Αποστολέας Θέμα: Ελληνικά Φτερά - Νέο περιοδικό  (Αναγνώστηκε 13178 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
Απ: Ελληνικά Φτερά - Νέο περιοδικό
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 26, 2007, 11:26:07 μμ »
Καλησπερα Αγγελε, ποτε περιπου το περιμενεις να βγει σε κυκλοφορια?
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 26, 2007, 11:27:49 μμ »
Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου. Και το δικό σας site πάντως έχει μεγάλο όγκο πληροφοριών και δείχνει ανθρώπους με πολύ μεράκι για αυτό που κάνουν. Χαίρομαι που μέσω του φόρουμ δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε (ηλεκτρονικά βέβαια, όπως είναι και η μόδα τη σήμερον ημέρα).
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • http://acig.org
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 27, 2007, 02:05:43 πμ »
IMHO σ' ένα φόρουμ μοντελιστών θα περίμενε κανείς περισσότερο ενδιαφέρον και ουσιώδεις ερωτήσεις ώς προς την συγκεκριμένη παραλλαγή ενός προφίλ, ώστε και να διασταυρωθούν πληροφορίες και να δοθεί θέμα για κατασκευή νέων μοντέλων (όπως στο τόπικ για τα Wildcat)... Το να φτιάχνεις ένα προφίλ σε 10 μέρες με μεθόδους κάπως συζητήσιμες είναι τελείως διαφορετικό από το να ψάχνεις ΜΗΝΕΣ ολόκληρους για να βρείς μικρολεπτομέρειες και να προσθέσεις κάτι καινούριο...

Just my 2 cents...
ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος grenadier

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
    • Η Ιστορία μέσα από τα άρθρα μας
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 27, 2007, 03:11:56 μμ »
Καλησπερα Αγγελε, ποτε περιπου το περιμενεις να βγει σε κυκλοφορια?

Σύμφωνα με τα λόγια του αρχισυντάκτη, τον Απρίλιο...
"Για να γίνεις καλός στρατιώτης πρέπει να αγαπάς τον στρατό. Για να γίνεις καλός στρατηγός πρέπει να μπορείς να διατάξεις τον θάνατο αυτού που αγαπάς"

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #79 στις: Μαΐου 22, 2007, 10:02:09 πμ »
Ξέρει κανεις αν έχει κυκλοφορήσει το 2ο τεύχος;

Αποσυνδεδεμένος parallax

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #80 στις: Μαΐου 22, 2007, 05:28:12 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #81 στις: Μαΐου 24, 2007, 07:21:29 μμ »
Το πήρα χτες και το διάβασα όλο με τη μία...

Αριστη δουλειά απο κάθε άποψη, οτι και να πώ θα είναι λίγο. Ο συγγραφέας είναι άξιος πολλών συγχαρητηρίων...

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 10, 2007, 03:01:41 μμ »
Γειά σας και καλό καλοκαίρι.
Για όσους φίλους αναγνώστες αγόρασαν την μονογραφία μου "Σμηναγός Βασίλειος Βασιλειάδης" της σειράς "Ελληνικά Φτερά" (τεύχος Νο2), παραθέτω το απόσπασμα της σελίδος 39, το οποίο απουσιάζει λόγω τυπογραφικού λάθους:

...απογειώθηκε για μία ένοπλη περιπολία στις 17.35, αλλά ο βομβαρδισμός στόχων αποδείχθηκε δύσκολος λόγω της χαμηλής νέφωσης που συνέχιζε να επικρατεί. Το ζεύγος των Mustang του Σμηναγού Maynard (Μαίηναρντ) και του Επισμηνία Βασιλειάδη επιτέθηκαν σε μία μικρή φάλαγγα οχημάτων. Ο Έλληνας υπαξιωματικός χτύπησε ένα φορτηγό, όταν ξαφνικά οκτώ Me-109 εμφανίστηκαν από το πουθενά. Ένα από αυτά γάζωσε το δεξιό του φτερό, αλλά χάρη στην υπεροχή του Mustang στους ελιγμούς χαμηλού ύψους, οι δύο πιλότοι κατάφεραν να διαφύγουν, μετά από μία ανατριχιαστική καταδίωξη. Ο Βασιλειάδης προσγειώθηκε σε ένα από τα πρόχειρα αεροδρόμια του Συμμαχικού προγεφυρώματος για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς, η οποία αποδείχθηκε επιφανειακή. Οι μηχανικοί επισκεύασαν γρήγορα κάποια σημεία και σύντομα το πιστό του FB104 ξεκίνησε και πάλι τον δρόμο της επιστροφής, πετώντας πάνω από το Κανάλι της Μάγχης. Η ταυτότητα των αντιπάλων τους δεν έχει εξακριβωθεί λόγω έλλειψης στοιχείων, αλλά σχεδόν σίγουρα ανήκαν είτε στην JG26 ή στην JG27, οι οποίες την ίδια ώρα είχαν εμπλακεί σε αερομαχίες στην ίδια περιοχή, διεκδικώντας και την κατάρριψη δύο Mustang άλλης βρετανικής Μοίρας.

Όσοι θέλουν μπορούν να το εκτυπώσουν και να το συμπληρώσουν στο περιοδικό. Ζητώ συγγνώμη για την παράλειψη εκ μέρους της διεύθυνσης , καθώς και για την κάκιστη σελιδοποίηση/βιβλιοδεσία του συγκεκριμένου τεύχους. Να ευχαριστήσω όσους το αγόρασαν και εύχομαι να μην τους απογοήτευσα.

Τέλος, να ευχαριστήσω το παρόν forum, το οποίο, πάντοτε πιστό στις θέσεις του, αποσιώπησε εντελώς την κυκλοφορία της συγκεκριμένης μονογραφίας, (έστω και για ένα θέμα σαν αυτό), διαφημίζοντας μόνο τις έγκριτες εκδόσεις του αξιότιμου κου Πανέλη -εάν ανήκα στην "κλειστή" συγγραφική του ομάδα, σήμερα θα ήμουν θρύλος. Όμως, η ακλόνητη πίστη στις αρχές, αποτελεί αρετή, η οποία πρέπει να εκτιμάται και να επιβραβεύεται...
"Για να γίνεις καλός στρατιώτης πρέπει να αγαπάς τον στρατό. Για να γίνεις καλός στρατηγός πρέπει να μπορείς να διατάξεις τον θάνατο αυτού που αγαπάς"

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 10, 2007, 03:21:19 μμ »
Τέλος, να ευχαριστήσω το παρόν forum, το οποίο, πάντοτε πιστό στις θέσεις του, αποσιώπησε εντελώς την κυκλοφορία της συγκεκριμένης μονογραφίας, (έστω και για ένα θέμα σαν αυτό), διαφημίζοντας μόνο τις έγκριτες εκδόσεις του αξιότιμου κου Πανέλη -εάν ανήκα στην "κλειστή" συγγραφική του ομάδα, σήμερα θα ήμουν θρύλος. Όμως, η ακλόνητη πίστη στις αρχές, αποτελεί αρετή, η οποία πρέπει να εκτιμάται και να επιβραβεύεται...

Οταν λες φορουμ εννοεις τα ατομα της διαχειριστικης ομαδας  η τα μελη του ?? εαν εννοεις τους πρωτους οφειλω να σε ενημερωσω πως υπαρχει συνεργασια με τον εκδοτικο οικο "Περισκοπιο" για review βιβλιων κ.λ.π, αυτο φυσικα δε σημαινει πως αποσιωπουνται κι αλλες εκδοσεις,κι αποδεικνύεται απο το παρων topic 6 σελιδων που εγραψες αγαπητε!
( :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=3940.0 :arrow: τωρα βλεπωντας αυτο επιμενεις πως δε σου καναμε -δωρεαν- διαφήμιση?? :roll: ) εαν παλι εννοεις τα μελη του,ο λογος παει σε αυτα κι ας σου απαντησουν :!:
Τελος το βιβλιο το διαβασα πριν μια εβδομαδα και το βρηκα πρωτογνωρο για τα Ελληνικα δεδομενα ενω τελειωνοντας το,ενα αισθημα περηφανιας με πλημμύρισε μαθαινοντας τη ζωη ενος "αγνωστου" Θρυλου της χωρας μας.

Παράθεση
σήμερα θα ήμουν θρύλος.

Οι αλλοι συγγραφικοι θρυλοι που "διαφημιζουμε" ποιοι ειναι? :o

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #84 στις: Αυγούστου 10, 2007, 03:55:07 μμ »
επισης μη παραλειψεις να ψαξεις για review δικων σoυ βιβλιων   (BODENPLATE) στο παρων forum.....

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #85 στις: Αυγούστου 10, 2007, 04:09:49 μμ »
Αναφέρομαι στη διαχειριστική ομάδα και μόνο.

Το ότι υπάρχει συνεργασία με τον οίκο "περισκόπιο" είναι προφανές. Απλά, στον τομέα "Βιβλία-Περιοδικά" θα έπρεπε να αναφέρεται ότι συμπεριλαμβάνονται μόνο αυτά, έτσι, για σαφήνεια. Όσο για το "...τόπικ 6 σελίδων" που..."έγραψα" (!!!), είναι ηλίου φαεινότερον ότι
δεν το άνοιξα, ούτε το έγραψα εγώ. Το τόπικ ξεκίνησε από κάποια μέλη, αναφερόμενα στο 1ο τεύχος, με το οποίο δεν είχα καμμία ανάμιξη. Απλά η συζήτηση επεκτάθηκε και στην κυκλοφορία του 2ου τεύχους, οπότε θεώρησα καλό να δώσω κάποιες πληροφορίες. Αυτό, κατά μία έννοια, μπορεί να θεωρηθεί "αυτο-διαφήμιση" ή "περιαυτολογία", οπότε μπορείτε να με χαρακτηρίσετε ως αλαζόνα. Πάντως, δεν υπήρξε ποτέ η παραμικρή διάθεση διαφήμισης εκ μέρους των διαχειριστών. Η κολακευτική κριτική που ακολούθησε από τον "Θείο Νώντα" ήταν μία αυθόρμητη κίνηση ενός απλού αναγνώστη, οπότε την...διαφήμιση δεν την κάνατε "εσείς"!

Να σημειώσω βέβαια, ότι με τον όρο "διαφήμιση" δεν εννοώ διθυράμβους, αλλά, απλά, την ενημέρωση του φόρουμ για την κυκλοφορία κάποιου νέου τεύχους (από οποιονδήποτε εκδοτικό οίκο), με λίγα λόγια για το θέμα το οποίο πραγματεύεται, χωρίς κριτικές. Αυτές, καλές ή κακές, θα έλθουν αργότερα, μέσω της συζήτησης των μελών.

Για το τελευταίο ερώτημα που θέτεις ("Ποιοί είναι οι άλλοι "θρύλοι";), δεν θα υποπέσω στο σφάλμα να αναφέρω ονόματα. Είπα μόνο ότι οι συγκεκριμένες εκδόσεις βασίζονται σε μία "κλειστή" συγγραφική ομάδα η οποία, χάρη στην διαφήμιση που της γίνεται, έχει, ούτως ειπείν, "καταξιωθεί" στον χώρο. Η λέξη "θρύλος" είχε βέβαια, σκωπτικό χαρακτήρα.

Ευχαριστώ κι εσένα για τα καλά σου λόγια.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #86 στις: Αυγούστου 10, 2007, 04:23:41 μμ »
Αναφέρομαι στη διαχειριστική ομάδα και μόνο.

Το ότι υπάρχει συνεργασία με τον οίκο "περισκόπιο" είναι προφανές. Απλά, στον τομέα "Βιβλία-Περιοδικά" θα έπρεπε να αναφέρεται ότι συμπεριλαμβάνονται μόνο αυτά, έτσι, για σαφήνεια.

συμπεριλαμβανονται τα βιβλια τα οποια μας δινονται φιλε μου για review ως απόρροια της συνεργασιας,υπαρχει κατι μεμπτο σε αυτο? παρα ταυτα κι αλλα βιβλια αλλων εκδοτικων οικων υπαρχουν οχι μονο στο web site αλλα και στις σελιδες του forum.

Παράθεση
Να σημειώσω βέβαια, ότι με τον όρο "διαφήμιση" δεν εννοώ διθυράμβους, αλλά, απλά, την ενημέρωση του φόρουμ για την κυκλοφορία κάποιου νέου τεύχους (από οποιονδήποτε εκδοτικό οίκο), με λίγα λόγια για το θέμα το οποίο πραγματεύεται, χωρίς κριτικές. Αυτές, καλές ή κακές, θα έλθουν αργότερα, μέσω της συζήτησης των μελών.

φιλε μου αυτο (η ενημερωση δηλ.) γινετε ουτως η αλλως μεσα στις συζητησεις του φορουμ απο τα ιδια τα μελη του,εξαλλου εαν γινοταν καποια συζητηση σχετικα με το βιβλιο σου να εισαι σιγουρος πως θα συνεχιζοταν απροσκοπτα :!: δεν εγινε ομως κατι τετοιο απο καποιο μελος και δε νιωθω υπευθυνος για αυτο.
Επισης δε νοιωθω υποχρεομενος να παρουσιαζω (εστω και με λιγα λογια) καθε περιοδικο η βιβλιο του χωρου (διολου ευκαταφρόνητου ογκου και χρηματος :o) που εκδιδετε :!:

Παράθεση
Για το τελευταίο ερώτημα που θέτεις ("Ποιοί είναι οι άλλοι "θρύλοι"Wink, δεν θα υποπέσω στο σφάλμα να αναφέρω ονόματα. Είπα μόνο ότι οι συγκεκριμένες εκδόσεις βασίζονται σε μία "κλειστή" συγγραφική ομάδα η οποία, χάρη στην διαφήμιση που της γίνεται, έχει, ούτως ειπείν, "καταξιωθεί" στον χώρο. Η λέξη "θρύλος" είχε βέβαια, σκωπτικό χαρακτήρα.

αν αυτη η εκδοτικη εταιρια και τα εκδοτικα της εργα εχουν καταξιωθει (οπως γραφεις :!:) μεσα απο τη συνεργασια ολιγων μηνων με το modelclub,τι να πω :!: ειμαι υπερηφανος που εχουμε τετοια επιρροή :shock: :shock:

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #87 στις: Αυγούστου 10, 2007, 04:41:02 μμ »
Χαίρομαι που συμφωνούμε.
Η όποια παρουσίαση βιβλίων από άλλους εκδότες, πλην "περισκοπίου", γίνεται μόνο αυθόρμητα μέσω των συζητήσεων των μελών, και χωρίς καμμία πρόθεση παρουσίασης από την διαχειριστική ομάδα. Εγώ δεν ζήτησα να συζητήσετε, σώνει και καλά, για το συγκεκριμένο βιβλίο, ούτε φυσικά, υπονόησα ότι ευθύνεσαι για αυτό καθ' οιονδήποτε τρόπο. Απλά είπα ότι η παρουσίαση που γίνεται για τις εκδόσεις του Περισκόπιου θα έπρεπε να γίνεται για όλες τις κυκλοφορίες που αφορούν τον  χώρο, ώστε να είστε δίκαιοι και αντικειμενικοί.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #88 στις: Αυγούστου 10, 2007, 04:56:50 μμ »
Χαίρομαι που συμφωνούμε.
Η όποια παρουσίαση βιβλίων από άλλους εκδότες, πλην "περισκοπίου", γίνεται μόνο αυθόρμητα μέσω των συζητήσεων των μελών, και χωρίς καμμία πρόθεση παρουσίασης από την διαχειριστική ομάδα. Εγώ δεν ζήτησα να συζητήσετε, σώνει και καλά, για το συγκεκριμένο βιβλίο, ούτε φυσικά, υπονόησα ότι ευθύνεσαι για αυτό καθ' οιονδήποτε τρόπο. Απλά είπα ότι η παρουσίαση που γίνεται για τις εκδόσεις του Περισκόπιου θα έπρεπε να γίνεται για όλες τις κυκλοφορίες που αφορούν τον  χώρο, ώστε να είστε δίκαιοι και αντικειμενικοί.

σου εξηγω και παραπανω και στο ξαναλεω οτι υπαρχει συνεργασια με τις εν λογω εκδοσεις σε θεματα παρουσιασεων των βιβλιων τους,υπαρχει κατι μεμπτο σε αυτη τη συνεργασια? εξαλλου παρουσιαση για ολες τις κυκλοφοριες του χωρου ειναι υπερογκη δουλεια και οικονομικα ασυμφορη :!: εαν καποιος εκδοτικος οικος επιθυμει μια επισημη συνεργασια με το modelclub και παρουσιαση των εκδοσεων του απο το web site μας δεν εχει παρα να ενδιαφερθει και να ερθει σε επαφη με εμας κατι που επραξε ο εκδοτικος οικος "Περισκοπιο".
Και βεβαια δικαιοι κι αντικειμενικοι ΔΕΝ θα ημασταν εαν φιμωναμε τα οποια σχολια για το βιβλιο σου η αλλο εκδοτικο οικο,η αν "θαβαμε" αλλες εκδοσεις η το βιβλιο σου,κατι που φυσικα ΔΕΝ συμβαινει.
Παντως καταλαβαινω ως ενα βαθμο το σκεπτικο και τη "πικρια" σου ( :?: ) καθως το βιβλιο σου πραγματικα αξιζε περαιτερω σχολιασμου ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #89 στις: Αυγούστου 10, 2007, 05:06:01 μμ »
ʼν μου επιτρέψετε και 2 λόγια απο εμένα γιατί η τύχη έφερε να ανοίξω εγώ το thread "Ελληνικά Φτερά".

Όπως κάνουν και άλλα μέλη του forum έτσι και εγώ όταν ήρθε στην αντιληψή μου η κυκλοφορία αυτού του περιοδικού θεώρησα σωστό (για ενημέρωση των μελών και όχι διαφήμιση) να το αναφέρω.Απο εκεί και πέρα δέν γνωρίζω τίς άλλες εκδοτικές προσπάθειες σου grenadier ούτε εγώ ούτε απο ότι φένετε το σύνολο των μελών συνεπώς πώς να αναφέρουμε κάτι...? :roll:

Όσον αφορά την σχέση του forum με τις εκδόσεις Περισκόπιο νομίζω άν η εταιρεία στηρίζει την ύπαρξη του site όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι απολύτως θεμιτό.Αλλά στους 10 μήνες που έχω παρουσία εδώ δέν έχω αντιληφθεί καμία ευνοική στάση απέναντι στον οιονδήποτε ακόμα και άν μιλάμε όπως σου είπα για εταιρείες που στηρίζουν οικονομικά την σελίδα.Ίσα ίσα που η κριτική των μελών είναι η ίδια για όλους.

Όσον αφορά τα Ελληνικά Φτερα Νο2 δυστυχώς άν και το πήρα με το που κυκλοφόρησε ακόμα δέν έχω κατορθώσει να το διαβάσω  :oops: (γι αυτό και δέν πρόσεξα το τυπογραφικό λάθος).

::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #90 στις: Αυγούστου 10, 2007, 05:13:08 μμ »
ακόμα και άν μιλάμε όπως σου είπα για εταιρείες που στηρίζουν οικονομικά την σελίδα.Ίσα ίσα που η

να κανω μια σοβαρη επισημανση εδω αγαπητε Βασιλη σε εσενα αλλα κι ολους πως ουδεμια οικονομικη υποστηριξη υπαρχει απο οποιαδηποτε εταιρια απεναντι στο modelclub,ενω οι εκδοσεις "Περισκοπιο" διαδιδουν το modelclub τοσο μεσα απο το επίσημο web site τους,οσο πολυ περισσοτερο απο το μηνιαιο περιοδικο Model Expert, ενω περαιτερω υποστηριξη και παροχες στα μελη ειναι θεματα υπο συζητηση με τους αρμοδιους,εχουμε καιρο γι'αυτα ομως ::salut::

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #91 στις: Αυγούστου 10, 2007, 05:18:42 μμ »
...

Όσον αφορά τα Ελληνικά Φτερα Νο2 δυστυχώς άν και το πήρα με το που κυκλοφόρησε ακόμα δέν έχω κατορθώσει να το διαβάσω  :oops: (γι αυτό και δέν πρόσεξα το τυπογραφικό λάθος).

Να το διαβάσεις - μόλις αρχίσεις δεν θα ξεκολλάς.

Δεν είναι απλά μια στείρα παράθεση αριθμών και ημερομηνιών, αλλά  πάνω από όλα "αποκαλύπτει" τον χαρακτήρα του Σμηναγού Βασίλειου Βασιλειάδη
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #92 στις: Αυγούστου 10, 2007, 05:21:49 μμ »
...

Να το διαβάσεις - μόλις αρχίσεις δεν θα ξεκολλάς.

Δεν είναι απλά μια στείρα παράθεση αριθμών και ημερομηνιών, αλλά  πάνω από όλα "αποκαλύπτει" τον χαρακτήρα του Σμηναγού Βασίλειου Βασιλειάδη

Τωρα που ειπες για το χαρακτηρα του Μητσο,ρε παιδια εμενα μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση -εκτος των αλλων- η μεγαλη του περαση στις γυναικες!!! και μιλαμε για γυναικαρες ετσι??? :shock: :) μπραβο Ελληναρας με τα ολα του :!: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #93 στις: Αυγούστου 10, 2007, 05:36:51 μμ »
Μήπως ο φίλος grenadier έχει κάποια ενημέρωση σχετικά με το θέμα του 3ου τεύχους  :roll:  :?:

• Άγγελος Μ.
  • Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #94 στις: Αυγούστου 10, 2007, 06:28:38 μμ »
Όχι, παιδιά, δεν γνωρίζω κάτι, και είμαι κι εγώ περίεργος. Αν μάθω κάτι θα σας πω.
Η σειρά "Ελληνικά Φτερά", αν και είναι καλή σαν αποτέλεσμα, έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα το οποίο έθεσα στον εκδότη, αλλά δεν ελήφθη υπόψη: ο τίτλος της την περιορίζει θεματικά σε σημείο ασφυξίας!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #95 στις: Αυγούστου 13, 2007, 10:24:18 πμ »
χωρίς να αντιπροσωπεύω τη διαχείριση,
και χωρίς να θέλω να προσβάλω τον φίλο Αγγελο (grenadier), τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και εκτιμώ,
πιστεύω ότι εάν ο εκδότης (και κάθε εκδότης) είχε στείλει στο modelclub.gr, ένα αντίγραφο του βιβλίου,
τότε θα είχε γραφτεί κάποια παρουσίαση και θα είχε δημοσιευτεί.
το ίδιο θα συνέβαινε εάν οποιοδήποτε μέλος είχε αγοράσει το βιβλίο και έγραφε την παρουσίαση και την έστελνε για δημοσίευση με την καθιερωμένη διαδικασία.

αναρωτιέμαι, που λέει ότι ο κάθε "φορέας" ή οντότητα (φόρουμ, ειδικό περιοδικό, σύλλογος κλπ.)
είναι υποχρεωμένος να αγοράζει και να παρουσιάζει κάθε νέα κυκλοφορία, μοντέλων , βιβλίων κλπ?
τέτοια κολήματα έχουν και κάποιοι εισαγωγείς μοντέλων
που δεν δίνουν δείγματα προς παρουσίαση αλλά "απαιτούν" να παρουσιάζονται τα προιόντα τους και παραπονιούνται όταν παρουσιάζονται "των άλλων" οι οποίοι όμως κάνουν τον κόπο  να ενημερώνουν και μπαίνουν στη διαδικασία των εξόδων για ενημέρωση, αποστολή/διάθεση δειγμάτων κλπ.
το παραπάνω είναι πρόβλημα ή έλειψη που έχουν Ελληνικές ετειρείες - όχι όλες - που δεν έχουν πιάσει την απαίτηση της εποχής για δημόσιες σχέσεις, ενημέρωση κοινού, δελτία τύπου κλπ.
είπαμε, "τσάμπα" ενημέρωση και πιθανόν διαφήμιση μέσω του εκάστοτε φόρουμ ή σελίδας, αλλά όχι και εντελώς τσάμπα.
ζούμε στη χώρα της τράκας και τους τζάμπα αλλά μέχρι ενός σημείου.

εάν υπάρχει κάποια παράλειψη από την πλευρά του modelclub.gr - λέω έαν υπάρχει, διότι πιθανόν να μην υπάρχει και να γνωρίζω λάθος - είναι ότι δεν υπάρχει κάποια δήλωση προς κάθε ενδιαφερόμενο σε κάποιο εμφανέστατο σημείο της σελίδας , όπως έχουν πολλά sites Και περιοδικά του εξωτερικού, του στυλ : "όποιος έχει νέες κυκλοφορίες προς παρουσίαση, μπορεί να τις στέλνει στην τάδε διεύθυνση ή στον τάδε υπεύθυνο ή να ενημερώνει στο e-mail τάδε.

υπενθυμίζω, όπως είπα και στην αρχή ότι δεν εκπροσωπώ τη διαχείριση και απαντώ εκφράζω την άποψη μου και μόνο.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #96 στις: Αυγούστου 28, 2007, 12:36:31 πμ »
Ελληνικό φυσικά είναι το 3ο θέμα, καθώς και τα επόμενα δύο τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει και γράφονται (άν με αφήσουν οι φετινές φωτιές). Θα δούμε που θα πάει φίλοι μου. Δεν είμαστε βέβαια η RAF αλλά η αεροπορική ιστορία μας είναι σημαντική και δυστυχώς άγνωστη και το κυριότερο καταγραμμένη αποσπασματικά. Μια κρυφή ελπίδα είναι να μπει στη σειρά αυτή η κληρονομιά και κυρίως σε επίπεδο που να καλύπτει και τους μη εξειδικευμένους. Δείτε το σα μια μικρή βιβλιοθήκη που ελπίζουμε να δημιουργηθεί σταδιακά με τα σημαντικότερα δεδομένα, συγκρίσεις, αποτιμήσεις και εκτιμήσεις. ʼλλωστε τι πιο φυσιολογικό από έναν αεροπόρο που καταγράφει όσα άλλοι αεροπόροι έγραψαν στην ιστορία και τα βλέπει από αυτή ακριβώς την άποψη; Την αεροπορική άποψη, ούτε δημοσιογραφικά, ούτε συντεχνιακά, ούτε βιοποριστικά. Περίπου όπως και το να ρίχνεις 6 τόνους νερό από τα 100 πόδια ... ή περίπου έτσι.
Η αλήθεια είναι ότι τα "πιασάρικα" ή "εμπορικά" θέματα είναι πιθανώς λίγα. Αν σας ρωτήσω τι θα θέλατε να διαβάσετε θα μου αραδιάζατε ένα κατεβατό, το οποίο κατά το ήμισυ ίσως και να είναι "under constuction". Ο στόχος δεν είναι να γραφούν τα θέματα κατά παραγγελία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θέλουμε ιδέες, ίσως και κάποιον που θα με ξεκουράσει κανένα τρίμηνο, αν έχει κάτι καλό να παρουσιάσει, π.χ. ένα τεύχος με τις παραλλαγές των ελληνικών αεροσκαφών, θέμα το οποίο γνωρίζω εντελώς επιδερμικά (για να ξεκινήσω πρώτος με ιδέες). Το θέμα πάντως αφορά αποκλειστικά τον εκδότη και όχι εμένα.
Παρακολουθώ το χώρο από το 1980 και οτιδήποτε αξιόλογο έχει κυκλοφορήσει στον ελληνικό περιοδικό τύπο υπάρχει στο αρχείο μου. Οι αντιγραφές και οι επαναλήψεις θυμίζουν την ελληνική TV τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι΄αυτό και στηρίζω την προσπάθεια, καθώς το στυλ γραφής είναι προσωπικό, η οργάνωση της ύλης εντελώς διαφορετική και σε τελική ανάλυση πέρα από τα βιβλία του Καρταλαμάκη και τις επίσημες εκδόσεις της Πολεμικής Αεροπορίας (μέχρι το 1944) δεν υπάρχει τίποτε άλλο συμμαζεμένο που να μπαίνει σε κάποιο βάθος. Ιστορία δεν είναι μόνο τα πριτσίνια και τα χρώματα, ιστορία για μένα είναι γιατί φτιάχτηκαν έτσι και τελικά πως απέδωσαν και πως επηρέασαν τις εξελίξεις.
Καλή ανάγνωση φίλοι μου ... το 3ο τεύχος είναι αφιερωμένο σε μια άλλη, εξίσου δύσκολη εποχή της Αεροπορίας μας.

Όσο για μένα, συνεχίζω "παρ έκαστον τέγγοντας τας πτέρυγας"

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #97 στις: Αυγούστου 28, 2007, 01:20:42 πμ »
Αναμένουμε, Χάρη  ::salut::
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #98 στις: Αυγούστου 28, 2007, 08:46:28 πμ »
Υπομονή και κουράγιο πρώτα Χάρη... Τα βιβλία θα τα βρούμε μετά...

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #99 στις: Αυγούστου 29, 2007, 02:55:22 μμ »
Γι΄αυτό Κώστα γράφω "παρ' έκαστον τέγγοντας τας πτέρυγας", όπως αναφέρει ο Διόδωρος ο Σικελιώτης περιγράφοντας τη μυθιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Στα σημερινά ελληνικά αποδίδεται ως "υγραίνοντας κατ΄ επανάληψη τα φτερά", πράγμα που τις τελευταίες μέρες κάνω 30 - 45 φορές την ημέρα. Αλλά γράφω κιόλας και επίσης φωτογραφίζω. Αυτό που συμβαίνει φέτος στην πατρίδα μας είναι απίστευτο, δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Έστω και ένα από τα μεγάλα μέτωπα θα μπορούσε σε φυσιολογικές συνθήκες να είναι η είδηση της ημέρας και να απασχολεί όλο το δυναμικό μας. Φανταστείτε τι γίνεται όταν αυτά τα μέτωπα είναι δεκάδες. 

Tags: