Επανέρχομαι δρυμίτερος με κάποιες νέες ιδέες για τους καλλιτέχνες του forum. Λοιπόν αρχή με [wiki=]Trinity test[/wiki]. Πρωτού δοκιμάσουν την πρώτη ατομική βόμβα οι αμεροκανοί έπρεπε να θέσουν ένα τρόπο μέτρησης της ισχύος του όπλου. Τώρα θα μου πείτε τρόποι μέτρησης της ισχύος υπήρχαν, αλλά αν ανέφεραν στους στρατιωτικούς μεγέθη σε [wiki=]Watt[/wiki], [wiki=]Joule[/wiki] και [wiki=]Electronvolt[/wiki] θα υπήρχε ενα πρόβλημα συνεννόησης. Πιο οικείο θα ήταν να μεταφράσουν την παραγόμενη ισχύ σε μεγέθη κατανοητά από τους στρατιωτικούς και σκέφτηκαν το ισοδύναμο 100 τόννων ΤΝΤ. Για να ορίσουν τις κλίμακες στα όργανα μέτρησης έφτιαξαν στην έρημο του [wiki=]New Mexico[/wiki] μία μεγάλη ξύλινη εξέδρα.

Στη συνέχεια με φορτηγά (αναγνωρίζει κανείς τον τύπο; ) έφεραν 100 τόνους εκρηκτικά [wiki=]Composition B[/wiki].

Πήραν τα χαρτόκουτα με τα εκρηκτικά και τα στοίβαξαν ωραία και τακτοποιημένα πάνω στην εξέδρα. Οπως θα δείτε για να τα ευθυγραμμήσουν χρησιμοποίησαν ματσόλες (πλαστικά σφυριά)

σε μια επίδειξη ψυχραιμίας και εμπιστοσύνης στην σταθερότητα των εκρηκτικών. Εγώ προσωπικά με την πρώτη σφυριά θα ξεκίναγα να τρέχω... Οπως βλέπετε οι επιγραφές των κουτιών είναι διακριτές οπότε μπορούν να φτιαχτούν στο Corel.

Τέλςο βγήκαν μία αναμνηστική φωτογραφία δίνοντάς μας μία εικόνα του τρόπου που στοίβαξαν τα εκρηκτικά...

...και μετά στις 07/05/1945 διασκέδασαν τον κόπο τους!

Ερωτώ, έχει κανείς όρεξη; Σα θέμα είναι σίγουρα πρωτότυπο.
Και τώρα κάτι για τους αρματάδες. Το πλήρως τηλεχειριζόμενο όχημα που χρησιμοποιήθηκε στο [wiki=]Pacific Proving Grounds[/wiki] κατά την [wiki=]Operation Sandstone[/wiki] (1948) και είχε σαν αποστολή τη συλλογή δειγμάτων από το σημείο της έκρηξης των υπό δοκιμή ατομικών βομβών. Μου θυμίζει σασί από Stuart αλλά ας μιλήσουν καλύτερα οι ειδικοί. Η "παραλλαγή" είναι κίτρινο-κόκκινο και προσέξτε οτι το καναβάτσο που σκεπάζει μεγάλο μέρος του οχήματος συμπίπτει με τις γραμμές της παραλλαγής. Ή κάποιος ήταν ΠΟΛY τυπικός ή υπήρχε κάποιος μοντελιστής στον όρχο οχημάτων...

Αν ο κος Raw Shooter διαβάζει τις γραμμές αυτές, μήπως θα ήθελε να ασχοληθεί;
Τέλος και κάτι δροσερό με θάλασσα. Το σπιτάκι όπου συναρμολογήθηκε και δοκιμάστηκε ο [wiki=]Castle Bravo[/wiki]. Αν αφήσεις τη θάλασσα είναι απλή κατασκευούλα με τη βόμβα να είναι ένας σκέτος ταπεινός μεταλικός κύλινδρος, ΑΚΟΜΑ και εγώ μπορώ να φτιάξω τη βόμβα. Το γερανό θα τον φτιάξει ο κος Λέκκας σε 1-2 ωρίτσες. Για τη θάλασσα δεν ξέρω...

Λοιπόν, ιστορικές και πρωτότυπες ιδέες και δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού στο διαδίκτυο, ούτε καν στη Σιγκαπούρη.
Ολες οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από το πολύ καλό ντοκυμαντέρ Trinity and beyond, the atomic bomb, το οποίο είναι διαθέσιμο αν το θέλετε.