Αποστολέας Θέμα: Ελληνικά Φτερά - Νέο περιοδικό  (Αναγνώστηκε 13611 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
Απ: Ελληνικά Φτερά - Νέο περιοδικό
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 17, 2007, 11:42:37 πμ »
εε fisherman, εαν δεν εισαι γραφιστας, τοτε τι εισαι βρε ? χορευτρια καν-καν με πουπουλο στο κ***ο ?  :D

Όχι ακριβώς. Γεωπόνος με τρέλα για την ΠΑ. Α, και μοντελιστής μέχρι τα 20. Και αυτοδίδακτος όσον αφορά τα οποιαδήποτε προγράμματα χρησιμοποιώ στον υπολογιστή.

Πάλι όμως μπαίνεις στο θέμα του αν τα έχω πουλήσει. Ναι συνεργάζομαι με το HAF Yearbook (το μόνο από το οποίο πληρώνομαι), αλλά έχουν δημοσιευτεί προφίλ μου και  αλλού χωρίς να έχω πληρωθεί (ακόμη τουλάχιστον, αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας), έχω βάλει δωρεάν για τους ανθρώπους που έχουν την ίδια τρέλα με μένα αρκετά όπως είδες προφίλ στη σελίδα, έχω δώσει άλλα δωρεάν σε Μοίρες της ΠΑ, σε Αερολέσχες και στο ΛΣ, ετοίμασα χωρίς να πληρωθώ προφίλ που πουλήθηκαν σαν αναμνηστικά στο RIAT και άλλα airshow του εξωτερικού με θέμα την ΠΑ και πάλι, έχω δώσει δωρεάν σε φίλους προφίλ για να στήσουν σελίδα για τα ελληνικά Phantom, έχω φτιάξει για φίλους χωρίς πληρωμή προφίλ για το αεροπλάνο με το οποίο πετούσε ο πατέρας τους (ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας όπως θα έλεγε και η MasterCard) και ίσως και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα. Α, και κάτι άλλο. Το προφίλ μου από το Τ-6 δόθηκε σαν αναμνηστικό στους επίσημους και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον πρώτο Έλληνα πιλότο που έκανε solo display μετά από τόσες δεκαετίες κατά τη διάρκεια του Αρχάγγελου. Δεν είχα σκοπό να αραδιάσω το σύντομο βιογραφικό μου σε ένα άσχετο topic, αλλά τα παραπάνω δεν μου δίνουν (κατά τη γνώμη μου) τον τίτλο του γραφίστα, αλλά σίγουρα δεν με κάνουν και χορεύτρια. Υπάρχουν και ενδιάμεσα επαγγέλματα, ή χόμπυ καλύτερα...

Αυτό που προσπαθώ να πω εδώ και 3 post είναι να αφήσεις την όποια τρέλα έχεις για τα αεροπλάνα, να βγει πάνω από την ιδιότητα του γραφίστα. Επειδή δεν βλέπω όμως να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και πάντα καταλήγουμε να μιλάμε για λεφτά, ας αφήσουμε καλύτερα τους υπόλοιπους να κάνουν τα σχόλιά τους για την αξιόλογη προσπάθεια του Χαρίτωνα.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 17, 2007, 03:32:06 μμ »
Αγαπητέ Νώντα
Χαίρομαι για το διάλογο, κυρίως γιατί γίνεται σε επίπεδο που δε συναντά κανείς στο διαδίκτυο αλλά και γιατί έχεις γνώσεις που εγώ δε διαθέτω. Να θυμίσω και πάλι ότι είμαι πιλότος της ΠΑ, όπως με ευθύτητα δήλωσα από την αρχή δημόσια. Δεν έχω γνώσεις που αφορούν και τις τελευταίες βίδες των αεροπλάνων, όπως η παρέα εδώ μέσα. Έχω όμως τη γνώση και τις εμπειρίες, σε συνδυασμό με άπειρο διάβασμα και ψάξιμο να εκτιμήσω τακτικές, επιδόσεις, στρατηγικές και άλλους τομείς. Ο σκοπός του βιβλίου άλλωστε είναι γενικότερος και δε σταματάει μόνο στις φωτογραφίες που οι ψαγμένοι ήδη έχετε. Το ζήτημα για μένα δεν είναι να απαριθμήσω γεγονότα, ημερομηνίες και καταστάσεις αλλά να σταθώ αντικειμενικά σε αυτά, έχοντας το πλεονέκτημα όλων όσων καταγράφουν (και όχι γράφουν) ιστορία: Να γνωρίζω τι συνέβει στο τέλος της ιστορίας που έγραψαν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της.
Οι παρατηρήσεις σου είναι γενικά αποδεκτές και δεν έχω κανένα λόγο να αποφύγω να δεχτώ τα όποια λάθη μου. ʼλλωστε λάθος δεν κάνει μόνο αυτός που μένει άπρακτος και αυτή η δουλειά μου πήρε πολλά, ατελείωτα νυχτέρια.
Σχετικά με τις επίμαχες φωτογραφίες θα σημειώσω τα εξής, δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν υπήρχε πρόθεση για κατά λάθος «λάθος». Επίσης, δεν υπάρχει στον ελληνικό περιοδικό τύπο ανάλογη συλλογή φωτογραφιών που να αγκαλιάζει το θέμα από κάθε σκοπιά. Στα περισσότερα περιοδικά με ιστορικά θέματα δεν αναφέρονται όχι μόνο οι πηγές αλλά συχνά ούτε η βιβλιογραφία. Ό,τι περιέχεται στο τεύχος αυτό προέρχεται από τη βιβλιογραφία, όλα εκτός από τις εκτιμήσεις και τα σχόλια που κάνω. Το ίδιο ισχύει και για τη στατιστική επεξεργασία και ταξινόμηση ορισμένων δεδομένων που βρίσκονται πινακοποιημένα.
Θα ακολουθήσουν και άλλες δουλειές. Ήδη μία είναι στα τελειώματα και για άλλη μία έχει αρχίσει η συλλογή του υλικού που ελπίζω ότι για τους περισσότερους θα είναι καινούργιο σε κάποια έκταση, γιατί και οι δικοί μου «σκληροί» έχουν με΄σα διάφορα καλούδια και προσπαθώ να τα εμπλουτίσω. Πάντως το 2ο τεύχος το γράφει άλλος φίλος και δε σας λέω τι είναι γιατί απλά έχω δώσει το λόγο μου. Το 3ο είναι πάλι δικό μου και μάλλον και το 4ο, όλα με ελληνικό ενδιαφέρον.
Για τις επισημάνσεις στις φωτογραφίες, φαίνεται ότι σε μερικές την πάτησα, εκτιμώντας ότι ο Γ΄ τόμος της ΠΑ θα είχε μέσα μόνο ελληνικά αεροσκάφη:

Σελ 17 (4) Τώρα που το βλέπω από άλλη σκοπιά μάλλον έχεις δίκιο.
Σελ 19 (1) Πιθανώς να είναι Avro 626 γιατί φέρει πολυβόλο, αλλά στο Γ΄τόμο αναφέρεται ως 621
Σελ 19 (2) Δε διαφωνώ ότι είναι το 2ο πρωτότυπο αλλά η λεζάντα μιλάει γενικά για το ΜΒ151, οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει παραπλάνηση
Σελ 21 (1) Για τα Hs 126 νόμιζα ότι είναι αυθεντική φωτογραφία.
Σελ 25 (1) Τα Potez δείχνουν όντως γαλλικά
Σελ 25 (2) Για τα wildcat τον Απρίλιο του 1941 τα δέσμευσαν όπως λες κι εσύ και γράφω και στο βιβλίο οι Βρετανοί αλλά πως αλήθεια ξεχωρίζεις τα εθνόσημα σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία;
Σελ 26 (2) Είναι όντως πάλι το 2ο πρωτότυπο ΜΒ151 από άλλη οπτική γωνιά
Σελ 33 (1) Πιθανώς και εδώ έχω λάθος
Σελ 33 (3) Η λεζάντα δε λέει κάτι διαφορετικό, απλά αναφέρει ότι είναι «αεροσκάφος αναγνώρισης Potez 25» συνεπώς δε διαφωνούμε
Σελ 35 (1) Για το Anson έχεις δίκιο, είναι της 355ΜΤΜ και έτσι έπρεπε να γραφεί, ότι είναι μεταγενέστερη φωτογραφία
Σελ 35 (2) Για το PZL P24 δεν είπα ότι είναι ελληνικό και μάλιστα υπάρχει αρκετή αναφορά στους πολιτικούς λόγους που οδήγησαν τις μικρές χώρες να επιλέξουν αυτό τον τύπο, σύντομα θα βγάλω και άρθρο.
Σελ 36 (2) Και στην περίπτωση Gladiator μάλλον την πάτησα λόγω ασπρόμαυρης φωτογραφίας.
Σελ 60 (2) Δε γνωρίζω που έχει τραβηχτεί, άλλωστε δε φαίνονται υπόστεγα και τα αεροπλάνα δεν είναι και τόσα πολλά. Δε νομίζω ότι αλλοιώνει το γενικότερο νόημα, υπέθεσα ότι είναι από το μέτωπο καθώς το Τατόι είναι γεμάτο λόφους και βουνά γύρω γύρω.
Σελ 75 (3) Θα το ψάξω, αν έχω κάνει τέτοιο λάθος είναι κρίμα για τον Pattle.
Σελ 89 (2) Υπάρχει άρθρο στο περιοδικό «Στρατιωτική Ιστορία» που το αναφέρει, δεν έχω τώρα πρόχειρο το τεύχος αλλά είναι γνωστό ότι τα Hurricane αποσύρθηκαν από την Κρήτη λίγο πριν αρχίσει η αεραπόβαση ή αμέσως μετά, καθώς ήταν ελάχιστα για να προσφέρουν. Και πάλι η γεωγραφία ελπίζω ότι δε χαλάει την αντίθεση που δηλώνει η εικόνα
Σελ 91 (1) Χαίρομαι που μαθαίνω ότι είναι από το Σέδες, εκεί μένω τώρα και ο χώρος είναι αλήθεια αεροπορικά «ιερός». Σίγουρα δεν ήταν προκεχωρημένο αεροδρόμιο αλλά ήταν πολύ κοντά στις μάχες, οπότε και πάλι η γεωγραφία δε νομίζω να χαλάει το σκοπό της φωτογραφίας.
Σελ 91 (2) ότι έγραψα για την 89 (2)

Συνοπτικά σε ευχαριστώ θερμά για τα καλά σου λόγια και τις χρήσιμες υποδείξεις. Σίγουρα υπάρχουν λάθη αλλά είναι έντιμοι οι λόγοι. Οι επισημάνσεις σου όπως και των άλλων φίλων είναι πολύ εποικοδομητικές για το μέλλον.

Όσοι διαβάσατε το βιογραφικό μου στην αρχή του τεύχους ξέρετε με τι έχω πετάξει και ότι τώρα είμαι στα CL-415. Για όποιο φίλο μπορώ να βοηθήσω με φωτογραφίες ή άλλες λεπτομέρειες θα το κάνω με χαρά. ʼλλωστε ότι είναι στην ιστοσελίδα της ΠΑ για το CL-415 φαντάζεστε ποιος το έγραψε και φυσικά το φωτογραφικό υλικό που έχουν μερικά παιδιά από τη δουλειά είναι απίστευτο. Αν κάνετε κάποια συγκέντρωση ή αν υπάρχει κάποια ταχυδρομική διεύθυνση για κάποιο στέκι σας μπορώ να στείλω και ταινίες (ακούς Σταύρο;;).

Τελικά ο Σταύρος έχει δίκιο, είσαστε τρελοί οπότε μοιάζουμε

Xaris_the greek

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 17, 2007, 07:27:11 μμ »
Aγαπητέ Χαρίτωνα έμπλεξες με «τρελούς» και θα υποστείς τις συνέπειες.  :lol: :lol:

Οι συζητήσεις μας εδώ γίνονται πάντα σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα αφού μας ενώνει η κοινή αγάπη για την αεροπορική ιστορία.
 Ολοι μας μαθαίνουμε ο ένας απ τον άλλον και οι συζητήσεις μας είναι πάντα πολύ εποικοδομητικές.

Οπως έγραψα και στο προηγούμενα μήνυμά μου το μυστικό είναι να το ψάχνεις το πράγμα και να μην δέχεσαι κάτι για σωστό αν δεν διασταυρώνεις τις πηγές σου. Ολοι έχουν καλή διάθεση και κανείς δεν κάνει σκόπιμα «λάθη». Δυστυχώς το έθνος μας πέρασε από πολύ μεγάλες περιπέτειες και τα στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία μας δεν είναι συστηματικά και με επιμέλεια μαζεμένα κάπου ώστε να διευκολυνθεί ο ιστορικός ερευνητής. Χρειάζεται λοιπόν πολλή δουλειά, οι παγίδες που μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος είναι πολλές.
  Λοιπόν, όσον αφορά κάποιες λεπτομέρειες

Σελ 19 (1) Πιθανώς να είναι Avro 626 γιατί φέρει πολυβόλο, αλλά στο Γ΄τόμο αναφέρεται ως 621
Ο ευκολότερος τρόπος να ξεχωρίσεις τα 626 απο τα 621 είναι η ύπαρξη του στυλίδιου που ενώνει το επάνω με το κάτω πηδάλιο κλίσεως. Στα 621 υπήρχε ενώ στα 626 οχι.

Για τα wildcat τον Απρίλιο του 1941 τα δέσμευσαν όπως λες κι εσύ και γράφω και στο βιβλίο οι Βρετανοί αλλά πως αλήθεια ξεχωρίζεις τα εθνόσημα σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία;
Κάνε τον κόπο και ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=4097.0
Και εδώ
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=4073.0
στη συζήτηση που έχουμε ανοίξει για τα Ελληνικά wildcat.

Για το PZL P24 δεν είπα ότι είναι ελληνικό και μάλιστα υπάρχει αρκετή αναφορά στους πολιτικούς λόγους που οδήγησαν τις μικρές χώρες να επιλέξουν αυτό τον τύπο, σύντομα θα βγάλω και άρθρο.
Το λάθος είναι οτι το εικονιζόμενο είναι Ρ24Β και όχι Ρ24G, οι δύο τύποι είχαν εμφανείς εξωτερικές διαφορές.

Σελ 75 (3) θα το ψάξω, αν έχω κάνει τέτοιο λάθος είναι κρίμα για τον Pattle.
Εδώ θα βρείς την καταπληκτική ιστορία του Douglas Bader
http://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_Bader
 η φωτογραφία  μάλιστα είναι η ίδια που έχει μπει στο περιοδικό ως Pattle.

Επίσης μερικές παρατηρήσεις για μερικές ακόμη φωτογραφίες, δεν πρόκειται για λάθη, απλώς θα ήθελα να τις συζητήσουμε:

Σελ 20 (2) Anson πάνω απο την Αθήνα. Η κορυφογραμμή που φαίνεται απο πίσω δεν μου θυμίζει Αττική. Εσυ σαν αεροπόρος που έχεις δεί τα βουνά και τις ράχες απο ψηλά χιλιάδες φορές τι λες;  Μήπως η φωτο έχει τραβηχτεί κάπου αλλού;

Σελ 75 (4) σ΄ αυτή τη φωτο ο Pattle είναι ο δεύτερος απο δεξιά.

Σελ 81 (3) Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο Τατόι, η Πεντέλη στο βάθος είναι χαρακτηριστική. Α, και εδώ η πρωτότυπη:

Σελ 89 (2) Υπάρχει άρθρο στο περιοδικό «Στρατιωτική Ιστορία» που το αναφέρει, δεν έχω τώρα πρόχειρο το τεύχος αλλά είναι γνωστό ότι τα Hurricane αποσύρθηκαν από την Κρήτη λίγο πριν αρχίσει η αεραπόβαση ή αμέσως μετά, καθώς ήταν ελάχιστα για να προσφέρουν. Και πάλι η γεωγραφία ελπίζω ότι δε χαλάει την αντίθεση που δηλώνει η εικόνα
Ναι μεν, αλλά... σκέψου οτι μετά απο 10-20 χρόνια κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το περιοδικό σαν αναφορά για κάποιο ιστορικό άρθρο όπως έκανες εσύ για να κάνεις το δικό σου. Αυτά που έλεγα για τα λάθη που διαιωνίζονται...  Οι φωτογραφίες αυτές πρωτοδημοσιεύτηκαν στο βιβλίο "Air war for Yougoslavia Greece and Crete" 

Αυτά συγγνώμη αν σε ζάλισα, αλλά είπαμε, είμαστε τρελοί...

]

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 17, 2007, 08:45:01 μμ »
Καθόλου δε με ζάλισες φίλε μου
 Έχεις άλλωστε δίκιο στις παρατηρήσεις σου
Η φωτογραφία 81 (3) είναι κατά πάσα πιθανότητα στο Τατόι αλλά έχω συναντήσει και αναφορά για την Παραμυθιά. Δε μου λεέι τόσο η Πεντέλη, όσο το γεγονός ότι το πεδίο της Παραμυθιάς ήταν χαρακτηριστικά στενό, σχεδόν σα δρόμος. Επειδή όμως η βιβλιογραφία είχε αυτή τη διφορούμενη κατάσταση, έγραψα γενικά για ελληνικό αεροδρόμιο, έτσι κι αλλιώς μέσα είμαι.
Κρίμα για τον Pattle, λάθος μου. Και είναι η δεύτερη φορά που γράφω γι αυτόν!Δαίμων του αέρος...
Που να φανταστώ ότι υπάρχει τρόπος με πολυχρωματικό φίλμ να διαπιστώσεις τι κρύβεται πίσω από μια φωτογραφία. Τελικά πρέπει να έχουμε διαβάσει πολλές μούφες από διάφορους. Θα είμαι πιο προσεκτικός στο μέλλον. Αλλά όπως λέει και το αρχαίο ρητό για να αμπελοφιλοσοφήσουμε και λίγο, ασθενής, διπόρος και αεροπόρος αμαρτία δεν έχει...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 17, 2007, 08:47:46 μμ »
Να μη το ξεχάσω, η φωτογραφία των Anson είναι μάλλον από γιορτή 25ης Μαρτίου. Πάντως τα βουνά της Αθήνας δε τα μαθαίνεις πάνω από την Ακρόπολη, που δεν έχω περάσει ποτέ. Επίσης πάνω από τη Λάρισα, που υπάρχει μια άλλη εκδοχή για τη φωτογραφία, δε μπορούσα να κοιτάξω βουνά, ήμουνα τελική με 170kts. Πιστεύω ότι είναι Αθήνα

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 17, 2007, 11:23:42 μμ »
Η φωτογραφία 81 (3) είναι κατά πάσα πιθανότητα στο Τατόι αλλά έχω συναντήσει και αναφορά για την Παραμυθιά. Δε μου λεέι τόσο η Πεντέλη, όσο το γεγονός ότι το πεδίο της Παραμυθιάς ήταν χαρακτηριστικά στενό, σχεδόν σα δρόμος. Επειδή όμως η βιβλιογραφία είχε αυτή τη διφορούμενη κατάσταση, έγραψα γενικά για ελληνικό αεροδρόμιο, έτσι κι αλλιώς μέσα είμαι.

Πρόσεξε καλά τις φωτογραφίες που θα βρείς στα παρακάτω links (σου συνιστώ να τις κάνεις save οπως έχω κάνει κι εγώ) και δεν θα έχεις στο μέλλον πλέον απορίες για Τατόι και Παραμυθιά το 1940  :wink:

http://users.cyberone.com.au/clardo/hf_squire.html
http://users.cyberone.com.au/clardo/g_checketts.html
http://users.cyberone.com.au/clardo/cfr_clark.html
http://users.cyberone.com.au/clardo/rj_dudman.html
http://users.cyberone.com.au/clardo/_embros_.html
http://users.cyberone.com.au/clardo/c_hansford.html
http://users.cyberone.com.au/clardo/el_cooper.html
http://users.cyberone.com.au/clardo/tatoi_today.html

(Θα διαπιστώσεις οτι η Παραμυθιά δεν ήταν και τόσο στενή...)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 18, 2007, 06:46:33 μμ »
Φίλε Νώντα φυσικά είναι Τατόι με φόντο την Πάρνηθα. Μου είναι γνωστή η ιστοσελίδα και οι φωτογραφίες αλλά οι δυο ξεχωριστές απόψεις που είχα κατά νου δημιουργούν αμφιβολία και έτσι έγραψα γενικά για ελληνικό αεροδρόμιο. Η Παραμυθιά προσσεγγιζόταν από ένα στενό πέρασμα και οι Ιταλοί δυσκολεύτηκαν πολύ να την εντοπίσουν. όταν το έκαναν, ρίχτηκαν με μανία στο αεροδρόμιο "φάντασμα" εκτελώντας strafing, στο οποίο ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένοι. Μην κοιτάς μόνο την κοιλάδα, σκέψου ότι ο κύκλος προσγείωσης και απογείωσης έπρεπε να είναι όσο το δυνατό πιο κρυφός. Έπειτα τα βουνά στο βάθος της κοιλάδας δεν ξέρω τι περιθώρια ασφαλείας έδιναν στις απογειώσεις όταν μάλιστα τους χειμερινούς μήνες είναι γεμάτα από σύννεφα κατά στρώματα, όπως είναι το συνηθισμένο όχι μόνο στην Πίνδο αλλά και την Ελλάδα γενικότερα τέτοια εποχή. Τα ελικοφόρα της εποχής (Blenheim Mk I) δεν ανέβαιναν όπως τα σημερινά μαχητικά, ούτε καν όπως το CL-415. Ξέρω τι σου λέω για τα ελικοφόρα γιατί είχα την τύχη να πετάξω λίγες ώρες με ένα θρύλο που λέγεται "622-ΠΟΣΕΙΔΩΝ" και είμαι βέβαιος ότι το' πιασες αμέσως τι εννοώ. Θα το κοιτάξω και σε ένα χάρτη για να θυμηθώ τα νιάτα μου. Σίγουρα είναι Τατόι λοιπόν και σίγουρα η Παραμυθιά ήταν ένα πολύ χρήσιμο προκεχωρημένο αεροδρόμιο, από το οποίο οι Βρετανοί έπιχείρησαν εντατικά. 

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 18, 2007, 06:48:51 μμ »
Παιδιά πως μπορώ να σας ρίχνω καμιά φωτογραφία που δεν είναι ανεβασμένη σε site?

Αποσυνδεδεμένος Xristos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 18, 2007, 07:03:32 μμ »
πηγαινε στο www.imageshack.us κάνε κλικ στο "αναζήτηση" επέλεξε την φώτο που θες να ανεβάσεις και πάτα "host it"

kane copy paste to direct link anamesa se auta ta tags
Ανδρών γάρ όντων,έρκος εστίν ασφαλές.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 18, 2007, 09:22:09 μμ »
..... Τα ελικοφόρα της εποχής (Blenheim Mk I) δεν ανέβαιναν όπως τα σημερινά μαχητικά, ούτε καν όπως το CL-415. Ξέρω τι σου λέω για τα ελικοφόρα γιατί είχα την τύχη να πετάξω λίγες ώρες με ένα θρύλο που λέγεται "622-ΠΟΣΕΙΔΩΝ" και είμαι βέβαιος ότι το' πιασες αμέσως τι εννοώ. ...
Μήπως σε έχουμε καταγεγραμμένο στα τρομερά αρχεία μας?

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 18, 2007, 09:44:31 μμ »
Μήπως σε έχουμε καταγεγραμμένο στα τρομερά αρχεία μας?

αρνητικόν.
ο χάρης δεν είναι στη φωτό.
Σ.Σ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 18, 2007, 10:36:50 μμ »
Όχι αλλά ήμουνα παρόν τη μέρα που πέταξε ο παππούς, τρομερή συγκίνηση. ʼσε που η φάτσα μου δε βλέπεται κιόλας!!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 18, 2007, 10:43:56 μμ »
http://img486.imageshack.us/img486/4933/rf4e1sx9.png

21-4-1993, πάνω από το θρόνο του Δία

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 19, 2007, 07:34:38 πμ »
Χάρη, τις φωτό καλό θα είναι να τις βάλεις αλλού. :wink:
εδώ είναι off topic όπως λέμε στο Ελλάντα. :wink:
άνοιξε ένα θεματάκι, πχ. φωτό CL-415 και τρέλανε μας.  ::eusa_clap::
Ηδη οι δύο (στη φωτιά και η λήψη νερού) είναι τρέλλα.
αναμένουμε. ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 19, 2007, 11:59:07 πμ »
Εξαιρετικές φωτογραφίες... Περιμένουμε κι άλλες...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 19, 2007, 12:20:11 μμ »
 :shock: :shock: :shock:
Ρε παιδιά το 415 που κάνει τη ρίψη δεν είναι λίγο χαμηλά και κάπως κοντά στην εστία της φωτιάς; Πως διάβολο το κρατάει με τα ανοδικά ρεύματα από την φωτιά από κάτω;

Και κάτι άλλο. Τι θα κάνει ο τύπος αυτός αν του δώσουν ένα A-10;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 19, 2007, 12:23:37 μμ »
Για να ρωτήσω, xaris_the greek που μένεις να έρθουμε με σκληρούς δίσκους, μαλακούς δίσκους και δίσκους γενικά να σηκώσουμε το υλικό;  :)  :shock: :shock:
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 19, 2007, 01:05:02 μμ »
:shock: :shock: :shock:
Ρε παιδιά το 415 που κάνει τη ρίψη δεν είναι λίγο χαμηλά και κάπως κοντά στην εστία της φωτιάς; Πως διάβολο το κρατάει με τα ανοδικά ρεύματα από την φωτιά από κάτω;

Και κάτι άλλο. Τι θα κάνει ο τύπος αυτός αν του δώσουν ένα A-10;
το έχω ξανανεβασει στο επετειακό canadair:
http://www.airliners.net/open.file/0936096/L/

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 21, 2007, 02:07:14 πμ »
Σήμερα κάθησα για πρώτη φορά να διαβάσω το περιοδικό σοβάρα και ομολογώ ότι μ'αρεσε πάααααααρα πολύ!!! ::eusa_clap:: Είμαι περίεργος να δώ τι άλλο θα βγάλουν στα επόμενα τεύχη! ::icon_thumright:: Εξαιρετική και η καταγραφή των δυνάμεων και τα περιστατικά που σημειώθηκαν... :twisted:

Αποσυνδεδεμένος grenadier

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
    • Η Ιστορία μέσα από τα άρθρα μας
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 26, 2007, 08:44:33 μμ »
Αφού λοιπόν τόσος λόγος γίνεται για το επόμενο τεύχος "έκπληξη", όπως προείπαν οι συνάδελφφοι, ας μιλήσει λοιπόν και ο ίδιος ο συγγραφέας (ο υποφαινόμενος), επίσης μέλος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας:

Πράγματι το θέμα είναι έκπληξη και δεν θα το αποκαλύψω για να μην τη χαλάσω, αλλά θα πω μόνο ότι πρόκειται 100% για πρωτότυπη εργασία, η οποία αποτελεί τον καρπό προσωπικής έρευνας οκτώ χρόνων. Θα υπάρχουν αποκλειστικές φωτογραφίες, δημοσιευθήσες για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά -όχι δεν υπερβάλλω, ούτε είναι σχήμα λόγου- οκτώ έγχρωμα profiles (δημοσιευθέντα επίσης για πρώτη φορά) και αποκλειστικές περιγραφές από πολλές αερομαχίες, διασταύρωση νικών-καταρρίψεων κλπ. Πάντως μία ιδεά του θέματος, (ιδιαίτερα αγαπητό σε Έλληνες μοντελιστές και ιστορικούς), έχετε ήδη πάρει όσοι από εσάς έχετε επισκεφθεί την ιστοσελίδα μου. Ελπίζω η εργασία μου αυτή να αποτελέσει πηγή στο συγκεκριμένο θέμα.

Για την ποιότητα των profiles είμαι ήδη προετοιμασμένος να δεχθώ δυσμενείς κριτικές, αφού δεν είμαι επαγγελματίας γραφίστας, αλλά αυτοδίδακτος. Παλαιότερες εργασίες μου στις πλάγιες όψεις έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά του χώρου, στην ιστοσελίδα μου, αλλά και σε ξένα sites. Όσοι έχουν διαβάσει το άρθρο "George Beurling - Tο Γεράκι της Μάλτας" ("Πόλεμος & Ιστορία", τεύχος Νο 88, Οκτ. 2005) έχουν ήδη δει μερικά από αυτά, χαρακτηριστικά δείγματα της τεχνοτροπίας μου.

Ανυπομονώ για εντυπώσεις και κρτικές.

"Για να γίνεις καλός στρατιώτης πρέπει να αγαπάς τον στρατό. Για να γίνεις καλός στρατηγός πρέπει να μπορείς να διατάξεις τον θάνατο αυτού που αγαπάς"

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 26, 2007, 08:50:21 μμ »
Σε αναμονή λοιπόν...

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 26, 2007, 10:12:15 μμ »
ʼγγελε,

Επειδή εγώ έκανα κάποια από τα σχόλια για τα προφίλ, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ακριβώς αυτό τόνισα και πιο πάνω. Δεν μετράει τόσο το πόσο τέλεια είναι γραφιστικά, αλλά τι καινούργιες πληροφορίες δίνουν. Και αν το Μ. βγαίνει από το επίθετο που φαντάζομαι, τότε σίγουρα το άρθρο θα έχει πρωτοτυπία και τα προφίλ θα κάνουν χαρούμενους τους μοντελιστές αυτού του φόρουμ. Πραγματικά πιστεύω πως όταν η κριτική κάποιου σε προφίλ βασίζεται στο γραφιστικό αποτέλεσμα και μόνο, τότε έχει χάσει το νόημα της απεικόνισης. Γι' αυτό μην αγχώνεσαι καθόλου. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό συνολικά.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 26, 2007, 10:12:33 μμ »
Το πρώτο τεύχος πάντως ακόμα δεν το είδαμε στην επαρχία  :evil: ::cry2::
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος grenadier

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
    • Η Ιστορία μέσα από τα άρθρα μας
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 26, 2007, 10:33:12 μμ »
ʼγγελε,

Επειδή εγώ έκανα κάποια από τα σχόλια για τα προφίλ, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ακριβώς αυτό τόνισα και πιο πάνω. Δεν μετράει τόσο το πόσο τέλεια είναι γραφιστικά, αλλά τι καινούργιες πληροφορίες δίνουν. Και αν το Μ. βγαίνει από το επίθετο που φαντάζομαι, τότε σίγουρα το άρθρο θα έχει πρωτοτυπία και τα προφίλ θα κάνουν χαρούμενους τους μοντελιστές αυτού του φόρουμ. Πραγματικά πιστεύω πως όταν η κριτική κάποιου σε προφίλ βασίζεται στο γραφιστικό αποτέλεσμα και μόνο, τότε έχει χάσει το νόημα της απεικόνισης. Γι' αυτό μην αγχώνεσαι καθόλου. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό συνολικά.

Fisherman,

Σε ευχαριστώ για τα προκαταβολικά καλά σου λόγια. Σωστό αυτό που λες για τα profiles, αλλά όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, εμείς οι "profilers" (ας μου επιτραπεί η έκφραση), ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα και για το γραφιστικό μέρος της δουλειάς. Βέβαια, όπως λες κι εσύ, το δύσκολο σήμερα είναι να προσφέρεις ένα προφίλ το οποίο να έχει να δώσει κάτι καινούργιο κι όχι να επαναλαμβάνει με άλλο τρόπο τα όσοα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Πχ ποιός ο λόγος να φτιάξεις ένα ακόμη προφίλ του Me-109F του Marseille ή του G-10 του Hartmann; Όσο μου είναι δυνατόν, και στον βαθμό που μου το επιτρέπει το άρθρο με το οποίο ασχολούμαι την εκάστοτε φορά, προσπαθώ κι εγώ να αποφεύγω τις ανούσιες επαναλήψεις.

Θαυμάσιο το site σου και οι δουλειές σου
"Για να γίνεις καλός στρατιώτης πρέπει να αγαπάς τον στρατό. Για να γίνεις καλός στρατηγός πρέπει να μπορείς να διατάξεις τον θάνατο αυτού που αγαπάς"

Tags: