Ανακοίνωσις.
Κύριοι,
Μετα λύπης μου σας πληροφορώ οτι το Noratlas της Heller απλά δεν είναι δυνατό να κατασκευαστεί, από εμένα τουλάχιστον. Αφού κόλησα και τα tween booms και τα ίσιωσα, αδυνατώ να ευθυγραμμίσω άτρακτο, πτέρυγες, booms και ουραίο πτέρωμα. Το όλο project θα μπει στο ντουλάπι εν αναμονή περιόδων με περισσότερο ελεύθερο χρόνο...

Αλλά μιας και δήλωσα συμμετοχή κάτι πρέπει να φτιάξω, οπότε διάλεξα το Breguet 14 της AZModel. Το κιτ έρχεται σε ένα κουτάκι με όμρφο box art και οδηγίες βαφής στο πίσω μέρος.

Οι οδηγίες αποτελούνται από 8 σελίδες και είναι αρκετά ασαφής ως προς την ακριβή τοποθέτηση των κομματιών, ειδικά στο cockpit.

Τα κομμάτια ήταν κλεισμένα σε μία σακκούλα με zip lock, μια ιδέα πολύ καλή την οποία θα ήθελα να ακοουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Σε 2 πλαίσια απο μαλακό γκρίζο πλαστικό υπάρχουν όλα τα κομμάτια που είναι απαραίτητα. Δεν βρήκα εμφανή sink marks, pin marks ή flash, και γενικά το επίπερο της λεπτομέρειας είναι πολύ καλό.

Σε γκρίζα ρητίνη δίνονται μερικά κομμάτια αλλά σε ένα από αυτά οι κάθετες εξατμίσεις του κινητήρα ήταν σε μεγάλο ποοστό σπασμένες. Μικρό το κακό ευτυχώς γιατί τίποτα δεν θα διακρίνεται στο τέλος και αν κάποιος είναι τελειομανής διορθώνεται εύκολα.

Ενα μικρό fret με pe δίνει τα περισσότερα κομμάτια του cockpit. Η ποιότητά τους είναι πολύ καλή.

Τα σήματα είναι εντυπωσιακά και αφορούν 4 αεροσκάφη. Είναι πολύ gloss και in register. Στη συνέχεια είχα και μιά ευχάριστη έκπληξη με τα σήματα...

Αφού λοιπόν συνέλεξα πληροφορίες για το χρωματισμό των Breguet (εκ νέου σας ευχαριστώ όλους) κατέληξα στα παρακάτω:
- Τα εν λόγω αεροσκάφη παρελήφθησαν με την 5χρωμη γαλλική παραλλαγή.
- Στη συνέχεια, κάποια στιγμή στην καρριέρα τους δέχτηκαν μία παραλλαγή καφέ πράσινο, ίσως γιατί ήταν χρονοβόρο να συντηρηθεί η 5χρωμη αρχική παραλλαγή. Ολα τα profiles από την χρονική περίοδο 1921 - 1923 παρουσιάζουν τα Breguet δίχρωμα και έτσι αποφάσισα να φτιάξω και το δικό μου.
Αρχικά για να δοκιμάσω πως θα φαίνονται τα χρώματα αποφάσισα να βάψω την άνω πτέρυγα. Την ψέκασα από κάτω με άσπρο Gunze H11 και απο πάνω μόνο στα σημεία που θα μπούν τα εθνόσημα.

Μετά preshading, όχι με μαύρο γιατί θα ήταν πολύ έντονο, αλλά με Humbrol 110. Ψέκασμα τα κενά του preshading με Humbrol 74 dopped linnen και στη συνέχεια ψέκασμα όλη η πτέρυγα μέχρι να καλυφθεί όσο θέλω (ή όσο κατάφερα

) το preshading.

Στη συνέχεια με ένα stencil έκοψα χάρτινους κύκλους 1mm μικρότερους από τη διάμετρο των roundels και τους κόλλησα με blue tack πάνω στην άνω επιφάνεια της πτέρυγας στα σημεία που θα μπουν τα σήματα.

Μετά preshading με μαύρο Humbrol 33, ψέξασμα το πράσινο Humbrol 102, μασκάρισμα, εκ νέου preshading και ψέκασμα το καφέ Humbrol 110. Το τελικό αποτέλεσμα μου άρεσε αρκετά και αποφάσισα να το κρατήσω και μιας και είμαι ανυπόμονος είπα να κολλήσω και τα σήματα της πτέρυγας.

Και εδώ ήρθε η έκπληξη που σας έλεγα. Τα σήματα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ

Είναι γερά και αντέχουν την καταπόνηση που περνάνε κατά την τοποθέτηση, έχουν πυκνό χρώμα και καλύπτουν τα υποκείμενα χρώματα και έκατσαν μέσα σε 10 λεπτά πάνω και από τις μικρότερες λεπτομέρειες της επιφάνειας της πτέρυγας χωρίς κανένα βελτιωτικό ενώ το φιλμ πρακτικά δε φαίνεται. Μου έκαναν τρομερή εντύπωση και ψάχνοντας την καρτέλα βρήκα το λόγο, τα σήματα είναι τυπωμένα από την Tech Mod. Συγχαρητήρια από εμένα στην AZModel για την επιλογή τους!

Αυτά για την ώρα, η συνέχεια το άλλο ΣΚ γιατί μέσα στην εβδομάδα πρέπει να τελειώσει το Avenger και να προχωρήσει το Gladiator...
Η λοιπή οικογένεια θα με εγκαταλείψει μάλλον την Τετάρτη για Αίγινα, οπότε θα λιώσω πάνω από τον πάγκο!
ΥΓ
Εχω βρεθεί με 3 μοντέλα στον πάγκο ταυτόχρονα! Ετσι και τα μπλέξω θα δείτε το πρωτο παγκοσμίως διπλάνο Avenger και το ειδικό super secret Gladiator με τορπίλη