Αποστολέας Θέμα: Fujimi 1/72 Aichi E11A1 Laura  (Αναγνώστηκε 3383 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Fujimi 1/72 Aichi E11A1 Laura
« στις: Μαΐου 24, 2007, 05:11:31 μμ »

Ιδού λοιπόν το άκρως ακαλαίσθητο, ατσούμπαλο και κακομούτσουνο Aichi E11A1 Laura της Fujimi στην 1/72. Εχοντας μία κλίση προς τα παράξενα θέματα και μια αγάπη για τα υδροπλάνα και τα διπλάνα, όταν το είδα στο γνωστό κολαστήριο της Αργυρούπολης δεν μπορούσα παρά να το αγοράσω.

Το κιτ της Fujimi ήταν πολύ καλό, με άψογη εφαρμογή, καλή λεπτομέρεια, είχε μία όμορφη βάση καταπέλτη για το υδροπλάνο και είχε ακόμα και έναν πλαστικό οδηγό που βοηθούσε στη συναρμολόγηση των φτερών! Τα σήματα ήταν πολύ καλά, ειδικά στις επιφάνειες με απομίμιση υφάσματος έκατσαν τέλεια χωρίς ίχνος silvering χωρίς καν να βάλω βελτιωτικό. Μία ένδειξη για το πόσο σκέφτηκαν στη Fujimi τον τελικό πελάτη είναι το οτι οι κίτρινοι κωδικοί του κάθετου σταθερού υπήρχαν στα σήματα σε λευκό και κίτρινο, έτσι ώστε κολλώντας το λευκό και μετά το κίτρινο να έχουν ένα όμορφο κίτρινο σήμα που δεν επιρρεάστηκε από το υποκείμενο μαύρο. Το ίδιο ίσχυε και για τα hinomaru.

Ελάχιστος στόκος απαιτήθηκε στη ρίζα της κάτω πτέρυγας και μάλλον αυτό οφειλόταν σε δικιά μου απροσεξία κατά την συναρμολόγηση. Η συναρμολόγηση πτερύγων και ατράκτου, με τη χρήση του οδηγού ήταν εξωφρενικά απλή. Ολο το μοντέλο βάφτηκε με Tamiya XF1 flat black, περάστηκε μία παρκετίνη, περάστηκα τα λιγοστά σκοινάκια και στη συνέχεια δέχτηκε δημιουργική επίθεση με ένα ψιλό πινελάκι και Humbrol 65 aluminium. Ακολούθησαν dry brush με διάφορα γκρίζα, τα σήματα τα οποία ήταν ένα όνειρο, dry brush τα σήματα με ξανοιγμένο κόκκινο και κάποιες φθορές σε αυτά με Humbrol 56. Στο τέλος 2 χέρια matt βερνίκι της Humbrol και έτοιμο!

Για όσους ενδιαφέρονται πρόσφατα είδα διαθέσιμο το μοντέλο στο εν λόγω κατάστημα, αν και με διαφορετικό box art. Κατά τη γνώμη μου αποτελεί ένα ιδανικό ξεκίνημα για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να κaτασκευάζει διπλάνα. Και πέρα από το κηδειί μαύρο μπορεί να γίνει και IJN green απάνω από IJN gray με κίτρινες identification stripes στα φτερά και να αποκτήσει κανείς ένα πολύ πιο ενδιαφέρον χρωματικά μοντέλο. Τώρα θα μου πείτε εγώ γιατί το εκανα μαύρο; Τι να σας πω, αν ήμουν καλά δεν θα έφτιαχνα μοντέλα...

Τη γνώμη σας παρακαλώ... Αφοβα αλλά με πάθος  :)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: Fujimi 1/72 Aichi E11A1 Laura
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 24, 2007, 05:30:06 μμ »
Αν και είναι πολύ μακρία από ό,τι μου κάνει γούστο ως θεματολογία (κοινώς... και να μου το χάριζαν δεν θα το έφτιαχνα - α, ναι, θα το χάριζα σε σένα!) μπορώ να πω ότι μου αρέσει.

Πιστεύω ότι η συνολική εικόνα τέτοιων -δύσκολων για τους πολλούς- θεμάτων "απογειώνεται" αν αυτά παρουσιαστούν δίπλα σε άλλα ανάλογα αεροπλάνα ώστε το μάτι (ειδικά του ασχετούμπα όπως εγώ) να ψάχνει σημεία σε μια γενικότερη "εικόνα επόχης" όπως αυτή που πολύ πετυχημένα δημιουργούν τα μοντέλα σου.

Απλά λοιπόν, σου βάζω... "τγία" (στα 3)!

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 24, 2007, 05:31:08 μμ »
Εμενα προσωπικα μου αρεσει αν και δεν εχω τοση πειρα σε τετοιου ειδους αεροπλανα(ελπιζω και το δικο μου YAK να πλησιαζει αυτη την κατασκευη)! Ειδικα το chipping  ειναι φοβερο! ::icon_thumright::
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 24, 2007, 05:52:47 μμ »
Οι κατασκευές σου είναι ισάξιες των περιγραφών σου.  ::eusa_clap::
Οι φθορές - chipping - πανέμορφες, δείχνουν ένα αεροσκάφος που έβγαλε τα λεφτά του... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 24, 2007, 06:01:40 μμ »
Απλά πανέμορφο Γιώργο!
Μ αρέσει περισσότερο με το μαύρο παρά με πράσινο,εκτός του ότι θα είχες και ένα ακόμη πράσινο γιαπωνέζικο στην συλλογή σου
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 24, 2007, 06:26:57 μμ »
Βρε Γιωργο,βρε Γιωργο...
Παψε πια να βγαζεις τα ματια σου με 72άρια (ασε τις δικαιολογιες για χώρο κλπ με την παραγωγικοτητα σου και στην 1/288 να ηταν παλι θα τα γεμιζες τα ραφια σου)και πιασε επιτελους ενα 48άρι ή γιατι οχι 32άρι-24άρι κλπ
Κατα τα αλλα τι να πω,αψογο?πολυ καλο?φοβερο ενα πραγμα?μπραβο?κλπ κλπ...

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 24, 2007, 06:45:04 μμ »
Γιώργη είναι τρέλα  ::icon_thumright::  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::   ιδίως το chipping είναι όλα τα λεφτά (σε euro και γιεν)  :!:
Έτσι όπως περιέγραψες την κατασκευή του μου φάνηκε πολύ εύκολη. Πες μου αν μπορείς τις διαστάσεις του (72άρη είπες) και αν ξέρεις αν βγαίνει σε 48άρη. Αν το βρω θα το χτυπήσω αλύπητα  ::violent1:: Είμαι λάτρης των περίεργων και κακομούτσουνων αεροσκαφών. Βέβαια δεν εχω φτιάξει ποτέ μέχρι τώρα διπλάνο, αλλά είπες ότι είναι το ιδανικό για αρχή και Γιαπονέζικο μάλιστα.

Απορία εκτός θέματος. (sory Γιώργο) αλλά πάντα την είχα και την θυμήθηκα τώρα.
Οι πάνινες επιφάνειες φθείρονται το ίδιο με τις μεταλλικές. Δηλαδή όταν κάνουμε ξανοίγματα των χρωμάτων σε πάνινες επιφάνειες τις κάνουμε όπως και στις μεταλλικές ?
Όταν υπάρχουν μεταλλικές και πάνινες επιφάνειες σε μεγάλη έκταση (όπως στο συγκεκριμένο) τα ξανοίγματα θα γίνονται στον ίδιο τόνο και στις δύο ή θα πρέπει να υπάρχει μια διαφορά (πχ. οι πάνινες να γίνονται πιο ξανοιγμένες) ?
Αν στις πάνινες κάναμε κάποια σκισίματα θα ήταν εκτός πραγματικότητας ? (μπορεί να ρωτάω και βλακεία, δεν ξέρω)

Τελικά δεν ήταν μια απορία, ήταν πολλές,

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 24, 2007, 06:53:22 μμ »
Παίδες ευχαριστώ!

@Liverpool  ::arrowred:: Είμαι στη δουλειά και πήζω. Μόλις γυρίσω σπίτι κατά τις 2100 θα λάβω θέση επί των ερωτήσεων πάραυτα! Αντε και άμα έχω κέφια θα ποστάρω και κάτι άλλο μεγάλο και μαύρο! (οχι τη σκιά μου για όσους κακεντρεχείς το σκέφτηκαν!)

Τελικά δεν ήταν μια απορία, ήταν πολλές,
Μην ανησυχείς, η χρέωση τρέχει  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 25, 2007, 12:06:40 πμ »
Έτσι όπως περιέγραψες την κατασκευή του μου φάνηκε πολύ εύκολη. Πες μου αν μπορείς τις διαστάσεις του (72άρη είπες) και αν ξέρεις αν βγαίνει σε 48άρη. Αν το βρω θα το χτυπήσω αλύπητα  ::violent1:: Είμαι λάτρης των περίεργων και κακομούτσουνων αεροσκαφών. Βέβαια δεν εχω φτιάξει ποτέ μέχρι τώρα διπλάνο, αλλά είπες ότι είναι το ιδανικό για αρχή και Γιαπονέζικο μάλιστα.
Λοιπόν, για την ώρα ξέρω μόνο 2 μοντέλα για την Laura, και τα 2 στην 1/72. Ενα αυτό της Fujimi και ένα ρητινένιο της Planet Models (http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=PLA05672) το οποίο κάνει μόνο 36 EUR και δεν ξέρω την ποιότητά του. Σε διαστάσεις είναι λίγο πιο μεγάλο από ένα Hurricane. Αντε για τα πιο γνωστά σε σένα είναι όσο ένα Nakajima B5N2 Type 97 Kate. Για 38άρη δεν νρήκα κάτι  :(

Απορία εκτός θέματος. (sory Γιώργο) αλλά πάντα την είχα και την θυμήθηκα τώρα.
Οι πάνινες επιφάνειες φθείρονται το ίδιο με τις μεταλλικές. Δηλαδή όταν κάνουμε ξανοίγματα των χρωμάτων σε πάνινες επιφάνειες τις κάνουμε όπως και στις μεταλλικές ?
Προσωπικά νομίζω πως όχι. Το χρώμα στο ύφασμα φθείρετε πιο γρήγορα από οτι στις μεταλικές επιφάνειες και διαφορετικά. Ειδικά στα αεροπλάνα όπου το ύφασμα είναι τεντωμένο πάνω από νομείς, το χρώμα έχει την τάση να ξανοίγει, πρόσεξε τις παλιές τέντες στη γειτονιά σου. Ετσι ενώ στις μεταλικές ξανοίγω το κέντρο των panels, στις υφασμάτινες ψάχνω τα σημεία του το ύφασμα τεντώνει πάνω στον υποκείμενο σκελετό.

Όταν υπάρχουν μεταλλικές και πάνινες επιφάνειες σε μεγάλη έκταση (όπως στο συγκεκριμένο) τα ξανοίγματα θα γίνονται στον ίδιο τόνο και στις δύο ή θα πρέπει να υπάρχει μια διαφορά (πχ. οι πάνινες να γίνονται πιο ξανοιγμένες) ?
Συνήθως κάνω τις πάνινες πιο ξανοιγμένες.

Αν στις πάνινες κάναμε κάποια σκισίματα θα ήταν εκτός πραγματικότητας ? (μπορεί να ρωτάω και βλακεία, δεν ξέρω)
Χμμμμ. Τα σκισίματα στην πάνινη επιφάνεια ενός αεροπλάνου είναι σοβαρή ζημιά. Αν είναι πχ στην πτέρυγα οδηγούν σε απώλεια άντωσης. Αρα πιστεύω οτι σε ένα αεροπλάνο σε πτητική κατάσταση είναι λίγο δύσκολο να δούμε σκισίματα σε κανονικές συνθήκες. Τώρα σαν battle damage ή σε τίποτα παρατημένο, τότε επιβάλλονται κάποια σκισίματα κατά τη γνώμη μου.

Μία περίπτωση σκισμένου πανιού και επιδιορθωμένου υπάρχει καταγεγραμμένη και μάλιστα σε έγχρωμο φιλμ από το 1942 :!: Η έκθεση των Vindicator της VMSB-241 στον ήλιο και τον αλμυρό αέρα της Midway έκανε την υφασμάτινη επικάλλυψη της ατράκτου να σκίζετε σε λουρίδες. Το τεχνικό προσωπικό άρχισε να επιδιορθώνει το ύφασμα κολλώντας το με άσπρη χειρουργική ταινία την οποία περνούσε από πάνω με βερνίκι για αδιαβροχοποίηση  :shock: Οπως καταλαβαίνεις ύστερα από λίγο καιρό δεν υπήρχαν 2 αεροπλάνα ίδια... Ιδού η πραγματική κατάσταση:

Και να η gkontog άποψη στο αποδεκτό Vidicator της MPM στην 1/72:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 25, 2007, 12:38:44 πμ »
 Το περιμενα οι θα δω κατι περιεργο αλλα αυτο... :shock:
Αν και με τα διπλανα δεν τα παω καλα (οσα δεν φτανει το κορακι...) εχω να πω τα παρακατω.
 Ναι,εχω δει μοντελα με περισοτερη λεπτομερια απο τα δικα σου.
 Ναι,εχω δει πιο καλοβαμενα μοντελα απο τα δικα σου.
 Ναι,εχω δει,θα τολμησω να το πω,ακομα και πιο προτοτυπα θαματα απο τα δικα σου.

Δεν θυμαμαι ομως να εχω δει αλλο μοντελιστη που ολα του τα μοντελα, ασχετως περιοδου η δυσκολιας, να αποπνεουν τετοια αληθοφανια.
Ειναι απο τις περιπτωσεις μοντελων που νομιζεις οτι ειναι τα πραγματικα αεροσκαφη και καποιος απλα τα ξεφονταρισε στο photoshop.
Το μεγαλυτερο χαρισμα κατα την γνωμη μου σε ενα μοντελιστη ειναι να εχει την αισθηση του μετρου.Ε ναι λοιπον,την εχεις!

::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Υ.Γ.Περιμενουμε και αλλα... ::devil023::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 25, 2007, 12:52:22 πμ »
Το περιμενα οι θα δω κατι περιεργο αλλα αυτο... :shock:
Αν και με τα διπλανα δεν τα παω καλα (οσα δεν φτανει το κορακι...) εχω να πω τα παρακατω.
 Ναι,εχω δει μοντελα με περισοτερη λεπτομερια απο τα δικα σου.
 Ναι,εχω δει πιο καλοβαμενα μοντελα απο τα δικα σου.
 Ναι,εχω δει,θα τολμησω να το πω,ακομα και πιο προτοτυπα θαματα απο τα δικα σου.

Δεν θυμαμαι ομως να εχω δει αλλο μοντελιστη που ολα του τα μοντελα, ασχετως περιοδου η δυσκολιας, να αποπνεουν τετοια αληθοφανια.
Ειναι απο τις περιπτωσεις μοντελων που νομιζεις οτι ειναι τα πραγματικα αεροσκαφη και καποιος απλα τα ξεφονταρισε στο photoshop.
Το μεγαλυτερο χαρισμα κατα την γνωμη μου σε ενα μοντελιστη ειναι να εχει την αισθηση του μετρου.Ε ναι λοιπον,την εχεις!

::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Και όλα αυτά στην 1/72...

Σε χαίρομαι απίστευτα φίλε, γιατί γουστάρεις να μας κάνεις κομμάτια κάθε φορά...

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 25, 2007, 07:58:19 πμ »
 ::arrowred:: Γιώργη οι απάντησεις που έδωσες στα ερωτήματά μου είναι πολύ κατατοπιστικές.  ::thanks_smilie:: Επίσης σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιαίρωσες για να μου απαντήσεις.  ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 25, 2007, 08:28:31 πμ »
Καλημερα φιλε μου. Αν και δεν εχω ιδεα απο αεροπλανα και ειδικα Α-Β ΠΠ φοβερο chipping!!!!!!!!!!!!!

Πολυ ομορφη δουλεια!!!!!!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 25, 2007, 11:56:04 πμ »
Παιδια σας ευχαριστώ, με κάνετε και  :oops:

Θα έρθουν και άλλα, ώρα να βρω! Και που να δεις που σκέφτομαι να ανοίξω topic με τίτλο How NOT to do. Εκεί να δεις καλλιτεχνίες!

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 25, 2007, 12:06:48 μμ »
..τωρα το ειδα και επειδη τρελλαινομαι για σπανια θεματα...... ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 25, 2007, 12:09:47 μμ »
 Είσαι καλλιτέχνης Γιώργο!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Το Faded Green το "έπαιξες" καταπληκτικά  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 25, 2007, 11:25:15 μμ »
Το Faded Green το "έπαιξες" καταπληκτικά  ::salut::
Green :?: :!: :?: :!: :?:

Tags: