Αποστολέας Θέμα: SD.KFZ.179 BergePanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)  (Αναγνώστηκε 14889 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: SD.KFZ.179 BergerPanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)
« Απάντηση #50 στις: Οκτωβρίου 19, 2008, 09:09:57 μμ »
Κύριοι, μία απορία παρακαλώ...

Το κόλπο με τη σόδα στις εξατμίσεις για να φαίνεται η υφή της σκουριάς, πώς το κάνετε;

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #51 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 12:55:09 μμ »
Εδώ, κανείς; Μια βοήθεια;;; Περιμένω αυτό μόνο για να ασταρώσω και να ετοιμάσω για βάψιμο.
Κύριοι, μία απορία παρακαλώ...

Το κόλπο με τη σόδα στις εξατμίσεις για να φαίνεται η υφή της σκουριάς, πώς το κάνετε;

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #52 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 01:05:33 μμ »
Νασο δοκιμασες με pigments?
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #53 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 01:30:43 μμ »
Τι είναι αυτά ʼλβι μου;;; Δεν ξέρω από τέτοια μωρέ... :( Ούτε καν πού θα τα βρω, αν υπάρχουν εδώ, ούτε πώς θα τα χρησιμοποιήσω... Αυτό με τη σόδα είχα δει κάπου ότι δίνει καλό αποτέλεσμα... Δεν γίνεται με κάποιο τρόπο;

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 01:41:26 μμ »
Νάσο, θα περάσεις την εξάτμιση με το χρωματάκι που θες και μόλις αρχίσει να στεγνώνει λίγο με ένα πινελάκι θα βουτάς στη σόδα και θα την πασπαλίζεις στα σημεία της εξάτμισης που θέλεις. Μόλις στεγνώσει το χρώμα, που θα έχει κολλήσει και η σόδα,  θα περάσεις ένα δεύτερο χεράκι την εξάτμιση απαλά όμως με ανοιχτότερα ή σκουρότερα χρώματα ώστε να δώσεις το αποτέλεσμα που θέλεις.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 01:48:08 μμ »
Πολύ καλό. Θα το δοκιμάσω σε ένα κομμάτι από πλαίσιο, για να είμαστε σίγουροι. Εύκολο φαίνεται πάντως. Κάποια φωτογραφία έχουμε; Για να δω την ποσότητα περίπου της σόδας που πρέπει να βάλω; Προφανώς δεν θέλει υπερβολές, ε;

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 02:07:13 μμ »
Συμπληρωνοντας κανα δυο παραλλαγες σε αυτα που ειπε πολυ σωστα ο Φιλιππος,μπορεις να κανεις και τα εξης:
-Πριν βαψεις περνας υγρη κολλα στα σημεια που θελεις να ειναι σκουριασμενο(δεν ειναι απαραιτητο να ειναι σκουρια ολη η εξατμιση) και ριχνεις σοδα απο πανω!(Δεν χρειαζεται τσιγκουνιες στην σοδα.Καλυτερα περισσοτερη και να την βγαλεις πολυ ευκολα εκει που θελεις να την μειωσεις παρα να βαλεις λιγο και να τα ξανακανεις απο την αρχη :wink:)
Επειτα φυσας και εκει που δεν ειχες βαλει κολλα δεν μενει η σοδα :wink:
-αν χρησιμοποιεις λαδια μπορεις με ενα περασμα με λαδι(συνηθως χρησιμοποιω(Raw umber) και εκει πανω βαζεις την σοδα μιας και το λαδι ειναι παχυ σαν χρωμα και στεγνωνει αργα..πολυ αργα οποτε σου δεινει χρονο να παιξεις με την υφη που θελεις να εχει το αποτελεσμα
-την ιδια υφη μπορεις να την κανει και χωρις σοδα,απλα με περασμα με υγρη κολλα πανω στο πλαστικο!
Το αφηνεις να ποτισει λιγακι να μαλακωσει και με χτυπηματα με σκληρο πινελο η οδοντοβουρτσα δινεις το αναγλυφο πολυ ευκολα
Οπου το βρισκεις υπερβολικο,αφου εχει στεγνωσει το περνας με ενα γυαλοχαρτακι η με υγρη και το ξαναστρωνεις

Υ.Γ.ειχα καιρο να μπω στο τοπικ και δεν ειδα την ερωτηση σου περι ζεσταματος του πλαστικου...
Ενας σχετικα ασφαλης και ευκολος τροπος για να ζεστανεις το πλαστικο ειναι με το κολλητηρι!
Αν θελεις πχ να στραβωσεις το φτερο,κρατας το κολλητηρι σε αποσταση κατω απο το φτερο περιπου μισο ποντο και αναλογως βλεπεις αν ζεσταινεται γρηγορα το απομακρυνεις μερικα mm ειδαλως συνεχιζεις.
Αφου δεις το πλαστικο οτι αρχιζει να μαλακωνει το πιεζεις με οτι εργαλειο θελησεις αναλογως το σχημα που επιθυμεις να αποδωσεις.
Προσοχη!Αμα δεις οτι αρχιζει να γυαλιζει το πλαστικο απομακρυνε αμεσως το κολλητηρι...εχει αρχισει να λιωνει και δεν το θελεις αυτο!!!
Το σημαντικοτατο και εδω,ειναι αυτο που λεει o Tsitsos...ελεγχομενα και σιγα σιγα και το εχεις σιγουρο! ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 02:09:41 μμ »
Επίσης μπορείς να απλώσεις υγρή κόλλα σε όλη την εξάτμιση και να την βουτήξεις μέσα στην σόδα, όταν την βγάλεις έξω και στεγνώσει, θα την βάψεις με το Νο62 της Humbrol και στη συνέχεια με ότι άλλη απόχρωση θέλεις, για να φτάσεις στο αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Εγώ χρησιμοποιώ pigments τα οποία είναι καθαρά χρωστική ουσία σε σκόνη, αν δεν βρεις στην Κρήτη, θα βρεις σίγουρα σκόνες αγιογραφίας που κάνουν παρόμοια δουλειά. ;)

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 02:19:45 μμ »
Κατι ακομα για την σοδα..
Μην την φοβασαι να ριξεις αρκετη!!
Αμα δεν σου αρεσει τριβεται παρα πολυ ευκολα και μαλιστα δινει και στιλπνη επιφανεια αμα την εχεις κολλησει με κολλα και οχι στο χρωμα.
Υπαρχουν και τεχνικες με στοκαρισμα μικροκενων με σοδα οποτε καταλαβαινεις οτι ειναι πρακτικα ακινδυνη
Δοκιμασε το ομως πρωτα σε καποιο κομματι οπως ειπες για να σου φυγει και το αγχος καταστροφης του κιτ! ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 24, 2008, 02:43:40 μμ »
Α-Ρ-Χ-Ο-Ν-Τ-Ε-Σ!!!

Ευχαριστώ παιδιά!

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 02:34:51 μμ »
Αστάρωμα και preshading...

To bergerpanther:

Και το King Tiger...

Δεν είναι κάτι σπουδαίο... Δεν διεκδικώ δάφνες. Αλλά τουλάχιστον σκοπεύω να ολοκληρώσω επιτέλους αυτά τα 2 μοντέλα. Ειδικά το berger, το έχω ξεκινήσει από φοιτητής...

Να σας ρωτήσω κάτι; Επειδή μάλλον το κάτω απ' το πάνω μέρος του πήγματος θα βαφτούν χωριστά στο Tiger, όπως και το πήγμα απ' την κατασκευή-κιβώτιο γύρω από το βαρούλκο, στο panther, μπορείτε να μου πείτε κάποιο τρόπο (κάποια κόλλα δηλαδή) για να κολληθούν ΜΕΤΑ το βάψιμο τα κομμάτια, χωρίς να διαλυθεί το χρώμα με την υγρή κόλλα;

Ευχαριστώ πολύ.

Επίσης, παρατηρώ το τρομερό overspray του αερογράφου μου που δεν παύει όσο και αν προσπαθώ, καθώς επίσης και το γεγονός ότι τελικά το αν θα βάψει ένα χρώμα, σ' εμένα τουλάχιστον είναι καθαρά τυχαίο γεγονός, καθότι δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για την αραίωση που τους κάνω... :(

Κατά τα άλλα, προχωράμε.

edit:
ʼλλη μία ερώτηση... Μήπως και αποφύγω τα κόλπα με το κόλλημα του πήγματος... Βάφω τις ερπύστριες gun metal, σωστά; Βάφω τους εδαφιαίους και την εκεί περιοχή με το χρώμα της, του φοράω τις ερπύστριες, κλείνω το πήγμα, κολλάω και βάφω. Δεν είναι κακό που οι ερπύστριες θα πάρουν σε κάποια σημεία τα χρώματα της παραλλαγής του άρματος;

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 03:24:02 μμ »
.....θα βαφτούν χωριστά στο Tiger, όπως και το πήγμα απ' την κατασκευή-κιβώτιο γύρω από το βαρούλκο, στο panther, μπορείτε να μου πείτε κάποιο τρόπο (κάποια κόλλα δηλαδή) 
κυανοκρυλική, δηλ. στιγμής

Βάφω τις ερπύστριες gun metal, σωστά;
προτείνω να τις βάψεις γκρι σκούρο, στη συνέχεια wash με raw  και burnt umber και στο τέλος  dry brush με steel

Δεν είναι κακό που οι ερπύστριες θα πάρουν σε κάποια σημεία τα χρώματα της παραλλαγής του άρματος;
δηλ;

μια τελευταία πρόταση
βάψε τα υπόλοιππα τμήματα που δεν έχεις κάνει preshading με ένα καφέ, πριν βάψεις όλο το άρμα με το κίτρινο

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 03:31:57 μμ »
Αυτό που λέω για τα χρώματα της παραλλαγής, αν βάλω ερπύστριες και μετά βάψω το πήγμα, δεν θα πάει το σπρέι και σ' αυτές;

Για τα υπόλοιπα, ευχαριστώ πολύ.
Το καφέ; Εννοείς, μόνο στα σημεία που δεν έχει το preshading; Να το δοκιμάσω κι αυτό... Τι αποτέλεσμα θα πετύχω μ' αυτό;

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 04:06:59 μμ »
Αυτό που λέω για τα χρώματα της παραλλαγής, αν βάλω ερπύστριες και μετά βάψω το πήγμα, δεν θα πάει το σπρέι και σ' αυτές;

Για τα υπόλοιπα, ευχαριστώ πολύ.
Το καφέ; Εννοείς, μόνο στα σημεία που δεν έχει το preshading; Να το δοκιμάσω κι αυτό... Τι αποτέλεσμα θα πετύχω μ' αυτό;

μασκάρισε τις ερπύστριες - πάντως προτιμότερο είναι να καθαρίσεις, ρυθμίσεις τον αερογράφο σου

αν βάλεις καφέ, είναι το σωστό υπόστρωμα για το κίτρινο σε σχέση με το γκρί, λόγω συγγένειας
και θα έχεις ένα πιο "ζεστό" τελικό κίτρινο χρώμα

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 05:27:51 μμ »
μασκάρισε τις ερπύστριες - πάντως προτιμότερο είναι να καθαρίσεις, ρυθμίσεις τον αερογράφο σου

Thanks για τη βοήθεια....
Να καθαρίσω-ρυθμίσω για το overspray; Δεν γίνεται τίποτα. Τον έχω καθαρίσει άπειρες φορές, όσο καλύτερα γίνεται! Κάτι δεν πάει καλά με τον ίδιο τον αερογράφο ή με τα χρώματά μου ή δεν ξέρω με τι τέλος πάντων... Πάντως δεν πάει καλά.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 07:42:40 μμ »
Καλησπέρα.

Λίγη βοήθεια με τα χρώματα για τα 2 άρματα, αν μπορείτε παρακαλώ...
Η dragon για το King Tiger δίνει για βασικό το H71 middle stone και για τα δύο άλλα το H80 Khaki green και H37 wood brown  κάποιας εταιρίας που δεν γνωρίζω. Πήγα στο μοντελιστικό κατάστημα της πόλης και ψάχνοντας παρέα με τον Αντώνη (τον ιδιοκτήτη) κατέληξα στο 93 ακρυλικό της Humbrol για βασικό και στο 116 ακρυλικό της ίδιας εταιρίας για πράσινο και το 160 enamel για καφέ.

Για το bergepanther δεν ξέρω τι δίνει η εταιρία γιατί... έχασα το σχέδιο...  :oops: Έχω φάει τον κόσμο...

Μήπως μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε εάν ο παραπάνω συνδυασμός χρωμάτων θα κάνει δουλειά ή αν όχι, να προτείνετε κάτι άλλο; Επίσης, το berger με τι βάφεται;

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 09:21:01 μμ »
Το 93 είναι οκ, το 116 μου φαίνεται και αυτό οκ, τώρα για το 160 δεν ξέρω να σου πω μιας και δεν το έχω δει σαν χρώμα.
Το Bergepanther μπορείς είτε να το βάψεις με τα ίδια ακριβώς χρώματα, είτε να το αφήσεις μονόχρωμο βάφοντάς το με το 93.

Υ.Γ. Κάνε ένα edit στον τίτλο και άλλαξε το Bergerpanther σε Bergepanther. ;) (όχι τίποτα άλλο, αλλά μου ανοίγεις την όρεξη!) :D

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
Απ: SD.KFZ.179 BergePanther & Sd.Kfz182KingTiger Henschel Turret (1/35)
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 06, 2008, 09:35:59 μμ »
 :lol: :lol: :lol:

Χαχα... Στον τίτλο σωστό είναι, απ' ότι βλέπω τώρα... Εγώ το έγραψα λάθος στο post μου... :)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μπορεί να ρίξω κανένα ψέκασμα και απόψε... Πότε θα μου κάνουν έξωση, με τα μεταμεσονύκτια κομπρεσαρίσματα, δεν ξέρω. :)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 01:05:46 πμ »
Χμμμμμ....  :?

Καλησπέρα φίλοι μου...

Μία αγχωμένη απορία...

Με ακρυλικά της Humbrol έχει βάψει κανείς σας;

Υπάρχουν τίποτα "κόλπα" που θα έπρεπε να ξέρω πριν δοκιμάσω να βάψω;

Διάλυσα με άζαξ (το κανονικό), ψέκασα με πολύ χαμηλή πίεση, παρατήρησα μπουκώματα του αερογράφου, όχι όμως τρομερά συχνά και τώρα περιμένω να στεγνώσει το χρώμα ώστε να δω αν είμαι τελικά ικανοποιημένος απ' το αποτέλεσμα ή αν θα το βουτήξω μέσα σε άζαξ για να ξεβάψει...

Κάτι που παρατήρησα και με τρόμαξε 1-2 φορές είναι πως το χρώμα αλλάζει... χρώμα, μέσα στο δοχείο του αερογράφου, εάν δεν ψεκαστεί ΑΜΕΣΩΣ-ΑΜΕΣΩΣ!!! Μάλιστα, ακόμα και κατά τη διάρκεια του ψεκάσματος, παρατήρησα ότι ήθελε ένα mini-ανακάτεμα μέσα στο δοχειάκι... Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ...

Πάντως, αυτό το κόλπο με το 2 σε 1 βαζάκι των χρωμάτων, είναι φοβερό!  ::icon_thumright::

(Πόσο κοστίζουν στην Αθήνα;;; 2 EUR εδώ και μου έκανε εντύπωση, καθώς είναι και μικρά σε όγκο...  :cry: )

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 01:11:07 πμ »
μια φιλική-μοντελιστική συμβουλή.  Μ Η Ν κάνεις πειράματα πάνω στα project σου!...καλό είναι να την πληρώσει κάποιο παλιό σου μοντέλο.Καταστάλαξε στην εταιρεία , στο είδος και το χρώμα που σου "κάθεται" και ξεκίνα εκ του ασφαλούς..... ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 01:15:53 πμ »
 :( :( :( :( :( :( :(

Τι να κάνω ρε γαμώ;;;;;; Που σήμερα βρίσκω το χρώμα που ψαχνω σε Tamiya π.χ., αύριο το tamiya δεν υπάρχει και υπάρχει αυτό το καινούριο ακρυλικό της humbrol; Μεθαύριο πάλι δεν θα έχουμε αυτό κ θα έχουμε άλλο..........

Δεν είμαι στην Αθήνα δυστυχώς (ή ευτυχώς) ώστε να έχω όλες τις επιλογές...

Πάντως, συνειδητά έκανα το πείραμα, γνωρίζοντας πως αν χρειαστεί, το βουτάω μέσα σε άζαξ κ τελείωσε.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 01:22:57 πμ »
Φίλε μου, απο "ελάχιστη"* προσωπική εμεπιρία σου συμβουλεύω να "αφήσεις" τα ακρυλικά Humbrol  :!: :!: Ενώ τα enamel της είναι  ::love7:: τα ακρυλικά της είναι  ::Guillotine::  Αν θέλεις να βάψεις με ακρυλικά απλά άλλαξε εταιρείας......

* = έβαψα 3 φορές σε "κιτ δοκιμών"

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 09:19:23 πμ »
:) Κι ότι ετοιμαζόμουν να γράψω ότι τελικά το χρώμα στέγνωσε μια χαρά. Αρκετά καλό αποτέλεσμα. Δηλαδή, εγώ με τις δικές μου απαιτήσεις, είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Το αποτέλεσμα μετά το πρώτο χέρι (θα κάνω κάποιες διορθώσεις και θα επανέλθω, κρύβοντας δυστυχώς το preshading, αλλά δεν βαριέσαι, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα) είναι αυτό:

Πριν βάψω το 2ο χέρι πρέπει να αποφασίσω τι θα κάνω με τα φορτία του άρματος. Συρματόσχοινα κτλ. Αρχικά σκεφτόμουν να το βάψω και να βάψω ξεχωριστά τα φορτία και να τα βάλω, ώστε να δίνουν κάποια αντίθεση. Τώρα όμως σκέφτομαι ότι κολλώντας τα, όλο και κάποια βλακεία θα κάνω και θα χαλάσω το τελειωμένο μου καμουφλάζ (όπως και αν είναι.....  :oops:) οπότε μάλλον θα τα βάλω τώρα και θα βάψε την παραλλαγή από πάνω. Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, δεν υπάρχει πρόβλημα μ' αυτό, έτσι; Τα φορτία δηλαδή να έχουν το ίδιο χρώμα με το άρμα;

Το 2ο ζήτημα είναι... οι ερπύστριες... Καλό αυτό το magic track, αλλά... Πώς τοποθετούνται στο άρμα μετά το βάψιμο; Όπως θα δείτε, δεν έχω κολλήσει τον κινητήριο τροχό και μάλλον δεν έπρεπε να έχω κολλήσει ούτε τον τελευταίο βοηθητικό. Τώρα θα έχω πρόβλημα... Κάποια ιδέα γι' αυτό;

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 08, 2008, 12:22:55 μμ »
Νάσο,

Ωραία δουλειά μέχρι τώρα..  ::icon_thumright:: Μια μικρή μόνο συμβουλή, σε χρώματα οπως το dark yellow και τα σχετικά, είναι προτιμότερο το preshading να το κάνεις με κάποιο σκούρο καφέ παρά με μαύρο..

Τα φορτία δεν έχουν το ιδιο χρώμα (συνήθως) με το λοιπό άρμα..

Σχετικά με τις ερπύστριες (magic tracks)  πολλές φορές προσωπικά τις βάφω αφού τις κολλήσω. Μπορείς αν θέλεις να δείς το παρακάτω λίνκ

http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,4068.120.html

Καλή συνέχεια φίλε μας  ::icon_thumright::

Tags: