Αποστολέας Θέμα: Περάστε μια βολτα...  (Αναγνώστηκε 3775 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Περάστε μια βολτα...
« στις: Φεβρουαρίου 07, 2007, 04:41:56 μμ »
... από το Armorama (www.armorama.com) στο section MODELS ON-DISPLAY φιγουράρει το εκπληκτικό διόραμα του φίλου Γιάννη Λέκκα (Λωραίνη 1944).
Συγχαρητήρια και πάλι Γιάννη!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Περάστε μια βολτα...
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 07, 2007, 07:03:49 μμ »
Σιγά το Διόραμα :!: :!: :!:
Και σιγά μη ξέρουν στο armorama να αξιολογήσουν και να θαυμάσουν αυτήν την πατάτα που εδώ στην έκθεσή μας την έβγαλαν για πέταμα :!:
Και σιγά μη ξέρει ο κ. Λέκκας να φτιάχνει διοράματα :!:

Και τώρα ας γράψω και τίποτε σοβαρό :!:

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ :!: :!: :!:

Έτσι για να καταλάβουν και οι ξένοι ότι εδώ στην Ελλάδα μας έχουμε μοντελιστές κατά πολύ ανώτερους από τους μοντελιστές άλλων χωρών :!: :!: :!:
 :wink:

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα νέα διοράματα που ετοιμάζεις :!:

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 08:53:12 πμ »
Τι να μας πεί τώρα ο Γιάννης με το άθλιο διόραμα του και το βάζει και σε ξένα φόρουμ και μας εκθέτει σαν χώρα,καλά κάνανε και οι παγκόσμιοι μοντελισταράδες  της ΙΡΜS-Ελλάδας και τον χαντακώσανε με την αηδία που κατέβασε γιατί οι τύποι είναι κορυφές και έχουν το αλάνθητο σας τον Πάπα.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΦΤΑΣΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 10:30:06 πμ »
Kαι πάλι συχαρητήρια Γιάννη για το έντυπωσιακό διόραμα σου. Μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες με φόντο το βουνό που το ζώνει ένα σύννεφο ομίχλης. Δενει καταπληκτικά με το διόραμα, το οποίο το είχα θαυμάσει και στην έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο.
Μιλώντας για την έκθεση, τι έγινε εκεί που σχολιάζουν δυσμενώς οι υπόλοιποι?

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 11:10:14 πμ »
Kαι πάλι συχαρητήρια Γιάννη για το έντυπωσιακό διόραμα σου. Μου άρεσαν πολύ οι φωτογραφίες με φόντο το βουνό που το ζώνει ένα σύννεφο ομίχλης. Δενει καταπληκτικά με το διόραμα, το οποίο το είχα θαυμάσει και στην έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο.
Μιλώντας για την έκθεση, τι έγινε εκεί που σχολιάζουν δυσμενώς οι υπόλοιποι?

Μάλλον θα βρήκανε ότι ένα παξιμάδι από τον κιλλίβαντα του πυροβόλου δεν θα ήταν σκουριασμένο όσο έπρεπε,και ο αρχηγός του στοιχείου δεν είχε τα αρβύλα του όσο έπρεπε λασπωμένα.Για αυτό και κάθε χρόνο η έκθεση πάει από το κακό στο χειρότερο με τους κάθε ειδήμονες και σχετικούς φωστήρες τις IPMS-Ελλάδας,αλλά τα δικά τους αριστουργήματα γιατί δεν τα πάνε έξω και δεν τα βάζουν στα διεθνή φόρουμ εφόσον είναι φοβεροί μοντελισταράδες αλλά και σε αυτό το αγνό χόμπι σαν λαός πάλι μ......κιες κάνουμε λές και θα κερδίσουνε κάτι η κλίκα της ΙΡΜS -Eλλάς.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 11:30:02 πμ »
Mε έκανες να σταματήσω την δουλειά στο γραφείο και να ψάχνω στο αρχείο μου. Ο Γιαννης ήταν στην κατηγορία 32, σωστά?
Στην 32 βγήκε το παράκατω, το οποίο είναι πολύ διαφορετικό θέμα και κατά την γνωμη μου δεν ταιριάζει θεματολογικά να συγκριθουν.

Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε έκθεση, νομίζω οτι ολοι εχουν δικαίωμα ψήφου για ολα τα μοντελα εκτός απο τα  δικά τους. Εχουμε στοιχεία πόσους ψήφους πήρε το καθένα?
Παραπιπτόντως η gnome land τι βγήκε?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 11:41:26 πμ »
Mε έκανες να σταματήσω την δουλειά στο γραφείο και να ψάχνω στο αρχείο μου. Ο Γιαννης ήταν στην κατηγορία 32, σωστά?
Στην 32 βγήκε το παράκατω, το οποίο είναι πολύ διαφορετικό θέμα και κατά την γνωμη μου δεν ταιριάζει θεματολογικά να συγκριθουν.

Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε έκθεση, νομίζω οτι ολοι εχουν δικαίωμα ψήφου για ολα τα μοντελα εκτός απο τα  δικά τους. Εχουμε στοιχεία πόσους ψήφους πήρε το καθένα?
Παραπιπτόντως η gnome land τι βγήκε?

:shock: :shock: Είναι δυνατόν αυτή η π@π@ρι@ να πήρε περισσότερες ψήφους από του Γιάννη;;;  :shock: :shock:
Επειδή δεν το πρόλαβα στην έκθεση γιατί πήγα προς τα τελειώματα και έλειπε δεν το είδα. Δεν αντιλέγω και ούτε θέλω να θίξω τον δημιουργό του, όμως 'οσο τέλειο και να ήταν, ποσοτικά και μόνο έχει μόνο το 1/20 της δουλειάς του Γιάννη. Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ τους. 

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 12:00:46 μμ »
Νικο εαν κανεις μεγένθυση και στις 2 φωτογραφίες θα δείς οτι έχουν κατατακτεί και οι 2 στην κατηγορία 32.
Δεν λέω οτι το ένα θεμα είναι καλύτερο ή χειρότερο από το το άλλο.
Λεω οτι θα έπρεπε να είναι σε 2 διαφορετικές κατηγορίες.
Δεν πρέπει να κρινούμε ποιό είναι το καλύτερο εσπεριδοειδές φρούτο, αλλά ποια έιναι η καλύτερη ποικιλία πορτοκαλιου απο τα πορτοκάλια, νεραντζιού από τα νεράντζια κτλ.

Στο πινάκιο συμμετοχής δεν αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντος, σωστά? Επομενως καποιοι ψήφισαν στην κατηγορία 32 περισσότερο το α θεμα και λιγότερο. Δεν είμαι μελος της IPMS, ουτε ημουν παρών στις αναδείξεις, απλά ρωτάω να μαθω τι ακριβώς έγινε...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 12:15:50 μμ »
Παιδιά coolάρετε λίγο γιατί δεν είναι έτσι ακριβός τα πράγματα.
Τα παιδιά της IPMS ούτε ειδήμονες το έπαιξαν ούτε τίποτα.
Μη βλέπετε καχύποπτα όταν δίνουν κάποια συμβουλή (μπορεί και να ξέρουν κάτι παραπάνω).
Ειδήμονες θα χαρακτήριζα κάποιους κριτές σε εκθέσεις του εξωτερικού που κοιτούν τα μοντέλα
ακόμα και από κάτω με μεγεθυντικούς φακούς και σχολιάζουν αν η βίδα αυτή χρειαζόταν ίσιο κατσαβίδι η σταυροκατσάβιδο!!!!!!!
Ξέρετε εγώ ήμουν ο πρώτος που δεν μου άρεσε που δεν πήγε το Best of show στο Γιάννη αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.
Μπορεί να έγινε λάθος στην κρίση (ανθρώπινα είναι και τα λάθη) άλλωστε και το Tirpitz που πήρε το Best of the show ήταν εκπληκτικό
(εμένα δεν μου αρέσει η κατηγορία αλλά ποιος μπορεί να πει ότι δεν το άξιζε???)

... και όπως λέει και ο σοφός λαός "κάθε εμπόδιο για καλό".
Πιστεύω λοιπών ότι ο Γιάννης έχει της δυνατότητες για ακόμα πιο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ πράγματα
που μπορούν να θαμπώσουν ακόμα και διεθνούς φήμης κριτές!

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 01:41:44 μμ »
Eίπα εγώ τίποτα για best of the show?
Για την κατηγορία 32 αναφέρθηκα και επειδή μου εκαναν εντύπωση τα σχόλια ρώτησα να μαθω τι έγινε.
Απο την στιγμη που ψηφίσαν όλοι οι συμμετέχοντες, προκύτει το καλύτερο ανα κατηγορία με βαση τους περισσσότερους ψήφους.
ʼπο κει και πέρα είναι στην κρίση και την άποψη και αν θελετε στο γουστο του καθένα το πιο έκθεμα του αρέσει περισσότερο.
Προσωπικα εαν έιχα δικαίωμα ψήφου, θα έδινα το best of the show στο gnome land ή στο γαλλικό ιστιοφόρο.

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 01:56:08 μμ »
οπως Πάντα.... θα γίνει διεθνής μοντελιστής και θα μας μοιράζει αυτόγραφα στον Δρόμο...... :lol:

Γειά σου ρε Γιάνναρε!
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 06:14:00 μμ »
Παίδες,
εδώ και αρκετά χρόνια, για να σταματήσουν οι γκρίνιες του στυλ
"αυτοί οι ψευτο-ειδήμονες παλιο-κριτές  που δεν ξέρουν τις τους γίνεται ....μπλα-μπλα-μπλα ...αδίκησαν...μερολήπτησαν ...κλπ... το τάδε έκθεμα "
που γράφτηκαν παραπάνω,
η IPMS Ελλάδος εφαρμόζει την μέθοδο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του "καλύτερου" εκθέματος,
από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στην ίδια κατηγορία (και θεματική ενότητα).
Οπότε η γκρίνια σας στην προκειμένη περίπτωση, "κατηγορεί" την κρίση των ίδιων των συμμετεχόντων στην συγκεκριμένη κατηγορία και όχι τους κριτές διότι απλά δεν υπήρχε η "κλασική" κριτική επιτροπή.
Αυτά ως γενικές παρατηρήσεις για το θέμα και τα γραφόμενα σας.
Για την ουσία του συγκεκριμένου θέματος, επειδή συμμετείχα στην συγκεκριμένη ενότητα (στα "Στρατιωτικά θέματα" με το Sho't στην 1/35) και είχα δικαίωμα ψήφου στην συγκεκριμένη κατηγορία,
θέλω να πω ότι δεν ψήφισα ούτε το Dragon Wagon (προσωπικά δεν το θεωρώ καν διόραμα αλλά "βάση" μοντέλου λίγο παραπάνω φορτωμένη)
ούτε τη Λωραίνη (για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρω και σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με την αναγνωρισμένη μοντελιστική ικανότητα και μαεστρία του κατασκευαστή του)
αλλά ένα άλλο διόραμα που μου άρεσε περισσότερο (ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα)
και μου "χτύπησε" πιο πολύ τις μοντελιστικές μου "ευαισθησίες" (περί ικανότητας, πρωτοτυπίας, τρόπου εκτέλεσης, "μοντελιστικής οικονομίας" κ.α.).
Είπα το παραπάνω για να κάνω πιο σαφές ότι αφού πρόκειται για ψηφοφορίες, τα πλειοψηφούντα εκθέματα δεν είναι απαραίτητα και τα αντικειμενικά "καλύτερα" (εάν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο) εκθέματα.
Τέλος, για να "ανάψω τα αίματα" (επειδή καιρό έχει να υπάρξει μοντελιστικός καυγάς στο φόρουμ),
θα ήθελα να ξέρω,
πόσοι απο τους παραπάνω κυρίους που "παραπονιούνται" συμμετείχαν στην εν λόγω έκθεση,
διότι εάν δεν συμμετείχαν και απλά κάνουν συζήτηση,
τότε αυτή η συζήτηση θα πρέπει να "τραβήξει" γι' αλλού.
Σ.Σ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 06:34:56 μμ »
Δεν χρειάζεται να γίνει κανένας καυγάς... απλά όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε υπό κρίση όταν κατεβαίνουμε σε μια έκθεση!
Εδώ κρίνουν τον Mig!!!! (υπερβολικές φθορές κλπ που έχουν ακουστεί)

Εγώ το κατάλαβα (αργά και εγώ) πριν μερικά χρόνια και σταμάτησα της γκρίνιες και απλά κριτικάρω άγρια και εγώ τον εαυτό μου μετά την έκθεση (για το τι έκανα και τι όχι). Υπάρχουν όμως μοντελιστές που δεν το καταλαβαίνουν και ένας από αυτούς είναι ο φίλος μου ο Διονύσης ο οποίος ενώ είχε 3-4 έτοιμα αεροσκάφη έτοιμα για να διαλέξει τι θα κατέβαζε αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία του σχολιασμού των μοντέλων του. Δεν κρίνω αν έκανε σωστά η όχι αλλά είναι ένας τρόπος να το αποφύγεις. (Δεν νομίζω να το θέλει όμως κανείς). Εδώ κάνουμε αμάν και πως να δούμε φωτό μοντέλων στο forum και κάθε Σάββατο κάνουμε μοντελοκουβέντα μέχρι τελικής πτώσεως και όταν έρθει η "μεγάλη στιγμή" (γιατί ναι είναι μεγάλη στιγμή ο διαγωνισμός της IPMS) να την κάνουμε με ελαφρά???

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 07:04:20 μμ »
Θα σας περιγράψω ένα διάλογο που έτυχε να ακούσω ανάμεσα σε 2 κριτές κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκθεσης της IPMS:
-Φέτος έχουμε πολλά αρματικά εκθέματα μετά από πάρα πολλά χρόνια και προτείνω να δώσουμε αρκετούς επαίνους γιατί έχουμε πολλές και καλές συμμετοχές :!:
-ʼσε ρε :!: :!: :!: Δεν αξίζει τον κόπο. Θα δώσουμε λίγους γιατί τα εκθέματα δεν πολυαξίζουν :!: :!: :!:
-Μα αφού αυξήθηκε επιτέλους το ποσοστό συμμετοχής στα άρματα γιατί να μη δώσουμε λίγους παραπάνω :?:
-Είπαμε όχι :!: :!: :!:

Κάπως έτσι ήταν ο διάλογος που άκουσα. Τώρα βέβαια αν θέλετε με πιστεύετε και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας :!: :!: :!:
Προσωπικά, το ομολογώ ότι δεν έχω κατεβάσει ποτέ έκθεμα σε καμία έκθεση αλλά δεν ντρέπομαι για αυτό και ούτε αυτή μου η απόφαση μου αφαιρεί το δικαίωμα να σχολιάζω αυτά που είδα και άκουσα φέτος στην έκθεση :!: :!: :!:
Επίσης προτιμώ να με κρίνουν αυτοί που με γνωρίζουν και έχουμε πιει και μερικούς καφέδες παρέα. Για το λόγο αυτό ποστάρω φώτος σε αυτό το φόρουμ και περιμένω να ακούσω συμβουλές για το πώς θα γίνω καλύτερος :!: :!: :!:
Γιατί κακά τα ψέμματα από μία έκθεση δε μαθαίνεις βλέποντας έτοιμα μοντέλα ούτε μπορεί κανένας να σου δώσει συμβουλές :!:

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 08, 2007, 11:33:52 μμ »
Παίδες, εάν θέλετε διαβάστε τις οδηγίες περί αξιολόγησης μοντέλων/διοραμάτων από εγχειρίδιο που μας δίνουν από την IPMS USA για χρήση διαγωνιζομένου και κριτη.
Νομίζω πως αυτές οι οδηγίες ακολουθούνται παγκοσμίως από την IPMS.

http://www.ipmsusa.org/NCC/competion_handbook.htm
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 01:47:46 πμ »
Θα σας περιγράψω ένα διάλογο που έτυχε να ακούσω ανάμεσα σε 2 κριτές κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκθεσης της IPMS:
-Φέτος έχουμε πολλά αρματικά εκθέματα μετά από πάρα πολλά χρόνια και προτείνω να δώσουμε αρκετούς επαίνους γιατί έχουμε πολλές και καλές συμμετοχές :!:
-ʼσε ρε :!: :!: :!: Δεν αξίζει τον κόπο. Θα δώσουμε λίγους γιατί τα εκθέματα δεν πολυαξίζουν :!: :!: :!:
-Μα αφού αυξήθηκε επιτέλους το ποσοστό συμμετοχής στα άρματα γιατί να μη δώσουμε λίγους παραπάνω :?:
-Είπαμε όχι :!: :!: :!:
Κάπως έτσι ήταν ο διάλογος που άκουσα. Τώρα βέβαια αν θέλετε με πιστεύετε και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας :!: :!: :!:
Προσωπικά, το ομολογώ ότι δεν έχω κατεβάσει ποτέ έκθεμα σε καμία έκθεση αλλά δεν ντρέπομαι για αυτό και ούτε αυτή μου η απόφαση μου αφαιρεί το δικαίωμα να σχολιάζω αυτά που είδα και άκουσα φέτος στην έκθεση :!: :!: :!:
Επίσης προτιμώ να με κρίνουν αυτοί που με γνωρίζουν και έχουμε πιει και μερικούς καφέδες παρέα. Για το λόγο αυτό ποστάρω φώτος σε αυτό το φόρουμ και περιμένω να ακούσω συμβουλές για το πώς θα γίνω καλύτερος :!: :!: :!:
Γιατί κακά τα ψέμματα από μία έκθεση δε μαθαίνεις βλέποντας έτοιμα μοντέλα ούτε μπορεί κανένας να σου δώσει συμβουλές
Παίδες, εάν θέλετε διαβάστε τις οδηγίες περί αξιολόγησης μοντέλων/διοραμάτων από εγχειρίδιο που μας δίνουν από την IPMS USA για χρήση διαγωνιζομένου και κριτη.
Νομίζω πως αυτές οι οδηγίες ακολουθούνται παγκοσμίως από την IPMS.
http://www.ipmsusa.org/NCC/competion_handbook.htm
Καλέ μου φίλε Φάνη,
έχεις δίκιο εν μέρει αλλά το θέμα των επαίνων και όχι των βραβείων ή μεταλλίων είναι άλλο πράγμα.
Οι έπαινοι δίνονται πλέον των κανονικών βραβείων ή μεταλλίων και κατα 90% περίπου ακολουθούν τις ψηφοφορίες (μετά τα τρία πιο δημοφιλή εκθέματα δηλαδή που βραβεύονται). Ο αριθμός των επαίνων ανά κατηγορία δεν καθορίζεται και εξαρτάται από την αριστείδην  κριτική επιτροπή, οπότε δικαιολογείται ο διάλογος που άκουσες.
Για τη συμμετοχή ή όχι κάποιου στην έκθεση την άποψη μου εκφράζει και η παροιμία "όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει". Χωρίς παρεξήγηση. Επιπλέον, συμμετέχοντας κάποιος, αποδέχεται πλήρως τους όρους με τους οποίους "παίζεται το παιχνίδι" οπότε δεν υπάρχει χώρος για τέτοια παράπονα και γκρίνιες.
Δεν θα εμβαθύνω πιο πολύ, ότι δηλαδή τα ίδια τα μέλη της IPMS, δηλαδή οι ίδιοι οι μοντελιστές και όχι κάποια ελίτ όπως ειρωνικά υποννοείται, βγάζουν τους όποιους κανόνες. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο (με την κακή έννοια). Κάθε χρόνο συζητώνται και αποφασίζονται απο κοινού, με τις θεσπισμένες δημοκρατικές διαδικασίες, οι κανόνες και οι λεπτομέρειες των διαγωνισμών-εκθέσεων, από όλα τα μέλη που εθελοντικά συμμετέχουν στα κοινά του χόμπι και της ένωσης. Και μέλος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε. Εαν θέλετε, το θέμα το συζητάμε περισσότερο ακόμη και κατ' ιδίαν σε κάποιον καφέ.
Φίλε Κόρτο, και στην προκύρηξη της "δικής" μας IPMS, κάθε χρόνο αναγράφονται τα κριτήρια βράβευσης στην κάθε κατηγορία (αν και δεν ισχύουν πάντα, εφόσον ισχύει πια ο θεσμός της ψηφοφορίας των συμμετεχόντων, όπως στον αμερικανικό διαγωνισμό TAMIYACON) για να ξέρει ο καθένας τι να προσδοκεί από τη συμμετοχη του.
Αυτά.
Ραντεβού στην επόμενη έκθεση (από όποιον κι αν διοργανωθεί).
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 08:15:33 πμ »
Θα ήθελα κι εγώ να προσθέσω ότι σίγουρα δεν χρειάζεται να υπάρξει ούτε καυγάς, ούτε καν όξυνση των πνευμάτων, καθότι ότι κάνουμε το κάνουμε για την ευχαρίστηση μας και διασκέδασή μας μόνο και δεν χρειάζεται να εμπλεκόμαστε σε έριδες.
Επίσης επειδή ήμουν από τους πρώτους που συμμετείχαν σε αυτή τη "γκρίνια" θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να πω ότι: Συμφωνώ απόλυτα με το Σταύρο στο ότι το βραβευθέν θέμα κι εμένα μου δείχνει για ένα πολύ καλό μοντέλο με μια πολύ καλή βάση και όχι διόραμα με την καθαυτή έννοια του όρου, όπως του Γιάννη, γι'αυτό και εξέφρασα αρνητική άποψη στο όλο θέμα. Η ένστασή μου έγκειται στο γεγονός ότι ίσως να έπρεπε από τους οργανωτές να γίνεται μια πιο προσεκτική κατανομή των θεμάτων σε κατηγορίες ώστε να μπορεί να γίνει πιο εύκολα σύγκριση και κριτική των εκθεμάτων. Φυσικά ούτε γι'αυτό είμαι απόλυτος καθότι δεν έχω δυστυχώς ιδιαίτερη εμπειρία επί του θέματος (έχω πάει μόνο σε 4-5 εκθέσεις και σ'αυτές ως θεατής μόνο κι όχι ως εκθέτης) και μπορεί να έχω άδικο.

Σχετικά τώρα με τη προσωπική μου μη συμμετοχή ως εκθέτης θα ήθελα να πω πως ότι κάνω το κάνω καθαρά και μόνο για τη δική μου ευχαρίστηση. Ποτέ δεν είχα βλέψεις για διακρίσεις, βραβεία κλπ αλλά απλώς βλέποντας, συζητώντας και ανταλλάσοντας γνώμες και εμπειρίες με κάποιους φίλους προσπαθούσα πάντα να βελτιώνομαι σε κάποια τεχνικά θέματα ώστε να είμαι όσο το δυνατόν πιο αληθοφανής σε ότι αναπαριστούσα με γνώμονα όπως είπα πάντα ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ και μόνο που προσφέρει το χόμπυ μας και η χαρά της δημιουργίας.
Γι'αυτό εξάλλου είμαι και εδώ τώρα.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 09:01:07 πμ »
Σταύρο οι πληροφορίες που έδωσες είναι πολύ χρήσιμες και προσωπικά δεν τις ήξερα γιατί δεν είμαι μέλος της IPMS ΕΛΛΑΔΟΣ.
Αναφορικά τώρα με τη συμμετοχή μου ή μη σε μία έκθεση θα συμφωνήσω με το Νίκο.
Ασχολούμαι με το μοντελισμό και το κάνω για τη δική μου ευχαρίστηση και ποτέ δε μου πέρασε από το μυαλό να κατέβω σε μία έκθεση για να κερδίσω κάποιο βραβείο.
Και έτσι πιστεύω ότι θα συνεχίσω γιατί μετά τη δημιουργία και αυτού του φόρουμ έχω πλέον ένα μέρος να δείξω τα μοντέλα μου :!:
Και πάλι Σταύρο ευχαριστώ για τις πληροφορίες οι οποίες ήταν πολύ διαφωτιστικές :!:
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 12:14:00 μμ »
Φάνη, λέω κάποια πράγματα για τις εκθέσεις κλπ., πολλές φορές ίσως και να φλυαρώ, αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται διότι πολλά από αυτά που γράφονται και ακούγονται, εμπεριέχουν άγνοια (δικαιολογημένη) και κακή ή λεθεμένη πληροφόρηση (σκόπιμη ή ακούσια).
Είμαι πρόθυμος πάντως να συζητήσουμε το θέμα διεξοδικά για να λυθεί κάθε παρεξήγηση ή κακή εντύπωση, εαν είναι δυνατόν.
όσο για το άλλο θέμα που έθιξες, μπορεί εσύ προσωπικά να μην έχεις βλέψεις στα βραβεία μέσω της ενδεχόμενης συμμετοχής σου σε έκθεση, πολλοί όμως είναι που έχουν (απόλυτα θεμιτό) και πιθανόν να νοιώσουν αδικημένοι κάποια φορά απο κάποιο "αντίθετο" ή "μη επιθυμητό" προς αυτούς αποτέλεσμα.
το πρόβλημα δημιουργείται όταν κάποιοι μονίμως νομίζουν ότι αδικούνται ή ότι υπάρχει συνωμοσία εναντίον τους που τους "κλέβει" τα βραβεία.
αυτά για την ώρα.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 01:21:34 μμ »
Μήπως πρέπει να πάψουμε να κρίνουμε τις κρίσεις στην έκθεση και να αρχίσουμε να κατεβάζουμε μοντέλα; Αφού η βράβευση γίνετε με ψηφοφορία των συμμετεχόντων, πως θάφτηκε το διόραμα από την IPMS; Απλά δεν ψηφίστικε. Τώρα αν υπάρχει η υποψία οτι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αλλοιώθηκε καθ' οιονδήποτε τρόπο, τότε αυτό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύετε με αδιάσειστες αποδείξεις και όχι να μένει στα υπονοούμενα και στις γκρίζες ζώνες.

Θα σας εκμυστηρευτώ κάτι: ΠΟΤΕ δεν έχω ψηφίσει στην έκθεση αν και είχα το δικαίωμα στις 5 τελευταίες. Μου είναι αδύνατον να επιλέξω ξέροντας οτι ο κάθε μοντελιστής έβαλε στο πλαστικό τη ψυχή του και έφτιαξε οτι έφτιαξε. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι κρίσεις επί της ιστορικής ακρίβειας και αυτό όσο μου επιτρέπουν οι άκρως περιορισμένες γνώσεις μου. Αλλά μόνο αυτό σίγουρα δε φτάνει οταν είμαι μπροστά σε μοντέλα που ούτε να φανταστώ δε μπορώ πως φτιάχτηκαν. Ετσι λοιπόν κατανοώ οτι είναι τρομερά δύσκολο να επιλέξεις το καλύτερο μοντέλο ανάμεσα από άλλα 10 και δεν κρίνω τις κρίσεις των άλλων. Aν όμως ψήφιζα, δεν θα ψήφιζα το συγκεκριμένο διόραμα. Κατανοώ την απίστευτη δουλειά που απαιτήθηκε για να γίνει, έχει καλό στήσιμο, σχεδόν νιώθεις την ένταση της στιγμής, ξέρω οτι δεν έχω καμμία ελπίδα να κατασκευάσω κάτι που έστω να το πλησιάζει αλλά με τον τρόπο που θα το έκρινα δεν θα έπαιρνε τη δικιά μου ψήφο και μπορώ να δικαιολογήσω το γιατί. Αυτό σημαίνει οτι το έθαψα; Αν έβλεπα τον κατασκευαστή θα υπέβαλα τον ειλικρινή σεβασμό μου και αν με ρωτούσε θα του έλεγα τις αντιρρήσεις μου και αυτό δεν είναι θάψιμο. Το ίδιο ζητάω και για τα δικά μου μοντέλα!

Οσο για την κλίκα της IPMS, αν όντως υπάρχει που αμφιβάλλω, τότε γιατί να μην την «πήξουμε» στα μοντέλα στην επόμενη έκθεση και να την κάνουμε να φανερωθεί; Γιατί μπορεί οι ίδιοι και οι ίδιοι να παίρνουν τα βραβεία αλλά οι ίδιοι και οι ίδιοι συμμετέχουν κάθε χρόνο. Στα 5 χρόνια που συμμετέχω μόλις πέρσι (2006) είδα αξιόλογη αριθμιτική παρουσία στην κατηγορία μου (1/72). Αν θυμάμαι καλά το 2003 υπήρχαν 3 συμμετοχές στην κλίμακα με 16 μοντέλα από τα οποία τα 12 δικά μου. Και όμως εδώ στο forum έχω δει καταπληκτικές κατασκευές στην 1/72, μακράν καλύτερες όλων των δικών μου που έχουν κατά καιρούς διακριθεί. Που είναι όλες αυτές στην έκθεση; Γιατί οι ίδιοι και οι ίδιοι;

Επίσης διαφωνώ με την άποψη οτι δεν πάμε στην έκθεση γιατί μοντελάρουμε για προσωπική ευχαρίστιση. ΟΛΟΙ για αυτό μοντελάρουμε, οπότε συμπερασματικά κανείς δεν έπρεπε να πηγαίνει στην έκθεση. Πιστεύω οτι η έκθεση είναι ένα από τα ελάχιστα πλέον μοντελιστικά γεγονότα στη χώρα μας και πρέπει να την στηρίξουμε, να τη βελτιώσουμε με προτάσεις και να δώσουμε υλικό για να συνεχίσει να υπάρχει. Πως θέλουμε να έρθουν νέοι στο χόμπυ αν σνομπάρουμε την έκθεση; Και αν ακουστούν κακεντρεχείς ή άστοχες κριτικές θα σας πω τη δικιά μου απάντηση: «Μα για αυτό το έφερα το μοντέλο, για να μου πείτε τι πατάτα έχω κάνει να μην την ξανακάνω!».

Αυτά! Μοντελάρετε και παρακαλώ κατεβείτε στην έκθεση ΟΛΟΙ, τόσο που να μη χωράνε τα μοντέλα ούτε στα τραπέζια, ούτε και στο πάτωμα και να θέλουμε το ΟΑΚΑ για να βολευτούμε! Τότε μόνο θα αρχίσει να βελτιώνετε η έκθεση και τα όποια λάθη θα αρχίσουν να διορθώνονται.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 01:30:53 μμ »
Ειλικρινά πρέπει να παραδεχτώ ότι μας τάπωσες όλους Γιώργο. Γενικά επειδή δεν μου αρέσει να "εκτίθεμαι" ή να κομπάζω γι'αυτό που κάνω υπό οιονδήποτε τρόπο και με ότι καταπιάνομαι προτιμώ να παραμένω ο "αθέατος" και "αφανής" αλλά ουσιαστικός "εργάτης"  δεν το είχα σκεφτεί έτσι το όλο θέμα. Δυστυχώς όμως τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον έχεις απόλυτο δίκιο, :( και αναθεωρώ.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 03:27:42 μμ »
εξαιρετικός ο Γιώργος (gkontog).
έπιασε το θέμα σωστά και το κάλυψε απόλυτα.
συμφωνώ 100% μαζί του.
πρόταση:
το επόμενο Group Build να έχει θέμα "συμμετοχή στην έκθεση", να φτιάξει ο καθένας ότι και όσα μοντέλα θέλει και να τα κατεβάσουμε ΟΛΑ στην έκθεση της IPMS ως ομαδική.
συμφωνείτε?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 03:32:51 μμ »

πρόταση:
το επόμενο Group Build να έχει θέμα "συμμετοχή στην έκθεση", να φτιάξει ο καθένας ότι και όσα μοντέλα θέλει και να τα κατεβάσουμε ΟΛΑ στην έκθεση της IPMS ως ομαδική.
συμφωνείτε?
Σ.Σ.

Μέσα! Και οχι μόνο από αυτό το GB, από όλα! Ειδικά αυτό το ισραηλινό Phantom του GB 2 ΠΡΕΠΕΙ να το δει ο κόσμος!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 04:11:50 μμ »

πρόταση:
συμφωνείτε?
Σ.Σ.

Μέσα! Και οχι μόνο από αυτό το GB, από όλα! Ειδικά αυτό το ισραηλινό Phantom του GB 2 ΠΡΕΠΕΙ να το δει ο κόσμος!
Πολλά τα έξοδα για διαμονή στην Αθήνα τις μέρες της έκθεσης... Η μονοήμερη εκδρομή στην τελευταία έκθεση μου πήγε ένα πεντακοσάρι... :? :roll:
ʼσε που δε θα μου δίνουν και άδεια... :evil:

Αποσυνδεδεμένος distam

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο Κρήτης
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 09, 2007, 04:32:05 μμ »

πρόταση:
συμφωνείτε?
Σ.Σ.

Πολλά τα έξοδα για διαμονή στην Αθήνα τις μέρες της έκθεσης... Η μονοήμερη εκδρομή στην τελευταία έκθεση μου πήγε ένα πεντακοσάρι... :? :roll:
ʼσε που δε θα μου δίνουν και άδεια... :evil:

Έχουν δίκιο πρέπει να το πας !!!!!!!

Tags: