Αποστολέας Θέμα: 26ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (1-7/10/2007)  (Αναγνώστηκε 53903 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: 26η Ετήσια (2007) Εκθεση Μοντελισμού της IPMS Ελλάδος (1-7/10/2007)
« Απάντηση #325 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 10:23:02 πμ »

Παιδιά καλημέρα, ιδού και μερικές φωτογραφίες από την έκθεση
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #326 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 10:24:24 πμ »
Sorry για την διπλή φωτογραφία
Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #327 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 10:25:05 πμ »
Για να μη μείνουν οι φίλοι που δεν ήρθαν στην έκθεση παραπονεμένοι, ορίστε οι πρώτες αρματικές φώτος της φετινής έκθεσης.

Σταύρος Σουλής με τα γνωστά LAV25 & M1A1 ABRAMS (Τί να πει κανείς για τον αγαπητό Σταύρο... Σταθερή αξία και δάσκαλος για πολλούς από εμάς)

Stratos Mavroudis με το Τ55 "ENIGMA" (Απλά το κοιτάς και το θαυμάζεις...)

israman με τις μοναδικές του μετασκευές

lampakias με την οικογένεια

melpas με τα θηρία του

Λέκκας ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: (χωρίς σχόλια)

Philio με το πανέμορφο του sherman

Alex - όλα είναι λάθος - με το Churchill

leopard με τα μωρά μου

Και μερικά ακόμη μοντέλα που μου άρεσαν πολύ

Αποσυνδεδεμένος Μιχάλης Παπαδάκης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • IPMS 784
« Απάντηση #328 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 12:35:18 μμ »
Συγχαρητήρια και από 'μένα, λυπάμαι πολύ που δεν μπορούσα να έρθω, νομίζω οτι έχασα μια πολύ καλή έκθεση. Πολλά μπράβο στα παιδιά από το Ηράκλειο, distam και Double Ugly για την πολύ καλή πρώτη τους παρουσία στην έκθεση, χαίρομαι πάρα πολύ και για τους δύο... Ποιός θα ανεβάσει φωτογραφίες και από αεροπλάνα????? ανυπομονώ πολύ....

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #329 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 02:16:51 μμ »
Οι συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι ήταν περίπου 50 παραπάνω... Έχεις δίκιο για το ΠΜ, αλλά σκέψου ότι ζήταγαν καμιά 10000EUR, παραπάνω για την αίθουσα... Για τα διοράματα θα συμφωνήσω... επίσης παιδιά, όποιος δεν δει καρτελάκι του club σε μοντέλο του, δεν το έκανα επίτηδες... Δεν τα θυμόμουν όλα απέξω... αύριο θα είμαι με τους υπόλοιπους κατά το μεσημεράκι, οπότε ζητήστε μου να βάλουμε... Επίσης θα φωτογραφήσω όλα τα μοντέλα που βραβεύθηκαν εκ νέου, με τα ταμπελάκια των βραβείων δίπλα...
εγω ξερω οτι το ΠΜ ζητησε περιπου 6000

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #330 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 03:23:06 μμ »
Από τις φωτογραφίες που ανέβασε ο Φάνης φαίνεται ότι πολύ όμορφες δουλειές έκαναν οι "λασπουριάδιδες". Και διδιαίτερα τα παιδιά του modelclub.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ʼντε τώρα να μπουν και τα αεροπλάνα, για να δούμε τα πραγματικά μοντέλα.  :lol: :lol: :lol:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #331 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 03:25:07 μμ »
Apithana montela.  Sinxaritiria stous vravefthentes alla kai se osous apla simetixan
stin ekthesi!!!!!!! Kai apo xronou mazi sas paidia  ::icon_thumright::
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #332 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 04:00:21 μμ »
Ας περάσουμε τώρα σε ορισμένες φώτος από "πετούμενα". Πολλά από τα παρακάτω "πετούμενα" τα έχουμε θαυμάσει και μέσα από τις σελίδες του φόρουμ. Από κοντά βέβαια είναι ακόμη πιο απίστευτα & όμορφα :!:

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να εκφράσω το θαυμασμό μου για το ΤF-104 του αγαπητού pan-pan τον οποίο και γνώρισα προσωπικά. Από τις λίγες κουβέντες που αντάλλαξα μαζί του κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό παιδί που παρά το μικρό της ηλικίας του είναι τρομερά ώριμο και κυρίως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ μοντελιστής.
Συνέχισε έτσι παλικάρι μου και εύχομαι στην επόμενη IPMS να μας τρελάνεις ακόμη περισσότερο.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #333 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 04:05:33 μμ »
Συνεχίζοντας τη φωτογραφική κάλυψη της έκθεσης νομίζω ότι είναι απαραίτητο να παρουσιάσω φώτος γνωστών μελών του φόρουμ εν ώρα δράσης και ξεκούρασης :!:

Σχόλια δεν πρόκειται να κάνω. Σας αφήνω να φανταστείτε τις απίστευτες ατάκες που ειπώθηκαν από όλους εμάς που βρεθήκαμε στην έκθεση. Πραγματικά το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ.
Και του χρόνου συνάδελφοι να βρεθούμε και να τα πούμε. Και ελπίζω του χρόνου να παρευρεθούν στην έκθεση και μερικοί μερικοί από τη δυτική Ελλάδα - Ζάκυνθο. Κε 117tacan η απουσία σας συζητήθηκε πάρα πολύ φέτος :!:
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #334 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 04:27:19 μμ »
Θα ολοκληρώσω τη φωτογραφική μου κάλυψη με μερικές ακόμη mix-photos :!:

Αυτά από την πλευρά μου. Ελπίζω και άλλοι συνάδελφοι να με ακολουθήσουν για να θαυμάσουν και οι υπόλοιποι τα μοντέλα της φετινής έκθεσης.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #335 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 04:47:16 μμ »
Ευχαριστούμε για τις φωτό Leopard  ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #336 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 05:09:10 μμ »
τώρα που η 26η ετήσια έκθεση - διαγωνισμός της IPMS Ελλάδος είναι παρελθόν,
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
και απ' ότι βλέπω παραπάνω, οι περισσότεροι είμαστε ευχαροστημένοι με το αποτέλεσμα συνολικά,
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
νομίζω είναι ώρα να καταγράψουμε μερικά σημεία που θα θέλαμε να δούμε βελτιωμένα ή αλλαγμένα σε επόμενη έκθεση.
 :wink:
όσοι επιθυμείτε, γράψτε παρακάτω τα - καλοπροαίρετα πιστεύω - σχόλια και υποδείξεις σας και δεσμεύομαι ότι θα φτάσουν στα κατάλληλα αυτιά και θα εξεταστούν για την επόμενη έκθεση.

Ξεκινώ ο ίδιος με κάποιες παρατηρήσεις:  8)

1. Θεωρώ ότι ο χώρος της έκθεσης ήταν οριακά στενός.
πιστεύω ότι για την επόμενη έκθεση θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα είτε για μεγαλύτερο χώρο είτε για ύπαρξη ξεχωριστών αιθουσών για εκθέματα και περίπτερα καταστημάτων.
2. Το παζάρι (kit swap) έπρεπε να γίνει. Η ύπαρξη χώρου για kit swap στην επόμενη έκθεση, θα πρέπει να εξασφαλιστεί οπωσδήποτε. Ως γνωστόν φέτος, το Kit Swap ματαιώθηκε για λόγους του εκθεσιακού χώρου και όχι της οργανωτικής.
3. Στην τελετή απονομής, η φωτογράφιση των μοντέλων ήταν ....κακή το ελάχιστο. δεν ζητάγανε τη βοήθεια του modelclub.gr ?
4. Ακουσα και πάλι παράπονα για τις βραβεύσεις κλπ. Τα έχουμε ξαναπεί. Το ισχύον σύστημα σίγουρα μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες αλλά τουλάχιστον γλιτώνει την οργανωτική απο τις γκρίνιες για σκόπιμες αδικίες της κριτικής επιτροπής.  Μήπως να κάναμε ένα δημοψήφισμα εντός του forum για το ποιο απο τα δυο συστήματα προτιμούν οι μοντελιστές; Εννοώ αυτό της ύπαρξης κριτικής επιτροπής, έναντι της ψηφοφορίας μεταξύ των συμμετεχόντων.
5. Δεν μου άρεσε που εντός της κύριας αίθουσας, υπήρχαν άτομα - κυρίως επαγγελματίες των περιπτέρων αλλά και τα "πηγαδάκια" τους που κάπνιζαν.
6. Το έχω πει και παλαιότερα, θα ήθελα να υπάρχει και ένα "βραβείο κοινού", απο κάποιου είδους ψηφοφορία των επισκεπτών.

αυτά.
αναμένω και των υπολοίπων.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #337 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 05:28:56 μμ »
Παίρνοντας τη σκυτάλη από το Σταύρο οι δικές μου παρατηρήσεις-σχόλια είναι οι ακόλουθες:

1. Ο χώρος όχι μόνο ήταν στενός αλλά σε ώρες αιχμής δε μπορούσες ούτε να ανασάνεις. Μία λάθος κίνηση ή ένα κατά λάθος σκούντημα και μπορεί να είχε συμβεί το μοιραίο: πέσιμο πάνω σε κάποιο μοντέλο ή σε τραπέζι με εκθέματα. Ήμουν στην έκθεση από τις 16:00 μέχρι και τις 20:15 το Σάββατο και υπήρχαν στιγμές που πραγματικά δε μπορούσες να μπεις στην αίθουσα. Όσο για λήψη φωτογραφιών... Έπρεπε να κάνεις ακροβατικά... Θεωρώ ότι θα πρέπει ίσως τα καταστήματα να βρίσκονται σε άλλο χώρο ή να υπάρχουν μεγαλύτερες ή και περισσότερες αίθουσες. Μου δόθηκε η εντύπωση ότι κάποια εκθέματα ήταν κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο.
Η φετινή έκθεση "έχασε" λίγο εξαιτίας του χώρου. Αν ο χώρος ήταν μεγαλύτερος και πιο άνετος πιστεύω ότι όλοι μας θα χαιρόμασταν ακόμη περισσότερο.

2. Αναφορικά με τις βραβεύσεις, προσωπικά θεωρώ ότι θα πρέπει οι συνάδελφοι μοντελιστές να ψηφίζουν και να αποφασίζουν πού θα δοθούν τα βραβεία. Με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν τα παντός είδους σχόλια. Χωρίς ειλικρινά να θέλω να θίξω κανέναν, άλλωστε δε θα μου το επέτρεπα, πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει κριτική επιτροπή. Αρκεί οι μοντελιστές να ψηφίζουν τους συναδέλφους τους χωρίς να υπάρχουν σκοπιμότητες και συμφέροντα από πίσω. Έτσι όλοι θα είναι χαρούμενοι και κανείς δε θα μπορεί πλέον να μιλήσει περί αδικίας ή "γνωριμιών". Το μοντέλο με τις περισσότερες ψήφους θα παίρνει το χρυσό κλπ.

3. Θεωρώ πολύ σωστή την κίνηση να υπάρχουν βραβεία από καταστήματα.

4. Το παζάρι και εγώ θα ήθελα να γίνει και το περίμενα πώς και πώς.

5. Η οργάνωση της έκθεσης ήταν πολύ καλή. Τα παιδιά της IPMS ήταν εξυπηρετικότατα και έκαναν πιστεύω ότι περνούσε από το χέρι τους για να πετύχει και αυτή η έκθεση.

6. Η έλλειψη κυλικείου ήταν ένα το μεγάλο μειονέκτημα της έκθεσης. Δεν υπήρχε κάποιος χώρος, όπως πέρυσι στο Πολεμικό Μουσείο, όπου θα μπορούσες να πιεις έναν καφέ και να ξεκουραστείς για λίγο. Η έλλειψη ενός τέτοιου χώρου είχε σαν αποτέλεσμα να γίνονται πηγαδάκια εκτός του χώρου της έκθεσης και να θησαυρίσει το μοναδικό καφέ-ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το  :mrgreen: που βρισκόταν εκτός του πολυχώρου.

Αυτά από μένα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #338 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 05:47:04 μμ »

3. Στην τελετή απονομής, η φωτογράφιση των μοντέλων ήταν ....κακή το ελάχιστο. δεν ζητάγανε τη βοήθεια του modelclub.gr ?

Πέρυσι φωτογράφισα προσωπικά και παρουσίασα τις φωτό στην βράβευση...
Φέτος ασχολήθηκαν άλλα άτομα για την φωτογράφιση και βοήθησα μόνο στην απονομή.
Του χρόνου πιστεύω να μπορέσω να ασχοληθώ ολοκληρωτικά...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #339 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 06:30:37 μμ »
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση...(και μη το παρεξηγησετε)  Κατα ποσο ειναι σωστο σε μια εκθεση της IPMS να υπαρχουν μοντελα με το ταμπελακι του Model Club? Εγω ειμαι μελος και στα δυο αλλα μηπως αυτο ξυπνα μια ψιλοκοντρα? μηπως καποιος που δεν γουσταρει το Model Club  (λεμε τωρα) μονο που θα δει το ταμπελακι θα σνομπαρει το μοντελο? η ακομη γιατι το μοντελο θα πρεπει να εχει τετοιο ταμπελακι? απο τι θελουμε να ξεχωριζει?
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #340 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 06:35:54 μμ »
Για αυτό ακριβώς τον λόγο και όπως ξαναγράψαμε σε προηγούμενες σελίδες, τα ταμπελάκια του Modelclub, μπήκαν αφού και μόνον αφού είχε ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, και ο έλεγχος από την κριτική επιτροπή... Ο ίδιος αφαίρεσα ταμπελάκια μας από μοντέλα μελών, που τα είχαν κρατήσει από πέρσυ, και τα ξανατοποθέτησα Παρασκευή απόγευμα...

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #341 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 07:03:18 μμ »
Υπέθεσα ότι κάποιοι... θα μέναμε χωρίς φωτο ...γι΄αυτό το φρόντισα μόνος μου..Τράβηξα ότι με άφησε...ο ήλιος..
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #342 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 07:08:41 μμ »

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να εκφράσω το θαυμασμό μου για το ΤF-104 του αγαπητού pan-pan τον οποίο και γνώρισα προσωπικά. Από τις λίγες κουβέντες που αντάλλαξα μαζί του κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό παιδί που παρά το μικρό της ηλικίας του είναι τρομερά ώριμο και κυρίως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ μοντελιστής.
Συνέχισε έτσι παλικάρι μου και εύχομαι στην επόμενη IPMS να μας τρελάνεις ακόμη περισσότερο.

Σε ευχαριστώ θερμά!!!!  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::Όσο για του χρόνου θα το προσπαθήσω, θα το προσπαθήσω! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #343 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 07:27:23 μμ »
Mια ερώτηση, οι ενήλικες μπορούν να ψηφίσουν ένα μοντέλο στην κατηγορία Ν; Αν όχι νομίζω πως καλό θα ήταν να ισχύσει κάτι τέτοιο....

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #344 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 07:29:03 μμ »
Ενα μεγαλο Μπραβο σε ολους οσους ειχαν σχεσει με την Εκθεση.Μοντελιστες,Οργανωση,Επισκεπτες,Μαγαζατορες κτλπ.. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Για της διαφορες παρατηρησεις θετικες/Αρνητικες να αναφερθουν και να σηζητηθουν για να βρεθουν καποιες λυσοις ωστε τα προβληματα,εμποδια να μην εμφανιστουν σε μελλοντηκες διοργανωσεις.Π.Χ.Μικρος χωρος,ελλειψη κυλικειου,συμμετοχη του κενου με την ψηφοφορια του,ο χωρος εκθεσεις να ειναι μη καπνηστον,σωστη βραβευση και πολλα αλλα.Το βασικο ειναι ομως οτι και φετος εγινε μια διοργανωση που ειχε σχεσει με τον Μοντελισμο.Μπραβο σας παιδια. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #345 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 07:29:22 μμ »
Ναι μπορούσαν... Σε λίγο θα αρχίσω να ανεβάζω φώτο...

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #346 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 07:48:09 μμ »
Δωστε πραμα να σας καμαρωνουμε και εμεις εκτος Ελλας ::eusa_clap:: ::icon_thumright::
Τασος ::salut::

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #347 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 07:53:22 μμ »
Θα μπαίνουν λίγες-λίγες χωρίς σχόλια από μέρους μου... Τα δικά μας βραβευμένα θα μπουν στο τέλος... Συγχωρέστε με αν έχω αφήσει κάποιο δικό μας αφωτογράφητο με το βραβείο του, καθώς δυστυχώς δεν τα θυμόμουν όλα...

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #348 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 07:59:54 μμ »

Αποσυνδεδεμένος ΚωσταςΚορ

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΓΑΛΑΤΣΙ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #349 στις: Οκτωβρίου 07, 2007, 08:11:29 μμ »
 Θα ηθελα και εγω να πω ενα μεγαλο μπραβο γενικα για ολη την προσπαθεια αλλα ενα μεγαλο μπραβο σε ολους για τα υπεροχα μοντελα που υπηρχαν .Τωρα οι κακοβουλοι παντα θα βρισκουν για να γκρινιαξουν αλλα δεν πειραζει.
ΜΠΡΑΒΟ

Tags: