Αποστολέας Θέμα: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ή ΟΧΙ?  (Αναγνώστηκε 19148 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Alex,
δες σε παρακαλώ τα πμ σου.
κατα τα λοιπά:
1. δεν συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν προσπαθώ και να σε πείσω για το ορθό των απόψεων μου. απλά τα γράφω και ο καθένας τα διαβάζει όπως νομίζει. πιο πολύ το κάνω για να θέσω κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση - κατα την άποψη μου πάντα.
2. εάν διαβάσεις το καταστατικό της IPMS, θα δεις ότι σκοπός της είναι η διάδοση του μοντελισμού. αυτό το κάνει με τον τρόπο που νομίζει σωστό το εκάστοτε ΔΣ. εαν δεν σου αρέσουν αυτές οι ενέργειες ή δράσεις, δεν είσαι υποχρεωμένος να τις ακολουθείς. δεν ξέρω όμως γιατί πρέπει να τις κατηγορείς και να τις ειρωνέυεσαι.
3. η άποψη μου για τις ΜΚΟ, είναι γενική και δεν αφορά τη δική σας ΜΚΟ μόνο. πολύ περισσότερο δεν την αφορά καθώς δεν γνωρίζω ούτε μια δράση σας σχετική ή άσχετη με το μοντελισμό για να έχω άποψη.
4. εάν η ετήσια έκθεση της IPMS δεν σου αρέσει και μιλάς έτσι απαξιωτικά γι αυτή, είναι δικαίωμα σου. ταυτόχρονα όμως απαξιώνεις και τους 100άδες απλούς μοντελιστές, μέλη της IPMS και μη, επαγγελματίες (μοντελάδικα, βιλβιοπωλεία κλπ.) και φορείς (Μουσείο ΠΑ, Πολεμικό Μουσείο, ΟΤΑ κλπ.) που την εμπιστεύονται κάθε χρόνο, συμμετέχουν ενεργά ώς εκθέτες ή απλοί επισκέπτες και περιμένουν πως και πως την επόμενη.
και άλλοι προσπάθησαν να κάνουν εκθέσεις - διαγωνισμούς πανελλήνιας εμβέλειας αλλά νομίζω δεν τα καταφεραν και δεν είχαν συνέχεια. κρίμα για το μοντελισμό.
5. πες μου μια δράση πιο ωφέλιμη για το μοντελισμό στην Ελλάδα, απο τα δωρεαν μαθηματα μοντελισμού που έκανε η IPMS επι σειρά ετών σε μαθητές δημοτικών σχολείων σε συνεργασία με  Πνευματικό Κέντρο Δήμου (στην Αθήνα). όχι θεωρητικα πχ. "θα ήθελα να γίνεται αυτό..." αλλά πραγματικά τι έχει γίνει ή πρόκειται να γίνει οργανωμένα.
6. έχω την εντύπωση ότι κάνεις ένα λαθάκι για το "κοσμικό" άρθρο που σε έχει πειράξει. οι διάφοροι γύρω απο τον Χ.Α. δεν είναι της IPMS Ελλάδος αλλά του Star Club.
7. έπεται συνέχεια.
(ωραιο πράγμα, να έχεις άδεια, λόγω καύσωνα να μην πηγαίνεις πουθενά, να μην μπορείς να μοντελάρεις, ούτε να φωτογραφίσεις λόγω ήλιου και ζέστης, να φιλοσοφείς και να "μαλώνεις" δικτυακά", στην άνεση του AC. ζήτω η τεχνολογία)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  ::arrowred::Ρam, φίλε νομίζω ότι θεώρησες ότι πήγα να σου ρίξω ευθύνες. Λάθος. Έριξες με κάποιο σκεπτικο μια ιδέα. (άσχετα αγανάκτησης σου)
Πειράζει που το θεώρησα μια καλή περίπτωση??? Για μάς όλους??? Μπράβο σου αξίζει και όχι πονηρές σκέψεις.
Ποιές ευθύνες? Ποιά αγανάκτηση? Ποιές πονηρές σκέψεις? Τιποτα απο όλα αυτά δεν πέρασε απο το μυαλό μου. Κατι μου λέει οτι μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνεις.

Παράθεση
Η λύση "δε σου αρέσει, μην το αγοράζεις" απευθύνεται σε εφησυχασμένους - για να το πω ευγενικά. Όποιος ΘΕΛΕΙ κάτι πραγματικά, προσπαθεί να το κατακτήσει, δε χώνει την κεφάλα του στην άμμο και προσποιείται ότι όλα είναι καλά.
Από μία άλλη προοπτική απευθύνεται σε ψαγμένα άτομα που δεν δέχονται οδηγίες απο διαφημιστές και καταναλωτικές τάσεις. Οσο για τον στρουθοκαμηλισμό, ά εδώ ατύχησες γιατί έπεσες πάνω στον Ramfighter - και σε παρακαλώ  οχι Ρamfighter. H έκφραση αυτή είναι ατυχής για να μην πω οτι στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο :!:. Στην πραγματακότητα, οι στρουθοκάμηλοι δεν χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο, αλλα το ακομπουν με το πλάι στο έδαφος για να αισθάνονται ηχητικά κύματα και δονησεις που προκαλούνται από άλλα ζώα.
ʼρα ο στρουθοκαμηλισμός μόνο εφησυχασμό και εθελοτυφλία δεν υποδηλώνει :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Αυτό με την άδεια λόγω καύσωνα πολύ με πίκρανε...

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
ΕΕΕΕΕπππππ. Mισό λεπτο. Κάπου έχεις μπερδεψει τα ονόματα. Τhanosmen είναι διαφορετικό του Aλέξης Κοντηβεης. Δεν ανήκω σε καμιά Ένωση, σύλλογο, ομάδα. Ακόμα. Για την ΙPMS μια ακροστοιχίδα έγραψα και αυτό για πλάκα προς εκτόνωση του κλίματος. Αν αυτό είναι ζήτημα προσβολής της ένωσης, και το χιούμορ μου είναι μαυρο, τότε συγνώμη σε όσους πιστευουν στο Θεσμό της. Ειλικρινά χωρίς δόση ειρωνίας.

Δεν θεωρώ κάτι που προσωπικά είπα ότι είναι απαξιωτικό. Τώρα όσον αφορά τις κατηγορίες διαγωνισμού που είπα, είναι άδικο τα Ο.Ο.Β. να χτυπιουνται με τα φουλ στα βελτιωτικά. Η κανω λάθος??? Αν κάνω ενημερωστε με, μπορεί να έχω πέσει θυμα παραπληροφόρησης. Αυτά όσα αφορά το δικό μου το όνομα.

Τώρα όσο αφορά τον Θάνο, καλύτερα να απευθυνθείς προσωπικά σε εκείνον και αρμόδιος να πάρει θέση είναι μονο ο ίδιος.
Με το Θάνο έχουμε μια συνεργασία και φιλία όσο αφορά τα χτυπήματα έξω. Αυτη η φιλία δεν έχει σχέση και δεν ταυτοποιεί απαραίτητα τις θέσεις. Ειδικά σε θεματα που δεν έχω πλήρη γνωση και σχέση. Αν για μένα κάποια θέση του είναι σε αντίθεση με κάποια δικιά μου εχω το θαρρος να πω τον αντίλογο μου, όπως και σε σενα και στον οποινδήποτε.. Σε αντίθεση με το Μοντελιστικό τύπο, δυστυχως η ευτυχως μπορώ να έχω άποψη.
Αν θέλετε να ταυτοποιηθώ με το Θάνο, θα το δεχθω. Δεν παίζουμε κανένα παιχνίδι και ό,τι έχω να πω το λέω χωρίς να έχω συμμαχήσει από πριν με κανένα Θάνο. Ο θανος έχει τις δικές του Θέσεις και μιλάει εκπροσωπόντας τον εαυτό του.

Σας παρακαλώ όταν βάζετε παραθέσεις ελεγξτε καλά τους συντακτες. Φίλε Ramfighter οι παραθέσεις σου δεν αφοράνε το δικό μου όνομα. Μόνο η πρωτη.

Ευχαρίστως να απαντήσω μόνο στα δικά μου λέγειν.
Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
..... Τώρα όσον αφορά τις κατηγορίες διαγωνισμού που είπα, είναι άδικο τα Ο.Ο.Β. να χτυπιουνται με τα φουλ στα βελτιωτικά. Η κανω λάθος??? Αν κάνω ενημερωστε με, μπορεί να έχω πέσει θυμα παραπληροφόρησης. Αυτά όσα αφορά το δικό μου το όνομα. ...

Μέγα Λάθος.
διάβασε προσεκτικά την προκύρηξη του περυσινού διαγωνισμού:
http://ipms-hellas.gr/05_Activities_GR.htm
για το φετινό, αναμείνατε λίγο διότι αυτό ακριβώς (κατηγορίες) είναι υπο συζήτηση.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Aλέξης Κοντηβέης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη-Πάτρα
  • Jolly time!!!
Απ: ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠ
« Απάντηση #80 στις: Ιουνίου 26, 2007, 11:07:36 πμ »
Εγώ σταματώ. Δεν έχω λόγω να "μαλώνω". Λες και είμαστε μικρα παιδιά. Νομίζω οτι εξαντλήθηκαν οι απόψεις περι του Θέματος και βασικά έχω καταντησει βαρετός αφού λεω και ξαναλεω, τα ίδια. Οι αναγνώστες, δεν τρωνε κουτόχορτα. Ας τους αφήσουμε να αποκομίσουν μόνοι τους τα συμπεράσματα. Κάποιοι γελάνε αυτή τη στιγμή, κάποιοι απαξιούν, κάποιοι στεναχωριούνται. Συμφωνώ με τον Γιάννη.
Ποιός ο λόγος να γινόμαστε ατραξιόν και να στεναχωρούμε κόσμο για μια κόντρα(???) που εγώ δεν θέλω να συνεχιστεί. Ίσως στο μέλλον να ήταν καλύτερα να τα πούμε Σταυρο face to face μόνοι μας. Και είμαι σίγουρος ότι τότε θα ειπώθούν και περισσότερα και πιο χρήσιμα πράγματα.
Νομίζω ότι είναι το πιο σωστό. και δέχομαι ότι αν ισχύσανε τελικά οι κατηγορίες όπως στην προκηρυξη, τότε είμαι και γω θυμα λάθους πληροφόρησης.

Καντε όσοι θέλετε τον επίλογο σας. Αλλά δεν έχω να προσφέρω επι της ουσιάς κάτι άλλο στο θέμα. Δεν είχα σκοπό να πάρει αυτην την τροπή. Συγνώμη.

Μαυρομοντελούρος..."Εδώ τα καλά τελευταία Βιολογικά μοντέλα!!!"

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Οποιαδήποτε κουβέντα,γίνεται στα πλαίσια μιας αντιπαράθεσης και λογικής συζήτησης,μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.
Μέσα από τέτοιες συζητήσεις,ξεκαθαρίζει το τοπίο και κάποια σκοτεινά σημεία,και αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει κάποιους να αλλάξουν την εικόνα που έχουν...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
fight's off.
τα λεμε απο κοντά, όποτε τύχει.
να είστε καλά.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  Διαβάζοντας όλα τα μυνήματα για το θέμα, βρήκα πολλά σημεία στα οποία συμφωνώ και είχα προβληματιστεί και ο ίδιος παλιότερα. Ειδικά ως προς την πορεία όλων των μοντελιστικών περιοδικών που έχουν εκδοθεί μέχρι τώρα, όλα ξεκινούν πολύ καλά με πλούσια ύλη, κάπου στη διαδρομή όμως το πράγμα στραβώνει...Έχω κρατήσει τα πρώτα 6 τεύχη του «Μοντέλου» τα οποία είναι πραγματικά πολύτιμη πηγή πληροφοριών.

Να πω όμως και κάποιες παρατηρήσεις στα παράπονα που έχουν εκφραστεί μέχρι τώρα:
 -Από τους κορυφαίους Έλληνες μοντελιστές, σχεδόν κανείς δεν γράφει στο Model Expert. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει και με την χρηματική αμοιβή, αλλά νομίζω ότι κυρίως είναι η έλλειψη χρόνου από του περοσσότερους. Αν ήταν θέμα αμοιβής τότε γιατί δεν γράφουν σε ξένα περιοδικά; ( σίγουρα θα μπορούσαν αφού έχουν και  διακρίσεις σε διεθνείς εκθέσεις επί σειρά ετών, πχ. Μέγας Τσώνος )

-Επίσης ο φίλος μοντελιστής που γνωρίζει τον Marcus Nicols, μήπως ξέρει και ποιές είναι οι αμοιβές για τα άρθρα που δημοσιεύονται στο TMM; Επίσης πόσοι από τους αρθρογράφους του TMM είναι επαγγελματίες του είδους; Στην Ελλάδα δεν ξέρω κανέναν που να δηλώνει επαγγελματίας μοντελιστής και συνεπώς να διαθέτει το χρόνο του κυρίως στο μοντελισμό.

-Αν παρατηρήσετε όλα τα περιοδικά που εκδίδουν οι εκδόσεις «Περισκόπιο» έχουν το ίδιο στήσιμο, ποιότητα χαρτιού κλπ. Ίσως να μην είναι δυνατόν λοιπόν να αλλάξει πχ. χαρτί εκτύπωσης  μόνο για το Model Expert ώστε να γίνει έτσι φτηνότερο και να αυξηθεί η ύλη του. 

-Ως αναγνώστες προτιμάμε να δημοσιεύονται δύσκολες κατασκευές που για πολλούς μπορεί να είναι απλησίαστες( τόσο από πλευράς τεχνικής όσο και από πλευράς κόστους) ή μοντέλα πιο «απλά» που όμως να μας εμπνεύσουν και να δώσουν ιδέες και για τη δική μας κατασκευή; Το λέω αυτό γιατί επανελλημένα σε εκθέσεις έχω ακούσει μοντελιστές που κοιτάζοντας κάποιο μοντέλο να λένε «πω πω τι έχει κάνει το άτομο!, εγώ με τίποτα δεν θα μπορούσα», με θαυμασμό αλλά και κάποια απογοήτευση.

-Θα προτιμούσατε ένα περιοδικό με αυξημένη ύλη αλλά και αυξημένη τιμή; Προσωπικά, την εποχή που το ΤΜΜ έβγαινε μία φορά κάθε δίμηνο, το αγόραζα σχεδόν πάντα. Από τότε που έγινε μηνιαίο και κυρίως όταν χωρίστηκε σε τρία περιοδικά δεν το αγοράζω σχεδόν ποτέ! Λίγο δύσκολο να δίνεις 3x6.8 ευρώ κάθε μήνα συν άλλα 6 για το Model Expert. Και αν υπολογίσουμε και άλλα περιοδικά μαζί...., δεύτερος μισθός θα χρειάζεται!

Μέσα από το forum ή και ως αναγνώστες του περιοδικού, μήπως θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τα παράπονα και τις προτάσεις μας και να τις στέλναμε στους υπεύθηνους του Model Expert; Σίγουρα θα θέλουν να μάθουν τι σκέφτονται οι αναγνώστες τους.

Και μία απορία για το τέλος : παρόλο που μοντελάρω αρκετά χρόνια, μόλις φέτος έγινα μέλος στην IPMS. Επίσης πρόσφατα γράφτηκα και στο site του Modelclub. Από το λίγο που έχω παρακολουθήσει λοιπόν, μου έμεινε η εντύπωση ότι υπάρχει μία "υπόγεια" κόντρα μελών της IPMS και του Modelclub. Ελπίζω να κάνω λάθος γιατί είναι κρίμα να τρωγώμαστε μεταξύ μας (παράδοση αυτό για τους Έλληνες..)

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Αν και off topic εδώ, θα το αναφέρω άλλη μια φορά. Το Modelclub.gr, τουλάχιστον σαν διαχείρηση, δεν έχει απολύτως καμία κόντρα με την IPMS. Αποτελούμε δύο διαφορετικές οντότητες ναι, με πολλά περιθώρια συνεργασίας ναι, δεν έχουμε όμως ούτε συγκρουόμενα συμφέροντα ούτε τίποτα που να μας διαχωρίζει. Είναι γεγονός ότι έχουμε κάποιες διαφορετικές απόψεις για το μοντελισμό στην Ελλάδα, αλλά αυτές δεν αρκούν για να υπάρξει κόντρα υπόγεια ή υπέργεια. Με τα παιδιά τις IPMS, βλεπόμαστε κάθε Σάββατο στο καφέ και τα λέμε, άλλοι λίγο άλλοι πολλοί. Πολλά από τα μέλη τα δικά μας είναι μέλη στην IPMS και το αντίστροφο. Σίγουρα θα υπάρχουν και δυσαρεστημένοι Έλληνες μοντελιστές είτε από τη δική μας δράση είτε από της IPMS, αλλά και αυτό δεν αρκεί για να έρθουν τα δύο σε κόντρα. Δείτε το πιο απλό. Η IPMS είναι ένα σωματείο. Το modelclub, είναι απλά μια διαδικτυακή παρέα, χωρίς περαιτέρω φιλοδοξίες για αρχηγικές τάσεις και κυριαρχία. Απλά επιθυμούμε να οργανώσουμε τους Έλληνες μοντελιστές ιντερνετικά και να προσφέρουμε μια άμεση χείρα βοηθείας σε όποιον από εμάς χρειάζεται μια γνώμη, μια άποψη, μια συμβουλή. Και φυσικά επιθυμούμε να διασκεδάζουμε.

Έχει βοηθήσει ήδη ο ένας τον άλλον σε διάφορα θέματα, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης αυτής της σχέσης. Εδώ όμως μπαίνετε και εσείς όλοι σαν ρόλος. Να προτείνετε πράγματα.

Το ίδιο ισχύει και για τον περιοδικό τύπο. Ίσως πρέπει να δώσουμε και εμείς τις προτάσεις μας. Ακόμα και να μην εισακουσθούν ή να μην ληφθούν υπόψιν, εμείς σαν καταναλωτές το χρέος μας θα το έχουμε κάνει. Θα έχουμε δώσει την απαιτούμενη ανατροφοδότηση(feedback), και θα είναι στα χέρια άλλου για να αποφασίσει την εκτέλεσή τους...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Ελπιζω οτι ο αμεσα ενδιαφερομενος θα το μελετησει καλυτερα το θεμα μια και απο οτι ειδα καταβασε τις σελιδες πρως εκτυπωση!Καλιο αργα παρα ποτε!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
Ελπιζω οτι ο αμεσα ενδιαφερομενος θα το μελετησει καλυτερα το θεμα μια και απο οτι ειδα καταβασε τις σελιδες πρως εκτυπωση!Καλιο αργα παρα ποτε!

:shock:
 :?
 :?:
Σ.Σ.

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Αναφέρεται στο M.E. Σταύρο...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
Αναφέρεται στο M.E. Σταύρο...

η απορία μου είναι πως κατάλαβε ο CROW, για την εκτύπωση των σελίδων.
ασφάλεια και απόρρητο υπολογιστών σου λένε ....
Σ.Σ.

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
τι είπες τώρα. ::salut::
δεν το ήξερα. :?
μεγάλος σπιούνος λοιπόν, το "μηχανάκι" του φόρουμ μας.
 ::arrowred::προσοχή.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
 δηλαδή αν κατάλαβα καλά, κάθε μέλος μπορεί να παρακολουθεί οποιδήποτε άλλο μέλος;
 και ποιος κάθεται να βλέπει συνέχεια το modelclub.gr/forums/index.php?action=who;sort=time;start=50, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να κάνουμε;

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Είναι εντελώς σχετικό αυτό παιδιά... Εγώ πχ έχω σχεδόν μόνιμα πάνω από ένα παράθυρα με modelclub ανοικτά... Δείχνει όμως ότι βλέπω ένα παράθυρο μόνο...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
Με είχε ενοχλήσει και μένα αρχκά αυτή η δυνατότητα, αλλά σε τελική ανάλυση ουτε έχουμε να κρύψουμε τίποτα, ούτε κάνουμε παράνομες συνδιαλλαγές ή συννενοήσεις. Αν παρόλα αυτά καποιος ενοχλείται, προτείνω να συνδέεται ως κρυφό μελος

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
...μου πηρε ωρα να διαβασω ολα τα post και σχεδον ολα τα βρηκα πολυ ενδιαφεροντα και ουσιαστικα...
...δεν εχει μεγαλη σημασια αν συμφωνω η διαφωνω στα παραπανω γραφομενα(θα μου επαιρνε αλλωστε ωρες να γραψω αυτα που ισως σκεφτομαι-αυτο παθαινει αν μπει κανεις αργα σε μια συζητηση)

..πιστευω ομως οτι το ερωτημα του topic θα ειχε περισσοτερο νοημα αν την στιγμη που μιλαμε υπηρχαν στην χωρα μας περισσοτερα του ενος εντυπου...το ενα και μοναδικο δεν νομιζω οτι συνιστα ''μοντελλιστικο τυπο''...δειγμα ισως και του οτι η ''οργανωμενη'' παρουσια και παρουσιαση του χομπυ στην Ελλαδα συνολικα ειναι αρκετα πισω

υγ...χωρις να εχω διαθεση υπερβολης παντως πιστευω οτι το site εχει πλεον εξελιχθει σε ''τρακτορα''του μοντελισμου εγχωρια..
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
Εγώ προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος από τον ελληνικό μοντελιστικό τύπο και ο λόγος είναι ο εξής. Όταν κάποτε άρχιζε να με πιάνει η μούρλια των ελληνικών early jets πήγα και αγόρασα το F-86F-30 της Academy για να το φτιάξω. Μετά έψαχνα πληροφορίες και φωτό από δω και από εκεί. Σκέφτηκα, ρε μπας και το έχει φτιάξει κανένας να βρω το τεύχος να πάρω ένα παράδειγμα? Αυτό το ρημάδι το παράδειγμα μεταφράστηκε σε απογοήτευση όταν βρήκα το τεύχος και είδα την κατασκευή....  :? Ντυμένο με bare metal foil και είχε ζαρώσει γιατί δεν έκατσε καλά! Οκ, δεν θα τον φάω τον άνθρωπο, άλλωστε έχει αποδείξει την κλάση του, θα τα ρίξω όμως στο περιοδικό διότι δεν μπορεί να βάζει μια μέτρια κατασκευή (την συγκεκριμένη πάντα!) και να πληρώνουμε για την ποιότητα που μας δίνει! Δηλαδή ενώ περίμενα μια πολύ καλή κατασκευή ενός ελληνικού F-86, είδα (όπως αναφέρεται στο άρθρο) ότι δεν υπηρέτησε ούτε καν με τα ελληνικά χρώματα.
Σαν αναγνώστης δεν έμεινα ικανοποιημένος και ο λόγος είναι ότι ούτε τις πληροφορίες που ήθελα πήρα, ούτε μοντελιστικά μ'αρεσε, ούτε φωτογραφίες του πραγματικού που βοηθάνε για την κατασκευή είχε, ούτε τίποτα!
Πρόχειρο άρθρο, πρόχειρη δουλειά για ένα περιοδικό μοναδικό στην Ελλάδα?? :? :?
Για να μην σας κουράζω άλλο γνώμη μου είναι ο ιδιοκτήτης και οι υπόλοιποι εκεί μέσα να αλλάξουν μυαλό και να αναζητούν συνεχώς τι ψάχνει ο κάθε μοντελιστής, να δίνουν ολοκληρωμένες και σωστές δουλειές κατασκευαστικά και ιστορικά και να μην έχουν παράλογες απαιτήσεις από την στιγμή που δεν προσφέρουν οι ίδιοι κάτι καλύτερο...

Και ένα τελευταίο!! Πρέπει να μάθουν όχι μόνο να κρίνουν σωστά ένα καλοφτιαγμένο μοντέλο για να μπει στην ύλη αλλά να ανοίξουν και κανένα τιμημένο βιβλίο να δουν και φωτογραφίες των πραγματικών για να μην λένε, α! αυτό δεν είναι σωστό από πλευράς φθοράς, σε εκείνο το τάδε εξάρτημα δεν είναι βαμμένο έτσι κτλ. Η ασχετίλα σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή! :o Αμάν πια!!! Και αυτό δεν έγινε μόνο με το Μ.Ε. αλλά και στον πρόσφατο διαγωνισμό, και άμα θέλετε και συγκεκριμένα θα σας τα πω και αυτά!
Παπατζήδες και παπατζηλίκια που λένε και 2 φίλοι συνμοντελιστές!
Τα ανωτέρω αποτελούν καθαρά προσωπική μου άποψη.

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
Κι από επικαιρότητα....

Η περσινή έκθεση της IPMS παρουσιάζεται μόλις στο τελευταίο τεύχος (9/07)...
Αναρωτιέμαι αν τον τελευταίο χρόνο υπήρχε τόσο πληθώρα ύλης που ένα ρεπορτάζ μοντελιστικής επικαιρότητας παρουσιάστηκε ένα χρόνο αργότερα...

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
Κι από επικαιρότητα....

Η περσινή έκθεση της IPMS παρουσιάζεται μόλις στο τελευταίο τεύχος (9/07)...
Αναρωτιέμαι αν τον τελευταίο χρόνο υπήρχε τόσο πληθώρα ύλης που ένα ρεπορτάζ μοντελιστικής επικαιρότητας παρουσιάστηκε ένα χρόνο αργότερα...

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Double Ugly
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Για του Πήγασου κάνανε ενάμιση χρόνο..  :lol:

Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
εμαθα παντως οτι δε θα ξανα επαναληφθει η συγκεκριμενη τακτικη :wink: (συμβαλαμε κι εμεις σ'αυτο ::salut:: )

Tags: