Αποστολέας Θέμα: Sherman M4A3 (76mm) - ITALERI  (Αναγνώστηκε 12148 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Sherman M4A3 (76mm) - ITALERI
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 28, 2007, 12:32:17 πμ »
Επίσης φίλτατε, για εξηγήστε πως το πετύχατε το ως άνω αποτέλεσμα παρακαλώ!

...το έκλεισα με ματ βερνίκι (για να σκαλώνει λίγο...αν το εξηγώ καλά) και μετά με σχετικά σκληρό πλακέ πινέλο πέρασα ακρυλικό ματ άσπρο, προσπαθώντας να κάνω κινήσεις όπως αν θα ήμουν και εγώ στην 1/35  :lol:  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 28, 2007, 12:38:00 πμ »
Μερικές σκουριές-λερώματα θέλει σε επιλεγμένα σημεία και θα είναι gg...

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 28, 2007, 01:31:53 πμ »
Φίλιππε τολμώ να πω ότι είναι το καλύτερο σου (από αυτά που έχω δει) ακόμα καλύτερο και από το Cally αν και ιεροσυλία μιας και όπως και να το έκανες θα παρέμενε ένας κουβάς! ::glossa::

Αν θες να το πας λίγο παραπέρα στης φθορές κλπ σου προτείνω (προτείνω λέω γιατί και έτσι μια χαρά στέκει :wink: ) με μια μικρή τούφα από το πράσινο scotchbrite να κάνεις μερικά γδαρσίματα με το βασικό σου πράσινο στης ακμές του άρματος. Θα δώσουν άλλο αέρα νομίζω μερικές γρατζουνιές και τρεξίματα σκουριών!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 28, 2007, 01:40:37 πμ »
ΟΚ λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, το προχωρώ...γδαρσίματα, σκουριές, λάσπες, φορτώματα και ......μάντολες.
Ευχαριστώ και καληνύχτα σας...(σα να δρόσισε και λίγο ε!!! )

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 28, 2007, 10:57:37 πμ »
Φίλιππε έγινε φανταστικό το κουβαδάκι!
Κάνε ότι σου είπε ο Τσίτσος και θα γίνει ακόμα καλύτερο!

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 28, 2007, 11:18:56 πμ »
Φίλιππε η σύλληψη της ιδέας και η υλοποίηση της είναι καταπληκτική!
Πρώτα είδα τις photo και μετά τα σχόλια σου. Δεν σου κάνω πλάκα ότι όταν το πρωτοείδα αναρωτήθηκα «λες και το ασβεστώσανε»  :shock:!!! Μετά διάβασα τα σχόλια σου και μ' έστειλες εννοείται!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 28, 2007, 11:38:44 πμ »
Πρώτα είδα τις photo και μετά τα σχόλια σου. Δεν σου κάνω πλάκα ότι όταν το πρωτοείδα αναρωτήθηκα «λες και το ασβεστώσανε»  :shock:!!!
Aκριβώς αυτό! Η εντύπωση που δίνει είναι εκπληκτική. Πιστεύω οτι το ιδιοφυές ήταν το ματ βερνίκι πριν το άσπρο. Και φυσικά το χέρι στο πινέλο, που ή το έχεις ή άστα να πάνε... Προτείνω στη διαχείριση το topic να μπει στις τεχνικές του site.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 28, 2007, 11:40:58 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Απο το καλό στο πολύ Καλύτερο πας εσύ..!!

Το μπατανόβουρτσα εφε είναι καταπληκτικό και μάλλον θα πρεπει να δώσεις παραπάνω πληροφορίες. ΄

΄Μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να είμαστε πιο αυστηροί απο εδώ και εμπρός με τα μοντέλα σου  :wink:

Σχετικά με την κιτρινίλα στα αστέρια μπορείς να την σβήσεις τρίβοντας απαλά pigments του Mig.. Κάνε μια βόλτα απο Ιπποκράτους και με 3-4 ευρώ το ένα πάρε 3 αποχρώσεις..

1. Russian earth
  2. Europe dust
  3. Rust

Και ξεκινα με αυτά.. Μπορείς να τα αναμίξεις και μεταξύ τους και σίγουρα θα ανεβάσουν πολύ την ποιότητα των μοντέλων σου..

Οσο αφόρα το chipping και τις φθορές σου παραθέτω ενα λινκ το οποίο θα σου λύσει τα χέρια  ::salut::

http://ipmsstockholm.org/magazine/2001/05/stuff_eng_isaksson_m4.htm

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 28, 2007, 12:39:42 μμ »
Αλέξανδρε, Γιάννη, Γιώργο, Γρηγόρη ευχαριστώ, αλλά πιο πολύ χαίρομαι που σας αρέσει το μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Ας δούμε μερικά πράγματα όμως.
Η βασική έμπνευσή μου προέρχεται από το artbox του κιτ, όπως άλλωστε ανέφερα και στην αρχή, όταν το πρωτοξεκίνησα. Επειδή δεν έχω αερογράφο και  τα άσπρα χρώματα με το πινέλο δουλεύονται πολύ δύσκολα (κατ' εμέ τουλάχιστον) είχα αρχίσει να κάνω δοκιμές στην κάτω πλευρά του πήγματος. Στην αρχή δοκίμασα άσπρη τέμπερα...ας μην αναφέρω το αποτέλεσμα...μετά πήρα άσπρο ακρυλικό και...αδιάλυτο έχτιζε άσχημα, προσθέτοντας λίγο νερό μάζευε και μου έκανε άσπρες κηλίδες. Ο καύσωνας αυτών των ημερών μου κόλλησε το μυαλό σ΄ αυτό το θέμα, ούτε μπρος ούτε πίσω, οπότε ήρθε η ιδέα να περάσω ματ και αρκετά πηχτό βερνίκι...και ω! του θαύματος αρχίσανε οι πινελιές να σκαλώνουν. Για ομοιογενές στρώσιμο ούτε κουβέντα...οπότε σκέφτηκα τη λύση της «ταβανόβουρτσας»

Πρώτα είδα τις photo και μετά τα σχόλια σου. Δεν σου κάνω πλάκα ότι όταν το πρωτοείδα αναρωτήθηκα «λες και το ασβεστώσανε»  :shock:!!!
Aκριβώς αυτό! Η εντύπωση που δίνει είναι εκπληκτική. Πιστεύω οτι το ιδιοφυές ήταν το ματ βερνίκι πριν το άσπρο. Και φυσικά το χέρι στο πινέλο, που ή το έχεις ή άστα να πάνε... Προτείνω στη διαχείριση το topic να μπει στις τεχνικές του site.

:oops: :oops: :oops: εσένα σε πείραξε αδιόρθωτα η ΖΕΣΤΗ!!! και κάνεις προτάσεις εν βρασμώ...

΄Μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να είμαστε πιο αυστηροί απο εδώ και εμπρός με τα μοντέλα σου  :wink:

Σχετικά με την κιτρινίλα στα αστέρια μπορείς να την σβήσεις τρίβοντας απαλά pigments του Mig.. Κάνε μια βόλτα απο Ιπποκράτους και με 3-4 ευρώ το ένα πάρε 3 αποχρώσεις..

1. Russian earth
  2. Europe dust
  3. Rust

Και ξεκινα με αυτά.. Μπορείς να τα αναμίξεις και μεταξύ τους και σίγουρα θα ανεβάσουν πολύ την ποιότητα των μοντέλων σου..

Οσο αφόρα το chipping και τις φθορές σου παραθέτω ενα λινκ το οποίο θα σου λύσει τα χέρια  ::salut::

http://ipmsstockholm.org/magazine/2001/05/stuff_eng_isaksson_m4.htm

Παίδες μη μου το κάνετε αυτό και είστε αυστηροί μαζί μου, δεν θα το αντέξω... ::glossa::
Τα pigments τα έχω...θα χρησιμοποιηθούν στο τελευταίο στάδιο... ::icon_thumright::
Φθορές και σκουριές ξεκίνησα ήδη, βλέποντας όμως την καταπληκτική δουλειά στο λινκ που έβαλες, επισημαίνω ότι έχω κάνει πιο έντονες σκουριές, αλλά λιγότερα γδαρσίματα προς το παρόν. Θα σας δείξω φωτό το βράδυ.

Εκείνο που με προβληματίζει είναι το χρώμα της ερπύστριας. Ο Anders Isaksson την έχει μαυρίσει, εγώ αντιθέτως σκεφτόμουνα να της δώσω πιο πολύ υφή σκουριάς...

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 28, 2007, 12:49:23 μμ »
Φίλιππε ο Isaksson έχει λασπώσει όλο το κάτω μέρος του άρματος για αυτό το λόγο δεν έχει σκουριές η ερπύστρια. Σκουριές στην ερπύστρια φαίνονται όταν το άρμα κινείται, ή μέσα σε πόλη που δεν έχει λάσπη, ή σε αρκετά ξερό έδαφος που μαζί με την σκουριά θα έχει μπόλικη σκόνη από το έδαφος.
Αν το άρμα το βάλεις σε λασπωμένο έδαφος όπως άλλωστε θα του ταιριάζει λόγο του χρωματισμού του, θα πάρεις το pigment με την απόχρωση dark earth (ίδια απόχρωση με το Sherman του Isaksson) και θα λερώσεις με αυτό το Sherman.
Επίσης αν θελήσεις να βάλεις λάσπη, πάρε ατλακόλ, νερό, χώμα (όχι από γλάστρα, βρες φυσικό είτε από κάποιο χωράφι, είτε από κάποια παραλία και μετά κοσκίνισέ το) και dark earth, ανακάτεψέ τα όλα μαζί έτσι που να γίνει αρκετά πηχτό το μείγμα και με ένα παλιό πινέλο σοβάτισε το άρμα!
Αυτό ακριβώς έχω κάνει στο Churchil και στο DUKW.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 28, 2007, 01:37:27 μμ »
Επίσης αν θελήσεις να βάλεις λάσπη, πάρε ατλακόλ, νερό, χώμα (όχι από γλάστρα, βρες φυσικό είτε από κάποιο χωράφι, είτε από κάποια παραλία και μετά κοσκίνισέ το) και dark earth, ανακάτεψέ τα όλα μαζί έτσι που να γίνει αρκετά πηχτό το μείγμα και με ένα παλιό πινέλο σοβάτισε το άρμα!
Αυτό ακριβώς έχω κάνει στο Churchil και στο DUKW.

Και ποιος σου είπε οτι μας άρεσε ή λάσπη που έκανες?   ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 28, 2007, 01:41:01 μμ »
...Και ποιος σου είπε οτι μας άρεσε ή λάσπη που έκανες?   ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αμα πιάσεις κάτι καλύτερο από γόπα, τότε μίλα  :twisted:  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::eusa_whistle:: ::eusa_dance:: ::danseuse::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 28, 2007, 01:47:22 μμ »
:oops: :oops: :oops: εσένα σε πείραξε αδιόρθωτα η ΖΕΣΤΗ!!! και κάνεις προτάσεις εν βρασμώ...
Καλά, λέγε εσύ... Γιατί όχι ρε Φίλιππε; Μια χαρά είναι, κουκλί βγήκε και η τεχνική κολλάει παντού, ακόμα και σε γερμανικά αεροπλάνα για το χειμώνα 1941-1942. Εγώ επιμένω! Και σημειωτέον οτι αυτή η παραλλαγή ΔΕΝ βάφεται με αερογράφο, μόνο πινέλο, οπότε ένας λόγος παραπάνω να μπει στο site να ξεστραβωθεί ο κόσμος.

Μιας και ποστάρω, αλήθεια, έχεις αποφασίσει πια από όλα αυτά θα κατεβάσεις στην έκθεση :?: Αποψή μου είναι οτι το Shermanάκι αυτό πρεπει να είναι δεδομένο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 28, 2007, 01:51:34 μμ »
...Και ποιος σου είπε οτι μας άρεσε ή λάσπη που έκανες?   ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αμα πιάσεις κάτι καλύτερο από γόπα, τότε μίλα  :twisted:  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::eusa_whistle:: ::eusa_dance:: ::danseuse::

Sorry για το Spam Philip... ΑΛΛΑ

ΑΛΕΞΑΚΟ :  ::sterb245::     :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:    Μπλα, μπλα, μπλα, μπλά ....

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 28, 2007, 02:59:18 μμ »
Γιώργο η αλήθεια είναι ότι το κουβαδάκι το ξεκίνησα έχοντας στο μυαλό μου τις αρχές Οκτώβρη, μόνο μη γίνουν εκλογές τότε γιατί λόγω της δουλειάς μου δεν θα μπορέσω να είμαι και εγώ εκεί.... :twisted:

Γρηγόρη, ʼλεξ, δεν με πειράζει το spam, αντιθέτως εκείνο που πάντα με πειράζει είναι να μην γίνεται πλάκα στο forum... :lol: ...και να σοβαρεύουν επικίνδυνα ...οι αντιπαραθέσεις και τα πράγματα....

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 28, 2007, 03:08:47 μμ »
Γιώργο η αλήθεια είναι ότι το κουβαδάκι το ξεκίνησα έχοντας στο μυαλό μου τις αρχές Οκτώβρη, μόνο μη γίνουν εκλογές τότε γιατί λόγω της δουλειάς μου δεν θα μπορέσω να είμαι και εγώ εκεί.... :twisted:
Γιατί, εκλογολόγος είσαι; Και ξέρεις τα μοντέλα δε θέλουν παρέα, τα δίνεις σε κάποιον και τα φέρνει στην έκθεση.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 28, 2007, 03:24:27 μμ »
Γιατί, εκλογολόγος είσαι; Και ξέρεις τα μοντέλα δε θέλουν παρέα, τα δίνεις σε κάποιον και τα φέρνει στην έκθεση.

Ρε σύ τα μοντέλα έρχονται και...μόνα τους...εγώ να μην δω από κοντά τα υπόλοιπα;;;;;;; όπως πχ αυτουνού του gkontog;;;;
Εκλογολόγος δεν είμαι, Δ/ντης Παραγωγής στην TV είμαι και στήνω για το κανάλι που εργάζομαι όλο τον μηχανισμό της εκπομπής, εκείνης της ημέρας... :oops:  :(

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 28, 2007, 03:29:40 μμ »
Ρε σύ τα μοντέλα έρχονται και...μόνα τους...εγώ να μην δω από κοντά τα υπόλοιπα;;;;;;; όπως πχ αυτουνού του gkontog;;;;
Ελα τώρα, λίγες ώρες κάποι απόγευμα Παρασκευής θα τις ξεκλέψεις.
Αν είναι μάλιστα να δεις του τα μοντέλα του gkontog φέρε και δραμαμίνες για τη ναυτία. ::glossa::

Εκλογολόγος δεν είμαι, Δ/ντης Παραγωγής στην TV είμαι και στήνω για το κανάλι που εργάζομαι όλο τον μηχανισμό της εκπομπής, εκείνης της ημέρας... :oops:  :(
Ωχ! Αλλά όλο και κάτι θα κανονίσουμε, ξέρεις τηλέφωνο για βόμβα, κανονική βόμβα, φήμες για σεισμό :)

Τέλος πάντων, φιάχνε εσύ καλούδια και μην ανησυχείς για την έκθεση.
Θα το διευθετήσω το θέμα το βράδυ με τον Κώστα.

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 28, 2007, 09:39:12 μμ »
 ::spam_emoticon::

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::devil023:: ::devil023:: ::devil023::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 28, 2007, 09:42:19 μμ »
Πολύ όμορφο το Shermanάκι σου Φίλιππε και πολύ πετυχημένο το "προχειροβαμμένο whitewash" !!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Συμφωνώ 100% με τους "απόπανω" : Προσχεδιασμένο και καλά εκτελεσμένο μοντελστικό βήμα βαψίματος, επεξήγηση και παρουσιάση.

Προχώρα ακάθεκτος για τη συνέχεια των φθορών & παλαίωσης!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #70 στις: Ιουνίου 29, 2007, 11:35:28 πμ »
Ξανά sorry Φίλιππε για το spam  :oops: , αλλά δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό  :lol:

- ΕΛΑ, ΠΑΡΕ, ΠΑΡΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟ !!!!
- Ψιτ αφεντικό κατεψυγμένο είναι ;;; 
:lol: :mrgreen:         
 ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #71 στις: Ιουνίου 29, 2007, 11:38:30 πμ »
Στο θέμα μας τώρα, το ''ασβέστωμά'' σου Φίλιππε είναι φοβερό. Πολύ αληθοφανές και πειστικό.   ::icon_thumright:: !!! Από κοντά έχεις να δώσεις εξηγήσεις  :twisted: για το όλον της διαδικασίας.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #72 στις: Ιουνίου 29, 2007, 03:58:52 μμ »
Ρε κωλόπαιδα φάτε εσείς Μαρόκου.... Εγώ μόνο φρέσκα  :mrgreen: :mrgreen:

::spam_emoticon::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #73 στις: Ιουλίου 02, 2007, 05:59:40 μμ »
 ::spam_emoticon::   again !

::icon_rr::   ::glossa::

::tsekouri::

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 02, 2007, 06:20:48 μμ »
Πως φαίνεται ο " Ψάρακας " ε? :mrgreen:
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Tags: sherman m4a3