Αποστολέας Θέμα: 2η ριπή ερωτήσεων (και φαρμακερή) [GRAPHOTECH]  (Αναγνώστηκε 6040 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
2η ριπή ερωτήσεων (και φαρμακερή) [GRAPHOTECH]
« στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 06:41:25 μμ »
Ξεκίνησα να δοκιμάσω τον αερογράφο μου και να εξοικιωθώ μαζί του. Έχω τον GraphoTech διπλής λειτουργίας και  κομπρεσέρ το PT-310 με υδατοπαγίδα.
Χρησιμοποίησα ένα χρώμα enamel της Humbrol (παλιό αλλά πρώτη φορά ανοιγμένο) το οποίο το ανακάτεψα πάρα πολύ καλά.
Μετάφερα ίδια ποσότητα χρώματος και white spirit σε κουτάκι από φιλμ, ανακάτεψα αρκετά, το έβαλα στον αερογράφο και ξεκίνησα να ψεκάζω σε ένα μεγάλο χαρτόνι.

Πρόβλημα 1. Κάνοντας γραμμές είχα το φαινόμενο να ξεκινάει το ψέκασμα, μετά από 4-5 εκατοστά να σταματάει η ροή της μπογιάς και να ξαναξεκινάει μετά κάνοντας ουσιαστικά διακεκομμένες γραμμές. Τι φταίει;

Πρόβλημα 2. Ενώ όπως είπα έχω υδροφραγή κάποια στιγμή μετά από 6-7 λεπτά άρχισε να ξεφυσάει σταγόνες (νερού μάλλον) από τα πλαϊνά των καπακιών του μπεκ. ???

Ερώτηση 1. Για βάψιμο με τον αερογράφο προτείνετε περισσότερα λεπτά στρώματα? (δοκίμασα να βάψω ένα παλιό μοντέλο -μαύρο πλαστικό- με γκρι χρώμα και δεν έστρωνε με την πρώτη)
Ερώτηση 2. Προτείνετε αστάρωμα? Αν ναι σε όλες τις περιπτώσεις?
Ερώτηση 3. Καθαρίζετε τον αερογράφο σχολαστικά (λύσιμο-δέσιμο) κάθε φορά που αλλάζετε χρώμα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: 2η ριπή ερωτήσεων (και φαρμακερή)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 07:46:57 μμ »
Ξεκίνησα να δοκιμάσω τον αερογράφο μου και να εξοικιωθώ μαζί του. Έχω τον GraphoTech διπλής λειτουργίας και  κομπρεσέρ το PT-310 με υδατοπαγίδα.
Χρησιμοποίησα ένα χρώμα enamel της Humbrol (παλιό αλλά πρώτη φορά ανοιγμένο) το οποίο το ανακάτεψα πάρα πολύ καλά.
Μετάφερα ίδια ποσότητα χρώματος και white spirit σε κουτάκι από φιλμ, ανακάτεψα αρκετά,

Tο χρώμα το ανακάτεψες πρώτα με μία πχ οδοντογλυφίδα και μετά με τρελό κούνημα; Αν το κούνησες μόνο, μάλλον δεν επαρκεί  :(

Πρόβλημα 1. Κάνοντας γραμμές είχα το φαινόμενο να ξεκινάει το ψέκασμα, μετά από 4-5 εκατοστά να σταματάει η ροή της μπογιάς και να ξαναξεκινάει μετά κάνοντας ουσιαστικά διακεκομμένες γραμμές. Τι φταίει;

Για δοκίμασε να ψεκάσεις κάτι με υψηλό ιξώδες, πχ σκέτο Azax και δες αν κάνει το ίδιο. Αν κάνει το ίδιο τότε μάλλον ευθύνονται ή το κομπρεσέρ ή βρώμικος αερογράφος ή προβληματικός αερογράφος (τσιμούχες, o-rings...) ή όποιο συνδιασμό επιλέξεις. Κάνε ένα λύσιμο και καλό καθάρισμα. Συναρμολόγησε πάλι τον αερογράφο (tip: αν περισσέψουν κομμάτια κάτι πήγε λάθος  :)). Μετά πάτα τη σκανδάλη και άκου ( :!: ) τον αέρα και πρόσεξε μήπως η διακοπή που περιγράφεις είναι όντως στη ροή του αέρα. Μείωσε την πίεση και βάλε το λάστιχο τροφοδοσίας του αερογράφου μέσα σε ένα μπωλ με νερό και παρατήρησε αν αυξομειώνονται οι φυσαλίδες.

Πρόβλημα 2. Ενώ όπως είπα έχω υδροφραγή κάποια στιγμή μετά από 6-7 λεπτά άρχισε να ξεφυσάει σταγόνες (νερού μάλλον) από τα πλαϊνά των καπακιών του μπεκ. ???

Ο αερογράφος μοιάζει με αυτόν; Τι εννοείς πλαϊνά των καπακιών του μπεκ ;;;

Δώσε καμμιά παραπάνω πληροφορία, με τι πίεση ψέκασες, το χρώμα με το white spirit μετά το ανακάτεμα έδειχναν ομοιόμορφα ή υπήρχαν συσσωματώσεις χρώματος που ξεχώριζαν με το μάτι;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 07:58:39 μμ »
Μετάφερα ίδια ποσότητα χρώματος και white spirit σε κουτάκι από φιλμ, ανακάτεψα αρκετά,

Tο χρώμα το ανακάτεψες πρώτα με μία πχ οδοντογλυφίδα και μετά με τρελό κούνημα; Αν το κούνησες μόνο, μάλλον δεν επαρκεί  :(

Αρχικά το κούνησα κανένα τρίλεπτο και μετά με οδοντογλυφιδα μέχρι να υγροποιηθεί όλο

Για δοκίμασε να ψεκάσεις κάτι με υψηλό ιξώδες, πχ σκέτο Azax και δες αν κάνει το ίδιο. Αν κάνει το ίδιο τότε μάλλον ευθύνονται ή το κομπρεσέρ ή βρώμικος αερογράφος ή προβληματικός αερογράφος (τσιμούχες, o-rings...) ή όποιο συνδιασμό επιλέξεις. Κάνε ένα λύσιμο και καλό καθάρισμα. Ο αερογράφος είναι πεντακάθαρος (είμαι πολύ 'ψείρας') Συναρμολόγησε πάλι τον αερογράφο (tip: αν περισσέψουν κομμάτια κάτι πήγε λάθος  :)). Μετά πάτα τη σκανδάλη και άκου ( :!: ) τον αέρα και πρόσεξε μήπως η διακοπή που περιγράφεις είναι όντως στη ροή του αέρα. Αυτό θα τσεκάρω. Μείωσε την πίεση (δυστυχώς δεν έχει ρυθμιστικό το κομπρεσέρ μου) και βάλε το λάστιχο τροφοδοσίας του αερογράφου μέσα σε ένα μπωλ με νερό και παρατήρησε αν αυξομειώνονται οι φυσαλίδες.  :shock:  :shock:  :shock:

Ο αερογράφος μοιάζει με αυτόν; (αυτός ακριβώς είναι) Τι εννοείς πλαϊνά των καπακιών του μπεκ ;;; (Για να βγάλεις το μπεκ αφαιρείς τα δύο μπροστινά ακροφύσια. Αυτά εννοώ)

Δώσε καμμιά παραπάνω πληροφορία, με τι πίεση ψέκασες, το χρώμα με το white spirit μετά το ανακάτεμα έδειχναν ομοιόμορφα (ναι) ή υπήρχαν συσσωματώσεις χρώματος που ξεχώριζαν με το μάτι; (οχι)

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 08:16:32 μμ »
Χμμμμμμμμμμμ...
Το πρώτο καπάκι ουσιαστικά προστατεύει τη βελόνα και δεν έχει καμμία επίδραση στη λειτουργία του αερογράφου. Αφαίρεσέ το και ξαναψέκασε (ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗ ΒΕΛΟΝΑ, ΠΟΝΑΕΙ  :!:). Αν στην ένωση του δεύτερου καπακιού εμφανιστούν σταγόνες αυτές έχουν φυσαλίδες αέρα; Πότε εμφανίζονται οι φυσαλίδες αυτές, όταν ψεκάζεις ή συνέχεια; Ταυτόχρονα εμφανίζονται φυσαλίδες αέρα και στον κάδο για το χρώμα; Αν ισχύουν όλα αυτά τότε μάλλον ή έξοδος του αέρα από το δεύτερο καπάκι (η τρύπα περιμετρικά από το μπεκ) έχει σχεδόν κλείσει.

Να ρωτήσω κάτι; Η υδατοπαγίδα σου είναι άδεια; Αν έχει νερό μέχρι πάνω τότε δεν είναι υδατοπαγίδα αλλά ψεκαστικό νερού  :)

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 08:22:30 μμ »
Χμμμμμμμμμμμ...
Το πρώτο καπάκι ουσιαστικά προστατεύει τη βελόνα και δεν έχει καμμία επίδραση στη λειτουργία του αερογράφου. Αφαίρεσέ το και ξαναψέκασε (ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗ ΒΕΛΟΝΑ, ΠΟΝΑΕΙ  :!:). Αν στην ένωση του δεύτερου καπακιού εμφανιστούν σταγόνες αυτές έχουν φυσαλίδες αέρα; (ναι) Πότε εμφανίζονται οι φυσαλίδες αυτές, όταν ψεκάζεις ή συνέχεια; (μετά από συνεχές ψέκασμα 7-8 λεπτών) Ταυτόχρονα εμφανίζονται φυσαλίδες αέρα και στον κάδο για το χρώμα; (οχι) Αν ισχύουν όλα αυτά τότε μάλλον ή έξοδος του αέρα από το δεύτερο καπάκι (η τρύπα περιμετρικά από το μπεκ) έχει σχεδόν κλείσει.

Να ρωτήσω κάτι; Η υδατοπαγίδα σου είναι άδεια; (φυσικά. Νέος είμαι στη χρήση αερογράφου, όχι λακαμάς  :mrgreen:) Αν έχει νερό μέχρι πάνω τότε δεν είναι υδατοπαγίδα αλλά ψεκαστικό νερού  :)

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 08:23:20 μμ »
         Όταν ξεκινάει να ψεκάσει χρώμα,φτύνει πρώτα μιά ποσότητα και μετά στρώνει ή είναι στρωτό το χρώμα από την αρχή?

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 08:33:14 μμ »
δεν φτύνει καθόλου.
Σχετικά με τις φυσαλίδες νερού, αφού το έκανε έβγαλα τα 2 καπάκια, τα καθάρισα με χαρτοπετσέτα, τα βίδωσα και συνέχισα άλλα 3-4 λεπτα χωρίς να το ξανακάνει

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 08:37:05 μμ »
Συμπληρωματική ερώτηση: Διάβασα σε άλλα topics να προτείνετε μετά το βάψιμο και πριν το λύσιμο του αερογράφου να ψεκάζουμε αρκετή ποσότητα διαλυτικού

Που ψεκάζετε εσείς αυτό το επικίνδυνο 'σύννεφο'?  :wink:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 08:42:35 μμ »

Συμπληρωματική ερώτηση: Διάβασα σε άλλα topics να προτείνετε μετά το βάψιμο και πριν το λύσιμο του αερογράφου να ψεκάζουμε αρκετή ποσότητα διαλυτικού

Μόνο έξω.Και μιά-δυό φορές μας έχουν κάνει και παράπονα οι γείτονες :evil: :evil:

Βέβαια κάνει δουλειά.

Βρες ένα ρυθμιστή πίεσης.Όπως και να έχει θα σε βοηθήσει.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 10:28:53 μμ »
για τα ερωτήματα δεν παίζει κάτι?

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 11:05:36 μμ »
Έχω να σου δείξω κάτι καλό  :wink: αλλά πάλι δεν δουλεύει το imageshack  :cry:  κάνε υπομονή μέχρι αύριο. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτο απο την δουλειά.  :lol:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 14, 2007, 11:17:05 μμ »
θα περιμένω  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 08:32:02 πμ »
......................................................

Μ' αυτό σώθηκα απο το σύννεφο που σηκώνονταν κάθε φορά που καθάριζα τον αερογράφο. Και μιλάμε ότι τον καθαρίζω πολύ καλά μετά απο κάθε βάψιμο που κάνω ακόμα και διαδοχικό. Πολλές φορές μου πέρνει περισσότερη ώρα το καθάρισμα παρά το βάψιμο. Το κόστος του είναι γύρω στα 30 Euro.

Η μπουκάλα δεν γεμίζει σχεδόν ποτέ. Την έχω τέσσερα χρόνια και μια φορά μόνο την καθάρισα κι αυτό γιατί συχαινόμουν να βλέπω το υγρό που μαζεύτηκε.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 08:42:08 πμ »
Στέλιο,έχεις υπόψιν σου κάποια διεύθυνση στην Αθήνα?
Με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο.
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 08:55:44 πμ »
Δυστυχώς Γιώργο δεν ξέρω. Αυτό το βρήκα σχεδόν τυχαία σε ένα μοντελιστικό κατάστημα εδώ στην Θεσσαλονίκη πριν τέσσερα χρόνια περίπου, αλλά από τότε δεν είδα να το ξανάφερε. Θα ρωτήσω όμως αν υπάρχει η δυνατότητα να το ξαναφέρει και να στο στείλω. Νομίζω ότι έχω κρατήσει και το κουτί του, μπορεί εκεί να έχει κάποια στοιχεία παραπάνω. Εννοώ όνομα εταιρείας ή κάποια διεύθυνση ή site, θα δω το μεσημέρι που θα γυρίσω στο σπίτι.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 09:15:25 πμ »
Έχει δώσει ο Crow κάπου οδηγίες για την κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής, με υλικά που μπορούμε να βρούμε μόνοι μας... Κάπου σε αυτή την κατηγορία είναι... Θα το ψάξω...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 09:28:09 πμ »
          Όπως το είδα εγώ,το όλο εγχείρημα μοιάζει πολύ απλό.Το γυάλινο δοχείο με βιδωτό καπάκι παίζει σίγουρα στην αγορά σαν συσκευασία γιά καραμέλες,θα το βρείτε εύκολα στα μαγαζιά πισω από το δημαρχείο της Αθήνας.Αν βρεθεί το αντίστοιχο λάστιχο γιά την υποδοχή του αερογράφου (στη οδό Αθηνάς),ή τρύπα στο καπάκι γίνεται εύκολα.
          Δεν ξέρω γι αυτό το σωληνάκι εσωτερικά του δοχείου,αλλά δεν μοιάζει να είναι απαραίτητο.

Πάντως η ιδέα είναι καλή

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 09:30:24 πμ »
Εσωτερικά έχει και ένα φίλτρο, για να κατακρατά και να υγροποιεί το σύννεφο...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 09:38:17 πμ »
Εσωτερικά έχει και ένα φίλτρο, για να κατακρατά και να υγροποιεί το σύννεφο...

Το βλέπεις ανέφικτο ή αξίζει να το παλέψουμε?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 09:40:14 πμ »
        .......................
          Δεν ξέρω γι αυτό το σωληνάκι εσωτερικά του δοχείου,αλλά δεν μοιάζει να είναι απαραίτητο.

Πάντως η ιδέα είναι καλή

Το έχει για να διαχέεται το σπρέυ μέσα στην μπουκάλα. Πάντως αν γίνει ιδοκατασκευή θα πρέπει να γίνει και μια υποδοχή για να μπαίνει κι ένα φιλτράκι για να βγαίνει έξω ο αέρας αλλοιώς θα πεταχτεί το καπάκι. Εγώ στην αντίστοιχη υποδοχή βάζω απλό βαμβάκι και για μην πετάγεται προς τα πάνω το συγκρατώ με το πινελάκι που καθαρίζω όση ώρα ψεκάζω μέσα στο μπουκάλι. Στην υποδοχή του αερογράφου δεν έχει λάστιχο, απλώς η διαμετρός είναι τέτοια που μπαίνει εκεί οποιοσδήποτε αερογράφος.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 09:42:47 πμ »
Βρήκα κάτι, αλλά λείπουν οι φωτογραφίες...

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=1675.0

Οι κύριοι Τσίτσος και Crow, παρακαλούνται να μας ξαναπεράσουν τις φωτογραφίες...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 10:43:47 πμ »

Να ρωτήσω, όταν παύει να βγάζει χρώμα, αέρα βγάζει; Αν ναι, και με την ίδια πίεση με αυτή που έχει όιταν βγάζει και χρώμα, τότε ή έχει βουλώσει το μπεκ ή το χρώμα δεν έχει διαλυθεί καλά ή με τη σωστή αναλογία και μπουκώνει το μπέκ. Δοκίμασες να ψεκάσεις σκέτο Azax να δεις τι γίνετε;

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 10:44:04 πμ »
Τεχνικά είναι πανεύκολο.
Το δοχείο με δυο τρύπες στο καπάκι.
Η μία παίρνει φίλτρο(από διάφορες πηγές,έτοιμα,από σκούπες, εώς και ανταλλακτικά σε συγκεκριμένο μέγεθος)
Η άλλη θέλει την κατάλληλη υποδοχή από λάστιχο ή άλλο υλικό και από μέσα υπάρχει κατάλληλος σωλήνας ώστε τα σταγονίδια του ψεκάσματος σε επαφή με τα τοιχώματα να υγροποιούνται και να μην υπάρχει σύννεφο απ το ψέκασμα.
υπάρχει και η λύση με κατάλληλη εργασία να περαστεί συγκεκριμένο φίλτρο αναθυμιάσεων στο μέσον ενός δοχείου ώστε να περνάνε τα διαλυτικά,αλλά να μην τα αφήνει να εξατμιστούν.
Επίσης σκέφτηκα ότι το κομμάτι που περνάει η μύτη του αερογράφου,μπορεί να καλουπωθεί από RTV Rubber(το λάστιχο που καλουπώνουμε) ώστε με το που αφαιρείται η μύτη του αερογράφου,αυτό να επανέρχεται στην απόλυτα αρχική του στεγανή θέση!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 10:56:54 πμ »
Λάστιχο για τήν κατασκευή μπορείτε να βρείτε φτηνό και καλό στα καταστήματα με είδη ενυδρίων, ζητήστε λάστιχο για εξωτερικό φίλτρο, είναι ότι πρέπει σε διαστάσεις για την μύτη των περισσότερων αερογράφων  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 15, 2007, 11:13:42 πμ »

Να ρωτήσω, όταν παύει να βγάζει χρώμα, αέρα βγάζει; ( Ναι) Αν ναι, και με την ίδια πίεση με αυτή που έχει όιταν βγάζει και χρώμα,(θα το τσεκάρω το μεσημέρι και θα ενημερώσω) τότε ή έχει βουλώσει το μπεκ ή το χρώμα δεν έχει διαλυθεί καλά ή με τη σωστή αναλογία και μπουκώνει το μπέκ. Δοκίμασες να ψεκάσεις σκέτο Azax να δεις τι γίνετε; (οχι ακόμα)

Λόγω του ότι ο χώρος που 'μοντελίζομαι' είναι έξω από το σπίτι και έτσι δεν έχω άμεση πρόσβαση, θα δοκιμάσω το μεσημέρι τα εξής:
- Ψέκασμα με AZAX. (Αυτό το κοινό για τα τζάμια :?:) (μετά από αυτό χρειάζεται να ψεκάσω white spirit για καθαρισμό :?:)
- Έλεγχος κομπρεσέρ μήπως δεν πρεσάρει σε σταθερή πίεση. (οπτικά και ακουστικά) (υπάρχει άλλος τρόπος :?:)
- Χρησιμοποίηση άλλου χρώματος ίσως με μεγαλύτερη αναλογία διαλυτικού
- Να ξαναπιάσω τα πινελάκια μου  :cry:  :cry:  :cry:

Tags: graphotech