Αποστολέας Θέμα: SD.KFZ.179 BergePanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)  (Αναγνώστηκε 14918 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: SD.KFZ.179 BergePanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 08:12:28 μμ »
Γρηγόρη, ευχαριστώ πολύ.

Λοιπόν, γύρισα "φτιαγμένος" απ' το γραφείο και έκανα κάποια πραγματάκια... (που ίσως θα ήταν καλύτερα να μην έχω κάνει, χεχε...)

Λοιπόν, ο Πανθηράκος απέκτησε τρίχρωμη παραλλαγή...
Όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη, αλλά απ' την άλλη, για αυτό δεν ανακαλύφθηκε η λέξη "μερεμέτι"; ;)

Μόλις στεγνώσει και αφού καθαρίσω τους αερογράφους (ναι, κατάφερα να τους χρησιμοποιήσω και τους δύο, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα), θα δοκιμάσω να διορθώσω κάποια πράγματα.

Γνωρίζω ότι το σχήμα της παραλλαγής δεν είναι σωστό. Δεν ανταποκρίνεται καν στις βασικές αρχές που θα είχαν οι παραλλαγές. Αλλά θα ζήσω μ' αυτό.  :oops:

Αποφάσισα τον Τίγρη να τον αφήσω για λίγο στην άκρη. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τον Πάνθηρα σαν "πεδίο δοκιμών" με προσοχή πάντα (δεν τον έχω αναλώσιμο) και αφού ξεπάρω πάλι, να ολοκληρώσω τον Τίγρη.

Ξέρω πως έχετε πάρα πολλά να πείτε και να γράψετε πάνω στις φωτογραφίες μου. Τόσα που ίσως δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε... :)

Εάν δεν βαριέστε λοιπόν, είμαι όλος μάτια!!! Πολλά απ' αυτά που θα γράψετε ΔΕΝ θα εφαρμοστούν στον Πάνθηρα, εκτός εάν αποφασίσω να τον περάσω ένα αστάρι και τον ξαναβάψω απ' την αρχή. Όλα όμως που θα διαβάσω, θα φροντίσω να τα εφαρμόσω στον Τίγρη, όταν ξανάρθει η σειρά του. Και γι' αυτό σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 10:15:33 μμ »
Νασο δεν θα σου πω αν ειναι καλη ή κακη η παραλλαγη ή αν ειναι το pattern σωστο αλλα εχω μια απορια που μου ηρθε μολις ειδα τις φωτο.Και δεν ηταν οτι ειναι λαθος το pattern κτλ.

Τα χρωματα γιατι δεν εκατσαν καλα στο αρμα?Δεν εκανες καλη διαλυση?,φταιει ο αερογραφος?φταιει το χρωμα? Το οτι δεν ειναι βαμμενο καλα και δεν εκατσε και εστρωσε καλα το χρωμα μου κτυπησε κατ ευθειαν στο ματι.

Γιατι ετσι?Εσυ βλεπεις οτι βλεπω εγω?

Στα λεω αυτα ετσι καρφωτα μιας και σε ξερω και εκτος ιντερνετ και εχω το θαρρος σου.
 :wink:
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 11:07:46 μμ »
Στα λεω αυτα ετσι καρφωτα μιας και σε ξερω και εκτος ιντερνετ και εχω το θαρρος σου.
 :wink:

Α, φιλαράκο, όλα κι όλα!!! Εγώ θάρρος δεν σου 'χω δώσει!!!  :lol:

Έλα βρε ʼλβι, μεταξύ μας αυτά δεν χρειάζονται καν. Οι τύποι είναι για τους αγνώστους!  ::icon_thumright::

Λοιπόν, έχεις απόλυτο δίκιο για το πώς έχουν ή μάλλον πώς ΔΕΝ έχουν στρώσει τα χρώματα. Και βέβαια φταίει η κουλαμάρα μου. Δεν μπορώ να βρω τη σωστή πυκνότητα του χρώματος. Ή θα είναι πολύ πηχτά και δεν θα ψεκάζονται ή πολύ αραιωμένα και θα "τρέχουν" πάνω στις επιφάνειες. Επίσης, υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα. Επειδή υπάρχει αυτό το... τιμημένο το overspray, αναγκάζομαι να ψεκάζω από κοντά για να περιορίζεται και αυτό κάνει τις πιθανότητες να τρέξει το χρώμα, να τείνουν στο 1. Είχα την ελπίδα πως ένα βερνίκι στο τέλος, θα έκρυβε αυτό το "προβληματάκι"... Αυτή τη στιγμή πάντως, το καλύτερο που νομίζω έχω να κάνω είναι να μασκάρω ξανά το εσωτερικό και να περάσω ένα καινούριο στρώμα αστάρι, ώστε να εξαφανιστούν όλα αυτά και να το πάω απ' την αρχή.

Αν και φοβάμαι πως πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα έχω... :(

Ειλικρινά ΔΕΝ ξέρω τι κάνω λάθος. Μπορεί και όλα...  :oops:

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 11:20:44 μμ »
καταρχην μην απογοητευεσε.....αστο στην ακρη και μολις καθαρισει το μυαλο σου σε μερικες μερες θα του επιτεθεις με καινουργια διαθεση...

Προσωπικα οτι προοδο εχω κανει σαν μοντελιστης (αν εχω κανει  :lol: :lol: :lol:) την εκανα προσπαθωντας να διορθωσω λαθη γιατι πιεστηκσ να μην παει χαμενο το μοντελο....εκει ανακαλυψα τεχνικες και υλικα !!!

τα λαθη στο βαψιμο διορθωνονται πιο ευκολα απο τα λαθη στη συναρμολογηση ...απλα ξαναβαφεις τοπικα...και αν δεν πετυχει το ξαναγυρνας σε μονοχρωμη !!!

στο τελος τελος το hobby ειναι για να μας δινει χαρα οχι πονοκεφαλο !!!!

ΥΓ δεν φαινετε καλα απο τις φωτο αλλα δεν μου φαινετε και τοσο κακο !
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 11:34:22 μμ »
Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους. Για το χρόνο σας, για την εμψύχωση, για τη διάθεση που μου μεταφέρετε, όλα!!!

Δεν απογοητεύομαι και δεν θα το πετάξω το μοντελάκι. Θα το ολοκληρώσω, κάτι θα βγει. Απλώς είναι κρίμα, γιατί έχω στο ράφι μου ένα panzer που κατασκευάστηκε το 1990-κάτι και είναι πολύ καλύτερο στις λεπτομέρειες αυτές απ' όσα μοντέλα φτιάχνω τώρα. Και βαμμένο με τον GH-135A, ο οποίος ήταν φοβερός αερογράφος τελικά... Αλλά του έχω βγάλει τα μάτια! :(

Όσο για την κατάσταση του Πάνθηρα... Χάλια δεν τον λες... Πιστεύω ότι αν του ρίξω ένα ματ βερνίκι για να ομαλοποιηθούν κάπως τα χρώματα, το πλακώσω και στις φθορές κτλ, θα βλέπεται... Απλά είναι λίγο κρίμα να μην καταφέρνω βασικά πράγματα... :(

Τέλος πάντων, σιγά-σιγά, θα δείξει... :)

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 12:31:24 πμ »
Κατ'αρχην μην αγχωνεσαι! :mrgreen:
Δεν παει πολυς καιρος που ημουν στην θεση σου και ειχα απογοητευτει..
Οσο παει,το παλευω και μαθαινω,τοσο τον αερογραφο/κομπρεσερ οσο και τα χρωματα που με βολευουν..οποτε υπομονη
Μερικα πραγματακια που παρατηρησα και θα σου τα πω οπως τα βλεπω...
Αν δεν βαρεθεις κατσε και διαβασε τα :roll:
Spoiler (hover to show)

Οσο για αυτα...

Πριν βάψω το 2ο χέρι πρέπει να αποφασίσω τι θα κάνω με τα φορτία του άρματος. Συρματόσχοινα κτλ. Αρχικά σκεφτόμουν να το βάψω και να βάψω ξεχωριστά τα φορτία και να τα βάλω, ώστε να δίνουν κάποια αντίθεση. Τώρα όμως σκέφτομαι ότι κολλώντας τα, όλο και κάποια βλακεία θα κάνω και θα χαλάσω το τελειωμένο μου καμουφλάζ (όπως και αν είναι.....  :oops:) οπότε μάλλον θα τα βάλω τώρα και θα βάψε την παραλλαγή από πάνω. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, δεν υπάρχει πρόβλημα μ' αυτό, έτσι; Τα φορτία δηλαδή να έχουν το ίδιο χρώμα με το άρμα;

Το 2ο ζήτημα είναι... οι ερπύστριες... Καλό αυτό το magic track, αλλά... Πώς τοποθετούνται στο άρμα μετά το βάψιμο; Όπως θα δείτε, δεν έχω κολλήσει τον κινητήριο τροχό και μάλλον δεν έπρεπε να έχω κολλήσει ούτε τον τελευταίο βοηθητικό. Τώρα θα έχω πρόβλημα... Κάποια ιδέα γι' αυτό;

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αμα δεν εχεις ηδη σκυλοβαρεθει διαβασε και αυτο!! :roll:
Αλλιως εκτυπωσε το και παρ'το στο κρεβατι για bedtime story :oops: :oops: :mrgreen:

Spoiler (hover to show)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 12:54:42 πμ »
Νασο ο Doctor τα πε ολα....(και μπραβο του γιατι προκειται για διατριβη   ::eusa_clap:: ::eusa_clap::)

κρατησα ενα ...ΥΠΟΜΟΝΗ..μην βιαζεσαι ουτε να τελειωσεις το μοντελο ουτε ναγινεις καλυτερος...ολα ερχονται σιγα σιγα...                         

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 09:35:50 πμ »
Ουάου, Δαίδαλε, σε υπερευχαριστώ...

Το κείμενό σου θα το εκτυπώσω (δεν κάνω πλάκα) και θα το χρησιμοποιήσω σαν οδηγό.

Πάντως, όπως είπα και στον φίλο abozinis, πολλές άγνωστες λέξεις......  Φίλτρα; Σκόνες; Pigments; Chipping; Τι είναι όλα αυτά;;; Εγώ ξέρω μόνο wash και στεγνό πινέλο και αυτά ακόμα με αμφίβολο αποτέλεσμα...

Προσπερνάω αυτά λοιπόν που ούτε τα καταλαβαίνω, ούτε τα υλικά να τα κάνω έχω (μάλλον ούτε καν να τα βρω μπορώ εδώ) και μένω στις υπόλοιπες συμβουλές.
Το ότι ορισμένα σημεία είναι άβαφτα, το έχω δει. Μιλάς για τις γρίλιες ας πούμε του κινητήρα ή κάτω από εκείνο το V που υπάρχει στο πίσω μέρος. Τα ξέρω, θα διόρθωνα έτσι κι αλλιώς, οι φωτογραφίες ήταν του πρώτου χεριού. Πωπω, και να σκεφτείτε ότι απέφυγα να σας δείξω τις "πονηρές" του γωνίες... Χαχα... Παιδιά, πραγματικά, κατανοώ τον πανικό σας όταν βλέπετε αυτό το "μοντέλο"... Είναι αίσχος πραγματικά... Σήμερα κιόλας λοιπόν, θα το περάσω ξανά ένα ασταράκι να έρθει στα ίσια του και μετά προχωράμε με τις συμβουλές σας......... να το κάνω μονόχρωμο δηλαδή! 

Να υποστηρίξω λίγο τον εαυτό μου σε ένα μονάχα σημείο παρακαλώ;
Στο εσωτερικό, δεν υπάρχει άβαφτο σημείο. Ξεμάσκαρα μόλις, μόνο για να το επιβεβαιώσω. Κάτι θα φαίνεται λάθος στις φωτογραφίες, εξ αιτίας του φλας. (οκ, υπάρχουν, αλλά δεν φαίνονται στις φωτογραφίες που ανέβασα... )

Το θέμα με τις ερπύστριες είναι επίσης

Να δούμε πώς θα τα καταφέρω εγώ όλα αυτά... Ειδικά τώρα που η ερπύστρια έχει ήδη συναρμολογηθεί. Ελπίζω η υγρή κόλλα της Humbrol να την κάνει κάπως πιο... επεξεργάσιμη.

Πάντως, για να κλείσω εδώ το απέραντο πρήξιμο που σας έχω κάνει (μέχρι νεωτέρας), στενοχωριέμαι κάπως, γιατί στο παρελθόν, με τον "ταπεινό" GH-135A έχω βάψει πολύ καλά μοντέλα, ένα από τα οποία είναι το panzer-άκι που θα δείτε παρακάτω.
Αγνοήστε τα σημάδια από κόλλα και ορισμένα άλλα σημεία (π.χ. την άκρη του συρματόσχοινου - το οποίο είναι handmade με σύρμα μάλιστα) και μείνετε στο βάψιμο...
btw, αυτό το μοντέλο έχει φάει 3 μετακομίσεις και παρόλα αυτά κοσμεί το ράφι μου ακόμα, έστω και στην κατάστασή του.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε!!! Θα φροντίσω να εφαρμόσω όλες τις συμβουλές σας!!! Σιγά-σιγά και... εκτός εκείνων με τις άγνωστες λέξεις....

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #83 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 10:20:22 πμ »
Πάντως, όπως είπα και στον φίλο abozinis, πολλές άγνωστες λέξεις......  (Image removed from quote.) Φίλτρα; Σκόνες; Pigments; Chipping; Τι είναι όλα αυτά;;; Εγώ ξέρω μόνο wash και στεγνό πινέλο και αυτά ακόμα με αμφίβολο αποτέλεσμα...

μην αγχώνεσαι

συνέφερε τον αερογράφο σου και κάνε αυτά που ξέρεις,  απλά λιγότερο στεγνό πινέλο να μη χάνονται τα χρώματα του καμουφλάζ

αργότερα Chipping και  Pigments - αυτά άλλωστε είναι για να κρύβονται τα λάθη μας  :lol: :lol: :lol:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #84 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 10:56:45 πμ »
θα σου συστηνα το Βιβλιο του MIG  FAQ.....μολις το διαβασεις τιποτα πια δεν θα ειναι το ιδιο!!!!!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #85 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 01:08:11 μμ »
Ξεκινάω με μία ερώτηση, για να χαλαρώσει το κλίμα...

Όταν λέμε πυκνότητα γάλακτος, τι εννοούμε; Εβαπορέ ή φρέσκο; Και τι μάρκα; Πλήρες ή 1.5 % λιπαρά; Διότι όλα αυτά έχουν διαφορετική πυκνότητα!!! Και να μη συζητήσω καν για το κατσικίσιο που έβραζε η γιαγιά μου με την τσίπα από πάνω (α ρε γιαγιά... μου λείπεις...)

Λοιπόν παιδιά, ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ημιτελή κιτ και υλικά μοντελισμού. Πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές 2-3 καινούρια κιτ. Για παραλαβή εκτός Ηρακλείου, επιβαρύνεστε τα ταχυδρομικά ΜΟΝΟ!  

Ναι, όπως καταλαβαίνετε, δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ!!! Ούτε καν το αστάρι δεν μπόρεσα να ψεκάσω. Δοκίμασα με ένα σωρό πιέσεις, από τόσο χαμηλή ώστε να ψεκάζει οριακά (λίγο μετά το "φτύσιμο" δηλαδή) έως και αρκετά υψηλότερη. Όλες οι ρυθμίσεις από την υδατοπαγίδα (ναι, έχει και ρυθμιστή πανάθεμά την...)

Επίσης δοκίμασα με 4 διαφορετικές πυκνότητες χρώματος, πάντα με το αστάρι της Humbrol, διαλυμένο με το διαλυτικό του plastimodelismo.

Αποτέλεσμα;;;

ΤΡΕΞΙΜΑΤΑ, το χρώμα να πέφτει με έναν ανατριχιαστικό τρόπο πάνω στο μοντέλο ή να μην πέφτει καθόλου ή να πέφτει και να μην καλύπτει ούτε καν το κίτρινο του μοντέλου (μην ανησυχείτε, προνόησα να τα δοκιμάσω στην "κοιλιά" του Πάνθηρα, δεν έχει πάθει τίποτα το υπόλοιπο).

Τον αερογράφο τον είχα ΛΑΜΨΕΙ μόλις!!! Όχι απλά καθάρισμα, τον είχα γλείψει!!!

Παραιτούμαι, ειλικρινά!!!

Ευχαριστώ όλες για τις προσπάθειές σας. Είναι όμως άκαρπες και δεν βρίσκω λόγο να σας ταλαιπωρώ άλλο.

Θα παρακολουθώ το forum και θα σας ζηλεύω για τις κατασκευές σας.

Να είστε όλοι καλά!

(Αν ξαναπιάσω εργαλεία και υλικά μοντελισμού, θα είναι σε κάποια de profundis αναζήτηση, δεν θα σας τα πρήξω, don't worry!!!)

(Έτσι για την τιμή των όπλων, αυτό είναι το εν λόγω βιβλίο Απόστολε;

Ευχαριστώ!)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #86 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 02:04:05 μμ »
NAI....

Αγαπητε Νασο δεν μας πρηζεις....αντιθετα θα μας στεναχωρησεις αν τα παρατησεις !!!! :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #87 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 03:33:05 μμ »
Αγαπητε Νασο δεν μας πρηζεις....αντιθετα θα μας στεναχωρησεις αν τα παρατησεις !!!! :( :( :(

X2......

Λοιπον,παμε ζγα ζγα μιστερ πανικε! :mrgreen:
Τι κομπρεσερ εχεις και με τι χρωματα βαφεις?
Ο αερογραφος σου ειναι μονης/διπλης,και παιρνει το χρωμα απο πανω η με μπουκαλακι απο κατω?
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #88 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 04:52:30 μμ »
Παιδιά, με κάνετε να νοιώθω υποχρεωμένος απέναντί σας, ειλικρινά!!! Τέτοια αντιμετώπιση έχω ξανασυνατήσει ΜΟΝΟ στα πρώτα μου βήματα ως μοτοσικλετιστής, από μία αντίστοιχη ομάδα ανθρώπων (ανάμεσά τους ΚΑΙ ο NebelWerfer (καλά το έγραψα ρε ʼλβι; ) που πραγματικά είναι ξεχωριστοί και μοναδικοί, όπως κι εσείς...

Επειδή όμως νοιώθω και πως σας πρήζω και ταλαιπωρώ, αφήστε πρώτα να εξαντλήσω όλα όσα εγώ μπορώ να κάνω και βλέπουμε μετά. Θα επανέλθω.

Ο λόγος που το γράφω αυτό είναι ότι προφανώς ο αερογράφος κάποια στιγμή δούλεψε γιατί έχω βάψει κάποια μοντέλα μ' αυτόν. Τώρα κάτι έχει πάθει και δεν ξέρω τι είναι. Θα εξαντλήσω λοιπόν όλα όσα μπορώ να κάνω, βάσει αυτών που μου γράψατε και βλέπουμε μετά.

Για την ιστορία, ο αερογράφος είναι Badger 200NH, μονής λειτουργίας, με τροφοδοσία αναρρόφησης. Το κομπρεσέρ είναι ένα από εκείνα των 8.5 bar μαξ, δεν ξέρω πώς να τα περιγράψω, όχι μοντελιστικό πάντως. Έχει υδατοπαγίδα πριν τον αερογράφο για την υγρασία που μαζεύει. Είναι ρυθμισμένο στα περίπου 5-10 psi και από εκεί και πέρα, μέσω του ρυθμιστή της υδατοπαγίδας, μειώνω κι άλλο την πίεση αν θέλω. Χρώματα είναι ακρυλικά και σμάλτα, ό,τι να 'ναι κοινώς.

Κάτι που θέλω να ρωτήσω συγκεκριμένο, και μετά προχωράω με δοκιμές, είναι η πίεση στην οποία βάφετε εσείς. Δοκίμασα τα εξής:
α) Πολύ χαμηλή πίεση, το χρώμα ίσα που βγαίνει και το overspray είναι τρομακτικό. Επίσης το χρώμα βγαίνει "κομμένο", σαν σε μικρές σταγονίτσες.
β) Ενδιάμεση πίεση, όταν βγαίνει το χρώμα, σχεδόν δεν καλύπτει τίποτα. Ακόμα και στο μέγιστο άνοιγμα της δέσμης, πάλι δεν έχω αρκετό χρώμα.
γ) Αρκετή πίεση, το χρώμα μεν βγαίνει, αλλά "τρέχει" όταν φτάσει στην επιφάνεια του μοντέλου και πάλι παρουσιάζει αυτές τις "σταγονίτσες" που δημιουργούν σαγρέ επιφάνεια, σαν να είναι ο κόκκος του χρώματος πάνω στο μοντέλο.

Κάτι ενδιάμεσο δεν έχω πετύχει.

Κατάφερα με τα πολλά και ψέκασα ξανά με αστάρι το Panther. Πολύ τρέξιμο σε κάποια σημεία, κακό το χρώμα σε όλο το μοντέλο. Εντάξει, είπαμε ότι αυτό θα υποστεί τις δοκιμές μας τώρα κι ό,τι βγει. Πάντως, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος είμαι!

Λοιπόν, μη σας κουράζω άλλο, κρατήστε τις απαντήσεις σας μέχρι να εξαντλήσω τις δοκιμές, βάσει αυτών που μου έχετε ήδη πει. Μετά, θα επανέλθω με τα αποτελέσματα.

Αν δεν γίνει κάτι, θα στείλω πράγματι στον Απόστολο τον αερογράφο για ιατροδικαστική εξέταση, που μου είπε. :)

Χίλια ευχαριστώ σε όλους!!!

edit: Τι πιθανότητες υπάρχουν να έχουν πάθει ζημιά οι φλάντζες του αερογράφου, απ' τα συχνά (πιο συχνά απ' όσο θα έπρεπε) και μεγάλης διάρκειας μπάνια σε διαλυτικό νίτρου;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #89 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 06:07:36 μμ »
εως και 100%...και εγω καθαριζω με νιτρο αλλα οχι μπανιο..ο Badger ειναι που εχει τη teflon φλαντζα μπροστα στο μπεκ?

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #90 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 06:26:14 μμ »
οι φλάντζες στον 200 δεν αντέχουν στο νίτρο

από την άλλη έχουμε το χρώμα που τρέχει και δεν κάθεται πάνω στο  μοντέλο - δεν έχει να κάνει με ανέλεγκτη λόγω καταστροφής φλάντζας ροής
πολυτραυματίας......... :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #91 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 06:43:09 μμ »
Χμμμμ...

Ναι, απ' ότι βλέπω τώρα...

Πώς τη βγάζω για να δω αν είναι σε καλή κατάσταση άραγε;

edit:
Δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση...

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #92 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 09:07:36 μμ »
Η φλάτζα απο teflon δέν υπάρχει περίπτωση να έχει διαβρωθεί, όχι απο νίτρο αλλά ακόμα και σε ακουαφόρτε να τον έβαζες... :wink:
Μπορεί όμως να έχει πληγωθεί απο άτσαλο καθάρισμα! Δέν φαντάζομαι να χρησιμοποιείς τίποτα άλλο εκτός απο χαρτάκι/μπατονέτα?

Το πρόβλημά σου όμως πιστεύω πώς έχει να κάνει με το διαλυτικό κάι/ή το κομπρεσέρ σου.
Για το πρώτο προτείνω να κρατήσεις το διαλυτικό του plastimodelismo και το απλό white spirit μόνο για πλύσιμο/καθάρισμα και να αραιώνεις τα χρώματα με διαλυτικό νίτρου, πολυουρεθάνης ή τουρπεντίνη. Θα δείς μεγάλη διαφορά ειδικά άν το διαλυτικό που χρησιμοποιείς τώρα έχει ξεθυμάνει...
Για το κομπρεσέρ το εύρος πίεσης κυμαίνεται απο 0,5 έως 2 bar το πολύ! Χαμηλότερη πίεση και πιό αραιωμένο χρώμα για να πλησιάζει ο αερογράφος κοντά στην επιφάνεια για κοφτό σβήσιμο, μεγαλύτερη πίεση και αύξηση της απόστασης του αερογράφου για γεμίσματα. Με τον 200άρη πολύ σπάνια και με πολύ πηχτά χρώματα/βερνίκια ανεβαίνω πάνω απο 1,5 bar.
Ένας καλός δείκτης για τη σωστή αραίωση του χρώματος είναι να παρατηρείς πώς τρέχει μιά σταγόνα χρώματος στο τοίχωμα του γυάλινου μπουκαλιού. ʼν τρέχει πολύ γρήγορα και μένει ημιδιαφανές ίχνος πίσω, το διάλυμα είνια πολύ αραιό.  ʼν αφήνει και κόκκους το χρώμα σου έχει "κόψει"! ʼν αργεί να τρέξει θέλει αραίωμα. Σκοπός σου είναι να τρέχει όσο πιό γρήγορα αφήνοντας όμως σχεδόν συμπαγές χρώμα πίσω της :wink:

Και φυσικά μή τα παρατάς! ʼν νοιώθεις απογοητευμένος άστο για λίγο και ξαναπροσπάθησε αργότερα με πιό καθαρό μυαλό... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #93 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 09:45:24 μμ »
update...

Μόλις τα παράτησα... Επί 1.5 ώρα περίπου έκανα απλά δοκιμές. Κάποιες απ' αυτές, που θεώρησα και λίγο πιο επιτυχείς, πάνω στον Πάνθηρα. Το αποτέλεσμα; Απογοήτευση πλήρης!!!

Δοκίμασα με όλες τις δυνατές πυκνότητες χρώματος. ʼδειασα 2 βαζάκια χρώμα προσπαθώντας. Προσπάθησα ξανά με όλες τις πιέσεις. Τίποτα, τίποτα, τίποτα!!! Το overspray είναι παρόν παντού και πάντα. Το χρώμα βγαίνει σε κόκκους ή τρέχει. Κανονικό ψέκασμα ΔΕΝ μπόρεσα να κάνω.

Wildcat, λες αν δοκιμάσω με διαλυτικό νίτρου να γίνει δουλειά; Να σημειώσω ότι τώρα δοκίμασα ΚΑΙ με whitespirit να αραιώσω. Καινούριο whitespirit. Επίσης, δοκίμασα και με το έτοιμο για αερογράφο χρώμα της modelmaster/testors, το οποίο μάλιστα μου χύθηκε το μισό κάτω (και είναι πανάκριβο και δυσεύρετο εδώ γμτ)... Πάλι τα ίδια! Ή θα έτρεχε... ή θα έτρεχε! Κόκκους εδώ δεν είδα, πάλι καλά! Και οι πιέσεις; Από να μην ψεκάζει καν, ως... ένα κλικ πάνω, άρχιζε το τρέξιμο στις επιφάνειες.

Είναι τρομερό!!! Έτσι μου έρχεται να παραγγείλω έναν καινούριο αερογράφο απ' το ebay, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να δω αν φταίει ο 200-άρης ή είμαι εγώ εντελώς ανίκανος!!! Εν πάση περιπτώσει, δεν έχω άλλη αντοχή απόψε να συνεχίσω, το αφήνω και πάμε πάλι για το επόμενο Σ/Κ.

(Λέτε αργότερα να δοκιμάσω με διαλυτικό νίτρου ή πολυουρεθάνης; Έχω και απ' τα δύο...)

Α, και δεν νομίζω να έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάτι άλλο. Χωρίς να είμαι βέβαιος, υπάρχει πιθανότητα να του έχω βάλει μέσα βελόνα από σύριγγα, για να τον ξεμπουκώσω από χαρτί που έμεινε μέσα. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν το έχει υπομείνει ΚΑΙ ο badger αυτό. Σίγουρα το έχω κάνει στον graphotech (ο οποίος σήμερα δεν ψέκαζε με τίποτα... Μα απολύτως τίποτα. Σκουπίδια και αυτός λοιπόν!!!), αλλά δεν θυμάμαι αν το έχω κάνει και στον 200-άρη. Δεν αποκλείεται όμως. Αλλά πριν κάμποσες εβδομάδες ψέκαζε ρε γαμώ το!!! Έχω ασταρωμένα και με πολύ καλό αποτέλεσμα τα κοστούμια από 3 μοτοσικλέτες και ψεκασμένα τα 2 πρώτα χέρια του άσπρου στα 2 από αυτά. Με εξαιρετικό αποτέλεσμα...

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 10:01:38 μμ »
Δέ φαντάζομαι να έχεις βάλει βελόνα και στο μπέκ?! :shock: Τράβα του μιά φωτογραφία να δείς τη κατάστασή του...
Το ότι δέν είδες κόκκους πάντως στο έτοιμο αραιωμένο Testors συνηγορεί κατα τη γνώμη μου πώς υπάρχει πρόβλημα με το διαλυτικό σου... Δοκίμασε με πολυουρεθάνης! :wink: Και βάλε μάσκα! ::iconairforce::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #95 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 10:23:34 μμ »
θα ελεγα να αποφυγεις το διαλυτικο νιτρου για τα χρωματα μιας και το πλαστικο των κιτ ειναι ευαισθητο (χωρια που αυξανεις το κινδυνο ατυχηματος με ανεπανωρθωτες συνεπειες αυτη τη φορα)...για καθαρισμα ναι....και γενικα μεχρι να στρωσεις κατασταση μην πειραματιζεσαι στο μοντελο...πιασε χαρτονια, κουτια ,φυλλο πλαστικου κλπ....οταν στρωσεις μπορει το κιτ να σωζεται..μην το σκιζεις!!!

Και προς θεου μην δοκιμαζεις ακομα με χρωμα...και το σπαταλας και δεν ξερεις αν φταιει το χρωμα/διαλυτικο η ο αερογραφος...και κουραζεσαι στα καθαρισματα...ξεκινα δια της απαγωγης εις ατοπο...ΣΚΕΤΟ ΝΕΡΟ η ΑΖΑΞ ψεκαζει (δοκιμασε σε ενα κιτρινο χαρτονι συσκευασιας που φαινεται)???? αν αυτα τα ψεκαζει κανονικα δεν φταιει ο αερογραφος....  ::salut::

επισης (παντα υποθεσεις κανουμε) δεν μπορει στατιστικα να φταινε και οι 2 αερογραφοι...εκτος και αν εισαι ατακτο παιδι στα καθαρισματα, στραβωνεις βελονες, χωνεις χαρτια κλπ που σημειωτεον τετοιες βλακειες καναμε ολοι...

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #96 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 10:30:14 μμ »
Δέ φαντάζομαι να έχεις βάλει βελόνα και στο μπέκ?! :shock: Τράβα του μιά φωτογραφία να δείς τη κατάστασή του...
Το ότι δέν είδες κόκκους πάντως στο έτοιμο αραιωμένο Testors συνηγορεί κατα τη γνώμη μου πώς υπάρχει πρόβλημα με το διαλυτικό σου... Δοκίμασε με πολυουρεθάνης! :wink: Και βάλε μάσκα! ::iconairforce::

Όχι, όχι. Το μπεκ είναι άθικτο. Δεν του έχω κάνει τέτοια. :)

Ωραία, θα τον καθαρίσω και θα δοκιμάσω άλλη μία φορά, με πολυουρεθάνης. Δεν έχω μάσκα πρόχειρη αυτή τη στιγμή, αλλά θα είναι βραχεία η δοκιμή.

Ας το δούμε και αυτό....... :)

(αλλά και πάλι, πώς ψέκαζε μέχρι τώρα;

Απόστολε, ο graphotech είναι ένας παλιός αερογράφος τον οποίο είχα θεωρήσει "τελειωμένο", γι' αυτό και πήρα τον badger. Όλως περιέργως, ψέκασε ΜΙΑ και μοναδική φορά με ένα ακρυλικό. Που όμως δεν θυμάμαι με τι το είχα αραιώσει.

Όσο για τις δοκιμές... Χωρίς πλάκα, σκέφτομαι να ψεκάσω με γάλα, που έχει σίγουρα την πυκνότητα γάλακτος. :)
Ας κάνω τη δουλειά μου και ας έχω ξοδέψει και 1-2 βαζάκια χρώμα. Τα 2-3 ευρώ που κοστίζουν, είναι σίγουρα λιγότερα απ' αυτά που θα έκανε ένας νέος αερογράφος..

Πάω για καθάρισμα και δοκιμή με πολυουρεθάνης.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #97 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 10:35:35 μμ »
ξεκινα με νερο η αζαξ....ακομα και το γαλα θελει καθαρισμα....γιατι να παιδευεσε βραδιατικα ???

Αν βαλεις χρωμα και φταιει το χρωμα πως θα ξερεις τι απο τα 2 φταιει....????

Αν νομιζεις οτι ο grafo ειναι για πεταμα στειλτον μας για ιατροδικαστικη....κατι μου λεει οτι θα ειναι μια χαρα :lol: :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #98 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 10:42:35 μμ »
θα ελεγα να αποφυγεις το διαλυτικο νιτρου για τα χρωματα μιας και το πλαστικο των κιτ ειναι ευαισθητο (χωρια που αυξανεις το κινδυνο ατυχηματος με ανεπανωρθωτες συνεπειες αυτη τη φορα)...
Αυτό που λέει ο Αποστόλης έχει βάση και συγνώμη που δέν το ανέφερα... :oops:
Σε καμία περίπτωση μή "λούσεις" το μοντέλο με χρώμα που είναι αραιωμένο με ισχυρά διαλυτικά! Θέλει λεπτά στρώματα για να προλαβαίνει να εξατμιστεί και δεύτερο χέρι (άν χρειάζεται) αφού έχει στεγνώσει το πρώτο! :wink:
Όσο για τα πειράματα καλό είναι να τα κάνεις πάνω σε κάποιο παλιό μοντέλο αφού το χαρτί απορροφά το χρώμα και οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα...

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #99 στις: Νοεμβρίου 09, 2008, 10:53:50 μμ »
Βρε Νασο πλακα μας κανεις?

Τι να τα παρατησεις και οι λοιπες σαχλαμαρες που λες!

Ειναι καθαρα θεμα αερογραφου,τι σχεση εχουν οι ικανοτητες σου αν κατι εχει παει στραβα με τον αερογραφο και δεν μπορει να βαψει και λες οτι εγκαταλειπεις.
Αλλαξε αερογραφο!
Και παμε για αλλα
 ::icon_thumright::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Tags: