Εγώ προσωπικά δεν είμαι ικανοποιημένος από τον ελληνικό μοντελιστικό τύπο και ο λόγος είναι ο εξής. Όταν κάποτε άρχιζε να με πιάνει η μούρλια των ελληνικών early jets πήγα και αγόρασα το F-86F-30 της Academy για να το φτιάξω. Μετά έψαχνα πληροφορίες και φωτό από δω και από εκεί. Σκέφτηκα, ρε μπας και το έχει φτιάξει κανένας να βρω το τεύχος να πάρω ένα παράδειγμα? Αυτό το ρημάδι το παράδειγμα μεταφράστηκε σε απογοήτευση όταν βρήκα το τεύχος και είδα την κατασκευή....

Ντυμένο με bare metal foil και είχε ζαρώσει γιατί δεν έκατσε καλά! Οκ, δεν θα τον φάω τον άνθρωπο, άλλωστε έχει αποδείξει την κλάση του, θα τα ρίξω όμως στο περιοδικό διότι δεν μπορεί να βάζει μια μέτρια κατασκευή (την συγκεκριμένη πάντα!) και να πληρώνουμε για την ποιότητα που μας δίνει! Δηλαδή ενώ περίμενα μια πολύ καλή κατασκευή ενός ελληνικού F-86, είδα (όπως αναφέρεται στο άρθρο) ότι δεν υπηρέτησε ούτε καν με τα ελληνικά χρώματα.
Σαν αναγνώστης δεν έμεινα ικανοποιημένος και ο λόγος είναι ότι ούτε τις πληροφορίες που ήθελα πήρα, ούτε μοντελιστικά μ'αρεσε, ούτε φωτογραφίες του πραγματικού που βοηθάνε για την κατασκευή είχε, ούτε τίποτα!
Πρόχειρο άρθρο, πρόχειρη δουλειά για ένα περιοδικό μοναδικό στην Ελλάδα??

Για να μην σας κουράζω άλλο γνώμη μου είναι ο ιδιοκτήτης και οι υπόλοιποι εκεί μέσα να αλλάξουν μυαλό και να αναζητούν συνεχώς τι ψάχνει ο κάθε μοντελιστής, να δίνουν ολοκληρωμένες και σωστές δουλειές κατασκευαστικά και ιστορικά και να μην έχουν παράλογες απαιτήσεις από την στιγμή που δεν προσφέρουν οι ίδιοι κάτι καλύτερο...
Και ένα τελευταίο!! Πρέπει να μάθουν όχι μόνο να κρίνουν σωστά ένα καλοφτιαγμένο μοντέλο για να μπει στην ύλη αλλά να ανοίξουν και κανένα τιμημένο βιβλίο να δουν και φωτογραφίες των πραγματικών για να μην λένε, α! αυτό δεν είναι σωστό από πλευράς φθοράς, σε εκείνο το τάδε εξάρτημα δεν είναι βαμμένο έτσι κτλ. Η ασχετίλα σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή!

Αμάν πια!!! Και αυτό δεν έγινε μόνο με το Μ.Ε. αλλά και στον πρόσφατο διαγωνισμό, και άμα θέλετε και συγκεκριμένα θα σας τα πω και αυτά!
Παπατζήδες και παπατζηλίκια που λένε και 2 φίλοι συνμοντελιστές!
Τα ανωτέρω αποτελούν καθαρά προσωπική μου άποψη.