Αποστολέας Θέμα: Sd.Kfz.171 Panther D with "Stadtgas" Fuel Tanks - ΜΕ ΑΕΡΙΟ;;; ΜΕ ΑΕΡΙΟ !!!  (Αναγνώστηκε 7194 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
Απ: ΜΕ ΑΕΡΙΟ;;; ΜΕ ΑΕΡΙΟ !!!
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 05:25:33 μμ »
Εχει ψωμί η δουλειά  :D
Καλή συνέχεια :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Συνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 22, 2007, 05:57:43 μμ »
       Τα αντίστοιχα Ελληνικά "αεριο-θούμενα" οχήματα τα έλεγαν ΓΚΑΖΟΖΕΝ :shock: :shock:

Καλά,όλο αυτό το θηρίο 30 ευρώ :?: Τί αγοράζουμε εμείς οι αεροπλανάδες με αυτά τα λεφτά :?: :evil: :evil:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 23, 2007, 10:45:40 πμ »
Όλα βαίνουν λίαν καλώς! Παρακαλούμε όπως προβείτε και στη συνέχεια σε λεπτομερείς περιγραφές μετά φωτογραφικού συνοδευτικού υλικού.

(ε, από κάπου πρέπει κι εμείς να βλάπουμε και να μαθαίνουμε!)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 18, 2007, 10:21:00 πμ »
Έτσι για αλλαγή και ξεπήξιμο από τα λοιπά που έχω μπλέξει το τελευταίο διάστημα συνέχισα λίγο την κατασκευή του Πάνθηροεκπαιδευτικοαεριοκίνητου  :lol: οχήματος.

Κάτι το οποίο όμως αποδεικνύεται τελικά ότι δεν προσφέρεται και τόσο για ξεπήξιμο και χαλάρωμα και εξηγώ αμέσως. Δεν λέω άψογα τα τελευταίας γενιάς κιτ της Dragon, σου δίνουν τη δυνατότητα κατασκευής ενός υπερλεπτομερούς μοντέλου με τα κοντά 1000!!!! κομμάτια τους ΑΛΛΑ σε τελική ανάλυση είναι μεγάλη δοκιμασία νεύρων. Τα άπειρα κομμάτια ΚΑΙ το απίστευτο φλας, ραφές από τα καλούπια, pin marks, κτλ σε κάνουν να παιδεύεσαι απίστευτα και καταντούν ακόμα και την πιο απλή διαδικασία χρονοβόρα κουραστική  :evil:.
 Δεν ξέρω τι να πω, εγώ έχω αρχίσει να γερνάω και να παραξενεύω  :roll: ή τα νέα πλέον κιτ λόγω των νέων δεδομένων που επικρατούν στο χόμπυ μας και στην αγορά είναι τέτοια που μας έχουν καταδικάσει στο κυνήγι της τελειότητας και της υπερλεπτομέρειας,  έχοντας όμως χάσει μεγάλο μέρος από την ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ;;; Α ρε αθάνατη ΤΑΜΙΥΑ!!!! Ειλικρινά μου φαίνεται ότι θα το ξανασκεφτώ να αγοράσω κιτ Dragon ή δεν ξέρω ποιας άλλης εταιρείας, με άπειρα κομμάτια.

Για του λόγου το αληθές.
Κατασκευή του πυργίσκου-θυρίδας του διοικητή. Όλα άψογα με αληθοφανέστατη αναπαράσταση, δίνονται 7 κομμάτια μεταξύ των οποίων και ένα διαφανές για τα περισκόπια.

Όμως όπως φαίνεται εδώ η ένωση αυτών των 2 κομματιών

απαιτεί στοκάρισμα για να εξαφανιστεί η ... χαράδρα. Αποτέλεσμα... ο καθαρισμός των 7 αυτών κομματιών, κόλληση-συναρμολόγηση και στοκάρισμα-τρίψιμο πάνω από μια ώρα. Τέλος πάντων...

Συναρμολογήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πύργου και απομένουν για να ολοκληρωθεί, κάποια μικρά κομματάκια (χειρολαβές, τάπες κλπ) και για να αναγνωρίζουμε και τα καλά και όχι μόνο να γκρινιάζουμε, άψογη η μεταλλική κάνη του πυροβόλου με πολύ έξυπνη και στιβαρή σχεδίαση-κατασκευή. Οι θυρίδες και κυρίως αυτή στο πίσω μέρος του πύργου με προσεκτική κόλληση μπορεί να γίνει λειτουργική και τέλος πολύ καλή η αναπαράσταση της χυτής επιφάνειας του ασπιδίου.

Επίσης κολλήθηκαν και στο χώρο του κινητήρα τα διάφορα καπάκια - σχάρες

και μέχρι τώρα είμαστε κάπου εδώ ...

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 18, 2007, 10:45:14 πμ »
Πιο πολύ μ΄ αρέσει η μεθοδικότητα της κατασκευής και παρουσίασης  ::icon_thumright:: άψογος. Με εντυπωσιάζει και η πολύ καθαρή δουλειά που κάνεις, εσύ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα...βάζετε πολύ ψηλά τον πήχη, πράγμα που, εμένα τουλάχιστον, με τσαντίζει  :lol: γιατί με βάζει στο trip να σας φτάσω, τώρα καλό είναι αυτό; κακό είναι; θα δείξει η αγωγή των γιατρών, τα χάπια...και το πόσο καλά θα τα καταφέρω στο πλέξιμο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 18, 2007, 11:01:54 πμ »
Ευχαριστώ πολύ Φίλιππε. Πιστεύω ότι η μεθοδικότητα και ο καλός σχεδιασμός είναι απαραίτητο συστατικό στον μοντελισμό. Όσο πιο μεθοδικός και υπομονετικός τόσο πιο καλός.
Για τα υπόλοιπα περί καθαρότητας απλά θα διαφωνήσω γιατί πρώτον υποτιμάς τον εαυτό σου, καθότι δεν υπολείπεσαι καθόλου σ'αυτό τον τομέα όπως έχω δει τουλάχιστον και γιατί εγώ τις κατασκευές μου μόνο καθαρές δε θα τις χαρακτήριζα  :lol: :lol:.

Τώρα για το μυστικό, να σου πω μεταξύ μας όμως εεε;;;  :lol: δεν θέλει χάπια 2-3 σνιφαρίσματα ανα 8ωρο σε υγρή κόλλα ή διαλυτικό νίτρου κάνει θαύματα, δοκίμασε και θα δεις  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 18, 2007, 11:02:38 πμ »
Ελα που παραπονιέσαι Νικόλα με τα 1000+ κομμάτια... Δουλευε ::mastigoma:: και μην ακουμε παράπονα!

Φαίνεται πολύ καλό και οντος εχεις κανει πολυ καθαρη δουλειά..

Υ.Γ. Με το διοραματάκι τι γιίνεται? Το παρατήσαμε, το παρατήσαμε?  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 18, 2007, 11:11:16 πμ »
Ελα που παραπονιέσαι Νικόλα με τα 1000+ κομμάτια... Δουλευε ::mastigoma:: και μην ακουμε παράπονα!

Φαίνεται πολύ καλό και οντος εχεις κανει πολυ καθαρη δουλειά..

Υ.Γ. Με το διοραματάκι τι γιίνεται? Το παρατήσαμε, το παρατήσαμε?  :mrgreen:

Για τη γκρίνια, εσύ φταις βρε. Εσύ με κόλλησες με το PzIV και με προκατέβαλες αρνητικά  :mrgreen:
Για το διοραματάκι, φυσικά και δεν το παρατήσαμε, αν προλάβω σήμερα θ'ανεβάσω κάτι.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 18, 2007, 11:13:30 πμ »
 ::icon_pai::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 18, 2007, 11:30:46 πμ »
Νίκο, η θυρίδα του Πάνθηρα είναι εύκολη! Σκέψου ότι του Panzer ΙV έχει 24 κομμάτια!!!

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 18, 2007, 11:49:50 πμ »
nino1969 δωστα ολα και υπομονη,το τελικο αποτελεσμα θα σε ευχαριστηση.Καλη συνεχεια ::icon_thumright::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 18, 2007, 02:18:27 μμ »
Τα Dragon θέλουν λίγο παραπάνω υπομονή αλλά στο τέλος χαζεύεις με το αποτέλεσμα... :wink:
Οι ερπύστριες κομμάτι - κομμάτι είναι  :?: :mrgreen:
Εκει θα το ευχαριστηθείς  :mrgreen:

Κουράγιο  :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #37 στις: Απριλίου 18, 2007, 03:11:28 μμ »
Κομμάτι, κομμάτι είναι, αλλά ευτυχώς είναι Magic-tracks και δεν χρειάζονται καθάρισμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #38 στις: Απριλίου 18, 2007, 03:46:35 μμ »
Λοιπόν, δε χρειάζετε να επαναλαμβάνομαι. Το μοντέλο είναι επιπέδου nino1969. Τελεία. Αυτό τα λέει όλα!

Δεν ξέρω τι να πω, εγώ έχω αρχίσει να γερνάω και να παραξενεύω 
Μπα, μη το λές  ::glossa::

ή τα νέα πλέον κιτ λόγω των νέων δεδομένων που επικρατούν στο χόμπυ μας και στην αγορά είναι τέτοια που μας έχουν καταδικάσει στο κυνήγι της τελειότητας και της υπερλεπτομέρειας,  έχοντας όμως χάσει μεγάλο μέρος από την ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ;;;
Εδώ θέτεις ένα σοβαρό θέμα, και γενικά συμφωνώ μαζί δου.

Εχω και μια ερώτηση. Το εργαλείο στον κόκκνο κύκλο σε τι βοηθάει. Ρωτάω γιατί εγώ μέχρι τώρα ανέβαζα διάθεση με τίποτα σκόνες κλπ  :)

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Απριλίου 19, 2007, 12:29:00 πμ »
Κομμάτι, κομμάτι είναι, αλλά ευτυχώς είναι Magic-tracks και δεν χρειάζονται καθάρισμα.

Ναι καλά.... Και στο ΙV magic ητανε και επεσε τρελό τριψιμο..

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #40 στις: Απριλίου 19, 2007, 09:04:08 πμ »

Εχω και μια ερώτηση. Το εργαλείο στον κόκκνο κύκλο σε τι βοηθάει. Ρωτάω γιατί εγώ μέχρι τώρα ανέβαζα διάθεση με τίποτα σκόνες κλπ  :)

Ω ρε γαμ....  :evil: και το περίμενα ότι θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με κάποιον σαν και σένα  :lol: ::glossa::, αλλά ήταν αργά για να την μαζέψω τη φωτό όταν το πρόσεξα.
Οκ εντάξει με έπιασες, είναι το σύνεργο για τα υγρά που λαμβάνω... ενδοφλέβια!!... τι σκόνες τώρα και κουραφέξαλα, αυτές είναι για τα τσικό  :mrgreen: :mrgreen:

ΥΓ Σε κάποιες άλλες φωτος από άλλα ποστ μου 'χει ξεφύγει και φαίνεται κάπου και το μπουκαλάκι από το τονοτιλ με το μαγικό υγρό, αλλά αυτό σου ξέφυγε  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #41 στις: Απριλίου 27, 2007, 09:43:42 πμ »
Ξέρω, ξέρω έχω αρχίσει να σας κουράζω αλλά το ίδιο και περισσότερο έχω κουραστεί κι εγώ.
Και πάλι δεν έχω προχωρήσει και πολύ... (βρε Nebelwerfer δεν έρχεσαι να βάλεις κανα χεράκι να τελειώσει;;  :mrgreen:) και φυσικά πως να προχωρήσω όταν κάθε φορά που το πιάνω, το μετανιώνω και λέω άστο καλύτερα, μεθαύριο πάλι.

Σειρά τώρα είχαν οι φιάλες για το αέριο. Έξι στον αριθμό. Επί ένα τέταρτο που ήθελε η καθεμία ΜΟΝΟ για καθάρισμα και να κολληθεί η βάση της με το κύριο σώμα, μιάμιση ωρίτσα ΧΑΛΑΡΑ για να φτιαχτούν. (Εκτός κι αν εγώ είμαι "ΚΟΥΛΟΣ" και αργός σαν χελώνα.)
 Απολαύστε και μόνοι σας τι εννοώ.

Εδώ φαίνονται ότι έχουν κοπεί από το sprue καθώς και τα σημεία που πιάνονταν σε αυτό (ουκ ολίγα) που πρέπει να καθαριστούν.

και μια πιο κοντινή που φαίνεται και η γαϊδουροραφή-"ραφή" από το καλούπι!!!!

ΑΥΤΑ είναι ότι περίσεψε μετά το καθάρισμα από τις φιάλες ΜΟΝΟ!!!

Αποφάσισα να κρατάω σε κουτάκι, το πλαστικό που "βγαίνει" μετά το καθάρισμα, οπότε με το πέρας της κατασκευής όοοοοοοοοταν αυτό γίνει θα ποστάρω όοοοοοοοοτι αποταμίευσα  :mrgreen: Το βλέπω να βγαίνει κοντά άλλο ένα μοντέλο σε όγκο  :shock: :evil:

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #42 στις: Απριλίου 27, 2007, 11:56:32 πμ »
Να σου φυλάξω και τα περισεύματα από τα κομμάτια της BR52????

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Απριλίου 27, 2007, 12:19:50 μμ »
Με αέριο ήθελες... Παρτα τώρα τα αέρια  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #44 στις: Απριλίου 27, 2007, 05:12:58 μμ »
Υπομονη Nino1969...

Το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει!
Αντε δυνατα φιλε!

Αντε κανε γΛηγορα!!!!
Πω πω τι αργος που εισαι!

:mrgreen: :mrgreen:
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #45 στις: Απριλίου 27, 2007, 06:09:19 μμ »
Πω...τρίψε τρίψε, όλο και κάτι θα βγει. Για τα πολυδιαφημισμένα Cyberhobby πάντως έχει πολλή αγγαροδουλειά. Αν και εδώ που τα λέμε το "special" με αυτά είναι να βγάζει η Dragon extra χρήμα, και να κυκλοφορούν πιο ασυνήθιστα θέματα, αλλά και σε περιορισμένο αριθμό απ'ότι φαίνεται. Διατυμπανούν την ποσότητα και ποιότητα λεπτομέρειας...αλλά δεν λένε κουβέντα για την ταλαιπωρία να βγει σωστό το αποτέλεσμα και να φανεί ωραία αυτή η λεπτομέρεια. Καλά κάνει και τα κυκλοφορεί βέβαια, δεν διαμαρτύρομαι, αλλά τα δεδομένα της κατασκευής είναι ορατά.

ʼντε, όταν δεν θα βαριέσαι θα πάνεις λίμεσ, ντουκόχαρτα, κλπ. και θα το πρχωράς βήμα-βήμα.

Ή θα φωνάξεις τον Αλβίνο να σου κάνει τις δύσκολες δουλειές σε ένα βράδυ  :mrgreen:

Καλή συνέχεια... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #46 στις: Μαΐου 17, 2007, 11:05:33 πμ »
Αγαπητέ Πάνο έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα όσα αναφέρεις παραπάνω. Μάλιστα πρόσφατα σε κάποιο ξένο μοντελιστικό περιοδικό διάβαζα άρθρο του Sam Dwyer ο  οποίος και αυτός με τη σειρά του (και μετά από παράπονα πολλών μοντελιστών) γκρίνιαζε για το απίστευτο φλας των κιτ της cyber, χαρακτηρίζοντάς το ως απαράδεκτο. Κρίνοντας μάλιστα ότι η σειρά αποτελεί την "ναυαρχίδα" της Dragon κατέληγε στο ότι δεν επιτρέπεται αυτό το "ατόπημα" από μια εταιρεία του διαμετρήματός της και εν έτει 2007 μάλιστα, όταν κιτ άλλων εταιρειών παραγωγής δεκαετίας για να μην πούμε εικοσαετίας, είναι πολύ καλύτερα σε αυτόν τον τομέα.

Στα δικά μας τώρα.
Έβαλα μερικές ώρες δουλίτσας στον Πάνθηρα και η συναρμολόγησή του προχώρησε αρκετά :

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

ʼρχισαν να μπαίνουν και κάποια από τα p/e που δίνονται, ενώ σε κάποια σημεία έγιναν κάποιες βελτιωσούλες, όπως εδώ. Ενώ η cyber έχει προβλέψει και δίνει διπλά κάποια κομμάτια (πχ. Σχάρες, εργαλεία κ.α.) με την επιλογή των πλαστικών καλουπαρισμένων δεστρών ή εναλλακτικά σκέτα ώστε ο μοντελιστής να περάσει τα p/e που προσφέρονται, εδώ (από αβλεψία ίσως;;  :roll: ) δεν δίνει τη σχάρα σκέτη σε p/e όπως τις υπόλοιπες, οπότε φτιάχτηκε μια από πλαστικό.

Click to see the original size.

Επίσης πάνω από το χώρο του κινητήρα όπου υπάρχουν οι διάφορες θυρίδες - σχάρες εξαερισμού (και πάλι από αβλεψία ή λόγω ευκολίας) στο κομμάτι όπου προσαρμοζόταν snorkel η κατάσταση ήταν έτσι:

Επειδή η όλη εικόνα δεν συμβάδιζε με τα υπόλοιπα και δεν μου άρεσε στο μάτι, αποφάσισα να «φάω» την ανάγλυφη σίτα και να την αντικαταστήσω με άλλη μεταλλική. Έμπλεξα μεν γιατί μου έφαγε πολλέεεεεεεες ώρες ώστε να μπορέσει να τοποθετηθεί από μέσα η σίτα. Για να «φάω» εσωτερικά το χονδροειδέστατο σε πάχος αλλά και μικρό κομματάκι, ελάχιστες φρέζες χωρούσαν να μπούνε, ενώ οι κινήσεις έπρεπε να είναι μικροχειρουργικές για να μην καταστραφεί το κομμάτι. Το τελικό αποτέλεσμα όμως άξιζε τον κόπο.

Αυτά προς το παρόν  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #47 στις: Μαΐου 17, 2007, 11:21:32 πμ »
Αν άξιζε λέει..... ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #48 στις: Μαΐου 17, 2007, 11:38:24 πμ »
Μικροχειρουργική...αλλά μεγαλο-άξιζε ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #49 στις: Μαΐου 17, 2007, 11:56:24 πμ »
Ζωντανο παραδειγμα του πως μπορει μισο τετραγωνικο εκατοστο να σου αναλωσει ψυχικα και χρονικα αποθεματα!! :evil:
Ωραιο βγηκε ομως!Καμια σχεση με το προηγουμενο.
Ειχες προσβαση απο κατω η η δουλεια εγινε απο πανω?? :shock:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Tags: