Αποστολέας Θέμα: Ελληνικά Φτερά - Νέο περιοδικό  (Αναγνώστηκε 13186 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
Απ: Ελληνικά Φτερά - Νέο περιοδικό
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 09, 2007, 10:39:15 μμ »
Εφτασε σημερα  :? μονο μια φωτο δεν ειχα, ολες οι υπολοιπες και οι πλαγιες οψεις οτι κυκλοφορει γενικα.
Ακομη δεν το διαβασα ομως.
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 09, 2007, 11:07:24 μμ »
Το έλαβα κι εγώ πριν μια εβδομάδα - συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του Θείου Νώντα. Εύχομαι το επόμενο τεύχος να έχει αυθεντικότερη φωτογραφική κάλυψη.
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος LeVlos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • που ειναι το "undo" ?
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 15, 2007, 05:37:34 μμ »
gia sas.

sorry gia to greeklish, alla den mou ypakoun pia ta Unicode, ISO kai alla UTF tou explorer mou. Ean grapso ellhnika, vgainei san etruska.

Loipon, diavasa afta pou eipate gia to periodiko. Symfono gia ta pio polla (to synolo gnoshs pollon anthropon panta kseperna osa borei na mathei enas monadikos syggrafeas h enas taleporhmenos grafistas pou prepei na sthsei ena periodiko- poso dyskolo einai gia enan grafista na einai KAI gnostis istorias kai texnologias...), alla epitrepste mou na diafoniso me ena thema. Ta profil.

Ta profil ego ta exo kanei. Nai ksero ti tha mou peite, oti moiazoun (arketa, poly, ypopta) me alla pou exete dei allou. Malista, dedomeno. Eimai grafistas kai parakouloutho kapos to thema (boro kai anagnorizo versions px se aeroplana), alla den exo archives ths ellhnikhs aeroporias. Milame edo gia ligosta aeroplana, me spanio fotografiko yliko. Pos na kano ena profil prototypo ? Ta camouflaz einai ta idia (ean ekseresoume ta gallika bloch kai ta potez pou einai monadika -"koita eimai o dali"), ta squadrons einai ena h dyo me to modelo, kai ta pio pola akoma den ta dexthkan katastrafikan.

Otan eproketai na kano ena profil, psaxno gia grammiko sto internet h se periodio, yparxonta profil (fysika) kai fotografies. Opios sas exei psaksei ligo gia profil tha diapistosei me ena sigouro xamogelo pos to profil DEN einai episthmh alla texnh. Dyskolo na vreis 2 profil gia to IDIO aeroplano na einai idia. Xromata, sxhma, markings, akoma kai lathos squadrons. Oti theleis vriskeis. Loipon tairiazo OLO to yliko mazi, diastavrono me ta Order Of Battle, psaxno na vro ean exo mia fotografia pou ksexorizei, kai ksekinao to profil...

Afierosa poly douleia se afta ta profil (opos kai o syggrafeas kai oi anthropoi toy periodikoy) , kai me stenaxorei pou sthn ellada einai pleon aytomato to antanaklastiko "aaaa syga mhn kathise o typos na to ekane, to eklepse!". Les kai eimaste kathisterhmenoi se afth th xora kai mono kotes kseroume na klevoume! Sigoura, peftei poly eleftheria me ta copyrights, kai ean vlepeis poso ligo plhronesai, prepei na vreis eksypnous tropous na parageis to apotelesma (eksypno den symainei panta Bonny and Clyde) ...

Afta pou akousa o grafistas pou ekane ta profil tou EPOMENOU teyxous tha ta akousei kai aftos (aha, ksero gia ti milaei!). Den peirazei more, omorfo na einai !

a, tha kano kai afto to eksofylo ! (erothsh, protimate parapano profil h kana 3-view, gia na kanete kai kana skin se ena flight-sim?) Prospatho na peiso to afentiko na kanoyme kati gia tous poromenous ton flight-sim, san na etoimazoume kai kana skin, ti lete eseis ? kamia idea ?

sas zalisa, alla ti na kano, ola afta ta pixelakia einai san paidia mou !

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 15, 2007, 08:51:20 μμ »
Αγαπητέ φίλε καλώς όρισες στην παρέα μας.

Θα διάβασες αυτά που έχω γράψει, η δουλειά σου εμένα μου άρεσε, και δυσκολεύτηκα να πιστέψω οτι τα profiles δεν ήταν δικά σου. Δεν έχω κανένα λόγο να μην σε πιστέψω.
Επειδή όμως όπως λές προέρχεσαι απο ένα χώρο γραφιστικό και όχι μοντελιστικό, κάνε τον κόπο και περιπλανήσου λίγο στο forum αυτό για να καταλάβεις με τι τρελλούς έχεις μπλέξει  :lol:

Το κοινό στο οποίο απευθύνεται το περιοδικό και ειδικά εσύ σαν γραφίστας είναι απίστευτα (για κάποιον εκτός του χώρου) απαιτητικό!
Οι μοντελιστές δίνουν τεράστια σημασία στην ακρίβεια και την αυθεντικότητα. Μάς ενδιαφέρει και η τελευταία βίδα και το παραμικρό stencil, η απόλυτη πιστότητα στην αναπαράσταση του αεροπλάνου. Στο χώρο αυτό θα συναντήσεις ανθρώπους με καταπληκτικές γνώσεις για θέματα που αφορούν το αντικείμενο που προσπαθούν να αναπαραστήσουν υπο κλίμακα. Δεν είμαστε μόνο απαιτητικοί αλλά πολλές φορές και παράλογα αυστηροί. Πήγαινε σε μια μοντελιστική έκθεση και στήσε αυτί να ακούσεις τι θάψιμο πέφτει επειδή κάποιος έκανε το πράσινο στο καμουφλάζ λιιιιγο πιο σκούρο ή κολλησε τη χαλκομανία 2 χιλιοστα πιο πίσω απ όπου έπρεπε να είναι (δεν κάνω πλάκα).

Αν θέλεις λοιπόν να ευχαριστήσεις το κοινό σου, μεγάλη προσοχή και επιμέλεια σ αυτό που κάνεις. Για να φτιάξει κανείς ένα μοντέλο που θα το θαυμάζουν όλοι ειδικά αν πρόκειται για παλιό θέμα που δεν υπάρχει υλικό, τις περισσότερες φορές ξοδεύει πολύ περισσότερο χρόνο και χρήμα για έρευνα απ οτι για το ίδιο το μοντέλο. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις κι εσυ...

Τα profiles 3 όψεων παντως είναι χρήσιμα και πολύ ευπρόσδεκτα για μοντελιστική χρήση.

και πάλι καλώς όρισες,  :)

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 15, 2007, 09:13:47 μμ »
Καλωσόρισες κι από μένα φιλε και συνάδελφε! Ο Θείος Νώντας κάλυψε απόλυτα και τη δικη μου απάντηση για το περιοδικό και τα προφίλ. Είμαστε όλοι εδώ τρελαμένοι με τις λεπτομέρειες ωστόσο προσωπικά χαίρομαι που βλέπω τέτοιες ελληνικές εκδόσεις και εύχομαι το επόμενο τεύχος να είναι καλύτερο. Εξάλλου τίποτα δεν είναι τέλειο με τη πρώτη ειδικά σε εκδόσεις με ιστορικά θέματα που η ερευνα πάντα συνεχίζεται! Καλή επιτυχία με το περιοδικό και αναμένουμε το επόμενο τεύχος.
Επιτρέπεται να μας πεις πια θα είναι τα θέματα του επομενου τεύχους;
Και πάλι καλωσόρισες!
Να'στε πάντα καλά,

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 15, 2007, 11:39:01 μμ »
 Θα βγεί και δεύτερο τεύχος  LeVlos, έτσι δεν είναι?
Γιατί μπορεί να έπεσαν καποιες δικαιολογημένες γκρίνιες, αλλά όλοι το αγαράσαμε και περιμενουμε την συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος LeVlos

• Scale 1/144
  • *
  • που ειναι το "undo" ?
ellhnika ftera, to be continued !
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 16, 2007, 12:27:07 πμ »
nai re tha vgoun kai alla. :wink:  kai boro na sou po oti an fengoun grhgora apo ta periptera, tha vgoun akoma kai pio grhgora ! (alithia)

Malista to epomeno einai ekplhksh! To kalo einai pos par'olo pou to thema genika einai dedomeno (ellhnika aeroplana, akoma kai h maria h asxhmh to'piase), to ti istories tha graftoun einai polles (ego akoma den tis ksero tis pio poles). Megala panorama draseon, pio prosopikes istories...

ego den apokleio kai na sou xoso kapia mera kai ena interactive content h kana DVD (to palevo ligo ligo, moxthira kai ypoula).

edo pou ta leme, xmmm, den ksero,h seira monografion "batailles aeriennes" sth gallia , eixe kai mia section modelismo, pou elege kai pou na vreis ta modela ton aeroplanon toy teyxous. Na mia idea...

ola einai anoixta kai se ekseliksh !

Otan kano to eksofylo toy teyxous (kata tis 1 maiou paradido), tha exete parapano plhrofories ! xexexe

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 16, 2007, 01:57:53 πμ »
Ευχαριστούμε για το update! Αναμένουμε λοιπόν για το επόμενο τεύχος!  ::salut::
Να'στε πάντα καλά,

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 16, 2007, 09:10:02 πμ »
LeVlos μεσα στην σκεψη μου είσαι. Πολλά ξενα περιοδικά αυτόκινητου, και κυρίως όσα ασχολούνται με τα κλασσικά αυτοκίνητα, έχουν και ένα άρθρο με μοντελα του κυρίως άρθρου του εκαστοτε τεύχους (π.χ. απο γαλλικά βλέπε gazoline). Και ήθελα να στο προτείνω προτού το αναφέρεις

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 16, 2007, 09:27:10 πμ »
Έτσι μπράβο, μου αρέσει που υπάρχουν ωραίες ιδέες και κάποιοι επιτέλους προχωρούν στην υλοποίηση τους επιτέλους και στην χώρα μας. Πήρα το 1ο τεύχος του περιοδικού και φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι υποσχόμαστε να στηρίξουμε κάθε αξιόλογη προσπάθεια!!!
Δώστε την DROGA στο λαό!!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος LeVlos

• Scale 1/144
  • *
  • που ειναι το "undo" ?
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 16, 2007, 02:12:50 μμ »

σας διαβαζει η "αμυντικη γραμμη" και η γνωμη σας μετραει ! ε μα ναι, πως εγω σας βρηκα ?

Για αυτον τον λόγο και καπιους αλλους ΔΕΝ μπορω να πω πιο ειναι το θέμα του επόμενου τευχους... ακομα ! Το κειμενο εφτασε, το ειδα. Και κατι φωτογραφιες. Αμα δω οτι πανε να βαλουνε καμια διαφημηση σε μια εκδοση της Αμυντικης Γραμμης, θα ρωτησω τοτε αμα μπορω να δωσω εδω τα στοιχεια !!

Δεν θελω και ουτε μπορω να μιλησω εκ μερους του Κου Χριστογιαννακη, αλλα ισως μια μαζική wish-list σε οτι αφορα το περιοχομενο των επομενον τευχων θα μπορουσε να επιρρεασει ! (δεν ειναι το ονειρο καθε μοντελιστα να διαλεξει τι θα διαβασει ?).

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 16, 2007, 02:29:29 μμ »
Διαδραστική επικοινωνία περιοδικού - αναγνωστών στην θεωρία είναι καλό.

Στην περίπτωση μας ομως δεν εχεις καταλάβει ακόμα με ποιούς έχεις μπλέξει.
Δεν μπορείς να διανοηθείς τι τρελή λίστα έχει να γίνει έτσι και ανοίξουμε τέτοιο θεμα :D :D

Αποσυνδεδεμένος LeVlos

• Scale 1/144
  • *
  • που ειναι το "undo" ?
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 16, 2007, 04:23:23 μμ »
οκ τοτε δεν ειπα τιποτα  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος xaris_the greek

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • ΠΑΡ ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΕΓΓΟΝΤΑΣ ΤΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 16, 2007, 05:33:59 μμ »
Θα ήθελα να χαιρετίσω με τη σειρά μου την παρέα σας. Είμαι ο άνθρωπος που έγραψε το τεύχος που σας ταλαιπώρησε και εντυπωσιασμένος από την αγάπη που έχετε για το αντικείμενο αφοφάσισα να πω δυό λόγια. Και λέω αγάπη και μεράκι γιατί ακόμα και τα αρνητικά σχόλια είναι δοσμένα με ευγένεια, σοβαρόττηα και επιχειρήματα.
Να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι δεν είμαι μοντελιστής, είμαι αεροπόρος που αποφάσισε να γράψει. Όσοι είχατε το χρόνο να προσέξετε το κείμενο θα καταλάβατε ότι πέρα από το γεγονός ότι είναι εντελώς πρωτότυπο εκφραστικά, επριέχει κριτικε΄ς και απόψεις που αντιλαμβάνεστε ότι απηχούν μια επιχειρησιακή καριέρα 20 χρόνων. Σε ότι αφορά τα λάθη στις λεζάντες των φωτογραφιών, εντοπίσατε ένα 5% και θα το κοιτάξω, καθώς σας θεωρώ πιο ειδικούς. Κανένα λάθος πάντως δεν έγινε εσκεμμένα, αλλωστε αυτή είναι μόλις η δεύτερη δουλεία που βγάζω (η πρώτη είχε σχέση με το Λεύκωμα της 112ΠΜ το 2005). Συμφωνώ για τον Γ' τόμο της επίσημης ιστορίας της ΠΑ, ο Δ΄είναι πιο προσεγμένος. Ας μην έχουμε τόσες απαιτήσεις από εκδόσεις του '80, ακόμα και αυτά που υπάρχουν είναι ευτύχημα που τα έχουμε, καθώς η χώρα πέρασε από πολλές περιπέτειες.
Θα υπάρξει και συνέχεια. Τα θέματα, όπως και άρθρα στα περιοδικά της Αμυντικής Γραμμής έχουν αρχικά αυτό τον προσανατολισμό. Εσείς ως ειδικοί σε έναν εξειδικευμένο τομέα αναλογιστείτε ότι η δικός μου τρόπος γραφής έχει γενικότερους προσανατολισμούς και απευθύνεται και στους μη εξειδικευμένους. ʼλλωστε, η δουλειά μου από μόνη της  μου έχει δώσει τη δυνατότητα να έχω πραγματικές αεροπορικές εμπειρίες. Οι πτήσεις συνεχίζονται, το ίδιο και το γράψιμο. Οι παρατηρήσεις σας πάντοτε ευπρόσδεκτες, θεωρώ ότι με βασάνισαν ευχάριστα. Καλή ανάγνωση, μη μένετε μόνο στα profils, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα μέσα που δε τα έχετε ξαναδιαβάσει στην ελληνική γλώσσα (το προσωπικό μου αρχείο μου ξεκινάει από το 1979).
Όσο για το nickname, έτσι θα με συναντήσουν όσοι παίζουν Medal of Honor

Ευχαριστώ για το χρόνο και τις υποδείξεις σας

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 16, 2007, 06:23:50 μμ »
Αγαπητέ συνάδελφε LeVlos. Μέχρι τώρα ήταν λεπτή η θέση μου και δεν ήθελα να κρίνω τη δουλειά κάποιου άλλου απουσία του γιατί μπορεί μερικοί να το πάρουν σαν "συναδελφικό" θάψιμο. Τώρα όμως που είσαι και εσύ εδώ μπορώ να μπω και εγώ στην κουβέντα. Γενικά δεν έχω να πω πολλά περισσότερα από τους προλαλήσαντες, αφού νομίζω ότι ειδικά το post του θείου Νώντα περιέγραψε πολύ καλά την κατάσταση. Θα πάρω μάλιστα αυτό που είπε για την κατασκευή ενός μοντέλου και θα προσθέσω ότι και η δημιουργία ενός προφίλ θέλει πολύ περισσότερο χρόνο στο ψάξιμο παρά στην δημιουργία του σχεδίου και το βάψιμο. Εγώ γραφίστας δεν είμαι, αν και πολύ θα το ήθελα γιατί μου αρέσει το σπορ, επομένως δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω το γραφιστικό αποτέλεσμα, το οποίο ούτως ή άλλως είναι πάρα πολύ καλό. Και δεν νομίζω ότι στάθηκε και κανείς σε αυτό, όσο στην πρωτοτυπία των θεμάτων. Φιλική λοιπόν συμβουλή, είναι ότι θα πρέπει οι ιδέες να είναι πιο πρωτότυπες. Στη φάση βέβαια που είσαι εσύ, η ιδέα απ' ότι κατάλαβα είναι άλλων και εσύ αναλαμβάνεις την υλοποίηση, αλλά αν το υπάρχον φωτογραφικό υλικό απ' ότι είπαν οι ειδικοί (ο Β' ΠΠ δεν είναι η ειδικότητά μου) είναι ήδη δημοσιευμένο και οι φωτογραφίες fake, τότε τι μπορείς να κάνεις? Ίσως να αποφύγεις στο μέλλον περιπτώσεις που σου φέρνουν ένα υπάρχον προφίλ από κάποιο βιβλίο και σου ζητάν να φτιάξεις ένα ίδιο. Τουλάχιστον οι τρελλαμένοι αυτού του club θα το έχουν ήδη δει και τα σχόλια θα είναι παρόμοια και στα επόμενα τεύχη. Χειρότερη ποιότητα γραφιστικά συγχωρείται πιο εύκολα από ένα χαμηλότερης ποιότητας προφίλ για μια σπάνια περίπτωση αεροσκάφους.

Σχετικά τώρα με το wish list θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους ότι καλύτερα να μη ζητάς τέτοια πράγματα σε τρελλούς. Εγώ έχω συμπληρώσει χρόνια ψαξίματος και δεν έχω ολοκληρώσει ακόμη (και δεν ξέρω αν θα το κάνω ποτέ) το δικό μου wishlist που καλύπτει μια εποχή που με ενδιαφέρει και για την οποία έχω μια σημαντική σε μέγεθος συλλογή φωτογραφικού υλικού. Το να καταφέρεις να καλύψεις έστω και εν μέρει τις επιθυμίες 600+ μελών θα αποτελέσει μεγάλο άθλο και αρκετά δωμάτια γεμάτα βιβλία σχετικά με το αντικείμενο.
Τώρα για το θέμα των "έξυπνων τρόπων να παράγεις το αποτέλεσμα", "όταν βλέπεις πόσο λίγο πληρώνεσαι" δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς, αλλά υποθέτω ότι μιλάς για τεχνικές που μπορείς να πετύχεις σχετικά καλό αποτέλεσμα αφιερώνοντας λιγότερο χρόνο. Αν όντως αυτό εννοείς, τότε όσους έξυπνους τρόπους και να βρεις, αν περιμένεις να πληρωθεί ο χρόνος που καταναλώνεις (και επιμένω ότι εδώ μπαίνει και το ψάξιμο πριν τη δημιουργία), τότε (με τα ελληνικά δεδομένα πάντα) μάλλον καλύτερα να βρεις (ή να βρούμε αν θες, για να μην το πάρεις προσωπικά) άλλη διέξοδο για το δημιουργικό σου ταλέντο. Γιατί η μείωση του χρόνου παραγωγής του προφίλ σημαίνει μεν μεγαλύτερη ποσότητα, άρα και μεγαλύτερο κέρδος όταν πληρώνεσαι με το κομμάτι, ικανοποιεί τον εκδότη σου γιατί μπορείς να του δώσεις άφθονο υλικό και επομένως να φαίνεται πιο πλήρες ένα άρθρο, αλλά δεν πρόκειται να ικανοποιήσει το αναγνωστικό κοινό. Αν βρεις "έξυπνους τρόπους" για να βρίσκεις σπάνιο φωτογραφικό και άλλο υλικό για να δημιουργείς προφίλ από λιγότερο γνωστές περιπτώσεις αεροσκαφών, τότε σίγουρα θα κερδίσεις τους αναγνώστες και αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη ανταμοιβή (ηθική βέβαια) από το έλάχιστο ποσό που δυστυχώς για εμάς δίνουν τα περιοδικά στην Ελλάδα για τέτοιες δουλειές.

Τα παραπάνω τα γράφω με 100% φιλική διάθεση προς ένα νέο συνάδελφο και πάρτα ως φιλικές συμβουλές και όχι ως κακόπιστη κριτική. ʼλλωστε αν και έχω ξεκινήσει λίγα χρόνια νωρίτερα από σένα, νομίζω ότι κατάφερες σε ένα μόλις τεύχος να ξεπεράσεις τον αριθμό των δικών μου προφίλ που έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία 2 χρόνια που ασχολούμαι με το θέμα!!! Δεν θέλω να νομίσεις ότι ζηλεύω για αυτό, μακάρι να γίνεις ακόμη πιο παραγωγικός στο μέλλον, αλλά είναι νομίζω ενδεικτικό ότι δεν πρέπει να δώσεις βάρος μόνο στο τελικό νούμερο των προφίλ που φτιάχνεις.

Αυτά για την ώρα. Ας αποσυρθώ και πάλι στο βάψιμο. Αυτή την εποχή έχω και εγώ μπλέξει με τον Β' ΠΠ (που όπως προείπα δεν είναι η ειδικότητά μου), άρα σε κανένα μήνα με βλέπω και εμένα στημένο απέναντι στους "θείους" του club να απολογούμαι γιατί το έβαψα αυτό έτσι και γιατί έκανα το εθνόσημο μια ίντσα μεγαλύτερο :D
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος LeVlos

• Scale 1/144
  • *
  • που ειναι το "undo" ?
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 16, 2007, 10:18:03 μμ »
γεια σου φιλε ψαρα  :)

αυτα που λες ειναι γεματα λογικη και σοφια. Βλεπω τα περασες καισυ. Η διαφορα μεταψυ χομπυ (α πως ειναι απαισια αυτη η λεξη!!!!) και ενα επαγγελμα ειναι ο χρονος. Ο χρονος λοιπον ειναι ενας παραγοντας καινουργιος που εισβαλλει υπουλα στη δουλεια και σε βασανιζει. Εχει χρονο, λεφτα και γνωση του εκδοτικου/φιλικου δικτυου ο γραφιστας οστε να κανει εγγαιρος την ερευνα του ? Μην ξεχναμε οτι ο γραφιστας ειναι γενικα ο τελευταιος ενυμερος και οταν του ζηταμε να κανουμε την δουλεια του εχει κιωλας διοριστει ημερομηνια εκδοσεως.

Ειναι ολα αυτα παραγοντα, ολα στο γκρι. Παραδειγματος χαρην, ειχα 15 μερες να κανω τα προφιλ. Ομορφα, ειχα ασχωλιθει λιγο πριν με το θεμα εφ'οσον ηθελα να κανω video-game με το θεμα. Λοιπον εκανα πανο απο 20 προφιλ, 4 χαρτες και ενα εξωφυλλο 3D. Ο δεν γκρινιαζω, λατρευω τα αεροπλανα, και ειναι τα πρωτα μου ιστορικα προφιλ που κανω ποτε, και ελπιζω να κανω και αλλα (και θα κανω!). Αλλα ο χρονος ποτε δεν ειναι αρκετος ! Να, οπως το αρθρο του xari :) Ποτε το θεωρεις τελιωμενο το αρθρο που γραφεις?

για τις πονηριες που ελεγα, ειταν τεχνικες  :D  Οταν μου ζητανε να κανω εξοφυλλο με πες, ενα spitfire mk5, εαν το μοντελο το εχω καπου ετοιμο κιολας, τους χρεωνω μονο το βαψιμο και το στησημο ! Τελος παντον, εαν εχο καμια απορια στο μελλον, εδω θα ερθω να το συζητησω !!!  :mrgreen:

εχεις καμια σου δουλεια στο διαδικτυο ?

α, Χαρη, συχαρητηρια για το τευχος. Το να διαβαζω ελληνικα ειναι σαν να περναει ενα ελεκτρικο πριονι μεστο κεφαλι μου, αλλα το γραψιμο σου ρει πολυ ομορφα και ευχαριστικα ελικρινα να διαβασω ολο το περιοδικο. Ο τονος μου φανικε πολυ σωστος, χορις υπερβολικα πατριοτικα υστερικα και με αληθηνη αγαπη για το θεμα....γραψε και αλλα !

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 16, 2007, 10:35:05 μμ »
http://hafcphotos.cs.net/

Όλο το site είναι επιμέλεια του Γιώργου... Εννοείται ότι όλα τα Profiles είναι δικά του...

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 16, 2007, 10:39:36 μμ »
Φίλε Χαρίτωνα σε καλωσορίζω κι εσένα στην παρέα μας.

Θα συμφωνήσω με τον Παύλο για τα κείμενά σου:
το γράψιμο σου ρέει πολύ όμορφα και ευχαριστήθηκα ειλικρινά να διαβάσω όλο το περιοδικό. Ο τόνος μου φάνηκε πολύ σωστός, χωρίς υπερβολικά πατριωτικά υστερικά και με αληθινή αγάπη για το θέμα....

Μια και ήμουνα αυτός που κυρίως έκανε την κριτική για το περιοδικό (ελπίζω εποικοδομητική) να διευκρινήσω μερικά πράγματα.
Οταν μίλησα για το «Λεύκωμα» του 80 δεν ευνοούσα τον 3ο τόμο της διεύθυνσης ιστορίας του ΓΕΑ.  Το «Λεύκωμα» έχει εξαντληθεί εδώ και πολλά χρόνια και ήταν αυτό που λέει και το όνομά του. Ενα λεύκωμα με φωτογραφίες. Καλύτερα το βιβλίο αυτό να ξεχαστεί, προσοχή όμως αν πέσει στα χέρια κανενός κατά τύχη να μην το πάρει στα σοβαρά...
Απεναντίας ο Γ΄τόμος της ιστορίας είναι μια πολύ καλή δουλειά που περιέχει σημαντικές πληροφορίες. Εχει βέβαια κι αυτός μερικές φωτογραφίες ξένων αεροσκαφών, αλλά οι λεζάντες τους δεν είναι ανακριβείς. Γράφει πχ «αεροσκάφος ΜΒ 151» χωρίς να λέει οτι είναι Ελληνικό. Μπορεί όμως να παγιδεύσει τον μή προσεχτικό αναγνώστη ή ερευνητή.

Ενα είναι το σημείο που χρειάζεται πολύ προσοχή: Κατά καιρούς έχουν γραφτεί λάθος πράγματα τα οποία ενώ υπάρχουν ατράνταχτες αποδείξεις που αποδεικνύουν το λάθος συνεχίζουν να ανακυκλώνονται γιατί πολλές φορές τα θεωρούμε δεδομένα, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από επίσημες πηγές. Ουδείς αλάνθαστος όμως όσο κύρος και αν διαθέτει. Ρίξε αν θέλεις μια ματιά σε μια συζήτηση που έγινε εδώ προ καιρού για ένα παράδειγμα:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=602.15

Οσον αφορά τις λεζάντες στις φωτογραφίες του περιοδικού έκανα τον κόπο και κατέγραψα αυτά που νομίζω οτι είναι λάθη, με καλή διάθεση και σαν βοήθεια, αν θέλεις τα λαμβάνεις υπ όψιν.

Σελ 17 (4) Το potez αυτό φαίνεται απο το εθνόσημο οτι είναι Γαλλικό. Και να μην φαινότανε το εθνόσημο τα Ελληνικά είχαν τελείως διαφορετικό κινητήρα και το σχήμα της «μουρης» τους διέφερε σημαντικά.
Σελ 19 (1) είναι Avro 626 οχι 621
Σελ 19 (2) εικονίζεται το 2ο πρωτότυπο ΜΒ151
Σελ 21 (1) Hs 126 πιθανότατα Γερμανικά στα οποία έχουν τοποθετηθεί αυτά τα περίεργα εθνόσημα με φωτομονταζ.
Σελ 25 (1) Τα Potez της φωτογραφίας είναι προφανώς Γαλλικά και πρόκειται για την πρώτη παρτίδα αεροσκαφών παραγωγής Potez 630 (Fighter)
Σελ 25 (2) Στη δεξιά φωτογραφία τα wildcat φέρουν Βρεττανικά εθνόσημα μετά την παραλαβή τους απο το RN.
Σελ 26 (2) 2ο πρωτότυπο ΜΒ151
Σελ 33 (1) Κοντινή ενός απο τα αεροσκάφη της πρώτης παρτίδας αεροσκαφών παραγωγής Potez 630
Σελ 33 (3) Επίσης Γαλλικό Potez 25
Σελ 35 (1) Πρόκειται για μεταφορικό Anson της 355 Μοίρας μεταφορών την περίοδο 46-49
Σελ 35 (2) Το εικονιζόμενο είναι PZL P24B και άνηκε στη Βουλγαρική αεροπορία
Σελ 36 (2) Gladiator με Βρεττανικά εθνόσημα
Σελ 60 (2) η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο Τατόι (κυκλοφορούνε κι άλλες απο τη συγκεκριμένη μέρα που έγινε η φωτογράφιση στις οποίες φαίνοντα τα γνωστά υπόστεγα). Αλλωστε στο μέτωπο ποτέ δεν θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στο ίδιο μέρος τόσα πολλά αεροπλάνα.
Σελ 75 (3) Ο εικονιζόμενος είναι ο Douglas Bader, ο περίφημος άσσος της RAF με τα ξύλινα πόδια.
Σελ 89 (2) Οι φωτογραφίες δεν είναι απο το Αργος αλλά απο το Μάλεμε. Ο ξεροπόταμος που ειναι πεσμένα τα Hurricanes νομίζω λέγεται Ταυρωνίτης
Σελ 91 (1) Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο Σέδες
Σελ 91 (2) Κι αυτή είναι απο το Μάλεμε

Αυτά πρός το παρόν κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε σε κάτι, στη διάθεσή σου.

Καλό κουράγιο και περιμένουμε την επόμενη δουλειά σου.

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 16, 2007, 10:58:36 μμ »
Παράθεση
Η διαφορα μεταψυ χομπυ (α πως ειναι απαισια αυτη η λεξη!!!!) και ενα επαγγελμα ειναι ο χρονος.

Πολύ σωστά το θέτεις. Η διαφορά μεταξύ χόμπυ και εργασίας είναι τεράστια. Όπως και η "αμοιβή" που παίρνεις από το καθένα. Όταν βλέπεις σε topic του modelclub να λέει κάποιος ότι το επόμενο μοντέλο του θα είναι αυτό και βάζει κάποιο προφίλ από το hafcphotos, ή όταν βλέπεις ένα από τα προφίλ σου να γίνεται έκθεμα στο Μουσείο της ΠΑ, τότε αισθάνεσαι πραγματικά ότι η δουλειά σου "ξεπληρώνεται" και ας μην έχεις πάρει ούτε ένα Ευρώ για να τα ανεβάσεις στο ίντερνετ.

Για το link με πρόλαβε ο Κώστας (τι ταχύτητα είναι αυτή βρε παιδί μου - πανταχού παρών σε όλα τα topic και τα πάντα πληρών, άμεσα :D)
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 16, 2007, 11:02:13 μμ »
Επειδή ο φίλος από το Paris, θα χρειαστεί αρκετή ώρα να γυρίσει το site σου, έπρεπε να έχει άμεση απάντηση...

Αποσυνδεδεμένος Fantasma337

• ACIG Team Member
  • Scale 1/48
  • *
    • http://acig.org
Απ: ellhnika ftera, to be continued !
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 16, 2007, 11:34:52 μμ »
εχεις καμια σου δουλεια στο διαδικτυο ?

:shock:
 ::arrowred::

Παράθεση
Sigoura, peftei poly eleftheria me ta copyrights, kai ean vlepeis poso ligo plhronesai, prepei na vreis eksypnous tropous na parageis to apotelesma (eksypno den symainei panta Bonny and Clyde) ...

Σχετικά με τα copyrights, ο σεβασμός τους είναι για μένα τουλάχιστον, "αδιαπραγμάτευτος"... ʼλλο η εξυπνάδα και άλλο η πονηριά...¨Η πηγή πρέπει πάντα να αναφέρεται. είτε είναι φώτο, είτε είναι π.χ. pc εξομοιωτής...

@ Xaris

Φίλε Χαρίτωνα, είναι πράγματι σπάνιο εν ενεργεία Αεροπόρος να γράφει άρθρα Ιστορικού περιεχομένου, και γι αυτό σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια...!
Το θέμα που επέλεξες είναι σίγουρα δύσκολο και μη ερευνημένο πλήρως... Προσωπικά θα ήθελα μία βαθύτερη ανάλυση και διασταύρωση στις καταρρίψεις εκατέρωθεν, όπως έχει κάνει ο Νίκος Χριστοφίλης στην Αεροπορική Επιθεώρηση, που είναι imho το πιο αναλυτικό άρθρο στο συγκεκριμένο θέμα των "'Ασσων"

http://koti.welho.com/msolanak/katarripseis.html

Περιμένουμε τη νέα δουλειά σου!

@ Theios Nwntas

Είσαι spot on ώς συνήθως!

ACIG Team Member
http://hafcphotos.cs.net/

ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 16, 2007, 11:43:54 μμ »
Θα ήθελα να χαιρετίσω με τη σειρά μου την παρέα σας. Είμαι ο άνθρωπος που έγραψε το τεύχος που σας ταλαιπώρησε και ......
......

Γεια σου Χάρη. καλό κουράγιο με τους "τρελούς" που έμπλεξες.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 17, 2007, 03:20:03 πμ »
επαρχια ποτε θα ερθει γιατι Πατρα δεν το εχω πετυχει πουθενα ακομα
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος LeVlos

• Scale 1/144
  • *
  • που ειναι το "undo" ?
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 17, 2007, 07:29:14 πμ »
εε fisherman, εαν δεν εισαι γραφιστας, τοτε τι εισαι βρε ? χορευτρια καν-καν με πουπουλο στο κ***ο ?  :D

πολυ καλο το σιτε, και ΠΟΛΥ καλα τα προφιλ ! Δεν τα εχεισ ακομα πουλισει σε κανα περιοδικο ? Μου'φαγες το ψομι ρε μπαγασα ! χαχαχα αντε τωρα να ξανακανω αυτο που εκανες εσυ τοσο καλα ! γκρρρρρρρρ !  Τρελενομαι οταν βλεπω τη λεπτομερια στα weapon pod του κουρσαρου σου !

... παλι καλα που τα εχω κανει 3D ολα αυτα !! Αλλα θα σου τα δειξω σε λιγο, θα δεις γιατι (παλι δεν μπορω να μιλισω).

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 17, 2007, 08:12:12 πμ »
Θα ήθελα να χαιρετίσω με τη σειρά μου την παρέα σας. Είμαι ο άνθρωπος που έγραψε το τεύχος που σας ταλαιπώρησε και ......
......

Γεια σου Χάρη. καλό κουράγιο με τους "τρελούς" που έμπλεξες.
Σ.Σ.

Γεια σου και απο εμενα Χαρη.Στα επομενα τευχη γραψε και καμια προσοπικη εμπηρια.Εσυ πρεπει να εισαι απο μονοσου ενα βιβλιο.-Αν γινεται- τα Profiles θα ηταν ωραιο να ειχαν και ανω-κατω ωψη ετσι για να υπαρχει και μεγαλυτερο μοντελιστικο ενδιαφερον ::salut::
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Tags: