Ξεκίνησα να δοκιμάσω τον αερογράφο μου και να εξοικιωθώ μαζί του. Έχω τον GraphoTech διπλής λειτουργίας και κομπρεσέρ το PT-310 με υδατοπαγίδα.
Χρησιμοποίησα ένα χρώμα enamel της Humbrol (παλιό αλλά πρώτη φορά ανοιγμένο) το οποίο το ανακάτεψα πάρα πολύ καλά.
Μετάφερα ίδια ποσότητα χρώματος και white spirit σε κουτάκι από φιλμ, ανακάτεψα αρκετά,
Tο χρώμα το ανακάτεψες πρώτα με μία πχ οδοντογλυφίδα και μετά με τρελό κούνημα; Αν το κούνησες μόνο, μάλλον δεν επαρκεί

Πρόβλημα 1. Κάνοντας γραμμές είχα το φαινόμενο να ξεκινάει το ψέκασμα, μετά από 4-5 εκατοστά να σταματάει η ροή της μπογιάς και να ξαναξεκινάει μετά κάνοντας ουσιαστικά διακεκομμένες γραμμές. Τι φταίει;
Για δοκίμασε να ψεκάσεις κάτι με υψηλό ιξώδες, πχ σκέτο Azax και δες αν κάνει το ίδιο. Αν κάνει το ίδιο τότε μάλλον ευθύνονται ή το κομπρεσέρ ή βρώμικος αερογράφος ή προβληματικός αερογράφος (τσιμούχες, o-rings...) ή όποιο συνδιασμό επιλέξεις. Κάνε ένα λύσιμο και καλό καθάρισμα. Συναρμολόγησε πάλι τον αερογράφο (tip: αν περισσέψουν κομμάτια κάτι πήγε λάθος

). Μετά πάτα τη σκανδάλη και άκου (

) τον αέρα και πρόσεξε μήπως η διακοπή που περιγράφεις είναι όντως στη ροή του αέρα. Μείωσε την πίεση και βάλε το λάστιχο τροφοδοσίας του αερογράφου μέσα σε ένα μπωλ με νερό και παρατήρησε αν αυξομειώνονται οι φυσαλίδες.
Πρόβλημα 2. Ενώ όπως είπα έχω υδροφραγή κάποια στιγμή μετά από 6-7 λεπτά άρχισε να ξεφυσάει σταγόνες (νερού μάλλον) από τα πλαϊνά των καπακιών του μπεκ. ???
Ο αερογράφος μοιάζει με αυτόν; Τι εννοείς
πλαϊνά των καπακιών του μπεκ ;;;

Δώσε καμμιά παραπάνω πληροφορία, με τι πίεση ψέκασες, το χρώμα με το white spirit μετά το ανακάτεμα έδειχναν ομοιόμορφα ή υπήρχαν συσσωματώσεις χρώματος που ξεχώριζαν με το μάτι;