Αποστολέας Θέμα: Περάστε μια βολτα...  (Αναγνώστηκε 3778 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
Απ: Περάστε μια βολτα...
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 04:34:10 μμ »
Νομίζεις πως δεν το θέλω;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 04:44:17 μμ »
Νομίζεις πως δεν το θέλω;

Ολα γίνονται φίλε μου, μέχρι και κυβερνηση εθνικής ενότητας Χαμάς-Φατάχ! Το πακετάρεις με τη μέθοδο gkontog η οποία αντέχει μέχρι και συνουσία θαλασίων ελεφάντων επ' αυτής και το στέλενεις σε κάποιον από εμάς ο οποίος θα αναλάβει τα δέοντα, registration χαρτούρα, στήσιμο, παραλαβή μοντέλου, παραλαβή βραβείου, λόγο κατά την παραλαβή, συνέντευξη τύπου, πιθανά συμβόλαια κλπ. Και αν μπορείς για μηδέν έξοδα να τα βάλεις στο καράβι και να παραληφθούν από εκεί ακόμα καλύτερα.

Στη διάθεσή σου για τα ανωτέρω. Ενα νεύμα σου αρκεί  :)

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 04:49:35 μμ »
 :lol: :lol: :lol:
Σ' ευχαριστώ!!!
Αν είστε καλά παιδιά μπορεί και να το φέρω στο meeting στις 24/3...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 05:08:05 μμ »
 Θα το περιμενουμε!

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 07:49:43 μμ »
Ο gkontog με κάλυψε απόλυτα. Στην επόμενη έκθεση ας κατεβάσουμε όλοι όσα περισσότερα Μοντέλα μπορούμε. Και μία σημείωση τουλάχιστον στην έκθεση της IPMS δεν είναι υποχρεωτικό το Μοντέλο να εκτίθεται πάνω σε ξύλινη βάση :? :? :?, όπως συμβαίνει σε άλλους εγχώριους διαγωνισμούς-εκθέσεις.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 08:56:26 μμ »
Μήπως πρέπει να πάψουμε να κρίνουμε τις κρίσεις στην έκθεση και να αρχίσουμε να κατεβάζουμε μοντέλα; Αφού η βράβευση γίνετε με ψηφοφορία των συμμετεχόντων, πως θάφτηκε το διόραμα από την IPMS; Απλά δεν ψηφίστικε. Τώρα αν υπάρχει η υποψία οτι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αλλοιώθηκε καθ' οιονδήποτε τρόπο, τότε αυτό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύετε με αδιάσειστες αποδείξεις και όχι να μένει στα υπονοούμενα και στις γκρίζες ζώνες.

Θα σας εκμυστηρευτώ κάτι: ΠΟΤΕ δεν έχω ψηφίσει στην έκθεση αν και είχα το δικαίωμα στις 5 τελευταίες. Μου είναι αδύνατον να επιλέξω ξέροντας οτι ο κάθε μοντελιστής έβαλε στο πλαστικό τη ψυχή του και έφτιαξε οτι έφτιαξε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι κρίσεις επί της ιστορικής ακρίβειας και αυτό όσο μου επιτρέπουν οι άκρως περιορισμένες γνώσεις μου. Αλλά μόνο αυτό σίγουρα δε φτάνει οταν είμαι μπροστά σε μοντέλα που ούτε να φανταστώ δε μπορώ πως φτιάχτηκαν. Ετσι λοιπόν κατανοώ οτι είναι τρομερά δύσκολο να επιλέξεις το καλύτερο μοντέλο ανάμεσα από άλλα 10 και δεν κρίνω τις κρίσεις των άλλων. Aν όμως ψήφιζα, δεν θα ψήφιζα το συγκεκριμένο διόραμα. Κατανοώ την απίστευτη δουλειά που απαιτήθηκε για να γίνει, έχει καλό στήσιμο, σχεδόν νιώθεις την ένταση της στιγμής, ξέρω οτι δεν έχω καμμία ελπίδα να κατασκευάσω κάτι που έστω να το πλησιάζει αλλά με τον τρόπο που θα το έκρινα δεν θα έπαιρνε τη δικιά μου ψήφο και μπορώ να δικαιολογήσω το γιατί. Αυτό σημαίνει οτι το έθαψα; Αν έβλεπα τον κατασκευαστή θα υπέβαλα τον ειλικρινή σεβασμό μου και αν με ρωτούσε θα του έλεγα τις αντιρρήσεις μου και αυτό δεν είναι θάψιμο. Το ίδιο ζητάω και για τα δικά μου μοντέλα!

Οσο για την κλίκα της IPMS, αν όντως υπάρχει που αμφιβάλλω, τότε γιατί να μην την «πήξουμε» στα μοντέλα στην επόμενη έκθεση και να την κάνουμε να φανερωθεί; Γιατί μπορεί οι ίδιοι και οι ίδιοι να παίρνουν τα βραβεία αλλά οι ίδιοι και οι ίδιοι συμμετέχουν κάθε χρόνο. Στα 5 χρόνια που συμμετέχω μόλις πέρσι (2006) είδα αξιόλογη αριθμιτική παρουσία στην κατηγορία μου (1/72). Αν θυμάμαι καλά το 2003 υπήρχαν 3 συμμετοχές στην κλίμακα με 16 μοντέλα από τα οποία τα 12 δικά μου. Και όμως εδώ στο forum έχω δει καταπληκτικές κατασκευές στην 1/72, μακράν καλύτερες όλων των δικών μου που έχουν κατά καιρούς διακριθεί. Που είναι όλες αυτές στην έκθεση; Γιατί οι ίδιοι και οι ίδιοι;

Επίσης διαφωνώ με την άποψη οτι δεν πάμε στην έκθεση γιατί μοντελάρουμε για προσωπική ευχαρίστιση. ΟΛΟΙ για αυτό μοντελάρουμε, οπότε συμπερασματικά κανείς δεν έπρεπε να πηγαίνει στην έκθεση. Πιστεύω οτι η έκθεση είναι ένα από τα ελάχιστα πλέον μοντελιστικά γεγονότα στη χώρα μας και πρέπει να την στηρίξουμε, να τη βελτιώσουμε με προτάσεις και να δώσουμε υλικό για να συνεχίσει να υπάρχει. Πως θέλουμε να έρθουν νέοι στο χόμπυ αν σνομπάρουμε την έκθεση; Και αν ακουστούν κακεντρεχείς ή άστοχες κριτικές θα σας πω τη δικιά μου απάντηση: «Μα για αυτό το έφερα το μοντέλο, για να μου πείτε τι πατάτα έχω κάνει να μην την ξανακάνω!».

Αυτά! Μοντελάρετε και παρακαλώ κατεβείτε στην έκθεση ΟΛΟΙ, τόσο που να μη χωράνε τα μοντέλα ούτε στα τραπέζια, ούτε και στο πάτωμα και να θέλουμε το ΟΑΚΑ για να βολευτούμε! Τότε μόνο θα αρχίσει να βελτιώνετε η έκθεση και τα όποια λάθη θα αρχίσουν να διορθώνονται.

Ενστερνίζομαι απόλυτα τις απόψεις σου!
Εγώ δεν έχω κερδίσει ποτέ μου βραβείο και δεν με ενδιαφέρει το γεγονός αυτό! Κάθε φορά που κατεβάζω κάποιο μοντέλο το κάνω για να γνωρίσω ανθρώπους που έχουν την ίδια λόξα με εμένα, αλλά και για να διορθώσω τα λάθη μου!

Tags: