Παίδες,
εδώ και αρκετά χρόνια, για να σταματήσουν οι γκρίνιες του στυλ
"αυτοί οι ψευτο-ειδήμονες παλιο-κριτές που δεν ξέρουν τις τους γίνεται ....μπλα-μπλα-μπλα ...αδίκησαν...μερολήπτησαν ...κλπ... το τάδε έκθεμα "
που γράφτηκαν παραπάνω,
η IPMS Ελλάδος εφαρμόζει την μέθοδο της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του "καλύτερου" εκθέματος,
από τους ίδιους τους συμμετέχοντες στην ίδια κατηγορία (και θεματική ενότητα).
Οπότε η γκρίνια σας στην προκειμένη περίπτωση, "κατηγορεί" την κρίση των ίδιων των συμμετεχόντων στην συγκεκριμένη κατηγορία και όχι τους κριτές διότι απλά δεν υπήρχε η "κλασική" κριτική επιτροπή.
Αυτά ως γενικές παρατηρήσεις για το θέμα και τα γραφόμενα σας.
Για την ουσία του συγκεκριμένου θέματος, επειδή συμμετείχα στην συγκεκριμένη ενότητα (στα "Στρατιωτικά θέματα" με το Sho't στην 1/35) και είχα δικαίωμα ψήφου στην συγκεκριμένη κατηγορία,
θέλω να πω ότι δεν ψήφισα ούτε το Dragon Wagon (προσωπικά δεν το θεωρώ καν διόραμα αλλά "βάση" μοντέλου λίγο παραπάνω φορτωμένη)
ούτε τη Λωραίνη (για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρω και σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με την αναγνωρισμένη μοντελιστική ικανότητα και μαεστρία του κατασκευαστή του)
αλλά ένα άλλο διόραμα που μου άρεσε περισσότερο (ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα)
και μου "χτύπησε" πιο πολύ τις μοντελιστικές μου "ευαισθησίες" (περί ικανότητας, πρωτοτυπίας, τρόπου εκτέλεσης, "μοντελιστικής οικονομίας" κ.α.).
Είπα το παραπάνω για να κάνω πιο σαφές ότι αφού πρόκειται για ψηφοφορίες, τα πλειοψηφούντα εκθέματα δεν είναι απαραίτητα και τα αντικειμενικά "καλύτερα" (εάν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο) εκθέματα.
Τέλος, για να "ανάψω τα αίματα" (επειδή καιρό έχει να υπάρξει μοντελιστικός καυγάς στο φόρουμ),
θα ήθελα να ξέρω,
πόσοι απο τους παραπάνω κυρίους που "παραπονιούνται" συμμετείχαν στην εν λόγω έκθεση,
διότι εάν δεν συμμετείχαν και απλά κάνουν συζήτηση,
τότε αυτή η συζήτηση θα πρέπει να "τραβήξει" γι' αλλού.
Σ.Σ.