Αλέξανδρε, Γιάννη, Γιώργο, Γρηγόρη ευχαριστώ, αλλά πιο πολύ χαίρομαι που σας αρέσει το μέχρι τώρα αποτέλεσμα.
Ας δούμε μερικά πράγματα όμως.
Η βασική έμπνευσή μου προέρχεται από το artbox του κιτ, όπως άλλωστε ανέφερα και στην αρχή, όταν το πρωτοξεκίνησα. Επειδή δεν έχω αερογράφο και τα άσπρα χρώματα με το πινέλο δουλεύονται πολύ δύσκολα (κατ' εμέ τουλάχιστον) είχα αρχίσει να κάνω δοκιμές στην κάτω πλευρά του πήγματος. Στην αρχή δοκίμασα άσπρη τέμπερα...ας μην αναφέρω το αποτέλεσμα...μετά πήρα άσπρο ακρυλικό και...αδιάλυτο έχτιζε άσχημα, προσθέτοντας λίγο νερό μάζευε και μου έκανε άσπρες κηλίδες. Ο καύσωνας αυτών των ημερών μου κόλλησε το μυαλό σ΄ αυτό το θέμα, ούτε μπρος ούτε πίσω, οπότε ήρθε η ιδέα να περάσω ματ και αρκετά πηχτό βερνίκι...και ω! του θαύματος αρχίσανε οι πινελιές να σκαλώνουν. Για ομοιογενές στρώσιμο ούτε κουβέντα...οπότε σκέφτηκα τη λύση της «ταβανόβουρτσας»
Πρώτα είδα τις photo και μετά τα σχόλια σου. Δεν σου κάνω πλάκα ότι όταν το πρωτοείδα αναρωτήθηκα «λες και το ασβεστώσανε»
!!!
Aκριβώς αυτό! Η εντύπωση που δίνει είναι εκπληκτική. Πιστεύω οτι το ιδιοφυές ήταν το ματ βερνίκι πριν το άσπρο. Και φυσικά το χέρι στο πινέλο, που ή το έχεις ή άστα να πάνε... Προτείνω στη διαχείριση το topic να μπει στις τεχνικές του site.

εσένα σε πείραξε αδιόρθωτα η ΖΕΣΤΗ!!! και κάνεις προτάσεις εν βρασμώ...
΄Μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να είμαστε πιο αυστηροί απο εδώ και εμπρός με τα μοντέλα σου 
Σχετικά με την κιτρινίλα στα αστέρια μπορείς να την σβήσεις τρίβοντας απαλά pigments του Mig.. Κάνε μια βόλτα απο Ιπποκράτους και με 3-4 ευρώ το ένα πάρε 3 αποχρώσεις..
1. Russian earth
2. Europe dust
3. Rust
Και ξεκινα με αυτά.. Μπορείς να τα αναμίξεις και μεταξύ τους και σίγουρα θα ανεβάσουν πολύ την ποιότητα των μοντέλων σου..
Οσο αφόρα το chipping και τις φθορές σου παραθέτω ενα λινκ το οποίο θα σου λύσει τα χέρια 
http://ipmsstockholm.org/magazine/2001/05/stuff_eng_isaksson_m4.htm
Παίδες μη μου το κάνετε αυτό και είστε αυστηροί μαζί μου, δεν θα το αντέξω...

Τα pigments τα έχω...θα χρησιμοποιηθούν στο τελευταίο στάδιο...

Φθορές και σκουριές ξεκίνησα ήδη, βλέποντας όμως την καταπληκτική δουλειά στο λινκ που έβαλες, επισημαίνω ότι έχω κάνει πιο έντονες σκουριές, αλλά λιγότερα γδαρσίματα προς το παρόν. Θα σας δείξω φωτό το βράδυ.
Εκείνο που με προβληματίζει είναι το χρώμα της ερπύστριας. Ο Anders Isaksson την έχει μαυρίσει, εγώ αντιθέτως σκεφτόμουνα να της δώσω πιο πολύ υφή σκουριάς...