Αποστολέας Θέμα: SD.KFZ.179 BergePanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)  (Αναγνώστηκε 14891 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: SD.KFZ.179 BergePanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)
« Απάντηση #100 στις: Νοεμβρίου 12, 2008, 05:44:54 μμ »
Λοιπόν, είχαμε πρόοδο...

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Το αποτέλεσμα στον Πάνθηρα δεν είναι τέλειο, ούτε καν πολύ καλό. Αλλά εμένα με ικανοποιεί. Φωτογραφίες δεν θα σας δείξω, γιατί αν ανεβάσω, θα το ξαναπάω πάλι απ' την αρχή και δεν θέλω. Θα δείξω μια και καλή το τελειωμένο μοντέλο, με τα όποια λάθη και τις κακοτεχνίες του.

Πάντως, για την ιστορία:

Το καλά αραιωμένο χρώμα δούλεψε αρκετά ικανοποιητικά με τον badger. Ο graphotech αρνείται πεισματικά να ψεκάσει. Προφανώς εκείνη η μία και μοναδική φορά που ψέκασε δοκιμαστικά ένα ακρυλικό, ήταν το κύκνειο άσμα του. Αιωνία του η μνήμη λοιπόν, πάμε για άλλα.
Τα ακρυλικά της Humbrol δεν είναι τόσο κακά. Απλά δεν δέχονται ΤΙΠΟΤΑ άλλο εκτός από άζαξ. Κακό αυτό, γιατί το άζαξ μαλακώνει τρομερά το χαρτί, το οποίο διαλύεται μέσα στις πιο πονηρές οπές του αερογράφου κατά το καθάρισμα. Γκρρρρ...
Τα σμάλτα της humbrol με διαλυτικό πολυουρεθάνης ψεκάστηκαν τέλεια. Πέτυχα πολύ λεπτές δέσμες, όχι όμως με μεγάλη διάρκεια, καθώς ο badger μπούκωνε συχνά. Το φαινόμενο αντιμετωπίζεται με στιγμιαίο άνοιγμα της δέσμης και επαναφορά της εκεί που τη θέλω.
Το overspray πάντως ΔΕΝ εξαλείφθηκε, αν και με σωστή πίεση και καλά αραιωμένο χρώμα, λόγω της μικρής απόστασης του αερογράφου απ' το μοντέλο, περιορίστηκε αισθητά.

Η παραλλαγή έχει λάθη. Πολλά λάθη. Όταν βάλω μπροστά τον Τίγρη, μπορεί να διορθώσω κάποια (μιας που θα βάλω καινούρια χρώματα και θα λερώσω τον αερογράφο). Αυτό λογικά δεν θα αργήσει πολύ. Αφού προμηθευτώ ένα πράσινο ΣΜΑΛΤΟ, ίσως βάψω και το σ/κ που μας έρχεται.

Με τις ερπύστριες του Τίγρη παιδεύομαι ακόμα, αλλά αυτό το σύστημα κομμάτι-κομμάτι, μου άρεσε χτες που το δοκίμασα (είχαμε τοπική αργία) και θα το εφαρμόσω.

Αυτά τα νέα λοιπόν φίλοι μου.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Ανυπομονώ να ολοκληρώσω και να σας δείξω το τελικό αποτέλεσμα. Να κρύψω όσο μπορώ και κάποια απ' τα λάθη μου με το wearthering.  :oops:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #101 στις: Νοεμβρίου 16, 2008, 09:09:43 μμ »
Λίγη, ελάχιστη πρόοδος με το King Tiger...

Οι ερπύστριες με τσάκισαν, καθώς τις είχα ήδη συναρμολογήσει (πρόκοψα κι εγώ ο ανόητος) και για να τοποθετηθούν (αφού πάλι πρόκοψα και κόλλησα τον τελευταίο τροχό -τον κινητήριο ευτυχώς ΔΕΝ τον είχα κολλήσει) έπρεπε να σπάσουν... Και με το σπάσιμο, ας μην πω σε πόσα κομμάτια έσπασαν... Γκρρρ... Τέλος πάντων, μετά κόπων και βασάνων, όπως-όπως τοποθετήθηκαν. Έχουν πολλά προβλήματα αλλά ελπίζω να κρυφτούν αν το βάλω σε μία βασούλα...

Οι μολυβιές που βλέπετε, είναι το σχέδιο της παραλλαγής. Αποφάσισα να το πάρω λίγο σοβαρά.

Το επόμενο Σ/Κ θα έχουμε και βάψιμο.

Καλή εβδομάδα σε όλους.

Ξανά ευχαριστώ πολύ!!!

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #102 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 05:17:35 μμ »
Η υπομονή , επιμονή και μεθοδικότητα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του μοντελιστή!Καλή συνέχεια! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #103 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 06:00:48 μμ »
Καμια σχεση με το πως εκατσε το χρωμα στο berger.
Τωρα μαλιστα.

Μπραβο Νασο,προχωρα φιλε!
 ::icon_thumright::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #104 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 08:06:18 μμ »
Και μετά τα ενθαρρυντικά σας λόγια...

Σίγουρα δεν είναι τέλεια, απέχουν πολύ, αλλά εμένα με ικανοποιούν. Δεν έχω την τεχνική που έχουν άλλοι φίλοι εδώ μέσα και έτσι το να προσπαθώ να σας φτάσω στο αποτέλεσμα είναι άσκοπο. Μένω λοιπόν εκεί που είμαι εγώ ικανοποιημένος, γνωρίζοντας ότι κάνω το καλύτερο που μπορώ. Εν καιρώ, θα παρουσιάζω βελτιώσεις.

Πάντως, πολλές απ' τις ατέλειες που δείχνουν οι φωτό, με γυμνό μάτι δεν φαίνονται. Όταν μάλιστα τις κρύψει το weathering, θα είμαστε ακόμα καλύτερα.

Τελικά ανακάλυψα ποιο είναι το πρόβλημά μου. Δεν είναι τα κακά μοντέλα που φτιάχνω. Είναι οι καλές φωτογραφίες που ανεβάζω!!!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #105 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 08:09:19 μμ »
Νάσο ειλικρινά και μ' ολο το θέρρος.....ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ  :?: :?: :?: :?:        :) :) :) :) φίλε μου για μένα είναι απόλυτα καλοστρωμμένα τα χρώμματα που ψέκασες και στα 2 άρματα  8) 8) ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Λοιπόν  ::keep_mod::  και αναμένουμε εξελίξεις και στα 2  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #106 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 08:11:46 μμ »
και να φανταστεις που ελεγες πριν οτι τα παρατας ::glossa::

Μπραβο Νασο ωραιο το πας και πιστευω θα δουμε μια παρα πολυ καλη δουλεια!

::eusa_clap::
Αλβινος

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #107 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 08:56:13 μμ »
Μια χαρά το πας!
Στην ερπύστρια δεν μπόρεσα να δω κανένα πρόβλημα, μια χαρά έχει κάτσει.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 08:59:45 μμ »
Thank you all!!!

Η αλήθεια είναι πως και τα δύο αιλουροειδή τα έχουν τα θεματάκια τους... Σε αρκετά σημεία μου ξέφυγε ο αερογράφος και έχει "τρέξει" ή δεν έχει κάτσει πολύ καλά. Αλλά γενικά νομίζω ότι βλέπονται.
Την Τετάρτη, αν βρω χρόνο, θα φτιάξω τις βούλες στον Τίγρη. Και μετά αφού βάψω και κολλήσω και τα φορτία, θα μπω στο weathering. Ίσως δοκιμάσω και αυτό το chipping, αλλά και χωρίς αυτό, πάλι ικανοποιημένος θα είμαι.

Όσο για τις ερπύστριες... Λοιπόν, αν φωτογραφίσω από άλλη γωνία, θα δείτε ότι κάποια πέδιλα κάνουν "γωνία" μεταξύ τους, αντί να ακολουθούν τη στρωτή πορεία που θα έπρεπε. Επίσης, κάποιες ματίσεις έχουν μεγαλύτερες αποστάσεις με αποκορύφωμα την τελευταία ένωση της μίας από τις δύο ερπύστριες, στην οποία πρακτικά τα πέδιλα ΔΕΝ ενώνονται. Είναι όμως σε σημείο που δεν φαίνεται. :) Κατά τα λοιπά είμαστε καλά.

Σας ευχαριστώ πολύ για το θάρρος που μου δίνετε! Όλοι!!!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 09:02:59 μμ »
Η αλήθεια είναι πως δύσκολα κάθονται σωστά οι ερπύστριες σε King Tiger της Dragon, μιας και αν βάλεις μερικά δέκατα του χιλιοστού σε λάθος θέση τον τροχό τάσης, θα έχεις πρόβλημα με το μήκος τους. Αφαιρείς δύο πέδιλα και το κενό είναι μεγάλο, προσθέτεις δύο και κρεμάνε αρκετά. Και το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να αφαιρέσεις ένα πέδιλο μόνο!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 11:12:08 μμ »
Να σας ρωτήσω κάτι;
Το κόλπο με τις βούλες πώς πάει; Υπάρχει κάποιο pattern που ακολουθείται; Και τα τρία χρώματα χρησιμοποιώ;

Το σχήμα της παραλλαγής που έχω κάνει, έχει κάποια σοβαρά -μάλλον- λάθη, ειδικά στον πύργο και στο πίσω μέρος. Αξίζει λέτε να ασχοληθώ για να διορθώσω ή μπα;

Ευχαριστώ πολύ.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 11:31:06 μμ »
Αν έχεις χρησιμοποιήσει ακρυλικά με τα ίδια χρώματα που χρησιμοποίησες αρκετά καλά διαλυμένα και με πινέλο Νο 1.(πρώτα πρόβες σε άλλο παλιό μοντέλο για να πάρεις το κολλάει στο θέμα της διάλυσης και της σωστής χρίσης του πινέλου για σχετικά ομοιόμορφες βούλες).Θα πρώτεινα πρώτα να κάνεις το "ξάνυγμα" των χρωμάτων με λάδια και μετά τις βούλες.Αν και όταν περάσεις φύλτρα θα σκουρίνουν και αυτές(οι βούλες).Για οπτικό πράδειγμα σου έχω στείλει ήδη φωτό. ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 11:46:32 μμ »
Νασο σχετικα με τις βουλες.

Στο καθε χρωμα βαζεις τις βουλες απο τα αλλα δυο.
δηλ.
στο πρασινο βαζεις βουλες απο german yellow + red brown.Στο red brown βουλες πρασινο + german yellow, και παει λεγοντας για το german yellow
Αλβινος

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #113 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 11:58:52 μμ »
Αν έχεις χρησιμοποιήσει ακρυλικά με τα ίδια χρώματα που χρησιμοποίησες αρκετά καλά διαλυμένα και με πινέλο Νο 1.(πρώτα πρόβες σε άλλο παλιό μοντέλο για να πάρεις το κολλάει στο θέμα της διάλυσης και της σωστής χρίσης του πινέλου για σχετικά ομοιόμορφες βούλες).Θα πρώτεινα πρώτα να κάνεις το "ξάνυγμα" των χρωμάτων με λάδια και μετά τις βούλες.Αν και όταν περάσεις φύλτρα θα σκουρίνουν και αυτές(οι βούλες).Για οπτικό πράδειγμα σου έχω στείλει ήδη φωτό. ::salut::

Ξάνοιγμα; Με στεγνό πινέλο με λάδια εννοείς;

Και... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ βρε παιδιά;;; Μου τα έχετε πει τόσες φορές, αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτά. :-)

Νασο σχετικα με τις βουλες.

Στο καθε χρωμα βαζεις τις βουλες απο τα αλλα δυο.
δηλ.
στο πρασινο βαζεις βουλες απο german yellow + red brown.Στο red brown βουλες πρασινο + german yellow, και παει λεγοντας για το german yellow

Ωραίος ʼλβι! Πυκνότητα ή σχέδιο; Π.χ. σε επιφάνεια ενός κέρματος του ευρώ; 4-5 βούλες είναι καλά;

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #114 στις: Νοεμβρίου 18, 2008, 12:12:11 πμ »

όσο για τα λάδια, πάρε το "Μοντελιστικές Τεχνικές - Τόμος 1" του Model Expert, έχει ένα Pz 38 όπου τα λέει και τα δείχνει αναλυτικά....

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #115 στις: Νοεμβρίου 18, 2008, 12:16:09 πμ »
πρεπει να σε καληψε ο Θανασης οσον αφορα το μεγεθος και την πυκνοτητα με τις φωτο
 :wink:
Αλβινος

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #116 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 08:39:28 πμ »
Yeap, απόλυτα! Ο Θανάσης είναι , κ.λ.π. όπως όλοι σας!!!

Να κάνω ακόμα μια ερώτηση;
Επειδή δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου ΟΥΤΕ με πινέλο για τις βούλες, είναι καλή ιδέα να "σφραγίσω" τα σμάλτα με ένα ακρυλικό βερνίκι ώστε να μπορώ να σβήσω με white spirit τις βούλες που θα κάνω λάθος; Ή δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #117 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 09:09:44 πμ »
Yeap, απόλυτα! Ο Θανάσης είναι (Image removed from quote.), (Image removed from quote.) κ.λ.π. όπως όλοι σας!!!

Να κάνω ακόμα μια ερώτηση;
Επειδή δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου ΟΥΤΕ με πινέλο για τις βούλες, είναι καλή ιδέα να "σφραγίσω" τα σμάλτα με ένα ακρυλικό βερνίκι ώστε να μπορώ να σβήσω με white spirit τις βούλες που θα κάνω λάθος; Ή δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο;

Ναι είναι εφικτό  ::icon_thumright::

Συνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #118 στις: Νοεμβρίου 19, 2008, 01:19:06 μμ »
Για τις βουλες μπορεις να κανεις και στενσιλ απο χαρτοτενια η φιλο πλαστικο σε δυο η τρια μεγεθει και να ψεκασεις με αερογραφο η με σταμπα απο σφουγκαρακη.
http://images.google.de/imgres?imgurl=http://www.modellbaukooperation.privat.t-online.de/ktf1.JPG&imgrefurl=http://www.mmodell.de/forum/index.php%3Fpage%3DThread%26threadID%3D113&usg=__kBtdFYPh4qwhIwHLB1EFplkdcaE=&h=480&w=640&sz=247&hl=de&start=89&tbnid=vDxQwT_mPRLvCM:&tbnh=103&tbnw=137&prev=/images%3Fq%3DK%25C3%25B6nigstiger%2BPanzer%26start%3D72%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26hl%3Dde%26sa%3DN
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #119 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 06:47:43 μμ »

Δεν πάνε καλά τα πράγματα........

Δοκίμασα chipping, αποτυχία..
Δοκίμασα wash, ας μην πω τι έγινε καλύτερα...
Δοκίμασα στεγνό πινέλο... Μα καλά, όλα τα έχω ξεχάσει;;;
Δοκίμασα να βάψω με λάδι τα λαστιχένια στεφάνια στους εδαφιαίους... μα πόσους αιώνες κάνουν για να στεγνώσουν τα λάδια;;;

Να το βάψω μπλε και να το ρίξω στη θάλασσα;
(αστειεύομαι)...

Για πείτε, σώζεται με κάποιο τρόπο η κατάσταση;

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #120 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 08:17:34 μμ »
με λαδια τους τροχους ????...γιατι  ???   :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

θα στεγνωσει σε περιπου 2 μηνες...(σοβαρα)
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #121 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 08:23:54 μμ »
Γιατί δεν έβρισκα το enamel!!!!!!!!!!  :mrgreen:

2 μηνάκια, ε; Καλόοοοοοοοο!!! Χαχαχα!!!

Οκ, κάντε υπομονή! Έχουμε άπειρο χρόνο δηλαδή να διορθώσουμε τα υπόλοιπα. Ακούω γνώμες. :) Και μη λυπηθείτε το χρόνο, μέσα σε 2 μήνες μπορώ να κάνω πολλά! :)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #122 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 08:41:24 μμ »
με ολο το θαρρρος η υπομονη ειναι βασικο προσον του μοντελιστη...δηλαδη αμα δεν εβρισκες το στοκο θα το αφηνες αστοκαριστο?  :(

εδω ο αλλος περιμενει ενα χρωμα απο το εξωτερικο ενα μηνα και δεν προχωραει....

μπορεις να το βγαλεις λιγο λιγο με νεφτι......προσεξε μη μουντζουρωσεις το υπολοιπο απο τους τροχους....

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #123 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 09:03:28 μμ »
με ολο το θαρρρος η υπομονη ειναι βασικο προσον του μοντελιστη...δηλαδη αμα δεν εβρισκες το στοκο θα το αφηνες αστοκαριστο?  :(

εδω ο αλλος περιμενει ενα χρωμα απο το εξωτερικο ενα μηνα και δεν προχωραει....

μπορεις να το βγαλεις λιγο λιγο με νεφτι......προσεξε μη μουντζουρωσεις το υπολοιπο απο τους τροχους....

Τώρα θα δεις υπομονή που θα πρέπει να κάνω μέχρι να στεγνώσει!  :lol:
Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω να το ξεβάψω τώρα. ʼστο όπως είναι. Θα κολλήσω ερπύστριες (οι οποίες btw είναι βινύλιο και δεν κολλάνε με κυανοακρυλική;;; Γιατί;;; ) και θα περιμένω μέχρι να στεγνώσουν για να κάνω το στεγνό πινέλο απ' αυτή τη μεριά. Την άλλη μεριά θα τη βάψω κανονικά με enamel.

(άκου 2 μήνες..... να το βάλω στο microwave μπας και γίνει τίποτα;  ::glossa:: )

Λοιπόν, προσπερνάμε την βλακεία μου με το λάδι... (μα πού να φανταστώ ότι κάνει τόσο για να στεγνώσει;;; ) και πάμε στις φθορές;;; ΔΕΝ μου αρέσει το αποτέλεσμα και δεν ξέρω γιατί.... Για ασκείστε λίγο την κριτική σας εκεί please. Και τη θέλω αυστηρή όσο γίνεται!!! ʼντε μπας και διορθωθεί τίποτα, γιατί δεν ακουμπάω τον Τίγρη αν δεν με ικανοποιήσει το αποτέλεσμα στον Πάνθηρα-ΕΛΠΑ (περισυλλογής, χιχι)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #124 στις: Νοεμβρίου 21, 2008, 09:11:24 μμ »
με μπατονετα βουτηγμενη σε νεφτι θα σου παρει 10 λεπτα....κιας μη φυγει τελειως τελειως...αν φυγει το 95% θα στεγνωσει γρηγορα !!! (παλι δε βλεπω υπομονη)

Το βινυλιο πρακτικα δε κολλαει με τιποτα !!!Με  καμμια ατλακολ, καμμια UHU και παλι παιζεται !!!

Tags: