Αποστολέας Θέμα: Αρχαγγελος 1960?  (Αναγνώστηκε 1847 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
Αρχαγγελος 1960?
« στις: Απριλίου 04, 2007, 02:56:28 πμ »
παιδια εχω κατι φωτο μαλλον απο τη 10ετια του 60 που δειχνει ελληνικο air sou . λαμβανει μερος και αμερικανικο ακροβατικο σμηνος με  F-100
και ολοι σχεδον οι τυποι της  π.α σε σχηματισμους
μηπως γνωριζει κανεις ποτε εγινε ??? και το λογο ????
παρτε και μια γευση  :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: αρχαγγελος 196?
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 04, 2007, 03:15:25 πμ »
 Κάτι αντίστοιχο, δεν ξέρω εάν είναι για το ίδιο γεγονός, έχω δεί σε καρτ-ποστάλ που είδα σε παλαιοπωλείο/βιβλιοπωλείο στην Ερμού (Θεσ/νίκη). Απεικονίζε λοιπόν μια τετράδα Τ-33 σε σχηματισμό και σε φωτομοντάζ της εποχής το πρόσωπο της τέως βασίλισσας Φρειδερίκης, και στο κάτω δεξί μέρος έγραφε "Γενέθλειον Ημέρα της Βασσιλομήτωρ". Νομίζω οτι όπως αναγραφόταν στην "εορταστική καρτ-ποστάλ" ήταν τα γεννέθλεια της πρώην βασίλισσας και γίναν κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις που περιλάμβαναν και διελεύσεις αεροσκαφών...... :?: :?:roll:

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
Απ: αρχαγγελος 196?
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 04, 2007, 03:32:02 πμ »
δε νομιζω να εστυλαν οι αμερικανοι ακροβατικο σμηνος για τα γενεθλεια της βασιλισσας .πολυ πιθανον να γινοταν κατι τετοιο στα γενεθλεια των βασιλεων
πλην ομως μiλαμε για ολους τους τυπους f-104/f-5/f86/κ.α και σε μεγαλους αριθμους αεροσκαφων
και σιγουρα δεν ειναι απο παρελαση
 ειναι πιθανον σε καποιο αεροδρομιο (δεν υπαρχουν κτηρια ) λογο της επιδειξης

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
Απ: Αρχαγγελος 1960?
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 04, 2007, 07:47:29 μμ »
Μάλλον είναι από την επίδειξη των Skyblazers (F-100) το 1959 στο Ελληνικό, όπου ο κόσμος από κάτω ξεπερνούσε τις 200000... όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, Airshows στην Ελλάδα την δεκαετία του 50 και του 60 ήταν συνηθισμένα, ο Αρχάγγελος άν και πολύ καλός, δεν ήταν το "πρώτο Ελληνικό Airshow" σε καμμία περίπτωση... Τα F-5 και τα F-104 είναι  βέβαιο ότι  είναι από την ίδια εκδήλωση?

Παράθεση
This September the Hellenic Air Force hosted another Airshow. Contrary to common belief, during the 1950's and 60's Airshows were very common in Greece, featuring visits - among others - from the Skyblazers and the Blue Angels, while the three (then) RHAF Acroteams made shows in the Athens International Airport at Hellinikon with crowds of over 200.000 people in attendance. Airshows took place also in various Airbases in Greece and over Greek cities as well. On the same time they performed all over Europe becoming famous for their expert flying in Le Bourget or Spangdahlem for example.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι φώτος από Ελληνικά Τ-33A και F-84F!!!  ::proskino:: Μπορούμε να μάθουμε λεπτομέρειες για τα χρώματά τους...???
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 05, 2007, 01:33:26 πμ »
ναι ολες οι φωτο ειναι απο την ιδια εκδηλωση τα 6 t-33 ειναι η φωτο 1 τα αλλα δυο ειναι κατα 90τα100 η φωτο 3
 οσο για τη φωτο 2 αν ολα τα τ-33 ειχαν το ιδιο περιγραμα στο καμουφλαζ δεν τεριαζει τουλαχιστον στα εμπρος σκουρα χρωματα
ισως καποιος πιο παρατηρητικος βγαλει καλυτερο συμπερασμα απο μενα
για τα f-84f θα κοιταξω να βρω κατι φωτο που εχω για να τις συγκρεινω αν και τεριαζει πολυ με το καμουφλαζ του f84 που ειναι στο μουσειο στο τατοι φωτο4
με πιο παχια τη λοριδα ασπρο μπλε ασπρο

Αποσυνδεδεμένος FOX-3

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 05, 2007, 01:45:41 πμ »
Νικο για τα Airshows στη 10ετια του 50 εχεις δικιο απο τον πατερα μου ξερω οτι στις γιορτες της π.α εκαναν και πολιτες βολτα με dc-3 για να τους δελεασουν
και να καταταγουν στην π.α ως μονιμοι

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 10, 2007, 12:01:50 μμ »
Θα προσπαθήσω να βάλω μια τάξη σε αυτά που βρήκα εγώ και ελπίζω να βοηθήσουν να βγει κάποιο συμπέρασμα. Καταρχήν όπως είπε ο Νίκος τα F-100 είναι των Skyblazers. Όπως φαίνεται σε αυτό το σχέδιο:

τα χρώματα δεν είναι τα παλαιότερα του σμήνους (1956-58), αλλά μοιάζουν με αυτά του 1961. Προσέξτε επίσης την Ελληνική σημαία που δείχνει ότι το σμήνος επισκέφθηκε την Ελλάδα, και όπως είπε ο Νίκος αυτό είχε γίνει σίγουρα στο παρελθόν. Βέβαια το 1959 δεν ξέρω ποιον από τους δύο χρωματισμούς είχαν τα αεροπλάνα του σμήνους.

Σύμφωνα με κάποια πηγή που βρήκα, οι Skyblazers διαλύθηκαν το 1962 (άλλοι λένε και για τη σεζόν του 1963), άρα λογικά η συγκεκριμένη επίδειξη έγινε το  αργότερο το 1961. Επομένως ratrapante οι φωτό που έχεις είναι από διαφορετικές χρονιές, εφόσον τότε δεν υπήρχαν ελληνικά F-104 και F-5.

Τα Τ-33 με τις λωρίδες παραπέμπουν στη δεκαετία του 1950 ή αρχές αυτής του 1960. Το ότι υπάρχουν όμως και αεροπλάνα με παραλλαγή (κατά τη γνώμη μου ΝΑΤΟ) το πάει λίγο αργότερα, και υπολογίζω γύρω στο 1963-64 (??). Αν βέβαια η παραλλαγή είναι βιετνάμ, τότε πάμε ακόμη αργότερα, αλλά δεν το νομίζω.

Το ότι τα F-84F έχουν λωρίδες δε λέει τίποτε για το χρωματισμό τους, αφού υπήρχαν πολλές Μοίρες που είχαν κάτι αντίστοιχο με διαφορετικά χρώματα η κάθε μία. Η λογική λέει, ότι εφόσον οι φωτό είναι τραβηγμένες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και πριν το 1964, αυτά θα πρέπει να είναι από την 114 ΠΜ. Φυσικά όμως δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι.
Γιώργος Ψαρράς