Αποστολέας Θέμα: SD.KFZ.179 BergePanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)  (Αναγνώστηκε 14898 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
SD.KFZ.179 BergePanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)
« στις: Απριλίου 10, 2007, 05:03:35 μμ »
Όπως είχα πει και παλαιότερα, έχω ένα bergerpanther σχεδόν τελειωμένο. Αποφάσισα να το βάψω. Οι οδηγίες της italeri το δίνουν όλο flat tan. Έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό; Ρωτάω επειδή το έχω βρει σε φωτό στο ιντερνετ με παραλλαγή και όχι απλό flat tan σ' όλες τις επιφάνειες:
Επίσης, παρατηρώ ότι όλο το βαρούλκο είναι σε gun metal χρώμα, ενώ οι δικές μου οδηγίες το έδιναν tan και έτσι το έκανα. Πατάτα; Να το ψεκάσω ένα gun-metal για να στρώσει;

Προσοχή:
Οι φωτογραφίες που βλέπετε ΔΕΝ είναι απ' το δικό μου μοντέλο! Τις είχα αποθηκεύσει στο δίσκο μου εδώ και χρόνια και έτσι σήμερα δεν ξέρω ούτε την πηγή! Sorry! :oops:

edit:
Δείτε και αυτή τη φωτογραφία...

Πωλείται ημι-αποπερατωμένο bergerpanther ή ανταλλάσσεται με βελόνες πλεξίματος. :shock:

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Απ: SD.KFZ.179 BergerPanther (Italeri 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 10, 2007, 05:20:28 μμ »
Καλύτερα να το περάσεις με το Dark Yellow της Tamiya για βασικό και μετά με λίγο πιο ανοιγμένο με λευκό.
Για παραλλαγή μάλλον πιο καλό θα είναι να πάρεις ένα οποιοδήποτε dark green και να περάσεις με λεπτές λωρίδες όλο το πήγμα. Μην το κάνεις τρίχρωμο θα είναι υπερβολικό και κλέβει από το βαρούλκο!

Το βαρούλκο ποιο εντυπωσιακό θα είναι να το βάψεις με το red primer και πάλι της Tamiya.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 10, 2007, 08:15:44 μμ »
Ωχ, Tamiya ακούω, που σημαίνει ταξιδάκι στην Αθήνα πάλι... Αυτά τα πράγματα δεν βρίσκονται στο Ηράκλειο φίλοι μου. Για να βάψω τη Hayabusa, περίμενα 3 μήνες για να κανονίσω ταξίδι στην Αθήνα ώστε να πάρω τα χρώματα. Ναι, παίζει και η λύση της courier, αλλά είναι πολλά τα λεφτά.

Το red primer δεν θα φέρνει πολύ σε σκουριασμένο;

Χαίρομαι που απορρίψαμε τη λύση της τρίχρωμης παραλλαγής. Μήπως να το κάνω μονόχρωμο, κατά τις οδηγίες του κιτ; Dark Yellow αντί για το tan δηλαδή λες; Και το ανοιγμένο με λευκό, για φθορές ας πούμε; Στις ακμές ή για σκόνισμα και ξεθώρισμα στις μεγάλες επιφάνειες;

Καμία φωτό υπάρχει, για να έχω μία εικόνα του τι πρόκειται να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 11, 2007, 12:44:28 πμ »
Για να γλιτώσεις τα μεταφορικά από Αθήνα μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο από τα παιδιά του Modelclub από Κρήτη
που έχουν κάνει το Κρήτη – Αθήνα ... Κολιάτσου – Παγκράτι!!!! :mrgreen:

Όχι το Red Primer δεν μοιάζει με σκουριά αρκεί να προσέξεις της φθορές και το Chipping μετά!

Και μονόχρωμο μια χαρά είναι... απλά σου είπα για το Dark Green επειδή είπες πως ήθελες παραλλαγή.

Ναι το Dark Yellow για βασικό και το ξανοιγμένο με άσπρο για highlighting στης μεγάλες επιφάνειες!

Για εικόνες από αύριο θα ψάξω στο “αρχείο” μου στο computer της δουλειάς! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: Απ: SD.KFZ.179 BergerPanther (Italeri 1/35)
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 11, 2007, 06:48:05 πμ »
Όχι το Red Primer δεν μοιάζει με σκουριά αρκεί να προσέξεις της φθορές και το Chipping μετά!

Το ποιο να προσέξω; Απαπα, δεν κάνω εγώ τέτοια πράγματα! Εγώ είμαι ένας ταπεινός μοντελιστής! Όταν έφτιαχνα εγώ μοντέλα δεν υπήρχαν αυτά τα chips-chipping πώς τα λέτε! Κανένα στεγνό πινέλο και wash και οκ είμαστε! Δεν ξέρω πώς να κάνω κάτι παραπάνω! :roll:

Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια. Περιμένω με αγωνία τις φωτό.

Μια χαρά μ' αρέσει και μονόχρωμο, δεν χρειάζεται να κάνω τη ζωή μου δύσκολη! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 11, 2007, 06:10:21 μμ »
Ίσως;;; Δηλαδή μπορεί και να μην βοηθήσουν; :shock:

Χαχαχα! Είσαι αρχηγός φίλε μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Ειδικά αυτό με τα ξυλάκια (τάβλες) που καλύπτουν το βαρούλκο, με τρελαίνει σαν ιδέα! Θα την εφαρμόσω σίγουρα!

Και όλα αυτά τα βαψίματα τώρα είναι σωστά, έτσι; Θέλω να πω, ιστορικά ακριβή; Εγώ πάντως θα προτιμήσω το tan. Και με τις φθορούλες του, θα γίνει μια ομορφιά! Θα σας βάλω φωτογραφίες σύντομα!

Ευχαριστώ πάρα πολύ! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 12, 2007, 02:38:31 μμ »
ʼλλη ερώτηση, μένοντας στη θεωρία.

Βλέπω φωτογραφίες μοντέλων και σε όλες που έχω δει, παρατηρώ το εξής φαινόμενο (το ίδιο προτείνουν και οι οδηγίες των kit). Όλος ο εξοπλισμός των αρμάτων, είτε πρόκειται για εργαλεία, είτε για οπλισμό, ακόμα και τα έξτρα πέδιλα απ' τις ερπύστριες καμία φορά, τα βλέπω βαμμένα στο χρώμα, αλλά και στο σχήμα της παραλλαγής. Δείχνουν σαν να βάφτηκαν πάνω στο άρμα όταν  μπήκε βαφείο και από τότε να μην έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά ώστε να έχουν μετακινηθεί ή κάτι παρόμοιο. Αυτό δεν είναι λάθος; Εγώ στα μοντέλα μου, αυτά τα κομμάτια τα βάφω ξεχωριστά και τα τοποθετώ μετά την παλαίωση της παραλλαγής.

Ποιο είναι το πιο σωστό; Σίγουρα το πιο εύκολο πάντως είναι το πρώτο. Αλλά είναι και σωστό;

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 12, 2007, 02:50:48 μμ »
Σχετικο ειναι αυτο φιλε naso79...

Πολλες φορες στο πεδιο μαχης περνουσαν απο πανω ξανα αλλη παραλλαγη με αποτελεσμα να βαφονται και τα εργαλεια..

Εγω τα βαφω ξεχωριστα ωστε να ξεχωριζουν και να δινουν και μια διαφορετικη πινελια στο μοντελο να μην ειναι μονοτονο..

Kαι κατι ασχετο σορρυ παιδια για το spam...

Νασο εισαι γραμμενος και σε ενα αλλο φρουμ με μηχανες...?
Αν ναι ειμαι ο ΟυzoPower  8) στο mybike
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 12, 2007, 05:08:00 μμ »
Σχετικο ειναι αυτο φιλε naso79...

Πολλες φορες στο πεδιο μαχης περνουσαν απο πανω ξανα αλλη παραλλαγη με αποτελεσμα να βαφονται και τα εργαλεια..

Εγω τα βαφω ξεχωριστα ωστε να ξεχωριζουν και να δινουν και μια διαφορετικη πινελια στο μοντελο να μην ειναι μονοτονο..

Kαι κατι ασχετο σορρυ παιδια για το spam...

Νασο εισαι γραμμενος και σε ενα αλλο φρουμ με μηχανες...?
Αν ναι ειμαι ο ΟυzoPower  8) στο mybike

Έεεεεεεεετσι!!!!!!! 8) :D

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 12, 2007, 05:22:52 μμ »
Ti μικρο που ειναι το ιντερνετ...

:mrgreen:
Αλβινος

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 12, 2007, 05:34:15 μμ »
Ti μικρο που ειναι το ιντερνετ...

Μην το συζητάς καθόλου φίλε μου. Όλος ο κόσμος, μια γειτονιά τελικά! Η πλάκα είναι ότι πριν μερικά χρόνια, καμιά 10-αριά δηλαδή, όχι περισσότερα, οι μανάδες μας μας λέγανε αντικοινωνικούς που ασχολούμασταν με το internet. Και τώρα γνωρίζεις για πλάκα ανθρώπους στην άλλη άκρη της Ελλάδας! Να μη σου πω και του κόσμου!

Αν ψήνεσαι, βρες με και στο msn. Είναι το username μου εδώ (ή στο mybike) με παπί και gmail και κομ στο τέλος!

Τώρα πάω για δουλειά!

Nice meeting you! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 12, 2007, 09:20:32 μμ »
Για να γλιτώσεις τα μεταφορικά από Αθήνα μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο από τα παιδιά του Modelclub από Κρήτη
που έχουν κάνει το Κρήτη - Αθήνα ... Κολιάτσου - Παγκράτι!!!! :mrgreen:
Υπερβολές.... Μόνο δύο φορές σε έξι μήνες... :roll:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 13, 2007, 11:21:32 μμ »
Κατά το βάψιμο με λευκό ακρυλικό (για αστάρι) της Agama (τι μάρκα είναι αυτή;;; :shock:) μπούκωσε ατελείωτα ο αερογράφος και εκτός των άλλων, το χρώμα δεν κάθεται με τίποτα πάνω στο μοντέλο! Έβαλα τον αερογράφο διαδοχικά σε νέφτι (white spirit) και μετά σε οινόπνευμα (λευκό μάλιστα, αφού δεν είχα άλλο μπλε :cry:) και ελπίζω να καθαρίσει!

Δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί κανείς σας αυτά τα agama, αλλά αν δεν τα χρησιμοποιείτε, καλά κάνετε! Μείνετε μακριά!

Τον μπελά μου μέσα, και είχα όρεξη απόψε... :cry: :cry: :cry:

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 14, 2007, 12:02:47 πμ »
Εξακουλουθώ να μην καταλαβαίνω γιατι δεν χρησιμοποιήτε primer sparay αυτοκινήτων και οχι αερογράφο.. Και καθάρισμα δεν θέλεις μετά και αποφεύγεις τετοιες ιστορίες (ασε που το χρώμα μετα κάθετε καλύτερα)..

Κουράγιο Νάσο και την επόμενη φορά primer σε spray!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 14, 2007, 12:29:28 πμ »
Κατά το βάψιμο με λευκό ακρυλικό (για αστάρι) της Agama (τι μάρκα είναι αυτή;;; :shock:) μπούκωσε ατελείωτα ο αερογράφος και εκτός των άλλων, το χρώμα δεν κάθεται με τίποτα πάνω στο μοντέλο! Έβαλα τον αερογράφο διαδοχικά σε νέφτι (white spirit) και μετά σε οινόπνευμα (λευκό μάλιστα, αφού δεν είχα άλλο μπλε :cry:) και ελπίζω να καθαρίσει!

Δεν ξέρω αν χρησιμοποιεί κανείς σας αυτά τα agama, αλλά αν δεν τα χρησιμοποιείτε, καλά κάνετε! Μείνετε μακριά!

Τον μπελά μου μέσα, και είχα όρεξη απόψε... :cry: :cry: :cry:

Οπως λέει ο συνάδελφος - φίλος Crow, ψέκασε με λίγο νίτρο και θα φύγουν όλα  :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 14, 2007, 09:04:23 πμ »
Εξακουλουθώ να μην καταλαβαίνω γιατι δεν χρησιμοποιήτε primer sparay αυτοκινήτων και οχι αερογράφο.. Και καθάρισμα δεν θέλεις μετά και αποφεύγεις τετοιες ιστορίες (ασε που το χρώμα μετα κάθετε καλύτερα)..

Κουράγιο Νάσο και την επόμενη φορά primer σε spray!  :wink:

Πολύ ευχαρίστως. Πού το βρίσκουμε αυτό;;;

Όσο για το νίτρο... Θα φύγουν όλα τα χρώματα, μαζί με τα o-rings του αερογράφου ή αυτά θα γλιτώσουν;

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 14, 2007, 11:10:01 πμ »
Το ποιο να προσέξω; Απαπα, δεν κάνω εγώ τέτοια πράγματα! Εγώ είμαι ένας ταπεινός μοντελιστής! Όταν έφτιαχνα εγώ μοντέλα δεν υπήρχαν αυτά τα chips-chipping πώς τα λέτε! Κανένα στεγνό πινέλο και wash και οκ είμαστε! Δεν ξέρω πώς να κάνω κάτι παραπάνω! :roll:
Μια χαρά μ' αρέσει και μονόχρωμο, δεν χρειάζεται να κάνω τη ζωή μου δύσκολη! ::icon_thumright::

Πέστα μεγάλε,
ο MIG Και τα τσιράκια του έχουν καταστρέψει και πιθανόν απαγοητεύσει πολύ κόσμο.

::icon_thumright::
 ::salut::
 ::glossa::

πλάκα κάνω έτσι;
ωραίες τεχνικές και εντυπωσιακές αλλά όπως είπες όχι για τους λιγότερο προχωρημένους.
και οι πιο "παραδοσιακές" που ανέφερες, δίνουν αποτέλεσμα.

είναι και η αγγλική παροιμία..
"you cannot teach an old dog, new tricks"

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 14, 2007, 12:48:53 μμ »
...

Όσο για το νίτρο... Θα φύγουν όλα τα χρώματα, μαζί με τα o-rings του αερογράφου ή αυτά θα γλιτώσουν;

Η συχνή χρήση νίτρου χαλάει τις τσιμούχες, σίγουρα.
Αλλά μια στο τόσο δεν του κάνει κακό 

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 14, 2007, 12:57:21 μμ »
Αν δεν σου βρίσκεται εύκαιρο νίτρο,δοκίμασε και με υγρή κόλλα.
Την ίδια δουλειά κάνει... :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 14, 2007, 02:51:00 μμ »

Με δουλεύετε τώρα ή αλήθεια λέτε; Κάνει και η κόλλα; Δεν θα λιώσουν ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα o-rings;

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 14, 2007, 03:26:22 μμ »

Με δουλεύετε τώρα ή αλήθεια λέτε; Κάνει και η κόλλα; Δεν θα λιώσουν ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα o-rings;

Να σε δουλεύουμε αποκλείεται, διότι κινούμαστε στα πλαίσια της Μ.Α (μοντελιστικης αλληλεγγύης)  :wink:
Δες και εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=1205.0

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 16, 2007, 08:21:46 μμ »
Αναμένοντας το καθάρισμα του αερογράφου, είπα να βάλω χέρι στο παρακάτω κιτ:

Αυτό --> http://www.imageshack.gr/images/nujiwqzm3dfgzmzn4nb5.jpg, που αν δεν κάνω λάθος, είναι εκείνο που φτιάχνει και ο Leon σε άλλο θέμα.

Έχω μία ερώτηση: Οι περιποιήσεις που είπε ο Λέων για τις "χυτές" επιφάνειες, πώς γίνονται; Είναι κάτι που θα μπορούσα να δοκιμάσω κι εγώ;

Ευχαριστώ πολύ.

edit:
Κάτι ακόμα:
Έχω αυτόν http://www.imageshack.gr/images/ggyotevyezwmzzu5ldm1.jpg τον κινητήρα από το bergerpanther. Λέτε ότι αξίζει να κατασκευάσω το χώρο του και να τον βάλω μέσα, να κάνω και ένα διοραματάκι με τα δύο άρματα, και καλά ψιλο-λαβωμένος ο Τίγρης και ο Πάνθηρας περισυλλογής να έχει σπεύσει για βοήθεια; Ή σε πολύ βαθιά νερά μπαίνω και θα πνιγώ;

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 16, 2007, 08:57:18 μμ »
Έχω αυτόν http://www.imageshack.gr/images/ggyotevyezwmzzu5ldm1.jpg τον κινητήρα από το bergerpanther. Λέτε ότι αξίζει να κατασκευάσω το χώρο του και να τον βάλω μέσα, να κάνω και ένα διοραματάκι με τα δύο άρματα, και καλά ψιλο-λαβωμένος ο Τίγρης και ο Πάνθηρας περισυλλογής να έχει σπεύσει για βοήθεια; Ή σε πολύ βαθιά νερά μπαίνω και θα πνιγώ;

Χμμμ...
Θα μπεις στον κοπο να βαλεις τον κινητηρα στο Berge ενω αυτος που χρειζει βοηθειας ειναι ο Τιγρης? :roll:
Λιγο αναποδο μου φαινεται το concept....
Να εβαζες το berge να βγαζει τον κινητηρα του Τιγρη,ναι το καταλαβαινω.
Αλλα οπως και να εχει,oπου και να βαλεις κινητηρα το θεμα σου θα επικεντρωθει εκει οποτε θελει απιστευτη δουλεια(οχι μονο στο να το φτιαξεις αλλα και στο να βρεις καταλληλες σε ποσοτητα και ποιοτητα reference pics...)
Ακου κι εμενα που εχω μπλεξει με εσωτερικα και δεν τελειωνει η κοπτοραπτικη...... :evil:
Θα σου ελεγα να προσπαθησεις να αξιοποιησεις τα κιτ με αλλον,πιο ξεκουραστο τροπο! :wink:

Οσο για την πρωτη ερωτηση σου...ανεμενε καποιον που να του εχει πετυχει,γιατι μπορω να σου πω κι εγω αλλα πιθανοτατα θα με κυνηγας αυριο :roll: :lol: :lol: :lol:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 16, 2007, 09:00:54 μμ »
Aπ το πληκτρολογιο dedalos μου το αρπαξες αυτο με τον κινητηρα...

Νασο...οτι θελει δουλεια θελει...και μαλιστα πολυ.
Εισαι διατεθημενος¨?

Αν ναι καντο και καντο καλα γιατι θα ειναι κριμα οι ωρες που θα σπαταλισεις

::icon_thumright::
Αλβινος

Tags: