Αποστολέας Θέμα: Ασυνηθιστες Φωτο απο Ελληνικα αεροπλανα  (Αναγνώστηκε 272051 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: Ασυνηθιστες Φωτο απο Ελληνικα αεροπλανα
« Απάντηση #375 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 03:26:07 μμ »
H παλιά version δηλαδή, όχι η γνωστή που είχε και το επετειακό Mirage F1...

Αποσυνδεδεμένος NICK OLIVER KALIMERIS

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: NAUPLIO-OXFORD,UK
  • modelclub.gr
« Απάντηση #376 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 03:30:12 μμ »
Ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε (όπως κάναμε με τα F-5) ένα ειδικό τόπικ για τα F-86...

Στο παρακάτω
http://koti.welho.com/msolanak/proff-86.html

υπάρχουν κάποιες ενστάσεις σχετικά με το μέχρι που ανεβαίνει η χρωματιστή μπάντα. Πέρα από αυτό, F-86D με κοκκινο κάθετο σταθερό δεν έχω ξαναδεί... Υποθέτω της 337?

Όσο για τα F-86E(M) είδα πάλι στο γνωστό περιοδικό (σε ασπρόμαυρη φωτό) σκάφη της 341, ένα εκ των οποίων είχε λοξές γραμμές σε όλο το ύψος της πλευράς, τέσσερεις λεπτές με χρωματισμένο το εσωτερικό. Το θέμα είναι ότι φαίνονται και οι γραμμές και το εσωτερικό να ΜΗΝ είναι μαύρα, οπότε, τί χρώματα να έχουν χρησιμοποιηθεί; Πες το ένα χρώμα να είναι κόκκινο, το άλλο τί να είναι; Κίτρινο ίσως;

Ο fisherman σε profile της 342 στο HAFy αναφέρει κάτι αντίστοιχο με την υπόθεση των μαύρων γραμμών με κίτρινο στο μεσοδιάστημά τους...

Το σημα που ειναι κατω απο την πισω μερια της καλυπτρας του F-86E(M) τι αποικωνιζει τελικα?
απ'οτι μπορω να δω εγω ειναι το στεμμα και δυο ξιφη,εμεις το τοποθετησαμε το σημα εκει? :roll:
Είναι το Μοιρόσημο της 342!

Ευχαριστω Γιωργο,και μια ακομη,το σημα συμβολιζε κατι συγκεκριμενο? :roll:

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #377 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 09:58:49 μμ »
(Image removed from quote.)
(Image removed from quote.)
οι φωτο προερχονται απο την GKONTOGγραφια η πρωτη ειναι απο βιβλιο της squadron kai oi αλλες απο OSPREY
ΤΑ F-86 ειναι καναδεζικα,τωρα αυτοι αντιγραψανε εμας, εμεις αυτους κανεις δεν ξερει

Πίσω λοιπόν στο αρχικό post, και εάν υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον, η φωτογραφία τραβήχτηκε 27 Αυγούστου του 1953 στο St. Hubert. Είναι η τελετή για την αναχώρηση 3 μοιρών της RCAF για την Ευρώπη (Leapfrog 4) και αυτά τα συγκεκριμένα είναι Sabre 4.

Tα στοιχεία που έχω συγκεντρώσει μέχρι τώρα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπήρχαν μαίανδροι και στα παλαιότερα τους Sabre 2. Όμως, καθώς τα αεροσκάφη πριν παραδοθούν στην ΕΒΑ πέρασαν από εκτεταμένη συντήρηση - μετατροπή, και αφού υπάρχουν και φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά την μετάβαση, θεωρώ μάλλον απίθανο τελικά κάποιο από τα δυο - τρία α/φη που ήταν παλιότερα στην δύναμη της 414 Μοίρας να διατήρησαν τους μαιάνδρους τους (εάν είχαν) και να παραδόθηκαν με αυτούς.

Εάν εμφανιστεί κάτι ακόμη πάνω στο θέμα θα σας ενημερώσω.

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #378 στις: Νοεμβρίου 22, 2007, 05:07:47 μμ »
Δυο ακόμη σχετικές φωτογραφίες από την ίδια τελετή. Copyright RCAF official / Public Library.

Όποιος τις θέλει και σε μεγάλο μέγεθος μου στέλνει ένα ΠΜ με το e-mail του.

Κώστας Πάντιος

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #379 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 06:39:46 μμ »
Κώστα μόλις είδα την απάντηση. Ευχαριστώ για τα επιπλέον στοιχεία (εγώ στην ουσία σε έβαλα στον κόπο να ψάξεις). Παρά τις αποκλίσεις που προκύπτουν από την αρχική μου θεωρεία, βλέπω ότι και τα δικά σου στοιχεία οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα:
Με βάση τις υπάρχουσες ημερομηνίες, είναι δύσκολο να παραλάβαμε το 1954 πρώην αεροσκάφη της 414 με τους μαιάνδρους ζωγραφισμένους. Χωρίς βέβαια να μπορούμε να αποκλίσουμε και κάτι αφού δεν έχουμε δει ακόμη πως ήταν οι μαίανδροι στα Mk.2.

Το πιο πιθανό σενάριο πάντως (κατά τη γνώμη μου), είναι ότι κάποιοι έλληνες χειριστές, είτε κατά τις πτήσεις μεταφοράς των αεροσκαφών από Αγγλία, είτε σε κάποια άσκηση, πέτυχαν τα καναδικά αεροσκάφη (τα οποία πετούσαν στην Ευρώπη εκείνη την εποχή) και αποφάσισαν να υιοθετήσουν κάτι αντίστοιχο για την νεοδημιουργημένη τότε 342 Μοίρα. Έτσι τα ελληνικά είχαν και αυτά έναν κάθετο και έναν οριζόντιο μαίανδρο (όπως και τα original καναδέζικα - πράγμα που δείχνει ότι πιθανότατα η ιδέα εκλάπη από αυτούς, που άλλωστε την είχαν υιοθετήσει πρώτοι), αλλά σε άλλη θέση και με άλλο πάχος.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #380 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 09:56:14 μμ »
Χάρη ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες  ::icon_thumright::
Μια παράκληση μια και τις έχεις σε ψηλότερη ανάλυση: αν διακρίνονται, μπορείς να μας πεις τα serial απο τα α/φη της δεύτερης φωτογραφίας?

Προσέξτε επίσης στη φωτο της παραλαβής τα fin flash είναι στενόμακρα, "Καναδικού τύπου"

Δυστυχώς δε φαίνονται φίλε μου, η φωτογραφία έχει καμμιά 30αριά αεροσκάφη και εγώ έκανα "crop" στο σημείο ενδιαφέροντος με τους μαίανδρους. Το θέμα με τα S/N είναι τελικά άλυτος γρίφος, εγώ παιδεύτηκα πολύ για να βγάλω μια άκρη και πάλι πιστεύω ότι υπάρχει κι άλλο βάθος για εκείνη την εποχή.

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #381 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 10:22:56 μμ »
Χάρη ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες  ::icon_thumright::
Μια παράκληση μια και τις έχεις σε ψηλότερη ανάλυση: αν διακρίνονται, μπορείς να μας πεις τα serial απο τα α/φη της δεύτερης φωτογραφίας?

Προσέξτε επίσης στη φωτο της παραλαβής τα fin flash είναι στενόμακρα, "Καναδικού τύπου"

Δυστυχώς δε φαίνονται φίλε μου, η φωτογραφία έχει καμμιά 30αριά αεροσκάφη και εγώ έκανα "crop" στο σημείο ενδιαφέροντος με τους μαίανδρους. Το θέμα με τα S/N είναι τελικά άλυτος γρίφος, εγώ παιδεύτηκα πολύ για να βγάλω μια άκρη και πάλι πιστεύω ότι υπάρχει κι άλλο βάθος για εκείνη την εποχή.

Χάρη συγγνώμη κιόλας αν κάνω λάθος, αλλά σε αυτή την ανάλυση εγώ δεν βλέπω μαιάνδρους. Πιο πολύ μοιάζουν για αεροσκάφη της 341, αλλά η ουρά δεν φαίνεται για κόκκινη είναι η αλήθεια. ʼν όντως στη μεγάλη ανάλυση φαίνονται μαίανδροι στο ρύγχος, θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, δεδομένης της έχγρωμης ουράς.
Γιώργος Ψαρράς

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #382 στις: Νοεμβρίου 24, 2007, 12:12:48 μμ »
Λοιπόν μάλλον έχω κάνει λάθος, δεν είναι μαίανδροι αλλά κάποια βαμμένη λωρίδα. Sorry boys. Η ουρά δείχνει να έχει άλλη απόχρωση από την άβαφη άτρακτο.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #383 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 01:01:02 μμ »
Κώστα μόλις είδα την απάντηση. Ευχαριστώ για τα επιπλέον στοιχεία (εγώ στην ουσία σε έβαλα στον κόπο να ψάξεις)...

Μην ανησυχείς, πάσχουμε από τις ίδιες ασθένειες.  :)

...Με βάση τις υπάρχουσες ημερομηνίες, είναι δύσκολο να παραλάβαμε το 1954 πρώην αεροσκάφη της 414 με τους μαιάνδρους ζωγραφισμένους. Χωρίς βέβαια να μπορούμε να αποκλίσουμε και κάτι αφού δεν έχουμε δει ακόμη πως ήταν οι μαίανδροι στα Mk.2...

Έτσι. Συμφωνώ.

...Το πιο πιθανό σενάριο πάντως (κατά τη γνώμη μου), είναι ότι κάποιοι έλληνες χειριστές, είτε κατά τις πτήσεις μεταφοράς των αεροσκαφών από Αγγλία, είτε σε κάποια άσκηση, πέτυχαν τα καναδικά αεροσκάφη (τα οποία πετούσαν στην Ευρώπη εκείνη την εποχή) και αποφάσισαν να υιοθετήσουν κάτι αντίστοιχο για την νεοδημιουργημένη τότε 342 Μοίρα. Έτσι τα ελληνικά είχαν και αυτά έναν κάθετο και έναν οριζόντιο μαίανδρο (όπως και τα original καναδέζικα - πράγμα που δείχνει ότι πιθανότατα η ιδέα εκλάπη από αυτούς, που άλλωστε την είχαν υιοθετήσει πρώτοι), αλλά σε άλλη θέση και με άλλο πάχος.

Πράγματι οι Καναδοί πήραν μέρος σε ασκήσεις με αποστολές από διάφορες αεροπορίες του ΝΑΤΟ ειδικά με την νέα τότε Luftwaffe αλλά δεν βρήκα κάτι που να υπονοεί ότι πέταξαν και με Έλληνες χωρίς όμως κάτι τέτοιο να αποκλείεται.

Μην ξεχνάς όμως τις φωτογραφίες. Η ανάπτυξη Καναδικών δυνάμεων στην Ευρώπη εκείνη την εποχή είχε προβληθεί σε μεγάλο βαθμό για πολιτικούς λόγους. Να δείτε πως το έλεγαν... Ψυχρό Πόλεμο ή κάπως έτσι τέλος πάντων.

Τώρα που είμαστε ζεστοί, θες να ψάξουμε τίποτα άλλο;  :lol:

Κώστας Πάντιος

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #384 στις: Νοεμβρίου 25, 2007, 05:09:01 μμ »
Πράγματι οι Καναδοί πήραν μέρος σε ασκήσεις με αποστολές από διάφορες αεροπορίες του ΝΑΤΟ ειδικά με την νέα τότε Luftwaffe αλλά δεν βρήκα κάτι που να υπονοεί ότι πέταξαν και με Έλληνες χωρίς όμως κάτι τέτοιο να αποκλείεται.

Πέταξαν... :wink:
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος black Hawk

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #385 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 05:47:57 μμ »
paidia xalaraaa me toys meandrous kai tis graikes sta F-86, mhn petaxtei kanas Liakopoulos kai pei oti h 414 ths RCAF einai Moira ton EL kai oi pilotoi ths einai apogonoi toy Dionysou poy perase tote to 10000 px tis pules toy Hrakleitoy gia th nea gh...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #386 στις: Νοεμβρίου 27, 2007, 08:43:11 μμ »
Ξέρεις τι ωραίο βιβλίο σαν κι αυτά μπορώ να σου γράψω μέσα σε μια βδομάδα;

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #387 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 12:42:12 μμ »

ενας φιλος μου την εδωσε, δειχνει ενα UH-19 να ριχνει ενα στεφανι ,στο αγαλμα του Κολοκοτρωνη ,που μολις εχουν γινει τα αποκαλυπτηρια του

Αποσυνδεδεμένος 337.x

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΙΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #388 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 05:34:11 μμ »
 EPEIGON  :shock: mpeite stin selida www.greekairforce.blogspot.com kai deite to epeteiako 506 sto vapsimo :shock:
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ FANTOMAS

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #389 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 05:56:55 μμ »
EPEIGON  :shock: mpeite stin selida www.greekairforce.blogspot.com kai deite to epeteiako 506 sto vapsimo :shock:
Μάλιστα...
Η πρώτη φωτό είναι © της Special Projects,οι υπόλοιπες δεν ξέρω αν έχουν την άδεια του δημιουργού του επετειακού και το "σκοτωμένο" προφίλ του Mirage 2000 είναι του Γ.Ψαρρά...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος 337.x

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΙΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #390 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 06:14:04 μμ »
pantos spanies foto gia to fantom leo
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ FANTOMAS

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
    • http://acig.org
« Απάντηση #391 στις: Δεκεμβρίου 09, 2007, 02:35:07 πμ »
Ξαναδημοσιευμένες, επεξεργασμένες, χωρίς credits και άδεια = clopyright...

Κάτι τέτοιοι εξυπνάκηδες της δεκάρας έχουν στερήσει όλους τους υπόλοιπους από 10πλάσιο υλικό... Εύγε...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος Spook_Zachos

• Live to fly...Fly to live...Aces high...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΡΕΒΕΖΑ / ΚΑΒΑΛΑ
  • Νικόλαος-Φίλιππος Ζάχος
« Απάντηση #392 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 11:29:07 μμ »
Παιδιά η δεξαμενή μ το όνομα ΔΕΔΑΛΟΣ Ι δεν είναι μια απλή δεξαμενή καυσίμων αλλά τροποπιημένη βαλίτσα μου το είπεφίλοσ ιπτάμενος όταν είχα πάει στήν 116Π.Μ. κ συγκεκρημένα φιλοξενούμενος τησ 335Μ ::salut::

<<ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ>>

Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #393 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 11:38:48 μμ »
Μάλιστα...
Η πρώτη φωτό είναι © της Special Projects,οι υπόλοιπες δεν ξέρω αν έχουν την άδεια του δημιουργού του επετειακού και το "σκοτωμένο" προφίλ του Mirage 2000 είναι του Γ.Ψαρρά...

Γιώργο δεν είδες καλά,
είναι το νέο πολυμορφικό Mirage 200-5
Σ.Σ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #394 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 10:46:27 πμ »
Παιδιά η δεξαμενή μ το όνομα ΔΕΔΑΛΟΣ Ι δεν είναι μια απλή δεξαμενή καυσίμων αλλά τροποπιημένη βαλίτσα μου το είπεφίλοσ ιπτάμενος όταν είχα πάει στήν 116Π.Μ. κ συγκεκρημένα φιλοξενούμενος τησ 335Μ ::salut::

Για όλους τους τύπους μαχητικών προβλέπεται το λεγόμενο travel pod, το οποίο έχει σκοπό τη μεταφορά προσωπικών ειδών των πιλότων σε μετασταθμεύσεις κ.λ.π. Μόνο ένα δεν το έχει ανάγκη (ελάτε, δεν είναι δύσκολο)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #395 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 11:04:53 πμ »

Για όλους τους τύπους μαχητικών προβλέπεται το λεγόμενο travel pod, το οποίο έχει σκοπό τη μεταφορά προσωπικών ειδών των πιλότων σε μετασταθμεύσεις κ.λ.π. Μόνο ένα δεν το έχει ανάγκη (ελάτε, δεν είναι δύσκολο)
...Θα πάρω την βοήθεια του κοινού... ::glossa::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #396 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 11:16:16 πμ »
 Καλημέρα σας. Βρήκα στο e-haf φωτογραφίες walk around του Α-7Ε και μεσα σε αυτές περιλαμβανόταν η παρακάτω πρωτότυπη λήψη:

Μπορείτε παρακαλώ να με διαφωτήσετε τι είναι αυτό :?: (Ακολουθεί λήψη απο άλλη οπτική γωνία)

Αποσυνδεδεμένος Deathdealer

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #397 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 11:18:59 πμ »
Είναι το air refueling pod των Α-7!
"Phantom Phreak"

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #398 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 11:19:45 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #399 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 11:27:34 πμ »

...Θα πάρω την βοήθεια του κοινού... ::glossa::

Για πε γιατί δε μου κόβει...

Tags: