »
Εγώ προσωπικά, ΘΕΛΩ κατι καλυτερο. Τουλάχιστον να μη λεω κάθε περσυ και καλύτερα και πάω ξανα 20 χρόνια πίσω!
Το απαιτώ γιατί θέλω να βλέπω , να διαβάζω, να ενημερώνομαι, να χαζεύω. Παλιά που δεν είχαμε το Ιντερνετ, αυτά ήταν οι πηγές μας!!! Με τον Τσώνο μεγάλωσα!!!!
Και όταν διάβαζα 2 και 3 άρθρα του με κάλυπτε πλήρως. Ουτε βιβλιογραφία δεν χρειαζότανε να φτιάξεις το μοντέλο του. Τόσο περιεκτικά ήταν. Τώρα ότι θέλω το βρίσκω στο Web. Αλλά θα μου άρεσε να δω και την δουλειά σου, μέσα από σελίδες περιοδικου. Άλλη αξία! Είναι πολλά τα μειον. Και ή υπόθεση χωλένει.

Για το καλό της υπόθεσης γραφονται αυτές οι γραμμές. Και για αυτούς και για μας.

Θα ζητήσω μια Συγνώμη από τον Εξαιρετικό Αντρεα Αποστολόπουλο, αλλά μην το παρεις προσωπικά γιατί δεν έχεις ευθύνη. Περίμενα από το πολύ καλό άρθρο σου κεντρική ημισέλιδη φωτο να δώ το αποτέλεσμα τελειωμένο του αντικειμένου σου. Άντε έδειξες step by step τις τεχνικές, αλλά βάλτε και την εφαρμογή του έστω και από παλία δουλεια! Εγώ μπορεί να το έπιασα το νόημα, αλλά ένας καινούργιος?? Αλλά μετρήστε πόσες φωτο = χώρος δαπανήθηκαν για την παρέα του σεμιναρίου. Αυτό σε ένα ξένο περιοδικό δεν θα συνεβαινε ποτε. Αν δεν υπήρχε και το ένθετο με το Στούκα???

Μιλω πάντα χωρις να κρύβομαι και ειλικρινά. Σε αυτό το σημείο μιλάω σαν καταναλωτής. Απο την στιγμή που δεν έχω άλλη Ελληνική επιλογή, και θέλω να διαβάζω Ελληνικά (γιατί μπορεί να μην ξέρω Εγγλέζικα) οφείλω να χρησιμοποιήσω ξύλινη γλώσσα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Aν θυμάμαι καλά το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα των μοντελιστικών περιοδικών. Η θέση μου είναι απλή.
Δεν σου αρέσει κατι κυριε αναγνώστη/πελάτη? Μην το ξαναγοράσεις. Μείωση των πωλήσεων σε ένα προϊόν = σήμα στην επιχείρηση οτι κατι δεν πάει καλά.

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
Φίλε μου, αυτή θα ήταν η εύκολη λύση που θα βόλευε όλους! :oops:
Το δύσκολο - και αυτό που θα πρότεινα εγώ - είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, όχι να τα κουκουλώσουμε και να χώσουμε την κεφάλα μας στην άμμο. Αυτό για μένα σημαίνει άρνηση, τη στιγμή που θα έπρεπε να παλέψουμε μπας και αλλάξουμε κάτι. Η εύκολη λύση είναι να μην ξαναπάρουμε το περιοδικό, συμφωνώ, όμως σκέψου: με τον καιρό θα κλείσει και πραγματικά δεν έχουν την πολυτέλεια όλοι να "σκάνε" 10EUR για να διαβάζουν και αγγλικά...
Ας στείλουμε ένα ομαδικό e-mail πρώτα διερευνώντας τις προθέσεις τους και μετά παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Προσωπικά δεν "πετάω" τίποτα. Μα και χίλια προβλήματα να έχει κάποιο μοντέλο, θα προσπαθήσω να το "επαναφέρω" - εντός λογικών ορίων, βέβαια - δεν θα το πετάξω στην πρώτη αναποδιά.
Θυμηθείτε το σλογαν της Ford: ΑSK FOR MORE!!! Αν ζητήσεις κάτι, υπάρχει περίπτωση να στο δώσουν, αν όχι, τι το συζητάμε, το κουράζουμε...
Στο χέρι μας είναι όλα!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. Αλήθεια, θεωρείτε το περιοδικό της IPMS περιοδικό μοντελιστικό τύπο?????????

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Aν θυμάμαι καλά το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα των μοντελιστικών περιοδικών. Η θέση μου είναι απλή.
Δεν σου αρέσει κατι κυριε αναγνώστη/πελάτη? Μην το ξαναγοράσεις. Μείωση των πωλήσεων σε ένα προϊόν = σήμα στην επιχείρηση οτι κατι δεν πάει καλά.

Στην τελική αυτό είναι το σωστό.
Έχω τόσες πηγές που λίγο με ενδοιαφέρει αν θα βγει ελληνικό περιοδικό.
Αν πιάσουν το μήνυμα θα κάνουν κάτι για να βελτιώσουν το προι'ον τους
αν οχι θα μεινουν χωρίς αγορστές.

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 23, 2007, 08:17:11 πμ »
Θάνο, μάλλον πρέπει να συνγχωνευσουμε τα δύο θεματα σε ένα!!! (ας το κοιτάξει ο Μελπας)

Το πρωτο βήμα νομίζω ότι το κάναμε και το καλύψαμε: Συμπερασμα?? Ελλην. Μοντ. Περ. τύπος Δεν υπάρχει.
Συνδρομητής έγινα προσφατα και εξήγησα τους δύο λόγους μου. Αλλά όσες φορές (αλήθεια πόσες?) το βρήκα στα περίπτερα η πρωτη κίνηση ήταν να το πάρω. Μόλις το ξεφύλλιζα λίγο :cry:!!!!
Το άφηνα πίσω. Να δώσω 6 Ευρώ, και να το διαβάσω μέχρι να πάω σπίτι, κρίμα!!! Και γύριζα πίσω και άνοιγα τα παλιά Μοντελα, και Μοντελινγκ και διάβαζα ξανα και ξανα ένα μήνα!!! Και έλεγα!! Πριν 20 χρόνια που οι διευκολυνσεις των SOftware - Hardware ήταν στο 1 τεσσαρακοστό των σημερινών, παιρναμε στα χέρια μας -ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ-. Όχι τευχη Μικυ Μαους!!!
Τελος πάντων. Ενα περιοδικό του είδους, σαφώς είναι ακατορθωτο να καλύψει όλα τα θέλω και προτιμήσεις των αναγνωστων. Και γω θέλω αεροπλανα, αλλά κ@βλωσ@ πολύ με την φιγούρα του Εasy στο Μ.ΕΧ.

Θα πρότεινα την εξης Διαρθρωση: (με την προυπόθεση αυξηση σελίδων σε 90, καλύτερα στησίματα (όχι HAT TRICKS να εξαντλουμε σελίδες με έξυπνα στησιματα)

1. Τα περιεχόμενα δεν χρειάζονται 2 σελίδες (1 είναι αρκετη)
2. Μόνιμες στηλες.(παρουσιαση νεων κιτ, υλικων, κτλ)
3. 2 βασικά θέματα αεροσκάφη, 1 αρματα, 1 πλοια, 1 φιγουρα. τα οποία θα αναπτυσσονται πληρως με σχεδιαγραμματα, φωτο κτλ)
συμπληρωμα αν χωράει
4. 1 θεμα διοραμα και υλικά
5. Επί του βασικού θεματος (ήτε είναι αερο, πλοιο, αρμα) 3 με 4 σελίδες ιστορικο και walkaround
6. Eνα ιστορικό άρθρο
7. ΣΤΗΛΗ του Αναγνωστη (παρουσιάση σε 2 σελιδες μοντέλων κοινων θνητών - αναγνωστων που δίνουν 6 ευρώ) Δίνεις μια μικρή ικανοποίηση έτσι
8. Μr Συμβουλος που θα έχει μια μόνιμη στήλη να αναπτύσσει ιδιαίτερες τεχνικές (διαφορετικοί αρθρογράφοι κάθε φορά)
9. Παρουσίαση των Μοντελ. Δρόμενων στην Ελλάδα (εκθέσεις, συναντήσεις κτλ)
10. ΜΟDEL OF THE MONTH( 1 σελίδα για ένα μοντέλο που αντικειμενικά έκλεψε την παράσταση)

Τα παραπάνω αμα το Δημιουργικό παρει εντολή για περιεκτικό στήσιμο, χωράνε σε 70 σελίδες και μένουν άλλες 20 για διαφημίσεις!!!

Τι λέτε??? Θα σας άρεσε ένα τετοιο περιοδικό????

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
 Φίλοι μου, σχετικά με τον μοντελιστικό τύπο υπάρχουν πολλές απόψεις και γνώμες. Βλέπεται υπάρχουν πολλές "επιλογές" και στον ίδιο τον μοντελισμό. Έτσι εάν υπάρχουν άρθρα αρματικού θέματος θα μένουν "παραπονούμενοι" οι αεροπλανάδες και τουμπαλίν....βέβαια μονίμως παραπονεμένοι πιστεύω μένουν οι του "πολιτικού" θέματος (πολιτικά αεροσκάφη - αυτοκίνητα κτλ).
 Εγώ προσωπικά προτιμώ ενα περιοδικό μοντελιστικού θέματος, το οποίο να αφιερώνει αρκετές σελίδες σε παρουσίαση ΝΕΩΝ μοντέλων (οχι μοντέλων που έχουν χρόνια στα ράφια) --> ΝΑΙ θα μου πείτε "...άνοιξε το net ρε μάπα....." αλλά άμα όλα τα βρίσκουμε στο net τότε γιατί να υπάρχει μοντελιστικός τύπος  :roll: Όταν λέω παρουσίαση εννοώ φώτο του + λίγα λόγια + αντιπρόσωπος + τιμή.....κάποτε υπήρχε κάτι τέτοιο στις αρχικές σελίδες του Modelling ή Μοντέλιστής ???
 Στίς "πιό μέσα σελίδες" να υπάρχουν αναλυτικά άρθρα κατασκευής και τεχνικών π.χ. drybrushing + shading + κατασκευή καλύπτρας απο φύλλο πλαστικού κτλ. Το ομολογώ οτι πολλές τεχνικές ΔΕΝ τις ξέρω  :oops: :oops: Αλλά οχι επιγραμματικά --> αναλυτικά  :evil:
 Βέβαια απαραίτητες και οι φώτο απο εκθέσεις αλλά με μέτρο....
Πίστευω επίσης οτι πρέπει να "διαχωριστούν" τα μοντελιστικά περιοδικά, ΔΕΝ μπορεί ΕΝΑ περιοδικό να περικλύει θέματα απο άρματα μέχρι φιγούρες και απο διοράματα μέχρι πλοία. Αυτό άλλωστε έχουν "ακολουθήσει" και τα "μεγάλα" ξένα μοντελο-περιοδικά.
 Όσο για την ποιότητα, είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Να φανταστείτε στην Ιταλία και Ισπανία βαθμολογούσαν με 9/10 την ποιότητα υλικού (χαρτί - "δέσιμο") τα τεύχη εκείνα σχετικά με φιγούρες που είχαν βγεί (ένα που αναφερόταν στο Athens Show).....

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
 Καλες οι προτασεις αλλα μαλον σου διαφευγει κατι.Για να γινουν ολα αυτα πρεπει καποιος να τα κανει.Οταν μιλαμε για περιοδικο με ουσιαστικα 1 συντακτη ποιος θα γραψει τα αρθρα και τις μονιμες στηλες? Οι εξωτερικοι συνεργατες που πληρωνονται με το θεμα, αρα ειναι ασυμφοροι και ας ειναι της πλακας τα ποσα που παιρνουν για καθε αρθρο?Δεν γινεται ετσι περιοδικο,θελει κοσμο!Ο κοσμος ομως θελει λεφτα και με πωλησεις 200-700 τευχη τον μηνα λεφτα δεν βγαινουν!Φυσικα μην ξεχναμε οτι το περιοδικο αυτο αν δεν εβαζε διαφημισεις δεν υπηρχε περιπτωση να επιβιωνε.Που καταληγουμε δηλαδη?Μικρο κοστος εκδοσης (ελαχιστο προσωπικο,φτηνα θεματα,λιγες σελιδες) για να περισεψει κανα φραγκο απο τις διαφημισεις και για τον εκδοτη!Ο μονος τροπος να αλαξει αυτο ειναι τα μαγαζια να σταματησουν να βαζουν διαφημησεις αν δεν βελτιωθει προτα το περιοδικο.

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Φίλε μου, οι επιχειρήσεις θέλουν ρίσκο για πετύχεις!!! Εκ του ασφαλούς επιχέιρηση δεν υπάρχει. Ή πετυχαίνεις ή οχι. Ένα από τα δύο. Θέλω να γίνω εκδότης??? Βάζω κεφάλαιο και ξεκινώ. Η δημιουργώ κάτι της προκοπής που να μπορεί να σταθεί με τις αξίωσεις στον τομέα του, ή όχι. Καλύτερα ένα περιοδικό και σωστό παρά 10 και μέτρια. Μήπως θες να αναφέρω παράδειγμα??? Δεν θέλω να ονομάσω εκδοτικό όικο. Ξεκίνησε με ένα περιοδικό σωστο για αυτοκίνητα πριν 30 χρόνια πανω κατω, πέρασε και στα αεροπλάνα, το έφτιαξε σωστό και τώρα είναι ο Βασιλιάς των εκδόσεων.
Δεν δέχομαι την δικαιολογία. Και να σου πώ κάτι άλλο? Μια αγγελία να μπει, ζητούνται συνεργάτες εθελοντικής συμμετοχής, θα βρεθούν πάρα πολλοί.

Και υπάρχουν φορολογικά και λογιστικά κόλπα ωστε να μην εκτεθεί το περιοδικό.

Αν το περιοδικό είναι σωστό, θα πουλήσει διαφημίσεις και θα το παρακαλάνε κιόλας. Έχετε ποτέ αναρωτηθεί εσεις που ζήτε στην άλλη Ελλάδα, πως τα βγάζουμε πέρα εμείς τα επαρχιωτάκια??? (μοντελιστικά εννοώ). Με ένα περιοδικό που αν το βρεις??? Αν χρειαστείς ένα χρώμα θα πρέπει να το παραγγείλεις πληρώνοντας το 18 φορές πάνω??? (κουριερ, έξοδα προαγοράς και 2 μερες αναμονή?)

Εδώ άνοιξε μια φορά ένα μοντελιστικό κατάστημα και έκλεισε. Πως να δουλεψει ο κακομοίρης??? Με έναν δύο μοντελιστές??? Πως θα διαδοθεί το πιο όμορφο χόμπυ στην υπόλοιπη Ελλάδα??? Ξέρετε πόσοι θέλουν αλλά δεν έχουν το έναυσμα??? Αν δεν συνεχίσει ο γιος μου, πάει! Μείον ένας ακόμα!

Aν γινόταν μια φορά μια έκθεση εδώ στο νησί, σίγουρα την επόμενη μέρα θα είχαμε άλλους 100 στο χώρο.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Παράθεση
Θα ζητήσω μια Συγνώμη από τον Εξαιρετικό Αντρεα Αποστολόπουλο
Μάλλον μιλάς για τον Χρήστο Αποστολόπουλο!  :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Μαζι σου σε αυτα που λες!Υπαρχει ομως ενα θεματακι.Τις διαφημισεις τις παιρνει ετσι και αλλιως γιατι δεν υπαρχει ανταγωνισμος! :?

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Nαι δίκιο έχεις. Ο δαίμονας των pixels!!!! Για τον συμπαθέστατο Χρήστο, αναφερόμουν

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Λέμε,λέμε,λέμε..... Ολά καλά.

1. Το θέμα της τιμής, τα 6 ευρώ, αν δηλαδή πληρώναμε 7 για κάτι πολύ καλύτερο θα μιλούσε κανείς? Μήπως είναι λίγοι απο εμάς που δίνουν 8,70 και 9,80 για ξενα μοντελιστικά περιοδικά? Αρα το θέμα της τιμής παίζεται με εξάιρεση το κατα πόσο οι νεαροι μοντελιστές μπορουν να αγοράσουν περιοδικό  με αυτήν την τιμή.

2. ʼρθρα..  :? , Μιά απορία εδώ, σε τούτο το site εχει μερικές εξαίρετικές δουλειές που άνετα θα μπορούσαν να γραφτούν στο περιοδικό.. Μάλιστα είναι και σχεδόν έτοιμα τα αρθρα καθώς και οι φώτο και το κείμενο υπάρχει, ΠΟΙΟΣ ο λόγος οι υπευθυνοι ( που δεν τους γνωρίζω και δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ προσωπικό προβλημα μαζί τους, εκτός του οτι σε μία πτήση 35 λεπτών Αθήνας - Θεσσαλονίκης έχω διαβάσει το περιοδικό ή τουλάχιστον το 70% απο αυτό)  του περιοδικού να μην τσιμπάνε αρθρα απο το φόρουμ?

3. Έλεος με τι φιγούρες!! Δηλαδή πείτε μου εσείς τι μπορούμε να μάθουμε απο αυτά τα άρθρα που δεν περιγράφουν σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ την διαδικασία βαψίματος...

4. Νέοι μοντελιστές... Εδώ υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα... Δεν φροντίζουμε καθόλου το φυτώριο... Μου έτυχε πολλές φορές σε μοντελιστικά μαγαζια να ακούσω το κλασσικό, τα παρατάω διότι εγω δεν θα τα κάνω ποτέ ετσι... Βοηθηστε τους βρε παιδια, αν δεν υπάρξει φυτώριο ούτε εσείς θα πουλήσετε, ούτε τα μαγαζιά θα πουλήσουνε...

Βεβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, αραιά κ που έχουμε και κάποια καλά αρθρα τα οποία ειναι σαφώς χρήσιμα.. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ τον συνφορουμίτη Σταύρο Σούλη, που όσες φορές το παιδί εχει κάνει review σε αντίστοιχες στήλες κάνει την δουλεία του πολύ καλά..

Για την IPMS δεν παίρνω θέση διότι απο ότι έχω καταλάβει υπάρχει μόνον στην Αθήνα άρα δεν έχω άποψη.

Αυτά τα ολίγα απο έναν αρματά  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Jolly time!!!
Mα φίλε μου δεν είναι τα 6 ευρώ. Αναφέρεται το ποσό για συσχετισμό τιμής/τελικου προϊόντος αλλά και σύγκριση με άλλα αξιόμαχα συναφούς ενδιαφέροντος.

Μακάρι να κυκλοφορούσε ένα Γαμάτο  ::flag-greece::Ελληνικο περιοδικό, ας ήταν και διμηνιαίο, και ας έδινα και 10 ευρω! Οι καιροι είναι δυσκολοι ομως και πρέπει να σεβόμαστε το πορτοφόλι του καθενός. Εγω μπορεί να τα χω, κάποιος άλλος όχι. Αυτός έχει περισσότερη προτεραιότητα να γίνει σεβαστός και πολύ περισσότερο να αισθάνεται δικαιωμένος για αυτό που αγοράζει.

Εδώ τωρα πρέπει να επέμβει ο συντονιστής και να οργανώσει, αφού τελικα εκεί καταλήγουμε τον τρόπο που θα δώσουμε την εικόνα του περιοδικού που θα θέλαμε. Αν εισακουστούν τα μηνύματα έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση το τιράζ των πωλήσεων είμαι σίγουρος ότι θα μειώνεται και αν κάποιος έξυπνος επιχειρηματίας του χώρου κάνει ένα ΝΤΟΥ, αντε να σωθεί η κατάσταση!!!
Καμπανάκια χτυπάνε!!! Πριν παιξει η Αναστάσιμη μεγάλη καμπανα!!!

Υ.Γ. Προσωπικά, το καλύτερο περιοδικο είναι το ηλεκτρονικό!!! Ο χώρος εδω πέρα. Τα πάντα βρίσκεις!!!! Ασε που θες μήνες για να το διαβάσεις, να μη πω χρόνια!!!! ::eusa_dance::

• Scale 1/35
  • *

Υ.Γ. Προσωπικά, το καλύτερο περιοδικο είναι το ηλεκτρονικό!!! Ο χώρος εδω πέρα. Τα πάντα βρίσκεις!!!! Ασε που θες μήνες για να το διαβάσεις, να μη πω χρόνια!!!! ::eusa_dance::

Υου got that right mate  :wink:

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
Συμφωνώ με τις περισσότερες απόψεις των φίλων  ::icon_thumright::

Πολλές φορές το περιεχόμενο του περιοδικού θυμίζει ...αγγαρεία  :twisted:
Το διαβάζεις πλέον σε ένα μισάωρο και μετά βούρ ξανά για το net...
Το θέμα όμως είναι πως δεν έχουν όλοι την δυνατότητα πρόσβασης στο internet, οι "νεωσοί" απογοητεύονται καθώς δεν υπάεχει κάτι της προκοπής να διαβάσουν (από Ελληνικό τύπο), ενώ και οι ίδιοι συντελεστές του περιοδικού δεν ενδιαφέρονται για νέες δουλειές, συνεργάτες κλπ.  Φίλοι μου προσπαθήσανε να επικοινωνήσουν μαζί τους και να τους δείξουν την δουλειά τους, που εάν τους άρεσε θα μπορούσαν να την χρησημοποιήσουν σε κάποιο τεύχος, πάπαλλα, καμία απάντηση από τους "μοντελισταράδες" που πολλές φορές βγάζουν ολόκληρο τεύχος με ΕΝΑ μόνο θέμα και αυτό από ξένο περιοδικό - αναδημοσίευση !!!
Όσον αφορά την επαρχία, άστα να πάνε, τυχεροί εάν υπάρχει μοντελάδικο στην περιοχή, εάν όχι, γίνεσαι ήρωας...

IPMS?  θα μπορούσαν να δώσουν περισσότερη σημασία στις επαρχιακές πόλεις όπου δεν έχουν παραρτήματα...
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/35
  • *
Πάμε να κάνουμε δικό μας περιοδικό..

"Model Club - The Hellenic modelling magazine"

Πλάκα κάνω, μην πανικοβάλεστε κύριοι....   :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Πάμε να κάνουμε δικό μας περιοδικό..

"Model Club - The Hellenic modelling magazine"

Πλάκα κάνω, μην πανικοβάλεστε κύριοι....   :mrgreen: :mrgreen:

Και ποιος θα μπει αρχισυντάκτης που να μη χρησιμοποιεί "χοντρό" χαρτί...  :mrgreen:  :mrgreen:

...άμα είναι κακός ο άλλος...

"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Scale 1/35
  • *
Και όσο για θέματα.... Με αυτά που έχουμε ήδη εδω μέσα βγάζεις χαλαρά 12 τεύχη...  Και ποιοτικά μάλιστα  :wink:

Πλάκα κάνω, μην πανικοβάλεστε κύριοι...  :mrgreen: :mrgreen:

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
Ναι, για τον Χρήστο μιλάμε... βγήκε πολύ ωραίος στις φωτο του MOdel Expert!!!
Λοιπόν, το στήσιμο που προτείνει ο Αλέξης είναι σε γενικές γραμμές σωστό. Αυτό που δεν χρειαζόμαστε είναι τόσες πολλές φωτο από αυτού του είδους happenings! Καλό το άρθρο με τον Αποστολόπουλο, αλλά, ΕΛΕΟΣ, 52 (!!!!!!!) φωτογραφίες που ουσιαστικά δε δείχνουν και τίποτα!!!!!!!! Και η φωτο που δείχνει το παλικάρι να τραβάει video...ή εκείνη άλλη σε κάποιο προηγούμενο τεύχος με το happening στο μαγαζί του Παπαθανασίου που μοστράρισαν ο πρόεδρος και ο...βοηθός γραμματέας της IPMS (ναι, έχω προηγούμενα με την IPMS - διαβάστε στο σχετικό θέμα). Εκείνο το τεύχος του Ιανουαρίου πάλι με 50 σελίδες ξύλινα? Δε λέω, φοβερή προσπάθεια, αλλά μέχρι και τι χρώμα βρακί - μετά συγχωρήσεως - φορούσε ο τύπος μόνο που δε μάθαμε...
Λοιπόν, και τώρα στα σοβαρα: ο Marcus Nicholls, chief editor στο Tamiya Model Magazine International - τυγχάνει να τον γνωρίζω - ακολουθεί την εξής τεχνική γβια τη διάρθρωση των θεμάτων στα περιοδικά του: ΔΕΝ περιμένει να του πάνε μοντέλα παλιά, φτιαγμένα εδώ και χρόνια έτσι απλά για να τα βάλει στο περιοδικό. ΟΛΑ φτιάχνονται εν προκειμένω για το λόγο αυτό. Οι εταιρείες του στέλνοιυν review samples και, απλά, τα αναθέτει στους συνεργάτες του περιοδικού για κατασκευή και δημοσίευση. Φτιάχνουν πάντα τις τελευταίες κυκλοφορίες πριν καλά καλά βγούν στο ράφι!!! Τα άρθρα είναι περιεκτικά, οι κατασκευές απλά τέλειες, οι φωτογραφίες εξαιρετικές, υπάρχει ποικιλία θεμάτων...τι άλλο να ζητήσει κανείς? Γι' αυτό και έχει χιλιάδες (ναι, χιλιάδες!) συνδρομητές και εκτός Αγγλίας.
Όσο για τους νέους μοντελιστές που διάβασα πριν. Γνλωμη μου ότι κυρίως φταίνε οι...μαγαζάτορες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα πουλήσουν ακριβό μοντέλο στον πιτσιρικά για να βγάλουν 5EUR παραπάνω σε μια μερα. Δεν τους ενδιαφερει να τους κάνουν μόνιμους πελάτες. Εχει συμβεί μπροστά μου στην Κέρκυρα το 2002, μαγαζάτορας να προσπαθεί να πουλήσει ιστιοφόρο της Heller σε πιτσιρικά νεόβγαλτο στο χώρο μιλώντας του για εντυπωσιακό βάψιμο κι μάλλες τέτοιες παπ***ιές! Πού πα' ρε Καραμήτρο??????? Ο πιτσιρικάς έφυγε μετά από προτροπή μου με ένα...αρματάκι μόνο και από τοτε είμαστε στα μαχαίρια με τον εν λόγω μαγαζάτορα, ο οποίος είναι τώρα έτοιμος για φούντο. Αλλά ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Τέτοιους κακούς επαγγελματίες δεν τους θέλουμε! Για να μην αναφερθώ στο γνωστό μοντελοπατέρα της Ιπποκράτους που αν δεν του προκαταβάλεις (!!!!!!!!!!) το αντίτιμο στην τράπεζα (!!!!!!!!!) δεν ιδρώνει το αυτί του...Εδώ παραγγέλνω μέσω μαγαζιού της επαρχίας και μου ζητάνε κι αυτοί προκαταβολικά τα χρήματα, γιατί, λέει, ούτε στους συνεργάτες του δεν τα στέλνει!!! Αυτά, φυσικά, οι Αθηναίοι μοντελιστές δεν τα έχουν ζήσει γιατί απλά μπορούν και "πετάγονται" μέχρι Ιπποκράτους όποτε θέλουν ή όποτε τους λέιψει κάτι. Αλλά και πάλι δεν πειράζει...να' ναι καλά οι...απέναντι - γενικώς. Α!!!!!!! και το Hong-Kong παιδιά. Να' ναι καλά ο Gabriel-san!!!!!!!!! Ξέρει γιατί!!!!!!!!
Αυτά για τώρα, γιατί έχω αρχίσει να ταπηροκρανιάζω πολύ άσχημα, μιλάμε...................

Tags: