Έτσι όπως περιέγραψες την κατασκευή του μου φάνηκε πολύ εύκολη. Πες μου αν μπορείς τις διαστάσεις του (72άρη είπες) και αν ξέρεις αν βγαίνει σε 48άρη. Αν το βρω θα το χτυπήσω αλύπητα
Είμαι λάτρης των περίεργων και κακομούτσουνων αεροσκαφών. Βέβαια δεν εχω φτιάξει ποτέ μέχρι τώρα διπλάνο, αλλά είπες ότι είναι το ιδανικό για αρχή και Γιαπονέζικο μάλιστα.
Λοιπόν, για την ώρα ξέρω μόνο 2 μοντέλα για την Laura, και τα 2 στην 1/72. Ενα αυτό της Fujimi και ένα ρητινένιο της Planet Models (
http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=PLA05672) το οποίο κάνει μόνο 36 EUR και δεν ξέρω την ποιότητά του. Σε διαστάσεις είναι λίγο πιο μεγάλο από ένα Hurricane. Αντε για τα πιο γνωστά σε σένα είναι όσο ένα Nakajima B5N2 Type 97 Kate. Για 38άρη δεν νρήκα κάτι

Απορία εκτός θέματος. (sory Γιώργο) αλλά πάντα την είχα και την θυμήθηκα τώρα.
Οι πάνινες επιφάνειες φθείρονται το ίδιο με τις μεταλλικές. Δηλαδή όταν κάνουμε ξανοίγματα των χρωμάτων σε πάνινες επιφάνειες τις κάνουμε όπως και στις μεταλλικές ?
Προσωπικά νομίζω πως όχι. Το χρώμα στο ύφασμα φθείρετε πιο γρήγορα από οτι στις μεταλικές επιφάνειες και διαφορετικά. Ειδικά στα αεροπλάνα όπου το ύφασμα είναι τεντωμένο πάνω από νομείς, το χρώμα έχει την τάση να ξανοίγει, πρόσεξε τις παλιές τέντες στη γειτονιά σου. Ετσι ενώ στις μεταλικές ξανοίγω το κέντρο των panels, στις υφασμάτινες ψάχνω τα σημεία του το ύφασμα τεντώνει πάνω στον υποκείμενο σκελετό.
Όταν υπάρχουν μεταλλικές και πάνινες επιφάνειες σε μεγάλη έκταση (όπως στο συγκεκριμένο) τα ξανοίγματα θα γίνονται στον ίδιο τόνο και στις δύο ή θα πρέπει να υπάρχει μια διαφορά (πχ. οι πάνινες να γίνονται πιο ξανοιγμένες) ?
Συνήθως κάνω τις πάνινες πιο ξανοιγμένες.
Αν στις πάνινες κάναμε κάποια σκισίματα θα ήταν εκτός πραγματικότητας ? (μπορεί να ρωτάω και βλακεία, δεν ξέρω)
Χμμμμ. Τα σκισίματα στην πάνινη επιφάνεια ενός αεροπλάνου είναι σοβαρή ζημιά. Αν είναι πχ στην πτέρυγα οδηγούν σε απώλεια άντωσης. Αρα πιστεύω οτι σε ένα αεροπλάνο σε πτητική κατάσταση είναι λίγο δύσκολο να δούμε σκισίματα σε κανονικές συνθήκες. Τώρα σαν battle damage ή σε τίποτα παρατημένο, τότε επιβάλλονται κάποια σκισίματα κατά τη γνώμη μου.
Μία περίπτωση σκισμένου πανιού και επιδιορθωμένου υπάρχει καταγεγραμμένη και μάλιστα σε έγχρωμο φιλμ από το 1942

Η έκθεση των Vindicator της VMSB-241 στον ήλιο και τον αλμυρό αέρα της Midway έκανε την υφασμάτινη επικάλλυψη της ατράκτου να σκίζετε σε λουρίδες. Το τεχνικό προσωπικό άρχισε να επιδιορθώνει το ύφασμα κολλώντας το με άσπρη χειρουργική ταινία την οποία περνούσε από πάνω με βερνίκι για αδιαβροχοποίηση

Οπως καταλαβαίνεις ύστερα από λίγο καιρό δεν υπήρχαν 2 αεροπλάνα ίδια... Ιδού η πραγματική κατάσταση:

Και να η gkontog άποψη στο αποδεκτό Vidicator της MPM στην 1/72: