Λοιπόν, είχαμε πρόοδο...
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Το αποτέλεσμα στον Πάνθηρα δεν είναι τέλειο, ούτε καν πολύ καλό. Αλλά εμένα με ικανοποιεί. Φωτογραφίες δεν θα σας δείξω, γιατί αν ανεβάσω, θα το ξαναπάω πάλι απ' την αρχή και δεν θέλω. Θα δείξω μια και καλή το τελειωμένο μοντέλο, με τα όποια λάθη και τις κακοτεχνίες του.
Πάντως, για την ιστορία:
Το καλά αραιωμένο χρώμα δούλεψε αρκετά ικανοποιητικά με τον badger. Ο graphotech αρνείται πεισματικά να ψεκάσει. Προφανώς εκείνη η μία και μοναδική φορά που ψέκασε δοκιμαστικά ένα ακρυλικό, ήταν το κύκνειο άσμα του. Αιωνία του η μνήμη λοιπόν, πάμε για άλλα.
Τα ακρυλικά της Humbrol δεν είναι τόσο κακά. Απλά δεν δέχονται ΤΙΠΟΤΑ άλλο εκτός από άζαξ. Κακό αυτό, γιατί το άζαξ μαλακώνει τρομερά το χαρτί, το οποίο διαλύεται μέσα στις πιο πονηρές οπές του αερογράφου κατά το καθάρισμα. Γκρρρρ...
Τα σμάλτα της humbrol με διαλυτικό πολυουρεθάνης ψεκάστηκαν τέλεια. Πέτυχα πολύ λεπτές δέσμες, όχι όμως με μεγάλη διάρκεια, καθώς ο badger μπούκωνε συχνά. Το φαινόμενο αντιμετωπίζεται με στιγμιαίο άνοιγμα της δέσμης και επαναφορά της εκεί που τη θέλω.
Το overspray πάντως ΔΕΝ εξαλείφθηκε, αν και με σωστή πίεση και καλά αραιωμένο χρώμα, λόγω της μικρής απόστασης του αερογράφου απ' το μοντέλο, περιορίστηκε αισθητά.
Η παραλλαγή έχει λάθη. Πολλά λάθη. Όταν βάλω μπροστά τον Τίγρη, μπορεί να διορθώσω κάποια (μιας που θα βάλω καινούρια χρώματα και θα λερώσω τον αερογράφο). Αυτό λογικά δεν θα αργήσει πολύ. Αφού προμηθευτώ ένα πράσινο ΣΜΑΛΤΟ, ίσως βάψω και το σ/κ που μας έρχεται.
Με τις ερπύστριες του Τίγρη παιδεύομαι ακόμα, αλλά αυτό το σύστημα κομμάτι-κομμάτι, μου άρεσε χτες που το δοκίμασα (είχαμε τοπική αργία) και θα το εφαρμόσω.
Αυτά τα νέα λοιπόν φίλοι μου.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
Ανυπομονώ να ολοκληρώσω και να σας δείξω το τελικό αποτέλεσμα. Να κρύψω όσο μπορώ και κάποια απ' τα λάθη μου με το wearthering.